Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2015 23:09 - ЗНАЕТЕ ЛИ НЕЩО ЗА СДРУЖЕНИЕ РЕТО-НАДЕЖДА ?
Автор: bogolubie Категория: Други   
Прочетен: 2621 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.07.2015 23:12



http://retobulgaria.org/



 Мой племенник се избави от наркотиците, като отиде първоначално в РЕТО Бургас, а сега е в София. Работят, живеят в прекрасни условия и изповядват протестантска вяра.Не само са избавени от порока, но се чувстват пълноценни и уверени в живота. Който не е преживял ужаса от това детето му да е зависимо, може да разсъждава за вярата, но избавените се радват и са благодарни.
Това го копирах от блога им, за да се види в какво вярват и да няма излишни съмнения. Тъй като е на тъмен фон копираното, добре е да разгледате блога, като ползвате линка. Има и галерия от снимки на РЕТО от трите града- Бургас, Пловдив и София.

https://retobulgaria.wordpress.com/


  Как да се изправим срещу кризата 15АПР

image

Без съмнение целият свят е разтърсен от силна и разрушителна криза.Момент, в който човек се опитва повече от всякога да търси решения и отговори във всичко. Навсякъде цари несигурност и плановете за бъдещето на хиляди хора рухват.Животът на много семейства и отделни личности е граден върху основа, която няма да удържи, понеже събитията, връхлитащи света ще са така силни, че ще срутят всичко повърхностно, основано на материализма.Вниманието на човечеството се е фокусирало върху собственото му добруване във всяко отношение и идеята, че единственото важно нещо докато сме живи е нашето щастие, е отклонило погледа ни от исинската цел на съществуването ни, защо и за какво трябва да живеем.Човекът направи сам себе си бог, вярвайки си, че сам може да управлява своя си живот, и дори и на другите около него, и резултатът от това е всичко, което днес виждаме.Малко по малко, във всяко общество са се изменяли и презирали ценностите, произхождащи и основани в Божието Слово, означава установени от самият Него, за да може човекът да се води по тях.Нашият егоизъм ни доведе до там да се доверим повече в хората и техните обещания, отколкото в Бог.Никога преди в човешката история не е имало такъв напредък в наука и технологии, социални аспекти, оферти за финансиране, професионална специализация, религиозна свобода… но въпреки всичко, по човешки, обществото е пропаднало, съсипано, без убеждения, повече от когато и да е било.Не сме ли се запитвали защо? Дали не е понеже заменихме истинските морални ценности и загубихме духовното равновесие? Или оставихме Бог настрана?

image

Библията, която е Божието Слово и истината, понеже бе вдъхновена от Него, ни учи, между други толкова важни ценности и основни неща, че никога не трябва да пренебрегваме :

АБОРТЪТ : Зародишът е човешко същество още от зачатъка,и Бог суверенно управлява оформянето му.“Защото Ти си образувал вътрешностите ми, създал си ме в утробата на майка ми.Костите ми не бяха скрити от Теб, когато бях направен в тайно и изкусно изработен в дълбините на земята.Твоите очи видяха зародиша ми, в Твоите книги са записани всичките назначени за мене дни, когато нито един от тях още не съществуваше.“Псалм 139:13,15,16.Но ние, в името на “правото на жената да решава за собственото си тяло“, позволяваме да се убие едно човешко същество в утробата на майка си ( там където трябва да е на най-сигурно място).

СЕМЕЙСТВОТО : Семейството, установено от Бог, трябва да е само между един мъж и една жена.“Затова ще остави човек баща си и майка си и ще се прилепи към жена си и ще бъдат двамата една плът.“Битие 2:24.Но ние, в името на „ равноправието“, одобряваме друг вид връзки, които не са единство между един мъж и една жена, да се наричат семейство.

ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ : В цялата Библия няма абсолютно нищо, в подкрепа на нещо такова, напротив :“С мъжки пол да не легнеш като с жена – това е гнусота“Левит 18:22, „Затова Бог ги предаде на срамни страсти-защото и жените им замениха естественото сношение с противоестествено.Също така и мъжете, като оставиха естественото сношение с жената, се разпалиха в похотта си един към друг, вършейки безобразие мъже с мъже…“Римляни1:26,27(Новият Завет) .Но ние, в името на „сексуалната свобода“ го приехме и счетохме като нещо нормално.

