Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2016 17:55 - ДА СПОДЕЛИМ СКРЪБТА НА РУСКИЯ НАРОД ПО ПОВОД ТРАГЕДИЯТА НАД ЧЕРНО МОРЕ
Автор: gindev Категория: Други   
Прочетен: 3855 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 29.12.2016 17:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 В ранното утро на 25 декември 2016 в небето над Черно море близо да Сочи претърпя катастрофа пътнически самолет Т-154 на МО на РФ. Всички 92 души в самолета загинаха, в това число целия екипаж, журналисти от Първи канал на Националната телевизия и от телеканал „Звезда”, артисти от ансамбъла за песни и танци на Въоръжените сили на РФ, други военнослужещи, ръководителката на фонда  „Справедлива помощ” Елизавета Глинка, по известна като „доктор Лиза”. Всички те летяха за руската авиобаза Хмеймин в Сирия за да поздравят с настъпващата Нова година руските летци участващи в битката срещу международния тероризъм.

            На фона на ставащото по света трагедията над Черно море се оказа нещо много повече от простата гибел на много невинни хора. Оказа се  предупредителна присъда за цялостното поведение на Русия във външната и във вътрешната политика и за евентуалното отражение върху бъдещето на страната и на народа.

            Ето какво се казва в материал публикуван на платформата „cont.ws от 26.12.2016 г.

            „Катастрофата на военния Т-154 в Сочи, ако не е терористичен акт по фактология, е терористичен акт по своята същност. Идеологическия удар от него е такъв, че за нещо подобно ИГИЛ би могъл само да мечтае. Може да изброим следните видими последици :

            1. Катактрофира граждански самолет на МО на РФ, летящ към базата в Хмейнмин в Сирия, за да поздрави руските бойци с настъпващата Нова година и с превземането на Алепо. А се оказа кървав новогодишен „подарък” за руските военни. Психологическият удар е налице.

            2. Самолетът падна край Сочи - град-символ на руското възраждане и веднага след показателното убийство на руския посланик в Турция. От самосебе си се натрапва възприемането на катастрофата като отмъщение на терористите и на всички, които „скърцат със зъби” от действията на Русия в Сирия.

            3. В катастрофата загина, практически, целият хор на ансамбъла за песни и танци на Руската армия- един от последните велики символи на съветската епоха. Излиза, че природата, заедно с руската либерална общественост, отмъщават и на Съветския съюз.

            4. Загинаха и журналисти, тясно сътрудничили с МО и наградени с ордена за „Заслуги пред Отечеството” по повод присъединяването на Крим. Това се тълкува и като отмъщение за тази „престъпна акция”.

            Като интегрална последица се получава залпов удар по Русия.И не случайно всички наши врагове изпаднаха в дива радост, без даже да прикриват недостойното си поведение.

            Да, случилото се е нашата ужасна болка и не е нужно да криеме , че много ни боли”.

            Още по-категоричен и откровен е известният руски писател и журналист Александър Проханов. От гледна точка на присъщата му православна  теологичност той изказва предположения толкова явни и разпознаваеми, колкото до сега не е имало в руските средства за масово осведомяване. Ето защо е задължително тези предположения да бъдат анализирани и разгледани спокойно и без бурни емоции, защото са типичини за много голям кръг руски хора, както и за българската аудитория на привързаност към Русия.

            „Мисля, че всеки човек притежаващ поне зачатък на дъховно съзнание, да не говорим за тези, за които нашият свят е боже творение, в което Господ се проявява всеки миг, трябва да възприема гибелта на този самолет като знак, като гневно сочещ божи пръст – ние в Русия живеем неправедно.

            Русия е несправедлива страна. В тези дни от отровна напитка в нашата страна умряха 70 души и още десетима се гърчат от болка по болничните легла. А в същото време нашата креативна класа, нашите „велики” сноби казват , че това е нещо добро и е трябвало да стане. Според тях, тези които пият отровната водка, си заслужават смъртта и тяхната гибел е изцеляване на нацията. „Трябва да пият вино от бутилка за 1000 евро всяка, и тогава всичко ще бъде наред” – препоръчва една скъпо платена особа. Тези,които я подкрепят са  цяла класа. Това е знак, че е невъзможно от високите трибуни, на фона на позлатените георгиевски надписи, да се провъзгласява справедливост и единство на страната в подобно чудовищно състоянише на разкол. Когато повечето руснаци продължават да обедняват ,буквално изгниват в нашите села и полуразрушени градове, друга малка част от народа  богатее,  плюска, наслаждава се, краде, купува имати в Лондон и  се надсмива над народа.

            В книгата на пророк Даниил от Стария завет има любопитна сцена от пиянстото и блудствата на Балтасар, последния цар на Вавилон. В сюблимния момент на пиршеството, върху една от стенита на двореца се появява огнен надпис : „мене, текел, фарес”, което (в превод на български) значи : „Дните ти са преброени, царството ти ще падне”. Това е било посланието на Бога към Балтасар. Катасрофата на Т-154 е такъв знак !”(„zavtra.ru – 26.12.2016 г.).

            Всеки може да интерпретира казаното от А.Проханов както намери за добре, но не може да се подминат многозначимостта на фактите. Ето, например, как ги преценява генерал Леонид Ивашов във същият брой на в. „Завтра” :

            „Главното събитие на злощастния декември, е 25-тата годишнина от разпадането на Съветския съюз. Това беше свърхмощен геополитически терористичен акт. След него станаха три трагични събития – убийството на руския посланик в Турция, масовото натравяне на населението в Иркутска област и катастрофата на Т-154. Всички тези събития са следствие от  теракта, който извършиха трите пияндета през декември 1991 г.Резултатът беше разрушаването на най-сложната социална система – съветската. Последиците са очевидни”.

            Днешна Русия не е нито Руската империя, нито СССР. Наследството с което тя се гордее, не е нейното собствено историческо наследство : и победата във Втората световна война, и членството в Съвета за сигурност, и ядреният щит, и космическите победи са съветски победи и само чрез тях тя се позиционира като Велика държава. Днешните нейни претенции да бъде световен полюс в новия, многополюсен  свят се базират на отвлечени идеи, които трудно могат да бъдат наречени привлекателни за останалия свят : божия избраност на руския етнос, справедливост, славянофилство, православие, ненужна историческа горделивост  от време оно и заедно с тях очевадна привързаност към също така катастрофирали западни ценности, примесени с огромното желание да бъде тя и остане член на западния свят, където никой не я иска. В тежките и мъчителни дни на общофедерален траур, скандално известното френско хумористично изданиeCharlie Hebdo публикува отвратителна карикатура за катастрофата осмивайки по неприличен начин смърта на 64 души от ансамбъла „Александров”. Наистина, западната цивилизация е деградирала до непоносимо равнище.

            Преди да стане мечтаният световен център, какъвто беше Съветския съюз, Русия трябва да  разбере  сама себе си, да избере своя път в бъдещето. Какво е Русия днес ? Крайно антикомунистическа, клерикална и ксенофобска държава с власт на олигарси и „бандити в закона” и извън него, погълната от национализъм и шовинизъм („Война и мир” – Александр Желенин – 31.01.2015 г.).Няма държава в света, в която да има обществен консенсус за миналото. Такъв консенсус е възможен само за нейното бъдеще.

            От подобен избор сме заинтересовани и ние, българите, защото сме свързани с кръв, земя и история, и в днешния хаос на геополитическата буря двата народа трябва да бъдат и да вървят заедно. Само така те могат да оцелеят. За българите Русия е преродена България – първите български държавни образования са създадени в бъдещите руски земи, когато по тях не е имало никакви държави, а днес пътят към утвърждаването на Третия Рим минава през днешна България, а не някъде другаде. Свързани сме от векове и заедно ще оцелеем или ще загинем. Това се нарича историческа съдба и нека тя да не свършва като Балтасаровия Вавилон !

            А за загиналите в битките на втората Студена война руски хора в небето над Сочи, те всички бяха войни и ще останат такива.

                                        ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ !




Гласувай:
14



1. анонимен - чудесен постинг, колко прав е ...
29.12.2016 18:32
чудесен постинг, колко прав е
имало и мислещи руснаци

Още по-категоричен и откровен е известният руски писател и журналист Александър Проханов. От гледна точка на присъщата му православна теологичност той изказва предположения толкова явни и разпознаваеми, колкото до сега не е имало в руските средства за масово осведомяване. Ето защо е задължително тези предположения да бъдат анализирани и разгледани спокойно и без бурни емоции, защото са типичини за много голям кръг руски хора, както и за българската аудитория на привързаност към Русия.

„Мисля, че всеки човек притежаващ поне зачатък на дъховно съзнание, да не говорим за тези, за които нашият свят е боже творение, в което Господ се проявява всеки миг, трябва да възприема гибелта на този самолет като знак, като гневно сочещ божи пръст – ние в Русия живеем неправедно.

Русия е несправедлива страна. В тези дни от отровна напитка в нашата страна умряха 70 души и още десетима се гърчат от болка по болничните легла. А в същото време нашата креативна класа, нашите „велики” сноби казват , че това е нещо добро и е трябвало да стане. Според тях, тези които пият отровната водка, си заслужават смъртта и тяхната гибел е изцеляване на нацията. „Трябва да пият вино от бутилка за 1000 евро всяка, и тогава всичко ще бъде наред” – препоръчва една скъпо платена особа. Тези,които я подкрепят са цяла класа. Това е знак, че е невъзможно от високите трибуни, на фона на позлатените георгиевски надписи, да се провъзгласява справедливост и единство на страната в подобно чудовищно състоянише на разкол. Когато повечето руснаци продължават да обедняват ,буквално изгниват в нашите села и полуразрушени градове, друга малка част от народа богатее, плюска, наслаждава се, краде, купува имати в Лондон и се надсмива над народа.

цитирай
2. apostapostoloff - Скръбта на рския народ
29.12.2016 19:05
НЕ Е НАША скръб. Ние, българите, нямаме НИЩО ОБЩО с днешна Русия! И слава Богу!
цитирай
3. jelezov - apostapostoloff е пример, какво ...
30.12.2016 03:11
apostapostoloff е пример, какво отвратително нещо са особи, в които по рождение глупостта и злобата са в нерушимо единство. Само глупак си позволява да декларира становище от името на всички българи.
цитирай
4. jelezov - В определено съзвучие с идеите в ...
30.12.2016 03:28
В определено съзвучие с идеите в този пост е и прекрасното есе на д-р Николай Михайлов "Защото Русия граничи с Господа", публикувано в Pogled info.
цитирай
5. redarmychoir - Не забудем!
30.12.2016 17:42
Соболезнования родным и близким погибших в авиакатастрофе!

Добрая им Память!

Помним выступление александровцев в прошлом году в Национальном дворце культуры.

Не забудем!
цитирай
6. lesovski - ВЕЧНА ИМ ПАМЕТ НА НЕВИННО ЗАГИНАЛИТЕ!
30.12.2016 20:34
В последно време много се говори за БОГ! От учени, от политици, от най- образованите до най- неграмотните!
Войните са дело на властниците, целта е винаги една- грабеж!
Западът и капиталът, какъвто и да е той, ще се борят до самоунищожение за да не се състои трансформацията на средствата за производство от частни в обществени, която закономерност е доказана от класиците на философската и икономическа мисъл!
Русия не води война за удоволствие, тя защитава геостратегически интереси, но в тази война на двойните стандарти, на лицемерие и откровени лъжи е по- моралната страна.Връща "везната" на света в равновесно положение и това не могат да й го простят.
Поетът го е казал- "Без Бог, без Цар- земята ще бъде Рай!" Ако е вярно твърдението, че сме образ и подобие, то значи ТОЙ е и добър и лош, и злобен и великодушен, и смирен и агресивен, и убиец и любящ, и творец и разрушител!
Кога ще станем ЧОВЕЦИ? Тогава когато няма да мислим за пари и оцеляване, а за живот за себе си и за другите, тогава когато...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gindev
Категория: Други
Прочетен: 1959568
Постинги: 367
Коментари: 1555
Гласове: 1270
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930