Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2017 17:23 - Зиг хайл, хер Симеонов!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1913 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Наци-майтапите на вицепремиера Валери Симеонов и регионалния зам.-министър биха коствали политическата им кариера във всяка нормална държава. Защо Симеонов не се опита да разкаже за Бухенвалд на Ангела Меркел? И докога си мисли, че може да мълчи Бойко Борисов?! imageКолаж: „Барикада“

Вицепремиерът на България Валери Симеонов е популярен с много неща, но бистрата и премерена мисъл определено не е едно от тях. Покрай последните парламентарни избори пограничното му шоу влезе дори в международния обмен, но вместо да бъде заклеймен, той се оказа изключително желан партньор от любимеца на Европейската народна партия (ЕНП) – Бойко Борисов.

Смелата битка на хотелиеро-политическия предприемач с бабите по границата беше допълнена и от изразеното му по-късно в медиите възмущение, че „тая баба беше много нагла – знаеше си правата!“. Наглост! Но ето го днес, кошмарът на бабите, вече е заместник на Борисов в изпълнителната власт.

Вярно е, че не е никак лесна задача Симеонов да ни изненада. Все пак говорим за човек, който от трибуната на Народното събрание нарече част от българските граждани „озверели човекоподобни“, които „играят с прасета по улицата“, а пък майките имат „инстинкти на улични кучки“. Същият този новоизпечен висш български държавник преди време в своята предизборна програма предложи изпращането на граждани от ромски произход в „изолирани селища, които да бъдат превърнати в туристическа атракция“. Колко предприемчиво!

Уви, очевидно новият отговорен пост изобщо не се е отразил на способността на Симеонов да си мери приказките. Въпросът е дали и този път ще му се размине? Ако зависи от иначе загрижените за европейския облик на България родни десни анализатори, а също така и от „европейските ни партньори“ от Европейската народна партия (ЕНП) – най-вероятно отговорът ще бъде положителен.

И все пак с последните си изказвания Симеонов прекрачи граници, които в някоя от даваните ни често за пример европейски държави би трябвало да доведат до тежки последици за неговото политическо бъдеще. Пишман-патриотът в типичния си небрежно селяндурски стил засегна тема, шегите с която в целия цивилизован свят биват наказвани строго. И веднага.

В коментар пред в-к „Сега“ вицепремиерът по демографската политика на България намекна, че си е правил „майтапчийски снимки“ на злокобно място, символ на хитлерофашизма – концентрационния лагер Бухенвалд. Но това не е всичко. Причина за скандалното му твърдение стана снимка на новоназначения от квотата на „патриотите“ зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев. На профила си във Фейсбук през 2009 година Тенев публикува снимка, на която отправя типичен нацистки поздрав към восъчна фигура на нацист в музея „Гревен“ в Париж. Към нея има и коментар: „Докладвам на шефовете“.

Е, днес наци-патриотът Тенев вече докладва на друг шеф – премиера на европейска България Бойко Борисов. Профилът на регионалния зам.-министър в социалната мрежа скоропостижно беше изтрит, но твърде късно – снимката се разпространи като лавина в социалните мрежи. Възмущението от скандалния зам.-министър със симпатии към теорията за чистата раса и необходимостта от изтребление на евреите засега се посреща с мълчание от шефа Борисов. Реакцията на уважавания член на ЕНП е сходна с тази на восъчната фигура от снимката.

imageДали майтапчията Валери Симеонов е влизал в ролята на някой от труповете, открити при освобождението на Бухенвалд? Снимка: Wikipedia

Но пък Валери Симеонов не обича да мълчи. Напротив – той побърза да се изкаже: „Несериозни работи. Нямам Фейсбук, не съм видял снимката, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим – че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости“, заяви ракиеният патриот Симеонов в отговор. Но за добро или за лошо – не спря до тук.

Малко след първия си разговор с колегите от в-к „Сега“ Симеонов сам им телефонирал, за да добави, че през 70-те години на миналия век като студент го били завели в лагера Бухенвалд. „Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там…“, заяви Валери Симеонов.

Оказва се, че отговорникът за демографската политика на страната е човек, който, попадайки в едно от най-мрачните и потресващи кътчета на планетата, решава да си прави… майтапчийски снимки?! Само бихме могли да гадаем как са изглеждали те – дали господин вицепремиерът не се е съблякъл гол, за да легне на земята като труп пред някой крематориум? Чудно как ли точно Симеонов е намерил за подходящо да се „майтапи“ с някоя от безбройните жертви на нацистите?

image

Но кои сме ние да проявяваме подобно любопитство… Може би право да полюбопитства все пак би имала канцлерът на Германия Ангела Меркел при някоя среща с новия си партньор? Като заместник на Борисов най-вероятно Симеонов някой ден ще се срещне с нея. Дано тогава г-жа Меркел прояви интерес и го попита – светът заслужава подробности от родния майтапчия. Би било прекрасно Меркел, или пък някой друг европейски лидер, направо да поискат от Симеонов и самите снимки. Че какво лошо? Майтап да става!

И какво друго освен пълен майтап е липсата на моментална реакция по адрес безцеремонната наглост на Симеонов, според когото да се иска оттегляне на Тенев заради такава „глупост“ като тази снимка е несериозно. И нещо повече – Симеонов изглежда изобщо не намира за скандални и своите собствени майтапи из коридорите на Бухенвалд. Доказателство за това е фактът, че след разказа за преживяванията си той иронично пита: „Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село“.

Колкото и невероятно да ви се струва, господин Симеонов, точно това ще ви кажем: време ви е да си ходите. Няма значение къде, само да бъдете далеч от българската политика. С такава вие не би трябвало да се занимавате никога повече, поне ако България е нормална държава.

Похвално е, че след няколко дни странно мълчание и неглижиране на казуса от БСП най-после усетиха, че реакцията им е задължителна. След като за известно време оставиха единствено на Александър Симов битката срещу реабилитацията и шегичките с нацизма, днес следобед от партията все пак излязоха с официална позиция, в която осъждат действията на Тенев и Симеонов. Остава да видим до каква степен Сергей Станишев и колегите му от ПЕС ще изпълнят заканата си „да информират европейските партньори на България“ за случващото се у нас. Логично е да се запитаме и какво ли смятат не само европейските, но и задокеанските ни партньори от САЩ? Или пък в Израел?

И накрая няколко реда и към българската прокуратура. Господин Цацаров, ако случайно ви е останало време покрай срещите в ЦУМ да прегледате Наказателния кодекс, обръщаме Ви внимание на чл. 108 от него, който гласи: „Който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията на Република България обществен и държавен строй, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба до пет хиляди лева“.

http://baricada.org/2017/05/17/valeri-maitapchiyata-simeonov/




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20126780
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031