Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2017 15:31 - Мъдрост взета от живота - продължение
Автор: paralelno Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1242 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Мъдрост взета от живота - продължение

 image

11. Важно е осъзнаването и знанието за понятията, които ползваме, какво е тяхното съдържание, послание, роля, въздействие в нашия словоизказ и речников запас, защото всяка дума е стрела изстреляна с цел и посока, която руши или създава, наранява или благославя (другиго и нас).

12. Важни и полезни са изучаването на сънищата, на метафорите и символите в тях, като вид послания-насоки от душата и от невидимия духовно-енергиен свят за проявите ни на Земята.

13. Важно и необходимо е човек да се стреми да ползва (припомня или придобива) информация за Духовния свят (У Дома), за себе си като светлинна духовна енергийна същност, да развива себе си и в духовно-енергиен аспект като Личност-Творец паралелно със земните си задачи в прагматичния материален дуалистичен свят.

14. Важно е укрепването на вярата в себе си, че душата не е мазохист, че тя е съставила Програмата-Живот за земно проявление в ново превъплъщение-роля и е предвидила позитивна и негативна резултатност във вариации, за да е способна да ни превежда през събитията, каквито и да са те, в какъвто и околен свят да се озоваваме (с условия, фактори, събитийности, взаимоотношения в различни конфигурации – подкрепящи, спъващи, спиращи) по най-ползотворния за нас начин, като ни учи да възприемаме всичко и всекиго като мъдър учител провокатор-мотиватор по Пътя в процесите на израстване, разгръщане, помъдряване, еволюция.

15. Важно е осъзнаването, че ние сме творци на живота си, че следваме свободната си воля и свободен избор за решенията и изборите, които правим, че духът ръководи душата по Пътя заедно с ума-разума, че от нас зависи как разбираме и следваме тези процеси. Вярата в Бога, в Отеца-Създател, във висшите сили, същности и енергии, които са невидимите спътници по Пътя ни в живота са в помощ и подкрепа към нас, но не те определят посоката и съдържанието на делата ни, а ние самите.

16. Никой нищо не ни дава, взема, забранява или заповядва. Всяка душа е благословена да е свободна! Тя е тази, която определя какви ресурси, знания, опитности, мъдрости да ползваме в проявите ни в живота, какви посоки да следваме, ръководени от духа си в гранциите на възможностите, за които сме подготвени, имаме жизнена енергия, творчески потенциал, знания и са част от мисията ни в живота.

17. Не за всяка Програма-Живот душата включва за усвояване житейските уроци за майчинство, бащинство, ролята на родител, участващ в раждането на нов живот за душите избрали ги за поява на Земята. Има приоритетизиране на житейските уроци за усвояване-надграждане, на подмисиите в проявите по различни начини в различни житейски области-аспекти-направления.

18. Важно е да даваме свобода на детето в нас да се проявява, да твори, да пее, да пише, танцува, рисува, да подкрепя жизнерадостта и пъстроцветието в нас, за да усещаме живота с всичките си сетива и сензитивности, да преминаваме с лекота през него без да го вземаме твърде насериозно.

19. Знанието как да ползваме мъдростта пренасяна през вековете в съвременен вариант е помощ и подкрепа за нас като мъдър съветник, в много отношения, като база, на която стъпваме, за да я надграждаме и обогатяваме с нови познания и опитности.

20. Важно е да живеем Живота достойно, с чест и отговорност първо към себе си, и към другите.

 

Галя Йосифова

Консултант по психология

Персонален коуч






Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - Старостта е като чесъна- много са ...
26.04.2017 10:48
Старостта е като чесъна- много са знанията му, но... не знаят как да го понасят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: paralelno
Категория: Лични дневници
Прочетен: 566841
Постинги: 449
Коментари: 53
Гласове: 681
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031