Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: galinabg
Категория: Политика
Прочетен: 3396543
Постинги: 193
Коментари: 4461
Гласове: 21835
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.10.2010 22:49 - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ПО "ФОРМУЛАТА НА РАЗХИЩЕНИЕТО"
Автор: galinabg Категория: Политика   
Прочетен: 27385 Коментари: 29 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
- Извинете, дъщеря ми май е с бъбречна криза, в кой кабинет трябва да отидем? - питам нервно-притеснено жената зад първото гише, което виждам, влизайки в Пирогов. - 120-ти . - Накъде е той? - Вървите до дъното на коридора, после наляво, после надясно. Хуквам и следвам упътването. С още едно междинно питане откривам кабинета.
image

Преглед. Направление за ехограф. Урина. Резултати.
Диагноза - бъбречна криза. Инжекция за успокояване на болката.
- Можем да я приемем в болница - казва дежурният лекар. След това добавя, че можем и да си тръгнем,като купим лекарствата,които ще ни изпише, но ако в рамките на 24 часа дъщеря ми не се подобри, спокойно можем да се върнем и на базата на направените изследвания и диагноза веднага ще бъде хоспитализирана.
Решението е нейно. Тръгваме си.  Все пак възможността да се върнем, ако положението й се усложни е опция, която ни прозвуча успокояващо.
Купувам лекарствата от първата денонощна аптека и се прибираме. Всичко това за има-няма 4 часа.
За съжаление до следобеда на следващия ден състоянието на дъщеря ми се влоши и по силата на здравия разум се върнахме в Пирогов.
Директно в 120-ти кабинет. Лекарят, разбира се е друг. Сестрата също.
Обясняваме, какво е станало снощи.
Какво ни е казал колегата му.
Показвам изследването от урината, което остана при нас.

- Трябва да й направим ехограф! - казва “новият” лекар. - Тя има направен ехограф и той е в болничния лист, който й беше направен снощи. - Няма значение. Трябва нов ехограф. - Ама къде са изследванията от вчера?! - питам недоумяващо. - Няма ги. Старшата сестра ги взима сутрин и ги заключва в архива - казва ми “новият”. - Ама как така?! Нали на базата на тях можем да се върнем в рамките на 24 часа за хоспитализация? - Нека не се разправяме повече. Отивайте да направите ново ехографско зследване и нова урина. Снощните документи ги няма. Ще я изследваме отново.
Отиваме отново пред Ехографа. На вратата, огромна табела ни уведомява да търсим лекаря в лекарския кабинет.
image

Кой лекарски кабинет - има поне 4 до края на коридора?!

Започвам да чукам по ред, заобикаляйки носилки с полуживи хора, чакащи спешна рентгенография.
От една от стаите излиза млад мъж.
Питам го къде да намеря лекарят от ехографа. 
Оказва се, че съм попаднала на точния човек, но ще трябвало да поизчакам докато “снима” всички тези хора /показва ми с ръка полуживите/.
Отиваме и сядаме пред ехографския кабинет. Дъщеря ми, втори ден повръщаща, вече със зелено -син цвят и изнемощяла се отпуска на канапето в примирение.
Не и аз.
Хуквам към регистратурата. Полагам неистово усилие за нормалност на разговора ми с дамите зад гишето.

image

- Извинете, къде мога да намеря старшата сестра? - За какво ви е? - Ще й кажа лично, само ми посочете кабинета й, освен, ако не сте личните й секретарки или служители от ПР-службата на Пирогов,за да ви давам това обяснение - отговарям все още с глас в нормалната тоналност. - Няма я. Тръгнала си е. - А знаете ли къде са Талоните от прегледите на пациентите, които прибира всяка сутрин от дежурните кабинети? - В архива. - Как мога да взема Листа с изследванията и диагнозата от снощи, на дъщеря ми? - Няма как.

