Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2012 13:14 - Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 41744 Коментари: 71 Гласове:
25

Последна промяна: 21.06.2012 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 “Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“ пусна материал, който, макар и фантастичен, решихме да публикуваме заради убийствената ирония в него. Той е неопределен жанр – очерк, есе или автоинтервю. Текстът на Едуард Стърнс, касаещ България, придоби огромна популярност сред англичаните.  Под заглавието “Няма по-прост народ от българския” той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката да си купи имот в нашата държава. 
Оригиналът на текста е взет от www.eurochicago.com.
     ”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!     Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости.      Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.      Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.      Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.  
   Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?  
   Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?  
   Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.  
  Така е видял българите големият художник Стоян Венев.  
   Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.  
   Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.        Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.  
   Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.  
   Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.  
   Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.      Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

   Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.        
         Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.      И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:      “-Ми аз, какво мога да направя?”

   Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.  
   Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг.  
   Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.      Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.  
   Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.    Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “     П.П. Това е само мнението на един англичанин. Пребройте до десет преди да го наплюете и оборвате. Звучи неприятно, но пък трябва да признаем, че много верни неща е казал. По-важно е да помислим как да се променим и да покажем добрите черти от националния характер. Такива има със сигурност.



Гласувай:
28


Вълнообразно


1. submarine - Наложително ли е да го оплюем, след като преброим до
21.06.2012 13:40
десет?
цитирай
2. elinora - Ми прав си е англичанина, за съжаление...
21.06.2012 13:44
Аз бих добавила към тъпотата и самочувствието без покритие, което също ни е национална черта.
цитирай
3. germantiger - ...
21.06.2012 13:45
АЗ БИХ НАПИСАЛ "ЕСЕ" МНОХО ПО-СИЛНО, КАТЕГОРИЧНО И ПОТРЕСАВАЩО ОТ ТОВА, РАЗЛИКАТА Е, ЧЕ НЯМА ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯ, защото съм мелез (нали така).

Ако напиша първото обаче, бих написал и второ за хубавото в българина.

Англичанина е прав в немалко от посоченото, СЪМНЯВАМ СЕ ОБАЧЕ, ТОВА ДА ГО Е ПИСАЛ АНГЛИЧАНИН, прекалено деклариращо, прекалено ориентирано към българина и прекалено познаващо лошото в днешня българин, прекалено зовящо и към историзъм в един абзац.

Българина го направиха такъв, самия българин също съдейства и въпореки всичко българина не е точно и не е само това в постинга!

Иначе правдиво, но непълно и превратно!
цитирай
4. josarian - Оф, аз съм писал много по-остри и силни неща посока най-отявлените "българи"...
21.06.2012 13:46
И, естествено, винаги съм бил зверски оплюван:)
цитирай
5. josarian - Прав е, естствено! Колко много е прав, даже...
21.06.2012 14:07
elinora написа:
Аз бих добавила към тъпотата и самочувствието без покритие, което също ни е национална черта.


Ето, дори блог.бг е потвърждение на думите му - простотия, та дрънка..
цитирай
6. josarian - Бас държа, че ще се намерят и такива горди "националисти"
21.06.2012 14:09
submarine написа:
Наложително ли е да го оплюем, след като преброим до десет?
цитирай
7. vmir - Не знам дали англичанин го е писал, но в общи линии ми допадна написаното.
21.06.2012 14:43
цитирай
8. анонимен - Мистификация. Източник Author Archives: Chergar Източник: Бъзикилийкс – Истината такава, каквато можеше да бъде!?
21.06.2012 14:56
elinora написа:
Ми прав си е англичанина, за съжаление...


