Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2011 11:17 - Бойко ще бере ядове с новия президент
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 05.11.2011 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нека хвърлим поглед върху съжданията на едно изпечено ДС ченге за новия български президент Росен Плевнелиев:
интервю с Красимир Райдовски:

- Г-н Райдовски, защо БСП загуби изборите по такъв категоричен начин от ГЕРБ?
- В предишни интервюта очевидно съм подценявал ГЕРБ. Винаги съм считал, че това движение не е партия. Хората на Бойко Борисов обаче ме опровергаха. В ГЕРБ сериозно са се заели с партийното строителство. Борисов успя да спечели въпреки ГЕРБ доста от общините в България, защото кадровата му политика беше добра. Той или неговите кадровици припознаха читавите хора в общините за разлика от БСП. Т.нар. столетница сложи за свои кандидати възможно най-компрометираните хора. Такъв е примерът с Георги Кадиев например.

- Какво очаквате от новия президент Росен Плевнелиев?

- Аз не съм убеден, че той не иска да е президент. По време на изборната нощ Плевнелиев говореше като новия премиер и точно заради това Бойко Борисов ще има големи ядове с новия президент. Бившият строителен министър за мен категорично заяви, че ще си прави алтернативен министерски съвет на „Дондуков” 2. Той говори за динамично президентство, за власт, която мисли да упражни, но всъщност не я притежава.

- Кой ще влезе в новия министерски съвет?

- Това може би трябва да попитате самия Росен Плевнелиев и вицето му Маргарита Попова, която също се държеше в изборната нощ като вицепремиер, а не като вицепрезидент.

- Много хора се отказаха да гласуват заради партийните шефове на фаворитите за „Дондуков” 2. Каква е разликата между Плевнелиев и Калфин?

- Първо искам да направя уговорката, че нямам предпочитание нито към единия, нито към другия. И двамата са ренегати. Калфин е ренегат в лявото пространство, а Плевнелиев дори не знае къде. Новият президент първо тръгва от ДКМС, след това минава през СДС и стига до ГЕРБ. Калфин поне си остана в неговото виртуално ляво пространство. Той беше по-добрият вариант за президент, защото Плевнелиев тотално е сбъркал новото си работно място. Не може да казваш през час, че не си политик, а си мениджър, а в следващия момент да си кандидат-президент. Държавният глава основно трябва да разбира от политика. Бившият строителен министър обаче не е виновен, защото има т.нар. имидж мейкъри, които го подведоха да се държи неадекватно по време на кампанията. Аз съм убеден, че вече всеки има право да е президент, след като г-н Желев заемаше този пост. Летвата бе смъкната до земята през неговия мандат.

- Защо въпреки това хората избраха Плевнелиев за свой президент?

- Те първо не избраха Плевнелиев за свой президент. Всичките тъпанари, които отидохме да гласуваме, избрахме Бойко Борисов. Ако Плевнелиев не беше издигнат от ГЕРБ, никой нямаше да го знае. И Плевнелиев, и Калфин дори да беше станал държавен глава, ще забравят за опекуните си защото ги е страх от техните сенки. Калфин щеше да е сам сред вълци. Жизнено важна обаче ще е грешката на Плевнелиев, ако се опита да се отърве от Бойко Борисов. Държавният глава повтаря, че не бил от ГЕРБ. Е кой го номинира?! Това е класическият ренегат за мен.

- Какви грешки допуснаха ГЕРБ и БСП на тези избори?

- Бойко Борисов не е направил грешка. Той изпълнява това, което му поръчват отвън неговите началници. Що се отнася до БСП, те никога няма да спечелят каквито и да са избори в този си състав. Това е партия на 10-15 души, които мислят само за своето благополучие и са си забранили да мислят за народа. Тъпанарите на моите години продължават да гласуват за БСП, мислейки, че тази партия ще им подобри живота, което няма да се случи.

- Каква ще е ролята на Първанов и на Станишев оттук нататък?

- Аз не знам какво се върти в главата му. Никой не може, а и няма право да прогнозира какво ще се случи с определен човек, бил той и бивш президент. Той е длъжен да търси себе си и да потърси начин да приобщи хора от БСП към себе си. Що се отнася до Станишев – в момента по-добър председател за БСП няма Войната, както обяви и самият лидер на левицата, не е приключила. На дневен ред в столетницата вече са парламентарните избори след две години. Мисля, че едва ли ще се обръща внимание на някакви анализи и кухи обвинения. Ако иска БСП да изплува, трябва да се обедини и да се готви за следващите, не по-малко важни избори.

- Кой уби десницата, която получи смъртния си акт на тези избори?

- Десницата беше убита от хората, които отново направиха Иван Костов лидер на демократите. Костов е кандидатствал два пъти за член на БКП. Съвсем логично е в момента той да си отмъщава.

- Защо се обърнахте срещу левицата, въпреки че бяхте секретар в правителството на Виденов?

- Аз не съм бил обвързан никога с БСП, а с БКП и с Жан Виденов, с когото още сме приятели. Той успя да обърне БСП. Ако някой извади по-социална програма от тази, която предложи Жан през 1994 г., да заповяда. Тази програма се провали, защото беше социална и не вършеше работа на черните каси. В БСП се оформи кликата на олигарсите, в която бе и Андрей Луканов. Аз не съм маниак на тема Луканов. Той беше умен човек, но енергията му беше насочена в друга посока.

Бившият министър е ренегат от комсомола
Калфин беше министър на външните работи на измислената през последните 20 години държава България и направи много на този пост. Той има авторитет пред ЕС и своите позиции в международен план. Плевнелиев може да е най-добрият строител в света, но той е строил колиби в Германия, което е различно от институцията „президент”. Плевнелиев има типичното поведение на комсомолски деец. Освен това името му се свързва с комунистическия деятел Лазар Причкапов, чиято дъщеря получава сладка служба с помощта на бившия министър Плевнелиев. Когато той говори за „комунизъма” и за миналото, нека първо да погледне себе си. Кандидатът на ГЕРБ не е президентът на България. Бъдещето ще докаже моите думи.

С кандидат-кмета на БСП софиянци получаваха опашката на Мултигруп
„Позитано” 20 просто не иска да печели изборите в столицата. БСП го доказа през последните 20 години. Искам да изчеткам Таня Дончева, която ми е сърдита, че поне имаше по-добър резултат от Георги Кадиев като кандидат-кмет. На г-н Кадиев целта не е ул. „Московска”, а ул. „Позитано”. Като зам.-министър на финансите в едно свое интервю каза, че не бил конформист. Той е типичният пример за конформизъм. Този човек пише това, което му кажат. Избирайки Кадиев за кмет или за председател на БСП, ние получаваме опашката на гущера „Мултигруп”. Хората не избраха Кадиев, защото срещу него беше изнесен компромат. Фирма на съпругата му изнася електроенергия от България. Ние сме тъпанари и не разбираме какво означава това. Електроенергията се изнася от НЕК, а контрагентите от Италия и Турция се натискат за нашия ток. Съпругата на Кадиев държи посредническа фирма. Парите, които се взимат там, отиват при бащицата му Румен Овчаров, който е министър на енергетиката по това време.
http://frognews.bg/news_40061/Krasimir_Raidovski_Boiko_shte_bere_iadove_s_noviia/ 



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626377
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031