image
/това е амбулаторният лист от втория ден/

Отново обяснявам абсурдната ситуация.
Отново ми се обяснява как трябва да премине през всичките изследвания.
В този момент кипнах и попитах:
- Извинете, сигурно Пирогов е много богата болница и вие взимате много високи заплати?
Очаквах реакцията им.
- Каква богата болница, бе, госпожо?! Не виждате ли какво става със здравеопазването? От тук преминава половин България. Вече се чудим как да обслужваме болните.
- Не ви вярвам - отговорих аз и разбира се ги втрещих - Щом можете да си позволите за един и същи пациент, с една и съща диагноза, в рамките на по-малко от 24 часа да му правите едни и същи изследвания, значи тук тънете в охолство! И аз лично вече не бих вярвала, че в българското здравеопазване парите не стигат.
- Ама как си позволявате….- опита се да ме репликира едната сестра,но аз продължих: -И освен,че разхищавате пари за еднакви изследвания, вие разхищавате и труда на лекарите - посочвам коридора с  “полуживите” - Вместо да преглеждат тези умиращи хора, лекарят на ехографа ще трябва да си загуби от времето и за втори път да направи изследване за нещо, за което вече има резултати!!
Оказа се, че докато съм водила монолого-диалога синьо-зелената ми дъщеря е влязла в ехографския кабинет.
Със заветното ново изследване се връщаме в 120-ти. Оказва се, че песъчинките от снощи ги няма и…..урологът нямал основание да хоспитализира превиващото се и едва стоящо на краката си момиче!!!
От немай -къде /със сигурност заради недружелюбния ми вид/ решава да ни изпрати в 126 -ти кабинет.
На вътрешен лекар.
С думите, буквално:
“Ако там преценят да я хоспитализират”.

След поредното висене пред 126-ти успяваме да влезем. Млада докторка ни посреща, поема наличните ни резултати и започва да вдига рамене. Междувременно дъщеря ми вече се тресе в температура. Още по-синьо-зелена.
Не спестявам и пред нея възмущението си от безумието по “веригата” от снощи насам.
Явно, за да не ми строши “хатъра” и от немай-къде решава …..да бъде пусната кръвна картина.
До тук близо 2 часа размотаване.
Излиза изследването на кръвта и Ооооо, шок! Левкоцитите били супер високи?!? Детето ми било със сериозно бъбречно заболяване!!!! О, ужас!
Някой се сеща да измери кръвното й.
То едва се долавя!

Бързо! Бързо да му се оправят документите и да се качва в отделението. Междувременно и веднага я поставят на системи. Инжекции.
След малко се появява корифеят -уролог, онзи от 120-ти кабинет, който не успя да постави правилната диагноза и само за да си спести разправията с ядосаната майка /аз/ изпрати болното дете на…..вътрешен лекар.
Та, урологът-корифей изведнъж усетил се,че е посгафил, иска да бъде написан като основен лекар.
“Вътрешната” му колежка с право го посича, че диагнозата, с която детето влиза в болница е поставена от нея! 
Суетнята е пълна. Всичко това продължава близо 3 часа!!!
После носилката. Отделението. Лечението…….
****************************

Знам, че мнозина ще ме репликират, че има много по-тежки диагнози, състояния и страдания.

Знам, че заради безумието на тромавата ни здравна система мнозина …..не достигат до отделенията. Никога.

Знам, че не мога да виня с лека ръка лекарите. И те, видях с очите си, предпочитат да бъдат перфектните чиновници, откъм документация, за пред здравна каса и там финансиращите ги “органи”….,защото иначе ще го отнасят, я с орязване на зпалати , я кой знае с какви други безумни санкции.
Само че, направих си труда да прочета отново и отново Хипократовата клетва, там никъде не се споменава, че докторите се кълнат да попълват правилно бюрократичните кодове на диагнози и тем-подобни глупости….Друг е смисълът й.
Г-н нов министър на здравеопазването,
г-н директор на Пирогов,
не знам дали схванахте добре за какво точно е моето възмущение?
Но аз наистина не вярвам, че няма пари в болниците ни , след като нечии светли умове са измислили толкова безумен  “алгоритъм” за диагностициране и оказване на спешна помощ! 
За мен, това е “Формула на разхищението”, при която вероятността от това да бъдат платени излишни пари, за да има повече трупове е почти 100 %-това!
    Не разбирам от здравен мениджмънт и няма да се опитвам да давам съвети на принципа “топло-студено”, но поне да ви помоля да смените знаците пред уравнението, което очевидно е сбъркано!

Вместо знака за диференциране, сложете този на интеграла?!

