Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2017 13:19 - Най-евтината пак "евтинее" във Великобритания
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Първата нова атомна електроцентрала в Обединеното кралство за 20 години може да бъде отложена отново, след като профсъюзите, работещи по проекта "Hinkley Point C" в размер на 20 млрд. британски паунда, обявиха гласуване за стачка в спор за заплащане.

Така започва вчерашната статията в британския Гардиън (The Guardian)
Hinkley Point C: fresh strike threat over pay dispute ( https://www.theguardian.com/uk-news/2017/sep/21/hinkley-point-c-fresh-strike-threat-over-pay-dispute-delays#comments )

image

Ето и остатъка от статията:

Повече от 95% от гласувалите членове на
профсъюзите GMB и Unite отхвърлиха увеличението на заплатите, предложено от френската енергийна компания EDF и нейния изпълнител Bylor след месеци на преговори.
Всяко удължаване на трудовия спор рискува по-голямо време и надхвърляне на разходите за най-големия европейски строителен проект, който вече е зад график
а и надхвърля бюджета.
Отделно от това, персоналът на аутсорсинг група
та Capita ще стартира стачка в продължение на шест дни, считано от 5 октомври, за промени в пенсионната схема на компанията, което ще доведе до "значително намаляване на доходите им при пенсиониране", според Unite.
Тази година EDF разкри, че цената на Hinkley е нараснала от 18 млрд.
паунда на 20,3 млрд. паунда, а строителството на централата също ще се забави с 15 месеца, което означава, че може да не започне производство на електричество до 2027 г.
Стачката
беше отменена през юни, след като бе постигната временна сделка за плащанията на бонуси, с надеждата, че може да бъде постигнато постоянно споразумение за избягване на по-нататъшни забавяния в област Съмърсет.
Оттогава разговорите се разпаднаха, а GMB и Unite ще гласуват за стачки по отношение на условията за наемане на работа на повече от 1000 строителни инженери.

Основната жалба на съюзите е, че договорите за гражданско строителство са "значително по-ниски" от курсовете на работниците по механични и инженерни (М & Е) сделки.

"Членовете изразиха ясно своите виждания; синдикатите предупредиха, че количеството пари, които се предлагат, не е достатъчно и това се оказа вярно, "каза Джери Суин, национален офицер по строителство.

"Синдикатите са напълно готови да се върнат на масата за преговори, ако бъде предложена подобрена оферта."

EDF Energy заяви, че е "разочарована" и че е предложила повишени заплати, бонуси и обезщетения като част от пакета, който е "справедлив и разумен".

"Условията за работа на Hinkley Point C са по-добри от всичко, което ще намерите в британската строителна индустрия", добави той.
...................................................................

Този проект много пъти е бил обсъждан в този блог и винаги е бил разглеждан, като безсмислен и НЕРЕАЛИЗИРУЕМ. Към това трябва да се добави и стопирането на изграждането на АЕЦ в САЩ, преди броени седмици, която е наполовина завършена. Към това трябва да добавим и факт, че в началото на седмицата правителството на Финландия обяви забавяне с ЕДНА година, до 2019-та, издаването на лиценз за старта на строителствоно на нова АЕЦ, по руски проект. Към това трябва да добавим "Моето интервю с министър енерГЕПИка" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/08/29/moeto-interviu-s-ministyr-energepika.1564449 ), в което тя заявява, че няма как държавата България да не участва в НЕРЕАЛИЗИРУЕМИЯ проект АЕЦ "Белене".

Сбогуването с ядрената мафия ще бъде дълго и мъчително, но за сметка на това неизбежно.

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9837129
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031