ДЕЦАТА : Друго, за което би трябвало да се запитаме, е как учим децата си да живеят в свят с установени правила и норми, което е невъзможно без една добре разбрана и приложена дисциплина (нямаща нищо общо с бой, малтретиране, унижение…), с която ще се научат да са отговорни за действията си и последиците от тях.“Поправяй сина си и той ще ти даде спокойствие, ще даде наслада на душата ти.“Притчи 29:17.Но ние, под лозунга да“развием самочувствието им“ ги лишаваме от така необходими ценности като уважението и послушанието, на първо място към родителите си, ценности, които през целият им живот ще влияят на отношенията им със себеподобните си, и разбира се, с Бог.За нещастие,от днес установената ценностна система за възпитаване на децата се заражда едно поколение от млади хора, капризни, несигурни, непокорни, неуважаващи, покварени, мързеливи, склонни към насилие, безотговорни….Този ли е плодът, за който се надявахме?

И ОСВЕН ТОВА : Нарекохме „доброто“ – лошо и „лошото“- добро; злоупотребата с власт – „политика“;“социална помощ“- възнаграждението за мързела; „да си амбициозен“- пожеланието на чуждите блага; „свобода на изразяването“- неморалното,насилствено, порнографско, грубиянско съдържание властващо в медийното пространство(телевизия, интернет, преса, радио…)Като цяло сме скрили множество несправедливи постъпки зад едно добро име.

 

Може би се питаш каква връзка имат всичките тези неща със събитията, които днес се случват: финансовата КРИЗА, природни бедствия, социална несигурност,военни  конфликти…и това не е нищо друго, освен Божият отговор, изоставящ един свят, който Му обръща гръб, решен да се самоуправлява.“Не се лъжете, Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това и ще пожъне.“Галатяни 6:7.Дори и така, мисля, че това е само началото и най-лошото тепърва предстои.

 

За жалост светът ще продължи моралния си упадък, докато Бог няма да сдържа вече гневът Си, и съдът Му ще се стовари върху цялата земя, както вече катастрофално е връхлитал на някои места.Не можем да го спрем.

 

Защото както в дните на Ной: „…ядяха и пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ной влезе в ковчега, и не разбраха, докато дойде потопът и завлече всички – така ще бъде и в пришествието на Човешкия син“Матей 24:38-39.

Затова, макар и по такъв незначителен начин, желаем това да е една кампания за връщане към първоначалните ценности, които са имали и продължават да имат положителни и трайни резултати.Ако не можем да променим цялото общество, то поне можем да отправим призив към хората, разочаровани от така наречения днес „прогрес“, да се върнат към ценностите, които Бог ни даде в Библията.

Уморен ли си да си завличан от манталитета на обществото, който не можем да наречем по друг начин освен „неморален и извратен“? Защо не се предадеш пред Всемогъщия и Безкрайно Мъдрия? Защо не стигнеш до решението, което сам Бог ни даде за  разрешаване на огромният ни проблем в следствие отделянето ни от Него? Защо не коленичиш пред кръста на Исус Христос, умолявайки Го за прошка, за ново сърце и нов ум? И след това, защо не престанеш да слушаш гласовете, довели ни до КРИЗАТА, в която се намираме, и не отвориш Библията, за да научиш вечната истина, която е абсолютно непроменима?  Изпълнила се в миналото, изпълнява се сега, и ще се изпълни в бъдещето.

„Всяко създание е като трева и цялата му слава – като цвят от трева.Тревата изсъхна и цветът и окапа, но словото Божие трае до века“ 1Петр. 1:24-25.

  Вашият коментар

Posted by Рето на 15/04/2013 in Uncategorized

  ASIDE 17ЮНИ

image

Когато казваме, че Исус Христос- Божият Син е нашият Спасител, много пъти не се замисляме от какво трябва да бъдем спасени. Едни казват от греха, други от нас самите, а някой казват от дявола. Разбира се, когато приемем Исус, Той променяйки всичко в нас ни кара да мразим греха, променя сърцата и ни дава сила да се противопоставяме на дявола, така че донякъде са прави. Но пак остава въпроса: за това ли дойде Исус? Библията ни казва в Римляните 5:8 „Но Бог доказа Своята любов към нас в това, че когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.“ и продължава „Затова много повече сега, като се оправдахме Чрез Неговата кръв, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.“  Прочитайки тези стихове разбираме, че Исус умря за нас, за теб и за мен, мислейки за  грешниците, докато беше там на кръста на Голгота. Самият Бог, жертва Сина си, докато ние Го хулехме и Му се подигравахме, показвайки колко много ни обича. Исус, чрез съвършената жертва, която направи ни оправда пред своя Отец, всички нас, който вярваме в Него, примири ни с Бога и ни даде нов, вечен живот. Колко хубаво, че днес имаме Ходатай, Утешител, Съветник, че имаме Исус в нас, правейки ни святи и без недостатък в Божиите очи и когато Божият гняв залее света, както в дните на Ной, ние ще имаме къде да се скрием…. в Христос нашият Спасител.

По благодат



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bogolubie
Категория: Други
Прочетен: 13710222
Постинги: 14720
Коментари: 2351
Гласове: 9367
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031