Като начало! 

image



Гласувай:
33



Спечели и ти от своя блог!
1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Галя! Сестра ми е лекар,
17.10.2010 23:02
точно за това ти благодаря за споделеното! А и аз съм майка на дъщеря. Как е сега детето ти? Дай боже да се възстанови по-скоро! Споделеното от теб е покъртително. Взимам го за моя блогвълна.
цитирай
2. galinabg - точно за това ти благодаря за спо...
17.10.2010 23:11
malchaniaotnadejda7 написа:
точно за това ти благодаря за споделеното! А и аз съм майка на дъщеря. Как е сега детето ти? Дай боже да се възстанови по-скоро! Споделеното от теб е покъртително. Взимам го за моя блогвълна.


Благодаря ти :) Слава Богу, дъщеря ми е по-добре. Всичко се размина, надявам се, с малката беля, но....не може това да бъде здравеопазване през 2010-та година. Ужасно тъжно и страшно е и за пациентите, и за лекарите.
Поздрави!
цитирай
3. sexsi - А в София има Пирогоффф- а в остан...
17.10.2010 23:21
А в София има Пирогоффф- а в останалата България немаааа- и такива спешно състояния са оставени на самия господ-БОГ!!!!! Кой оцелял- оцелял! На останалите- лека им пръст....И за съжаление безумието продължава...
цитирай
4. atinonino - привет!!!не мисля че някой би ви ...
17.10.2010 23:26
привет!!!не мисля че някой би ви репликирал,че има по тежки заболявания,защото все пак сте там за своето дете.на мен също ми се е случвало небрежно отношение спрамо мен,но не бих подхванал темата че...а и все пак не беше много много сериозно:)само ще кажа че ми правиха пункция без упойка.надявам се дъщеря ви да се оправи по скоро,но имайте в предвит ,че в пирогов са най-добрите лекари,но все пак са хора и допускат грешки.стискам и палци на лекарите да не са фатални...

с уважение:atinonino
цитирай
5. thetrooper - Защо ли си мисля,
18.10.2010 00:06
че подобно нещо не би се случило в ЧАСТНА болница?
цитирай
6. atinonino - че подобно нещо не би се случило в ...
18.10.2010 00:09
thetrooper написа:
че подобно нещо не би се случило в ЧАСТНА болница?

