Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 04:13 - Данаилов е фалшив кумир на БСП
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1592 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Проф. Георги Близнашки единствен от ръководството на БСП гласува срещу издигането на Стефан Данаилов като кандидат за вицепрезидент. Преди това бившият евродепутат обяви Ивайло Калфин за ренегет, с чиято номинация социалистите със сигурност ще загубят президентския вот.
пред vsekiden.com


Стефан Данаилов достатъчно дълго разиграваше партията. В продължение на три месеца в БСП вървеше т.нар. ламбада - централният апарат лансираше неговата кандидатура сред структурите особено в провинцията. Това бе опит да се пренасочи вниманието към фигури, които не са носители на промяната. Прозираше стремеж да се отклони вниманието от важния разговор за това какви качества трябва да има държавният глава, за да може да се справи с предизвикателствата пред съвременна България. Да се говори, че Стефан Данаилов е сериозен политик, че дори и държавник буди у мен недоумение. Откъдето и да погледнете, забавна история. За мен той е един от фалшивите кумири на партията напоследък.
Той винаги е бил на разположение на силните на деня. През всички тези последни 22 години Стефан Данаилов никога не е подкрепял силите на обновлението, а напротив - всичко ретроградно, което възпираше процеса на промяна в партията. Затова, докато слушах как той говори за своите идеали, убеждения и готовност, едва ли не да се жертва, се чувствах странно.
За мен обаче е по-важен политическият ефект от тази ситуация. Смятам, че това е един акт на отчаяние от страна на БСП. След като стана ясно, че Ивайло Калфин не може да стигне до сърцата на поддръжниците на Социалистическата партия, вкарват Стефан Данаилов, та дано да се случи чудото.
Но този човек цял живот е бил резоньор - наизустявал е реплики от сценарии, писани от други. Много забавно беше твърдението на Румен Овчаров - нека той да се кандидатира, да изиграе ролята си, а пък ние ще му суфлираме, ще му подсказваме какво да говори. Това е абсолютно несериозно отношение към институцията на държавния глава.




Гласувай:
8



1. zaw12929 - Не е този метода на демокрацията- да ...
15.09.2011 22:10
Не е този метода на демокрацията- да плюеш конкурента на твоя фаворит и да пълниш нета с негативизъм!
цитирай
2. josarian - Това е изказване на мнение. Това не е плюене. Интервюто е на Проф. Георги Близнашки - от ръководството на БСП
16.09.2011 04:36
Нещо бъркаш основни понятия.

А личното ми мнение е, че Стефан Данаилов се огъна пред хайверената левица и я подкрепи. Ефекта на Павлов, който искат да постигнат безродниците комунисти ще сработи само при една точно определена възрастова група - Луковата левица. Те и без това са в кърпа вразани. Нищо няма да промени Ламбо Вицепремиеров, вервай ми.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3642508
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930