Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2017 08:44 - ПО ПОВОД ФАЛШИВИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ
Автор: rosiela Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1286 Коментари: 7 Гласове:
-5

Последна промяна: 24.09.2017 09:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Въпросът, поставен смело от Михаил Мишев във в. "Стършел" относно раздаването на парични литературни награди на наши червенопартийни въртипишурки, е повече от актуален. СБП се е превърнала в една локална червенопартийна организация, изземвайки функциите на писатели от различни среди и неизтласкваща напред техния талант. И едно митарстване пада по света на червенопартийното ръководство, с което се създава нелепата илюзия, че в България това е писателския " елит", който в редиците си крие и много посредственици.
  Преди години беше поставен въпросът публично този съюз да се закрие.
  Аз бих казала: да се видоизмени и да се възвърне, доколкото може, в предишните си функции, преди Тодор Живков да го беше превърнал в една партийна клоака на служещи на властта му подлизурковци.
  Не бива с един замах да рушим. Трябва със замах да променяме. Така се закриха и много заводи и предприятия и оставиха хората гладни в цели райони от страната, пропъдиха ги от държавата. Не че и отвън скоро ще им покажат на мнозина червен картон, но все пак интелигенцията остана навън.
   Така и с писателите.
    Крайно груба наглост е двама души, червенопартийци, да те препоръчват за влизане.
    Препоръчват те книгите. И те трябва да се разглеждат от Управителния съвет, а оттам трябва да бъдат изгонени хора като Благовеста Касабова, тя не е и писател, Надя Попова, главен редактор на вестник "Словото днес". Припокриването на длъжности в съюза се дължи на липсата на хора, а липсата на хора е от факта, че там са окупирали само червените бабички и дядовци, много от които не си и плащат членския внос, та вестникът ги подсеща нон - стоп. Нелицеприятно отстранени, без да са изключени ,са по-млади хора, на които не се дава никаква работа.
   Респективно Управителният съвет трябва да разглежда изпратените книги или творби по талант, а не по нашенско мерило или ако се натоварва прекалено, да се включват различни, не едни и същи хора. А този Управителен съвет не бива да има мнозинство на партийните кълки от Татово време, които са безмерно известни.
  Всяка уважаваща себе си страна има своите организирани писатели, но всяка уважаваща себе си държава трябва да ги организира по дарования, а не по червенописания. Защото тук се стига до падението в техния официоз " Словото днес" да се стигне до дискриминацията дисидентите да се отровят, изразено в стихотворна форма. Не, не ви лъжа. Имам броеве и с други подобни падения, наречени статии от Благовеста Касабова. При което аз осъдих прилежно вестника и той заплати две огромни глоби.
Какво мислите ми е отговорил Боян Ангелов?
Нищо. Пълно мълчание. Плащаме си глобите и си караме нашето хоро.Бас държа, че и редовите чренове на СБП нищо не знаят, е, сега ще научат.
А докога?!

24 септември 2017г., София
Росица  КОПУКОВА



Гласувай:
4



1. rosiela - На вниманието на Министерство на културата
24.09.2017 09:21
ще поставя въпрос за липсата на етика в поведението на мнозина писатели и литературни критици.
цитирай
2. missana - От само себе си се подразбира,
24.09.2017 10:20
че всяка организация е призвана и оторизирана да защитава интересите на група лица /в частност това със сигурност е валидно и за СБП/. Въпросът е - кои са тези хора и какви са техните интереси? Мисля, че е лесно всеки да си даде сам отговор на този въпрос.
цитирай
3. apostapostoloff - Оплачи се в Министерството,
24.09.2017 11:00
ама по- голяма полза ще има, ако се оплачеш във вестник "Стършел". Сигурен съм, че в тази твоя битка с вятърните мелници активно ще те подкрепят Графоман Гагаузин и неговата изгора Валюша.
цитирай
4. rosiela - Мисана,
24.09.2017 15:54
там е нещо страшно и с тях трябва да се позанимае институция на по - високо ниво. Писаха "Кърваво писмо" срещу Николай Петев за кражби и измами, нищо. На прокурор беше Благовеста Касабова, укриха документи, измъкна се. Там нещата са привидно любезни, де факто драматични и промените се налага да дойдат на правителствено ниво!
цитирай
5. rosiela - Аз не членувам там, Апостоле.
24.09.2017 16:00
apostapostoloff написа:
ама по- голяма полза ще има, ако се оплачеш във вестник "Стършел". Сигурен съм, че в тази твоя битка с вятърните мелници активно ще те подкрепят Графоман Гагаузин и неговата изгора Валюша.




Била съм в Управителните съвети на други два съюза, но тука са баш лапачите, тарторите. Нали знаеш вече, че не съм червено падение.
Излиза ми простото Фавне с подсещането, че конкурсите били анонимни. Те на мига стават не анонимни, като се подшушне на ухото на Благовеста Касабова например с кое стихотворение или стихотворения ще участвува богинята Ва.
И простото Фавне, ако не се е присетило, да го подсетя, че и журита са се разбивали, защото има и хора по-честни и несъгласни с поведението на Благовеста Касабова, никоята и Надя Попова, баш никоята.
И на трето място да подсетя простото Фавне, че да ти каже малък човек като него, дали си Голям или Много голям, не е особен комплимент за оногова, към когото е насочено лизането. В случая към Чувала - Гагаузин.
А хората от "Стършел" просто ги познавам.
цитирай
6. apostapostoloff - Аз за "Стършел" се шегувам.
24.09.2017 17:40
Преди Десети мнозина хора, видели се в чудо от комунистическата бюрокрация, се жалваха на този вестник, без да съзнават, че това е издание на ЦК на БКП.

За журитата... Големите Европейски награди за литература отидоха при Георги Господинов, Калин Терзийски и Милен Русков. Това идва да рече, че това са световно признати авторитети и точно те трябва да журират литературни конкурси. А не някакви журита, назначени от Касабова и Попова. За да вземат някакви техни другарчета някой друг лев.
цитирай
7. rosiela - Благодаря за отзива,
24.09.2017 17:48
Апостоле.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6601743
Постинги: 5039
Коментари: 23939
Гласове: 9773
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031