еми може би не би се случило защото нямат толова много работа
цитирай
7. bapha - да оздравява...
18.10.2010 04:53
останалото се забравя
цитирай
8. inel379 - И това, ако не е разхищение, здраве му кажи!
18.10.2010 05:13
По-важното в случая е, че сте преживели голямо напрежение с дъщеря ти!
В болниците си е открай време така!
Да не ти се случи!
Никакви реформи няма от много години.
И сега, карат ли я така, парите пак ще потънат някъде не по предназначение.
Да не казвам в какво се усъвършенстват лекарите!
Дано само момичето ти се оправи по-бързо!
Стискам палци!
цитирай
9. veselaj - Брано Таля, че си вдигнала скандал и ...
18.10.2010 07:26
Брано Таля, че си вдигнала скандал и са се принудили да обърнат внимание на детето ти. Навсякъде е така. Затова ме е яд, че плащам осигуровки - отдавна съм се отказала от държавното здравеопазване.
цитирай
10. andrei - Докато човек не се сблъска
18.10.2010 08:00
с българското здравеопазване- нищо не знае по въпроса!
цитирай
11. nicodima - Здравей, Галя!
18.10.2010 08:46
Вътре съм в тази система и наизуст знам проблемите, знам и решенията, но за съжаление други хора рашават.
За лошата организация, водеща до допълнително травмиране на болния и забавяне на лечението си права... Можеше първите изследвания да се използват за първоначална база за хоспитализация, т.е. трябваше да има копия от тях, оригиналите отиват за удостоверяване на диагнозата през НЗОК. Няма как да се извадят, наистина...
Но - спешните състояния са динамични състояния, водещи до промени в организма за минути и часове. Затова се изискват проследяващи изследвания. Ако трябва да се пести от тях, жална му майка на болния. А се прави и това в някои болници. Бъбречните кризи далеч не са за подценяване състояния - те водят до хидронефрози, пиелонефрити. Един бъбрек, който днес е нормален, но с камък, след 24 часа може да е с хидронефроза - опасно състояние, което винаги предполагаме, когато има продължителна бъбречна криза. Сега не ми се изпада и в подробности, ако искаш ми пиши на лични, защото виждам от описанието ти и други факти, на които може да се обърне внимание.
Не оправдавам колегите, защото и на мен, дори и вътре в системата, редовно ми се случват неприятности от този характер. Причината е най-вече психологическа - знанията дават власт над другите, като се забравя, че тези други са също като нас, само че страдащи, а забравяме, че при определени обстоятелства ние ставаме също като тях. Преди 3 години един велик доцент каза, че не иска да се занимава с 12 годишния ми син, защото според него страданията му се дължат на злокачествено заболяване. Направо се обърна към мен и ми каза:"Няма какво да се лъжем. Търсете злокачествено заболяване!" В този миг аз не бях лекар, бях само майка. Сама знам какво ми струваше изясняването на диагнозата и отхвърлянето на най-лошото...
Трябва да сложим на първо място човечността и съпричастието. Когато ги има, всички недоимъци остават на заден план...
Пожелавам на детето ти това да му е последното премеждие! Поздрави!
цитирай
12. semtomovi - Госпожо, пак добре, че тия доктори Ви ДАВАТ обяснения
18.10.2010 09:27
Щото тука при нас се държат като ГЕстаповци-офицери.Никакви обяснения. Гледат ви на смърт и револция и ако мръднете накриво и жестикулирате неправилно, или не дай си боже да закъснееме с 2 минутки като пациент - всичко се описва и го събират в матерното ви досие и тая информация ви черни живота и на нейна база създават психо-лъжи и психо-диагнози, които ви почернят завинаги бъдещето. Лабор. проби укриват, изгарят и заключват документация, препарират ви храната в болниците, бият ни.
Елате се оплачете в Швеция от тия неща и няма да Ви има вече. Психиатриите ще се погрижат да ви изкарат в инвалидна количка или в ковчег за да не ги критикувате после. Пак е свободно в БГ за да критикукваме как си искаме!
цитирай
13. rat - Здравна реформа = Да няма болни. ...
18.10.2010 09:53
Здравна реформа = Да няма болни.
Пенсионна реформа = Да няма пенсионери.
20 години преход = Да има 3 милиона "народоселячество" да обслужва туристическия поток от развития свят.
цитирай
14. strannica - ...
18.10.2010 09:55
Галя, най-напред искам да ти пожелая здраве на теб, на дъщеричката ти, на всичките ти близки!
Аз напоследък все се питам чий болен ум е измислил точно тази система на здравеопазване, която е в момента?
Какво прави човек в критично състояние, който няма възможност някой да го придружава? От опит знам, че не пречи придружаващите болния да са двама-трима :( за да търчат в различни посоки и да изясняват различни въпроси, докато болният се превива и чака "квалифицираната медицинска помощ".
цитирай
15. darktales - че подобно нещо не би се случило в ...
18.10.2010 09:57
thetrooper написа:
че подобно нещо не би се случило в ЧАСТНА болница?


Но в частна болница биха се постарали да опънат поне стотачка, а на "Пирогов", ако пациентът не постъпи в стационара, за да се използва клиничната пътека, ще им преведат 20 лв., и то ако и когато им скимне. Бъбречната колика е една от диагнозите, с които "се източвали пари", според министрите на пожарникарския генерал.

Иначе nicodima е права, така или иначе би трябвало да се направи ново ултразвуково изследване. Първо, в рамките на едно денонощие може да настъпи застой, и второ, касата не признава за спешни изследванията от вчера. Ултразвукът не вреди, няма разходи за консумативи, има само лекарски труд, а пък той е евтина работа в нашата държавна болница. Ако имаше електронни досиета, нямаше да се търсят разни хартии из архивите, ама това засега е в сферата на фантастиката.
цитирай
16. dolsineq - Здраве за дъщеря ти и да излезе по-бързо от кризата.
18.10.2010 15:54
Дано това е само, Галя, а бъбречните болки се равнявали на родилните, казват.
цитирай
17. galinabg - @до всички
18.10.2010 17:03
Благодаря от сърце на всички ви за топлите и сърдечни пожелания към дъщеричката ми!
Написах този постинг не за да упреквам някого. Отдавна живеем в държава, която "забъркахме" самите ние - пишещите и четящите тук; тези за които пишем и четем; управляващи и управлявани.
Позволихме някой някога някъде на напише "формулите" и алгоритмите и да ни принуждава да изпълняваме ролята на неизвестните....Тъжно е, че не успяваме да "им" откажем и играем ролите си.....
Моля се Богу поне децата ни и техните деца да зачертаят сегашния знак за равенство и да създадат свои нови, нормални правила....Дано!

