Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 19:59 - Кой и защо уби Луканов? Отново ни лисват комунистическо-ченгесарски помии.
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3148 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 19.10.2011 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Кой и защо уби Луканов? След разправата на комунистите с опозицията 1947-1948 година, Луканов е първия убит български депутат. Той и третия български премиер, загинал в атентат след Стефан Стамболов/03.06.1895/ и Димитър Петков /26.02.1907/
 Едва ли някога ще разберем кой поръча убийството на една от най-ненавижданите личности дори вътре в самата комунистическа партия, но едно е сигурно - то бе извършено за да се прекъсне връзката на стотиците милиони долари, които столетната престъпница раздаде на своите специално селектирани бройлери. Другата сигурна причина бе, че Луканов бе най-големия акционер в "Топенерджи", претендираща за правото над газовото кранче и това убийство целеше да се отвори път на Илия Павлов и неговата Мултигруп към дистрибутирането на газа и сигурни милиардни печалби /спомнете си писмото но покойния Илия Павлов за отрязването на опашката на гущера - то е писано не от кого да е а от кандидата за кмет на БСП Георги Кадиев/. Скандалното политическо убийство в най-новата ни история стана известно с мъченията, чрез които бяха постигнати признанията на разследваните .  Още по време на делото пред СГС всички доказателства отпаднаха, понеже бяха изтръгнати с изтезания, но въпреки това на 28 ноември 2003 година съдиите дадоха максимални присъди на обвиняемите - Ангел Василев като поръчител, на доживотен затвор, без право на помилване, Георги Теоргиев на доживотен затвор без право на помилване, Юрий Ленев на доживотен затвор, но с право на помилванеАлексей Кичатов на доживотен затвор без право на помилване и Александър Русов, като физически извършител, на доживотен затвор без право на помилване /същият бе задържан и доведен в чувал, незаконно от Украйна, от хората на Ботьо Ботев, койте бе набързо пенсиониран след сканадлното разследване/.

 На 09.06.2006 година обаче, състав на Софийския Апелативен Съд напълно оправда подсъдимите и отмени тежките им присъди. Върховния касационене съд потдвърждава решението на 15.03.2007 година.

Написах всички тези факти да ви припомня една от най-тъмните страници в най-новата ни история. Направих го най-вече и за да обърна внимание на факта, че сега Красимир Райдовски, бивши "разузнавач" преди десети ноември и шеф на пресцентъра на Министерски Съвет  по времето на ужасното правителство Жан Виденов, отново забърква някакви потресаващи съзнанието агентурно-ченгесарски тюрлюгювечи, типично в комунистическо-ДС-арски стил: "Хвърляй бомбата, бягай и гледай какво ще стане".

Копвам ви статията на Христо Тошев, четете и се наслаждавайте на отвратителната наглост на червените мръсници, които в момента отново искат власт и обещават реки от мед и масло, само и само да гласуваме за тях:








Луканов убит заради пари на Максуел!?!





imageПоръчката за убийството на Андрей Луканов идва от Англия от среди, близки до покойния магнат Робърт Максуел. 
Тази нова версия за показния разстрел в София на бившия социалистически министър-председател разви пред „Торнадо” ексразузнавачът и шеф на пресцентъра на МС в правителството на Жан Виденов Красимир Райдовски. Според него в тази насока българските служби никога не са работели, а в дъното й стои ясен и огромен финансов мотив и затова не трябва да се изключва и подценява. Райдовски разкрива, че фалиралата Банка за земеделски кредит (БЗК) в действителност е създадена непосредствено след демократичните промени с държавни пари, осигурени от Луканов и с капитали на медийния магнат Максуел. 

Тя е трябвало да обслужва техни бъдещи финансови операции и да бъде фактор при предстоящото раздържавяване. Като премиер през този период Луканов е заинтересован от успеха на проекта си и успява да наложи с Постановление на МС трезорът да бъде освободен пет години от данъци с мотив, че ще финансира дейности в земеделието. Новата версия за неразкритото досега зловещо убийство бе провокирана след противоречиво интервю на обявяващата се близка до Луканов журналистка Ангелина Петрова, която написа и книга за неговата смърт. Пред столичен седмичник миналата седмица тя хвърли в публичното пространство нова посока за мократа поръчка, но представи за пръв път в различна светлина и покойния си наставник. Според Петрова, известна с агентурния псведоним Липа, даден й от Шесто управление на ДС, разстреляният с 9-милиметров "Макаров" премиер е поръчан от ЮАР

 Зад идеята стоял митичният кръг „Орион” и лично шефът му Румен Спасов, който пратил поръчката от чужбина. Според Петрова разследваните по делото за Луканов Ангел Василев и Николай Кривошиев са ходили на среща при Спасов в африканската република. “Андрей е натискал Румен Спасов да върне парите на Банка за земеделски кредит. Обаче безуспешно. За мен смъртта на Андрей е политическо убийство. Целта е ясна - разпределяне на пари и власт”, твърди Ангелина Петрова. „Агент Липа, която много уважавам, е сътворила поредната безумна манипулация, която не почива на никакви факти, но освен това прави и важно признание, което поставя темата в друга светлина. Според мен говори така по две причини – или Виза Недялкова и Андрей Райчев са спрели да й дават пари за лекарства и са се скарали, или отдавна не е пушила с Виза марихуана и затова разсъждава на моменти логично”, коментира изявленията на Петрова Красимир Райдовски.

