Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2016 12:19 - Министър към Росатом: Какви реактори искате да ви направим?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2005 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 25.08.2016 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
След като цял месец министър енерГЕПИка Теменужка Петкова лъга народа, че ще изпрати български експерти да издирят и огледат произведеното (?) оборудване за АЕЦ "Белене" изведнъж обърна палачинката на 180°, след тежък инструктаж, на който беше позорно привикана в офиса на Росатом, в Москва. Ето хронологията на събитията.

От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

23-ти юни 2016 г.:


Министър Петкова разговаря с руския си колега Александър Новак


Министрите Петкова и Новак потвърдиха, че експерти от двете компании ще осъществят визити в България и Русия, при които да се запознаят на място с изработеното за АЕЦ "Белене" оборудване.


От студиото на бТВ:

21-ви юли 2016-таа г.:

Музиката вече НЕ се поръчва от който плаща

Теменужка Петкова "...
и сега предстои, може би другата седмица колеги от НЕК, експерти в тази област ще отидат на място, за да може да видим това оборудване в каква степен на завършеност е, в какво състояние е."

От студиото на БНТ1:

27-ми юли 2016-та г.:

Нужник с аромат на пъпеш за милиарди

"Той е голямо предизвикателство пред всички нас. Не е предизвикателство само пред това правителство, пред предишното или следващото. Това е предизвикателство, което стои пред поколения напред."

Нито една буква не се произнася за изпращане на български търсачи на ядрени реактори в Русия!
На следващият ден Петкова е привикана спешно в Москва, за извънреден инструктаж. След още един ден:

От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

29-ти юли 2016-та г.:


Българската и руската страна ще работят за бързо разрешаване на казуса "Белене"


Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева. За това се договориха министърът на енергетиката на Теменужка Петкова и представители на ръководството на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом". Предстои експертите да започнат работа, за да се стигне до изгодно и за двете страни решение в максимално кратки срокове.

И веднага след това заявление започва толкова "трескава работа", която изпраща самата Теменужка Петкова в дълбока нелегалност, вече цели 11 денонощия!!!


От уеб-сайта на Министерството на енерГЕПИката:

9-ти август 2016-та г.:


МЕ покани експерти от "Росатом" за провеждане на среща на работната група за "Белене"


Министър Петкова отправи покана към руската страна да посети България в периода от 15-ти до 30-ти август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.


image

Така излиза, че не наши хора трябва да ходят в Русия да търсят оборудването, заради което сме глобени с € 620 милиона плюс ежедневни неустойки от по € 167 000, а вместо това руснаци са поканени у нас, за да ни кажат, какво и как да им направим, а след това да заплатим, което сме направили и да им го доставим за наша сметка? А до тогава неустойките продължават да тик-такат ежедневно.

Когато вие си купувате сирене каните ли мандраджиите у вас, за да съставите работна група, за решаване на проблемите с узряването на продукта?

Георги Котев



Гласувай:
5



1. planinitenabulgaria - Постингите Ви са интересни,
10.08.2016 14:44
но все повече /МИ!!!/ замязвате на поръчков трол.
цитирай
2. gikotev - Re: Постингите Ви са интересни,
10.08.2016 18:30
Скъпа! Крайно време е да се определиш! Вече втори път ме обвиняваш в тролене без да предоставиш и една милиардна част от капката доказателства. Или реши, че съм трол и престани да се навърташ в блога ми или спри да ме обвиняваш, за да не ти увехнат горите от от безсъница ;-) Ново подобно обвинение от твоя страна няма да пусна в коментарите. Те се модерират, което означава, че аз решавам дали да ги пусна или не.
За твое сведение вече СЕДМА година не съм получил стотинка от никого и за нищо. Това е прекрасно известно както на ядрената така и на политико-енерГЕПИйната мафии. Те имат много по-големи възможности от теб да разберат дали някой ми плаща или не. Ама ти нали си "велика" и имаш нюх на Баба Яга?
Най-добре си чети тихо и си трайкай!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9839259
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031