Още веднъж ,благодаря на всички!
цитирай
18. haralanov - Здравей,Галя!
18.10.2010 17:14
Направо ти съчувствам за мъките и усилията!Дааа,чиста мъка си е да обикаляш от кабинет на кабинет и в доста от случаите да се върнеш от там откъдето си започнал!Здрава да е дъщеря ти!Другото е вятър.Здравната ни система...Нямам идея как може да бъде реформирана и да работи в полза на пациента!
цитирай
19. mamkamu - !?
18.10.2010 18:34
Значи в архива, викаш?! Абе тия са егати и мълниеносните архиватори! Айде по-добре да зъмълча, че ми напират едни нецензурни...

Всъщност те са длъжни да ви дадат копие от всички изследвания, които са ви направили още преди да напуснете болницата. Мамк...

Радвам се, че дъщеря ти е по-добре!
цитирай
20. kundalini - Имала съм подобни преживявания.
18.10.2010 20:55
И да ти кажа радвай се, че сте били в Пирогов, защото в провинцията може до седмици да не ти поставят точната диагноза:(

Бъдете здрави!


цитирай
21. анонимен - Не виждам някъде разхищение, така ...
18.10.2010 21:34
Не виждам някъде разхищение, така че точно това да е оплакването ви. Държанието ви на регистратурата не го одобрявам. Призивът ви, да се пести и от най-базовите изследвания, не е в услуга на обществото и пациентите.
цитирай
22. libertybell - Не съм учудена от случилото се...
18.10.2010 22:27
Галя, радвам се, че детето ти вече е по-добре!
цитирай
23. evchet0 - От опит знам, че бъбречната криза е ...
18.10.2010 22:44
От опит знам, че бъбречната криза е най- голямата болка и наистина желая на дъщеря ти скорошно оздравяване.
цитирай
24. dagma - @darktales
19.10.2010 19:14
Докторе, ето един пример. Ако отида във ВМА за гастроскопия с направление, ще ми поискат 50 лв. за 10-минутна упойка, задължителни кръвни и кардиологични изследвания и талон 7 за стационар. Но стационарът разбира се е фиктивен и изследванията трябва да си платя сама - още около 50 лв. Тоест във ВМА взимат пари за клинична пътека, а ми отказват включващото се в нея изследване на кръв.
И още нещо - заплащането ли е причина да не можеш да различиш болестта на Крон от изнасилване?
Не защитавам пожарникаря, нито някой от свитата му, но не всичко опира до пари.


Галя, завиждам на самообладанието ти. Важното е, че всичко е минало и дъщеричката ти е вече добре!
цитирай
25. darktales - 24. dagma
19.10.2010 22:15
Всичко не, но много неща все пак опират и до пари.НЗОК плаща за фиброгастроскопия 18 лв. Или дали не бяха 20, да не излъжа. Един апарат за ФГС излиза поне 50-60 хил. лв., и то не от най-хубавите. Да речем за един живот би могъл да го изплатиш, само че след 10-15 години ще си принуден да си купиш по-съвременен, защото няма да си конкурентен. Съшевременно заради лимитите един специалист от кабинет за извънболнична помощ не може да прави повече от десетина ФГС месечно. Затова и ФГС се правят масово само на частно - средно за 80 лв. за ФГС с биопсия и 100 лв. за ФГС с анестезия. Т.е. специалистите по един естествен начин отхвърлят извършването на това изследване "по каса". По такъв начин топката следва да попадне в тези, дето формират цените и лимитите на касата. Обаче такива като ВМА препъват този процес с тарикатлъците си и отстрани уж всичко изглежда наред, само дето от година на година расте броят на хоспитализациите, а пък не личи хората да са по-излекувани.