Той оборва тезите й с факти – абсурдно е Луканов да е поръчан чрез „Орион” от ЮАР, защото Андрей е убит на 2 октомври 1996 г., а босът на съзвездието Спасов заминава за ЮАР на 19 април 1997 г. „Няма как фактологично, докато е бил в София, да е поръчал някого от африканската република”, оборва Райдовски версията на Ангелина Петрова. Освен това според него Ангел Василев и Кривошиев са ходили не потделно, а заедно, и то няколко пъти, а не един при Спасов в ЮАР. „Липа върти всичко пак около „Орион”, защото тази версия е най-удобна  и по друга не е работено. А съдът пусна на свобода и оправда обвиняемите Ангел Василев, Юри Ленев и украинските килъри. Нещо повече – за клевети и лъжи Ленев осъди Ангелина Петрова, а Василев България в Страсбург”, припомня Райдовски. 

Бившият шеф на пресцентъра на МС потвърждава, че наистина Румен Спасов е взел от БЗК кредити в размер на около 8 млн. долара. Били са за оборотни средства за икупуване на животни, строеж на кравеферми и жилищно строителство в София. Парите обаче потънали и босът не е върнал и цент от тях. Райдовски твърди още, че заемите били отпуснати с личното съдействие и подписа на шефа на банката Атанас Тилев, известен като агент на ДС Румянцев. Той е категоричен, че в архивите на закрития трезор документите за това още се пазят. Тилев и Спасов били в близки отношения и често обядвали или вечеряли заедно. 

По-късно връзката им зациклила най-вероятно заради факта, че Спасов разбрал за агентурното досие на Тилев и че е унищожено умишлено от Бриго Аспарухов доста преди да стане публично известно. За Райдовси обаче най-необяснимото нещо е твърдението на Ангелина Петрова, че Луканов е притискал Спасов да си връща кредитите! „Нямам представа в качеството на какъв е действал експремиерът? Никога не съм знаел Луканов да е бил частен съдебен изпълнител, нито мутра събирач на дългове  ното явен собственик на БЗК. Той дори не може да бъде официално никаква страна по отношение на спора Спасов – БЗК? Но ето вече тук излиза задкулисната роля на Андрей Карлович – един от собствениците на банката, и именно като такъв той си търси невърнатите пари. Следователно твърдението на група клакьори, че убийството на Андрей е политическо, е невярно – то е чисто криминално, за пари”, категоричен е разузнавачът. Той продължава разсъжденията си: „Близката до Луканов Петрова за пръв път признава и друго важно обстоятелство – историята с митичните червени куфарчетата е вярна, само че не били куфарчета, а кредити и лично Луканов е одобрявал кой колко ще получи, твърди журналистката. 

Реално хора от обкръжението на Луканов за пръв път изричат гласно и честно неговата зловеща роля за изграждането и провала на банковата система в България. В секретния доклад на бившия министър на МВР Кольо Добрев тя също е констатирана и изяснена. Аз от 20 години открито говоря тези факти, но няма чуваемост”, казва Райдовски. Криминалисти също са заинтригувани от тази нова версия и смятат, че както Луканов е притискал и си е търсил раздадените и необезпечени милиони, така и партньорите и наследниците на безследно изчезналия мангат Максуел са потърсили сметка какво се е случило с инвестицията им  налята в българска банка. Не е изключено завлечените бързо да са стигнали до решението да накажат виновника, който им е пропилял парите, па дори и той да е бивш премиер?

Красимир Райдовски е убеден, че спекулациите с убийството на Андрей Луканов имат и морална страна. За него е необяснимо как доскоро социологът Андрей Райчев, Виза Недялкова, Велислава Дърева и агент Липа манипулираха семейството на убития, че е станал жертва на „Позитано” и „Орион”, а сега официално го признават за класик и архитект на разграбването на България. Просто вече не им е нужен и не могат да изакарат никакви пари от него”, анализира ситуацията Райдовски. Той предупреждава, че заради спекулациите с името му в книгата „Виновните-невинни”, с която се е запознал едва тази седмица, е готов да се срещне с агент Липа и в съдебна зала.

Тайните собственици на БЗК живи, под друга самоличност
Разстрелът на Луканов се сочи сред 50-те най-големи политически убийства в историята ни, но е признат и като един от най-големите провали на съдебната ни система. В медиите периодично се появяват версии, че бившият премиер е жив и живее като милиардер в чужбина под друга самоличност. Същите спекулации се въртят и с името на изчезналия в океана Робърт Максуел. Освен съмненията срещу групировката „Орион” разследващите не са работили по версията за конфликт между Луканов и шефа на „Мултигруп” Илия Павлов за газовите транзити към България. До съдебната скамейка стигнаха Ангел Василев, Георги Георгиев, Юрий Ленев, Александър Русов и Алексей Кичатов като обвиняеми за убийството на Андрей Луканов. Делото тръгва през есента на 2001 г., но през 2007  всички от групата са окончателно оправдани от Темида и днес са на свобода. Някои от тях осъдиха държавата за нанесени им морални вреди и физически тормоз по време на следствието.

Христо Тошев, Фрогнюз
http://frognews.bg/news_39531/Lukanov_ubit_zaradi_pari_na_Maksuel/



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Максуел фалира и се
19.10.2011 10:41
самоуби много преди убийството на Луканов. Това не е някаква версия, а официално заключение на английските следствени служби.

А иначе... Каквото и да ти разправят, винаги става дума за пари...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625657
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031