За оплюване са тези българи, които оплюват родината си. Липсата на поне художествен израз, като в Бай Ганьо прави този пасквил недостоен и мърсящ името на България.
цитирай
9. tikoev - Не е важно кой го е писал. Важното е, ...
21.06.2012 17:20
Не е важно кой го е писал. Важното е, че всичко е вярно отначало докрай. Всеки ден се тупаме по гърдите с героичното си минало ( наричам го синдром на алкохолика, защото той се величае винаги в минало време, тъй като все пак осъзнава що за отрепка е в момента), а в същото време доказваме, че нямаме нищо общо с Ботев и Левски. Нищо. Следователно едно от двете неща, народа или героичното минало, са измислени. Може би и двете.
цитирай
10. demonwind - Тъжно...
21.06.2012 17:23
А още по-тъжно е, когато ти го казва представител на една от най-пропадналите и алкохолизирани нации в света, която в скоро време ще бъде претопена от собствените си цигани, колонизирани преди години...
Колко още холандци, англичани, германци, шведи, финландци и прочее представители на държави, чиито поданици отиват из Юга (без значение дали България, Испания или Италия), за да пият до припадък и да безчинстват, трябва да ни набият в главите очевидното? А най-страшното е, че най-вероятно никой от тях не е чел Бай Ганьо, за да разбере, че за сто и кусур години не сме мръднали и на милимунди...
цитирай
11. amiayalom - Да да,
21.06.2012 17:31
това точно англичанин го е писал. Много ми е любопитен оригиналът на английски. Мисля,че пак някой нихилист се е изявил. Тази "истина" за нас може да се приложи за всеки народ по света.Далеч съм от идеята за примиренчеството или за суперпозиционирането на българското в някаква йерархия на добродетелите, но глупаво е да се счита един народ за хомогеннен - и по манталитет, и по интелект, и по външен вид, както и да се правят толкова общи заключения с тази презумпция.
В крайна сметка такива симптомоописващи "творби" има много, но къде е лечението? Няма такова - както при Великите сили, така и при нас, успехът е свързан с шанса.
цитирай
12. stultus - Кога ще разберете че написаното в "бъзикилийкс" е пародия?
21.06.2012 17:57
Разни хора продължават да мислят че написаното в "бъзикилийкс" отговаря на някаква истина. Забавно. но в забавното има и нещо тъжно и това са коментарите отдолу.
цитирай
13. balar - защо да го плюя?
21.06.2012 18:08
Това е грозната истина и който смята, че е лъжа всъщност лъже себе си. Незнам какво е превърнало хората в чудовища, но по тая земя балканска е плъзнал страшен мрак. Единици тлеят и те ще угаснат.
цитирай
14. balgarski7vinarki - po4ti e taka, a kakvi sa pri4inite?
21.06.2012 19:15
ili "smaji neshtastnizite", koeto shte ti donese pretekst...za nov scenarii.
Taka si e - vsjaka duma, misql i postqpka sa preteksti za novi scenarii za jivot- tova sqm nau4ila ot Budisma.
Taka se mnoji i zloto-verigite zloba, porajdashti novi verigi, novi vrqzki zloba i t.n.-
Jalko za avtora na statiata- ne podobava na Gentleman da nasqskva ...no go e napravil- napravil e na-sqskvane.
цитирай
15. анонимен - Ако го харесваш, това се отнася за ТЕБ. Аз не съм съгласен.
21.06.2012 19:56
tikoev написа:
Не е важно кой го е писал. Важното е, че всичко е вярно отначало докрай.

Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости
Те са сбирщина от идиоти
Те са продажници, завистници и крадци
Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят
Понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

ТИ ли си това?
цитирай
16. tomcat2 - Николай Ангелов: Няма по големи ...
21.06.2012 20:33
Николай Ангелов: Няма по големи пустиняци от англичаните!
цитирай
17. tikoev - Не е важно кой го е писал. Важното е, ...
21.06.2012 22:23
анонимен написа:
tikoev написа:
Не е важно кой го е писал. Важното е, че всичко е вярно отначало докрай.

Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости
Те са сбирщина от идиоти
Те са продажници, завистници и крадци
Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят
Понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

ТИ ли си това?

Не, не съм аз. А такива анонимници като тебе, дето се крият навсякъде и в нета, и в живота. И с тази си анонимност само затвърждаваш гореказаното.
цитирай
18. thedarkangel1977 - ГОРКИЯ ЧОВЕЧЕЦ. . . КАКВО ЛИ Е ПРЕ...
21.06.2012 22:28
ГОРКИЯ ЧОВЕЧЕЦ...
КАКВО ЛИ Е ПРЕЖИВЯЛ С БЪЛГАРИТЕ ОКОЛО СЕБЕ СИ
ТА ТАКА ДА НАРЕДИ ... ЧЕ И ВСИЧКИ ДА НИ СЛОЖИ В ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ И МЕРНИК :)
цитирай
19. raders - Не ми се вярва това да го е писал ан...
21.06.2012 22:43
Не ми се вярва това да го е писал англичанин. Този, който го е писал, си е обикновен нашенец и то е очевидно. Защото за англичаните /за разлика от нас/ е недостойно да вадиш на показ кусурите и да се надсмиваш на други народи, независимо кои са те. Счита се за липса на добър вкус и обща култура. Дори е наказуемо според някакъв техен /вероятно неписан/ закон.Така че дори и в този момент си личи замаха на наш Ганю.
цитирай
20. rinzo - Едно не е вярно
21.06.2012 22:48
Едно не е вярно в този материал - че го е написал англичанин. Явно е, че е писан от българин. Всичко останало си е точно така.
цитирай
21. podvodni - Подводни
21.06.2012 22:56
Не знам от кого е писано. Не знам и къде е писано. Но знам със сигурност, че половината от това е измислица, а другата половина, може да се постави под огромно съмнение. Някои изрази от този пасквил ме навяват на едни много странни мисли.
Кой от англичаните, например, идва да си купи тук имот? Хора на средна възраст, отчая ли се от тяхната уредена страна. Хора които искат да бъдат свободни, а не следени от параноици в униформи които могат да ги тикнат в панделата от подозрение за тероризъм, само за това, че си закупил от книжарницата "Коран". Хора които не желаят да бъдат белязани с микрочип като животни. И вместо тези хора да работят в Англия, бачкат у нас. Тук си плащат данъците, здравните осигуровки, тук печелят и отглеждат децата си. В прекрасната ни природа за които са мечтали, а останалите на острова могат само да мечтаят. Да, те бачкат в българсаката икономика, а не в английската. И това не е приемливо. Не е приемливо, че техните пенсионери, получават пенсиите си от Англия, но ги харчат у нас, защото вече тук живеят. И никак не смятат да се връщат. Защото знаят какво ги чака там. И повярвайте, никак няма да е хубаво. Лукановата и Виденовата зима ще бъде като лек гъдел в сравнение това което чака Запада, и Англия в частност. Автора на пасквила също го знае и не може да се побере в кожата си от гняв. Но насочава този гняв не където трябва. Ние с нищо не сме виновни за попарата надробена от техните управници. И не ние ще я сърбаме, а самите англичани. Ние издържахме на пук и въпреки онези които се опитаха да ни затрият, но не съм сигорен, че те ще идържат подобно напрежение. И те също не са сигурни. За това е и последният апел - Унищожете ги. Европейско, нали? Апел породен от отчаяние, завист и ненавист. Ненавист която ги владее още от времето на цар Калоян.
Само че, трябва да припомня един всеизвестен, но забравян и игнориран факт.
Всеки който е дръзвал да ни унищожава, рано или късно е преставал да съществува. Това важи не за отделни хора, а за цели импери.
цитирай
22. stultus - Ето къде е оригинала:
21.06.2012 22:57
Бъзикилийкс: Истината каквато можеше да бъде, или "Частна теория на НЕвероятностите".
http://neverojatno.wordpress.com/2012/04/21/prost/

P.S. Признал съм ги тия от бъзикилийкс, всеки път намират няколко медии да им се вържат. А относно това дали има истина в това, ами във всяка добра сатира има истина и именно защото е сатира тя понякога преувеличава или представя нещата в комична светлина за нуждите на добрата драма.
цитирай
23. tikoev - Едно не е вярно в този материал - че го ...
21.06.2012 22:58
rinzo написа:
Едно не е вярно в този материал - че го е написал англичанин. Явно е, че е писан от българин. Всичко останало си е точно така.

Най-вероятно е така, но пък всичко е съвършенно вярно.
цитирай
24. osi4kata - Едно не е вярно в този материал - че го ...
21.06.2012 23:18
rinzo написа:
Едно не е вярно в този материал - че го е написал англичанин. Явно е, че е писан от българин. Всичко останало си е точно така.


И аз написах същото долу-горе, но коментарът ми беше спрян :))
цитирай
25. solinvictus - Най тъпи са англичаните, те са ге...
21.06.2012 23:29
Най тъпи са англичаните ,те са генетично увредени , и сред тях има най много канибали ,защото ядат сурово месо и кръв. Вампирясали уроди са. Но по тъпи от тях са турците! ... те са намбър уан , и ососбено тези в блог.бг .
цитирай
26. tihatavoda - Едуард Стърнс ?.....Има такъв , член е на БСП .....
21.06.2012 23:32
Поредният фалшификат . Но , болката от българския ИДИОТИЗЪМ не е фалшива .
цитирай
27. josarian - Тук коментари не се трият, драга. Вероятно не си постнала както трябва..
22.06.2012 00:07
osi4kata написа:
rinzo написа:
Едно не е вярно в този материал - че го е написал англичанин. Явно е, че е писан от българин. Всичко останало си е точно така.


И аз написах същото долу-горе, но коментарът ми беше спрян :))

цитирай
28. osi4kata - :))
22.06.2012 00:11
чакаше одобрение :). Може и да е бил под нечий друг пост със същата тема :)

Няма значение, де. Аз не страдам :). Мисълта ми беше, че никой друг не ни познава толова добре, че да напише този текст така правдиво. Мисля, че англоезичното име е псевдоним на български автор :))
цитирай
29. solinvictus - чакаше одобрение :). Може и да е бил ...
22.06.2012 00:54
osi4kata написа:
чакаше одобрение :). Може и да е бил под нечий друг пост със същата тема :)

Няма значение, де. Аз не страдам :). Мисълта ми беше, че никой друг не ни познава толова добре, че да напише този текст така правдиво. Мисля, че англоезичното име е псевдоним на български автор :))

Не ми се верва ,по скоро български гражданин ...сиганин,турчин,помак,грцко отроче на комунисти избягали от хунтата ,аве все комплексари от българите!
цитирай
30. bogdan33 - Може да сме пълни мизерници в сра...
22.06.2012 05:33
Може да сме пълни мизерници в сравнение с тях,но не мисля,че те биха се справили по-добре ако бяха поставени на наше място.Това което този абсолютен към историята на балканиският полуостров и България е решил,че е стратегическо и прекрасно място всъщност е едно крайно неудобно място за малка страна продавана не веднъж именно от "Великите сили".От една страна Османската империя и сегашна Турция,преди това Византийската империя,Съветския съюз,и всички останали народи с които сме водили войни.И докато във добрата стара Англия са си правили "пишки" и са се чудели на коя страна да и вземат златото и ресурсите,турчолята тук не са си поплювали.Всички знаем как да действали 5-6 века.Мъжете заклани,жените н*****и и евентуалното поколение къде получавано срещу заплахи къде открадвано в турските казарми.Не,че няколко пъти не сме били близо до Освобождението преди руснаците да дойдат.Ама пак лош късмет имаме.Подлъгани от алчност кръстоносците разбиват Константинопол.После милите сърби в решаващи моменти от сраженията са се притичвали на помощ към османските войски.А после разни световни войни... еех лесно е да си на страната на печелившият и министър-председателят ти да настоява да се хвърлят бомби върху мирни и невинни граждани.(имам в предвид оня кенеф Уинстън Чърчил).Особено е държал да се унищожи България.А относно завист или пък омраза аз мисля че тази уж христянска страна далеч ни е изпреварила.Просто правят така,че другите да са по-зле от тях.И това им дава някакво самочувствие ,че няма да потънат първи.Освен това аз не мислч,че тези душевни лайна са дело на българин.По-скоро на някой от района поизбягал там,може би си пооправил живота и сега мразещ всички от тук.Иначе е бил най-големият убитак и нещастник и продължава да го чувства в себе си.Затова е тази злоба.А пък ако е англичанин най-вероятно е купил на безценица някакъв имот подлъган от ниската цена и после се е оказало,че май нищо не е купил.Така е "гайс", в треската за злато,и далаверка риска е огромен... Съдба
цитирай
31. osi4kata - оставам с впечатление, че
22.06.2012 06:27
не сте прочели целия текст внимателно. И сте получили грешно послaние ;)
цитирай
32. oranjevia - Ами когато отидеш на село повечето ...
22.06.2012 07:05
Ами когато отидеш на село повечето са си точно такива -тарикати на дребно,прости но не и тъпи,макар че обяснението на думата тарикат не е точно.А и макар че не всички селяни са такива това си е черта от селската народопсихология.Нарича се андрешковщина и е култивирана от дългите векове "възпитателно"османско иго.То е страничен продукт на опита да оцелееш ,което го прави не чак такъв грях.
цитирай
33. vmir - Най-тъпата реакция при обсъждане на критика е веднага да започне атака срещу критикуващия.
22.06.2012 07:09
Интелигентността предполага избягване или максимално отлагане превръщането на критиката в безсмислено дърлене. Всички си имаме недостатъци и преимущества, но само простаците не искат да чуват нито за недостатъците си, нито за преимуществата на другите. Упованието на простака е, че и на другите ще им се случат неприятности, но простака не проумява, че другите се подготвят и посрещат спокойно неприятностите, а него го връхлитат когато най не очаква. Така, един интелигентен опит за самокритика може да накара простака да изсипе тонове псувни по другите, без те да са имали каквато и да било връзка с изявленията в опита. Така тъпака работи за "този, дето клати гората", а после недоумява защо не му плащат.
цитирай
34. imbe - Не сме
22.06.2012 07:11
не сме най-зле , бъдете сигурни ... http://www.5strike.com/bg/invitation/bylink/55513
цитирай
35. godlieb - МОЛИМ - МОЛИМ - МОЛИМ ...
22.06.2012 08:23
СЕМЕЙНИ ОБИДИ НЕ ПОНАСЯМ - БА!
цитирай
36. watchtowerman - Споко братлета.
22.06.2012 08:40
Статията се отнася до българите. А както ни пишат и пренаписват историята напоследък, земята върху която живеем се нарича Тракия, а ние сме тракиици. Българи може и да е имало по тия земи, но те са изчезнали, СЕГА СМЕ траки - и ако сме пролазили по света, то е защото имаме великата мисия - да дарим НАШИЯ СЕГАШЕН бит, култура, морал, духовност на цялото човечество. И оня ми ти, дето е написал статията, и се прави на ингилизин ще стане трак - наш образ и подобие.
цитирай
37. muerte - Преписваш пич, а не се позоваваш, а?
22.06.2012 08:58
Преди два дни същия материал излезе при други двама блогъри. А преди около година и половина беше абсолютен хит, когато се появи. Приписваха го на кого ли не - вкл. и на посланици в Бг. Което си е жив дебилизъм.

Текста може да се отнася за всяка нация - това, че си мислите че българи са такива говори просто зле за вас и децата ви.

Общо взето текста е като сутрешния хороскоп - пишеш общи простотии и все някой ще открие нещо валидно за себе си.
цитирай
38. razkazvachka - Този англичанин си ми звучи съвсем по нашенски -
22.06.2012 09:02
общо, декларативно, някак славейковски:)

Но да - за тъпотата - право е - магарета сме...
цитирай
39. vostroto - Е да, как няма да е прост българският ...
22.06.2012 09:39
Е да, как няма да е прост българският народ, след като не позволява на изметта, идваща от Англия тук да си прави покупко-продажби, и да ни завлича, "сафари" на хора, дори, да убиват, да ни крадат, да трошат църквите ни, и да изнасилват?! Прост е рабира се!
цитирай
40. turb04 - Това е писано от българин. Лекси...
22.06.2012 09:43
Това е писано от българин. Лексиката е умишлено уязвителна и типична за нашия си начин на обиждане.
Освен това, за да се изкажеш толкова категорично, компетентно и задълбочено, трябва да си живял поне няколко десетилетия и да си усвоил до съвършенство тънкостите на езика и психологията на местните, нещо, което не е възможно да се случи в рамките на няколко години! Да не говорим, че англичаните не са сред най-добре усвояващите езици народи.
Често в мрежата се появяват такива хейтърски писания, които уж са изказвания от известни чужденци, а накрая се оказва, че някой роден злобар-музаверджия се е изгаврил.
В четивото има пасажи, които могат да бъдат написани само от българин!
цитирай
41. анонимен - Всеки българин е част от българите- с техните качества и недостатъци
22.06.2012 10:07
tikoev написа:
анонимен написа:

ТИ ли си това?

Не, не съм аз. А такива анонимници като тебе, дето се крият навсякъде и в нета, и в живота. И с тази си анонимност само затвърждаваш гореказаното.


Е, администраторът или програмистът са виновни за анонимността ми. Прочее авторът на ругателният текст е не само анонимен, но използва и чужда самоличност(което е престъпление), но ти го взимаш на сериозно.
Щом не си ТИ, кои са българите? Другите? А ти какъв си? Стерилен? (в моралния смисъл де;) Когато описваш нас българите с черни краски, имай предвид, че вапцаш и себе си.
цитирай
42. tera - Оригиналът е на Бъзиклийкс,
22.06.2012 10:15
следователно никакъв англичанин не го е писал.

https://neverojatno.wordpress.com/2012/04/21/prost/

Пък и стилът много напомня на онова псевдоинтервю на холандския посланик преди време.

Твърде дълго и общо казано, не че няма верни неща. Но си е пародия, естествено и като такава е попресолила манджата. Но има човек над какво да се замисли.
цитирай
43. hopfen - Странно на какви хора е попадал този "англичанин",
22.06.2012 10:40
не че ги няма у нас, срещат се тук-там, а знае ли той с каква "огромна любов" се ползва родината му в световен мащаб,или за ирландеца, шотландеца, уелсченина и някои други нему съседи най-добрия англичанин е ....мъртвия - що ли?
За тези българи за които не се споменава в статията:
Наздраве!
цитирай
44. liliyanaandreeva - Значи: - прост народ - за англи...
22.06.2012 11:07
Значи:
- прост народ - за англичаните
- ориенталски клозет - за чехите
- буламач - за турците
- сателит на Съветския съюз - за американците
- роби(раби) - за руснаци,
- гои(роби) - за евреи
- , есклави(славянски роби) - за латините,
- рая(робска) - за исляма
- , гаджета(нисша каста) - за индусите и гюпците
цитирай
45. liliyanaandreeva - Англичанинът е описал ЦИГАНИТЕ! Но ...
22.06.2012 11:15
Англичанинът е описал ЦИГАНИТЕ! Но нищо чудно! Ние сме изкупили вините на мургавите афро-азиатски популации(гюпци, маври, араби, индуси, цигани)! Нали Господ е българин, та като Христос сме жертвено агне за изкупуване на чужди вини!
А в Испания на белите българи им казват: "Вие не сте българи! Българите са мургави, а вие сигурно сте руснаци или поляци!"
цитирай
46. ka4ak - Здравей!Ето и коментар когато го пуснаха в блога!
22.06.2012 11:21
21.06 03:07 - Докато това продължава да ни е пътеводната звезда:“-Ми аз, какво мога да направя?”,ще сме това,по горе!:(((
Приемете,че аз съм Ви го казал,без извинение, скъпи български граждани!!!:)))
Явно и в прав текст,не се разбира,пък по моя начин,съвсем!:(((
Някакви си 70 години,тотално са ни скапали мозъците и мисъл,а пък действие,просто са забутани,някъде във Вас,но в кюшета,които не искате да разбутате,защото,просто и ясно:ШУБЕТО Е ГОЛЯМ СТРАХ!!!:(((
Не ме е срам от Вас,но го проумейте,че само ЗАЕДНО МОЖЕМ!!!:)))

Коментарът чака одобрение
Постинг: НЯМА ПО-ПРОСТ НАРОД ОТ БЪЛГАРСКИЯ!
Автор на постинга: rosmistral
цитирай
47. liliyanaandreeva - Прост народ сме! Щом не можем да д...
22.06.2012 11:31
Прост народ сме! Щом не можем да докажем за ХААРП-а и не знаем, че има телепатичен психотронен симулато - ПРОСТ народ сме! Впрочем вече не сме народ, а републиканци и ... ряпа да ядем!
цитирай
48. megafon - До някъде съм
22.06.2012 11:35
съгласен, но само до някъде. И е доста превулечено.
цитирай
49. apostapostoloff - Ингилизинът е прав-
22.06.2012 11:53
българите са простаците на Вселената. Отдавна го твърдя, ама инж. Балкански се мисли за велик и ентелегентен и не иска да го проумее. Всъщност, той е толкова тъп, че изобщо не може да разбере, колко е тъп!
цитирай
50. rumen221 - „Няма по-прост политик от българския”
22.06.2012 12:14
Оригиналът на текста е взет от www.eurochicago.com.

„Ние българите обичаме България. От една страна наистина красивата природа, за каквато по света само могат да мечтаят, от друга – ниските цени на къщи, коли и жени…, но и невероятни, контролиращи всичко в живота и държавата ни политици.

Но българи в чужбина, не се връщайте в България, не правете тази грешка, не си купувайте нов имот в България, не стъпвайте тук, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българските политици, защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския политик, който е обзет от простотия - убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна, неумолима, потресаваща . . .!

Българските политици, аз смея да твърдя, са най-простите на Земята. Няма по-прост политик от българския. Под прост политик аз нямам предвид политик неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари.
Те са образовани, но са кухи.
Те са интелигентни, но са прости.
Защото неук е политик, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези политици аз наричам прости, защото те живеят в някакъв, макар и примитивен, но собствен техет свят, поддържат се и търсят път да оцеляват и възпроизвеждат простотията си.

А българите – напротив! Те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата ни е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това политиците ни пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са политици, а сбирщина от прости хора, защото политиката не е просто принадлежност към дадена политическа теория, защото политиката е съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но точно това при българските политици не съществува. Аз използвам думата политици в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, и то идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският политик днес съществува. За мен българските политици са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава, не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени във властта, която по една случайност претежават, обременени с историята на комунистите, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат и чиято вина смятат, че носят.



Какви политици са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на нашия древен и велик български народ? Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде някога вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, политици-простаци, от името българи! Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш духа, волята, силата на един Паисий, на един Раковски, на един Левски. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

Така, както в скъсаните им войнишки шинели е видял обикновенните българи големият художник Стоян Венев.

Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези наши политици, управляващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят политици водещи народ – те са продажници, завистници и крадци. Те се стремят единствено да подобрят своето житие, но дори и да не могат, за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави истински нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

Ако някой реши да направи нещо за обща полза, море или гора, деца или пенсионери, политиците го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко и за тях понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Но защо, ще попитате вие, казваш, че българските политици са прости?