Вероятно имаш предвид бебето, чийто баща беше арестуван. Все още не е категорично доказано, че се касае за болестта на Крон. Преди няколко месеца пък имаше обвинения към лекарите от периферните болници как така не са разбрали, че е изнасилено. Е, сега стана ясно, че не е било изнасилено, но все пак няма единно мнение какво му има, въпреки че го преглеждат най-добри специалисти с най-съвременни методи. Понякога е трудно.
цитирай
26. dagma - @darktales
20.10.2010 12:00
Държавните болници не изплащат оборудване, което им е осигурено от здравното министерство. А за ендоскопиите аз си имам друго обяснение. В държавна болница или изобщо не предлагат упойка за подобно изследване, или трябва да ходиш по мъките, за да си осигуриш анестезия, какъвто е случая с ВМА. Точно затруднения достъп до мечтаната упойка, кара пациентът в желанието да си спести неприятните изживявания, да отиде на частно. Впрочем няма друга държава, в която вкарването на маркучи в разните човешки отвърстия да се прави "на живо".

Парите са от значение и винаги ще бъдат. Но аз съм много скептична, дали при повсеместната липса на добри диагностици, парите са единственото решение.
Поздрави.
цитирай
27. darktales - 26. dagma
21.10.2010 22:26
Не съм казвал какво изплащат държавните болници, аз говорех за специалистите от извънболничната помощ. На тях касата плаща 20 лв. за ФГС и те много ясно не искат да я правят при тези условия. Обяснението за ендоскопиите в болницата е много просто - когато човек е в болница, в клиничните пътека няма анестезия при ФГС, т.е. НЗОК не я плаща. Не я плаща и толкова. В такъв случай остава: а) да си я плати пациентът; б) да я плати болницата и да си похарчи половината от това, което ще спечели от клиничната пътека; в) никой да не я плати и да не се прави анестезия. Между другото аз съм гълтал тръбата "на живо" - не е краят на света, но и не е много приятно, разбира се. Но аз съм от тези, дето вземат лекарства само когато няма накъде , а анестезията е поне още един медикамент, най-малко. Ако пък в клиничната пътека се предвиждаше анестезия, това означава повечето гастроентерологични отделения в страната да ударят кепенци, защото анестезиолози вече не останаха дори и в големите болници, а в по-малките ги няма отдавна.

Не съм много съгласен че липсват диагностици, във всеки окръжен град извън университетските центрове има поне по 1-2 много добри ендоскописти, което е напълно достатъчно за мащабите на България. Те обаче са напуснали държавните болници и кабинетите по НЗОК, а по-младите от тях напускат и България, защото в по-нормалните страни тези специалисти са в елита на професията. Досега не се е чуло да са върнали някого обратно.
цитирай
28. elensia - Тъжно но факт
25.10.2010 16:55
Прочетох в коментарите, че дъщеря Ви е по-добре и й пожелавам да се оправя по-бързо.
Аз също съм майка на тийнейджърка и тази година ми се наложи два пъти да посетя Пирогов. Последния път беше заради падане на дъщеря ми от колело. Описала съм това премеждие ( имам предвид прегледа в Пирогов :) ето тук http://elensia.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/24/speshno-otdelenie-po-bylgarski.581254
И на мен ми направи ужасно впечатление организацията на труда в Пирогов, което е против всякаква човешка логика. Според мен това е проблем на управлението (мениджмънт както е по модерно) на болницата. Лекарите до колкото разбирам просто са притиснати да изпълняват един куп нелогични разпоредби. Но даже и да се изисква много подробно ниво на отчетност, това пак може да се оптимизира - все пак компютрите са измислени миналия век ;) За мен нелепото е, че изследванията не са в електронен вид. Ако бяха, сестрата може да си заключва хартиените екземпляри където си иска.
Така, че за мен проблемът е наистина в управлението на болничните заведения.
цитирай
29. evinder - Не мисля
18.07.2011 10:41
bapha - да оздравява...
18.10.2010 04:53
останалото се забравя
Даже напротив, не може и не трябва подобни неща да се забравят, защото този път е оздравяла, но да не дава Господ по-сериозни неща да се случват. Искам да знам защо ВСИЧКИ, практикуващи най-хуманната професия са толкова БЕЗОЧЛИВИ, НАГЛИ, ЗЛОБНИ и което е най-интересното - защо не им пука за здравето на хората или поне за собствения си имидж да мислят. Чувала съм безбой подобни истории, а и от личен опит (случай в семейството ми) знам, че лекарите ни са такива не само заради бюрокрацията или заради безумията в МЗ, но и затова че все пак са част от тази нация, а ние в голяма част сме непукисти :(
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене