Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2017 20:19 - А бе, комшу, ти абдал ли си? 2
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1638 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 18.09.2017 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В средата на миналата седмица агенция Ройтерс буквално РАЗ-МА-ЗА руските "Ижорски заводи", които официално се водят (про)извоЗители на старото желязо, което се представя за произведени от тях нови ядрени реактори, за АЕЦ "Белене". Но нека се вгледаме в хронологията на събитията, за която започнах да ви разказвам в "А бе, комшу, ти абдал ли си?" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/09/02/a-be-komshu-ti-abdal-li-si.1565062 ). От там научаваме, че в края ня август 2017-та г. завода заявява, че ... (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката)

image

В съобщението от 24-ти август се твърди, че заводът е сключил договор, за производство на оборудване за блок №2, на СТРОЯЩАТА СЕ АЕЦ "Аккую", в Турция. За блок №1 такъв или подобен договор НЕ Е СКЛЮЧВАН НИ-КО-ГА!
А ето какво съобщава ТРИ седмици по-късно, на 14-ти септември, агенция Ройтерс в материала си Rosatom aims to start building Turkish nuclear plant in early 2018 ( https://www.reuters.com/article/us-rosatom-nuclear/rosatom-aims-to-start-building-turkish-nuclear-plant-in-early-2018-idUSKCN1BP2CY )

Руската компания Росатом очаква да продаде 49% от своя турски ядрен проект на консорциум от турски компании до края на годината и има за цел да започне изграждането на централата в Акуюу до края на март, каза изпълнителен директор на компанията.

Кирил Комаров, първият заместник-изпълнителен директор на Росатом за корпоративно развитие и международния бизнес каза, че Росатом е на път да продаде дяла си в Акюю на консорциума на Турция "Ченгиз-Колин-Калион" след подписването на предварителна сделка през юни.

"Надяваме се да получим турски лиценз за ядрена експлоатация в началото на следващата година и да започнем с първия железо-бетон  до края на първото тримесечие", каза Комаров пред Ройтерс на конференцията на Световната ядрена асоциация в Лондон.

Той добави, че проектът продължава да получава силна подкрепа от турското правителство, което се стреми да го стартира възможно най-скоро.

Държавната компания "Росатом" разширява бързо поръчките си през последните години, а проектът "Акюю" в енергийно потъналата Турция е един от най-големите му договори.

Стартирането на "Акую" беше усложнено от дипломатически размирици между Русия и Турция за свалянето на руски военен самолет близо до границата със Сирия, но по-рано тази година Росатом получи одобрение от енергийния регулатор на Турция.

Комаров заяви, че съгласно договорения модел Build-Own-Operate (BOO), Турция ще плати на Росатом средна цена на електроенергията от 12.35 щатски цента за киловатчас, която не се коригира с инфлацията за 15 години.

Той каза, че Росатом също ще плати на Турция 20% от печалбите си от централата, след като е възстановила инвестицията си.
..................................................................

Можете да сравнявате съобщенията на "Ижорски заводи" и Ройтерс, колкото пъти си искате. А накрая преценете, кой казва истината.
А когато стигнете до окончателно и твърдо заключение е време да си зададете и въпроса: До колко е вЕрно, че същия заводски комплекс е истинският производител, а не (про)извоЗител на старото желязо за АЕЦ "Белене"?

Освен за да разоблича поредната тлъста лъжа на руския клон на ядрената мафия използвам случая да предупредя и комшиите, южните съседи, за изненадите, които ги очакват, ако наистина постъпят абдалски и решат да реализират проекта АЕЦ "Аккую". Аз държа на ДОБРИТЕ СЪСЕДСКИ ОТНОШЕНИЯ и да си помагаме.

image

Кратък турско-български речник:

АБДАЛ - ГЛУПАК
АРКАДАШ - ПРИЯТЕЛ, ДРУГАР
КОМШУ - СЪСЕДЕ
ЛАКЪРДИИ - ПРИКАЗКИ, ЛЪЖИ

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833320
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031