Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 18:59 - HAARP - ХААРП
Автор: balkan1 Категория: Политика   
Прочетен: 4207 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 03.02.2015 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image

HAARP -The High Frequency Active Auroral Research Program - Програма за изследване на йоносферата под ръководството на военно-въздушните сили на САЩ. Съоръжението ХААРП се намира в Аляска. То се състой от 180 високочестотни антени. Тези антени излъчват заедно към йоносферата в общ лъч. Йоносферата се нагрява от този лъч и на свой ред отразява тази енергия към определена точка на Земното кълбо. Бернард Ицланд е бивш директор на HAARP. На негово име е патента от САЩ с номер - 4686605 издаден през 1987г. и озаглавен "Метод и апаратура за промяна на регион от земната атмосфера, йоносфера и магнитосфера."Този патент е в основата на строежа на ХААРП, в него се казва, че основен принос имат патентите на Никола Тесла за пренос на енергия от точка А до точка Б. Важно - в патента се препоръчва използването на големи облаци барий, чиято йонизация от слънчевата светлина трябва да увеличи електронната плътност на плазмената среда в атмосферата. Пaтента описва едно електромагнитно супер оръжие за безброй военни приложения- МОДИФИКАЦИЯ НА КЛИМАТА, КОНТРОЛ НАД СЪЗНАНИЕТО, ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПРИРОДНИ КАТАКЛИЗМИ.
Съоръжението ХААРП и Chemtrails(Химическите пръскания) работят заедно.
Официален сайт на ХААРП: http://www.haarp.alaska.edu/haarp/ind...
Подобни съоръжения на HAARP има и в други страни като Русия, Китай, Индия и др.
Подобно съоръжение в Русия. Комплекс Сура: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D...

Сура е изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни НовгородРусия.

Създаден е през 1981 г. след положителни резултати в изследванията за горните слоеве на атмосферата, по които е работил и нобеловият лауерат Виталий Гинзбург. Сура е един от първите такива комплекси в света. Проектът е започнат с цел да се научи повече за горните слоеве на земната атмосфера и за начина, по който промяната в тях влияе върху по-долните слоеве и съответно върху земнияклимат. Предмет на изследванията в Сура са атмосферната акустика, поведението на плазмата на големи височини, промяната на йоносферните течения чрез излъчване на нискочестотни сигнали, процесите в земната магнитосфера и влиянието на Слънцето върху планетата. Комплексът се използва и за нагряване на йоносферата.

В началото проектът е бил финансиран главно от съветското министерство на отбраната като част от програмата за геофизични оръжия. След разпада на СССР комплексът работи активно 100 дни в годината поради намаления бюджет на управляващия го Институт за радиофизични изследвания (ИРФИ).

Върху площадка с размери 300 на 300 метра (9 хектара) е разположена антенна решетка от 144 антени, всяка с височина от 20 метра. Към тях се прибавят и три 250 kW излъчвателя. Ефективната мощност на излъчване е 190 MW, а честотата е в диапазона от 4,5 до 9,3 MHz. .

Съоръженията от този тип (както американския ХААРП, така и европейските EISCAT (European Incoherent Scatter radar site) и SPEAR (Space Plasma Exploration by Active Radar)), са се използвали за увеличаване на обхвата на радарите от противоракетната защита през студената война. "Енергизирането" на йоносферата създава слой, който отразява радиовълните, така че радарите могат да "виждат" отвъд хоризонта. С развитието на сателитните технологии нуждата от подобни радарни станции отпада.

Други такива съоръжения, собственост на Руската федерация, има край Душанбе (системата "Хоризонт") и Змийов ("УРАН-1").

===================
http://www.haarp.alaska.edu/
===================
http://www.facebook.com/pages/Haarp/124558667591954?ref=ts&sk=wall 

Още нещо по въпроса -
www.temanews.com/index.php




Тагове:   haarp,   ХААРП,   сура,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkan1
Категория: Политика
Прочетен: 3244607
Постинги: 531
Коментари: 287
Гласове: 1242
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031