Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2012 21:10 - Лют скандал за досиетата на кредитните милионери
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3078 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да се вадят или да се скрият досиетата на кредитните милионери. Темата разпали високоволтов скандал в предаването „На среща с Люба Кулезич” по ТВ-7. Участниците, подп. Бончо Асенов от Шесто управление на Държавна сигурност, а сега преподавател, Методи Андреев, бивш шеф на комисията по досиетата и подп. Николай Марков, бивш служител на НСО кръстосаха шпаги в спор в защита и срещу ДС.
Демонизира се някогашната ДС, преекспонира се и темата за досиетата. Хората не се интересуват от тези неща, бе категоричен още в началото на разговора Бончо Асенов.



Методи Андреев контраатакува с твърдението, че има скрита могъща власт на хора от бившата ДС, които искат да спрат отварянето на досиетата на кредитните милионери, за да се
прикрие ограбването на България.

Какво ДС, стига с това ДС! Хората от ДС, с много малки изключения като Димитър Иванов от Шесто, се борят за оцеляване, опонира Асенов, който вече е професор и преподава разузнаване и контраразузнаване във Варненския свободен университет.

Германските власти предоставиха на България диск с имена на хора с огромни сметки в чужди банки. Какво стана с тях? Хората правилно не вярват, че истината ще се изрече докрай. Много документи за престъпления на хора от ДС са изгорени, преди това филмирани и някои изнесени навън, а други са притежание на престъпни иконом. групировки у нас, емоционално го прекъсна Марков.

Бончо Асенов обаче се засегна и реплекира, че не можело въобще да се говори за някакви престъпления.

Може, може, - продължи атаката Марков. - В Германия, Чехия, Полша и др. страни вече са осъдени хиляди служители на ДС за извършени престъпления, а у нас нито един. Това не е нормално.



Изпълнявали сме тогавашния закон. На офицерите от ДС не им пука за някакви обвинения, защото са спазвали закона! Ние сме ловили шпиони, нямаше наркомания, нямаше корупция и органирана престъпност. Това е наше дело. Знаете ли, че ми се обадиха журналисти да ме поздравят, когато излязоха досиетата на митрополитите от Светия синод, че съм си вършил перфектно работата, защити ДС
разпалено Асенов.



Не е вярно! Вършени са престъпления, например бившият вътрешен министър Георги Петканов е участвал в преименуването на българомохамедани и тяхното изселване в района на Девин. По онова време дори прокуратурата е била зависима от ДС, заяви на свой ред Методи Андреев.



Николай Марков допълни, че ако искаме да сме европейска държава е крайно време да се извърши декомунизация и лустрация. Трябва да се обяви комунистическия режим за престъпен.



Според Андреев ГЕРБ трябва да приложи закона, който е приет преди години, че комунстичесдкия режим е престъпен. Да се отворят тези дискове от Германия и да бъдат питани тези хора, какъв е произходът на тези милиони. Оказва се, че в Германия това е направено и държавата придобива 75 млрд евро от такива сметки.



Водещата Люба Кулезич попита дирактно дали Марков не е воден в своите твърдения от реваншизъм, заради уволнението си от НСО.

Аз съм модерен човек, а не реваншист, - отвърна Марков и продължи.

Става дума за справедливост! Няма българин който да не знае, че издигането в ерархията зависи от едни изключително прости хора на върха в държавата, които все още определят съдби. Това е моделът на ДС и някогашното политбюро. Тодор Живков например дори не е имал висше образование. Държавата бе ограбена през този преход, а не развивана, благодарение на такива хора.

Плевнелиев дикларира, че е модерен и широко скроен човек. Декларира друг вид поведение, а не като на Първанов, когато в президентството влизаха само съветници, които след това бяха разстрелвани по улиците. Но президентът и премиерът не бива да си правят илюзии, - завърши Марков и отказа да обясни какво точно има предвид.



Вие искате реваншизъм... ГЕРБ да прави каквото иска, аз съм за помирение, за да постигнем едно благоденствие, завърши на свой ред Бончо Асенов.
http://frognews.bg/news_43168/Liut_skandal_za_dosietata_na_kreditnite_milioneri/



Гласувай:
4



1. yotovava - Гледах предаването.
26.02.2012 21:43
Но едва ли ще се стигне в скоро време до някаква стъпка в това отношение. Може би защото досиетата са много.
В първите дни на демокрацията една моя колежка се опика да рече на тогавашен представител на СДС, че всяка нощ във вилата на Георги Йорданов, която била недалече от нейната, спират покрити камиони... вероятно тогама е изгорена голяма част от архива... на кого... не е ясно...
цитирай
2. boristodorov56 - Мирния преход обслужи точно тези наглеци.
26.02.2012 22:13
Бончо Асенов е отвратителен и жив типаж на гестаповската наглост на тези кремълски еничари!

цитирай
3. josarian - Абсолютно споделям, Боре - нагъл комунистически безродник е въпросния Бончо Асенов!
27.02.2012 07:53
!
цитирай
4. josarian - Истината е, че тия мръсници превърнаха България в турски кенеф, Валя!
27.02.2012 07:54
yotovava написа:
Но едва ли ще се стигне в скоро време до някаква стъпка в това отношение. Може би защото досиетата са много.
В първите дни на демокрацията една моя колежка се опика да рече на тогавашен представител на СДС, че всяка нощ във вилата на Георги Йорданов, която била недалече от нейната, спират покрити камиони... вероятно тогама е изгорена голяма част от архива... на кого... не е ясно...

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626531
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031