Защото те имат всичко, което е необходимо на един политик, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение, като политици и избирателите им като нация, относно причините, да сме в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да ни избавят от това положение. Въпреки това, те се надяват да ни оправят именно тези чужди политици, които са ни докарали до това положение. Политиците протестират срещу тези чужди политици, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си и на избирателите си в техни ръце. Те недоволстват искренно само, когато станат обект на измама, но искренно злорадстват, когато измаменият е някой друг, дори това да са всичките им избиратели.


Българските политици смятат себе си за тарикати.

Това е дума, която трудно бих могъл да преведа на чужд език. Тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

- Какъв, ако не прост трябва да си, та като политик да се радваш на нещастието на избирателите си, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи избирател го обрали, измамили и пребили в собствената ви държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, ама наистина мнага прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.

- Трябва да си много прост като политик за да се гордееш, че познаваш престъпници и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом като политик виждаш беззаконията в собствената си държава, но не им се съпротивляваш.


- Трябва да си много прост като политик за да вярваш, че тези които нарушават закона, а ти си им гласувал доверие да съдят, ще чертаят бъдещето на избирателите ти и дори твоето – че точно разбойници с тоги ще въведат законност.

- Трябва да си много прост като политик, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле, колкото твоите избиратели и да не разбираш, че държавата ти продължава безнадеждно да потъва, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като политици са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

- Трябва да си много прост като политик, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за сметка на цялата нация тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе като политик, но да им угаждаш във всичко.

И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен узаконител, мислейки, че избирателите ти не ги виждат, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

„ - Ми аз, кво да напраа…?”

- Трябва да си много прост като политик, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш като политик от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг политик трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

- Трябва да си много прост като политик, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато децата ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие и където извоювал някой друг ги е с политиката и кръвта си.

- Трябва да си много прост като политик, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности.

- Трябва да си много прост като политик. Трябва, ама наистина да си много прост като политик, за да живееш в земен рай и да го правиш на пустиня.

- Трябва да си много прост като политик, за да вярваш на чужди политици, да мислиш с мозъка на чужди политици, да слушаш мнението на чужди политици за доходите на избирателите си, да възприемаш света през очите на чужди политици, а не чрез собствената си преценка на български гражданин, за случващото се около теб.

Приятели, не гласувайте за тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги със забрава. Те сами като политици, ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение.

- Повярвайте ми, политиците ни на прехода, наистина са толкова прости… “


цитирай
51. aanonimous - КОЙ Е ТОЯ ?
22.06.2012 12:47
КАЖЕТЕ МУ ЧЕ ИМА МНОГО ЗДРАВЕ ОТ КЕТБАЛУ.
И ЧЕ ЯЛОВАТА КУЧКА СИ Е ЯЛОВА ТАКА И ТАКА)))))))))))))))))
И НЕ - КЕТ НЕ ПИШЕ ОТ ТОЗИ НИК.
СОРИ.)))))))))))))
цитирай
52. aanonimous - KAKTO WEÈ SPOMENAHME
22.06.2012 12:49
IMAME PRIQTELI W BULGARIQ....
цитирай
53. aanonimous - KAKTO KAZWA KET:
22.06.2012 12:50
АЗ СЪМ ТОЗИ КОЙТО НАКАЗВА ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО.
цитирай
54. liliyanaandreeva - 54. aanonimous - KAKTO WE&#...
22.06.2012 13:29
54. aanonimous - KAKTO WEÈ SPOMENAHME
12:49
IMAME PRIQTELI W BULGARIQ....

А българи ли са приятелите ви в България?
цитирай
55. aanonimous - НЕ
22.06.2012 13:34
ЦИГАНИ.
цитирай
56. aanonimous - ХА ХА ХА
22.06.2012 13:35
.
цитирай
57. анонимен - ха ха ха
22.06.2012 13:45
какви били българите one more time?:))))))
цитирай
58. kostadin - Преди всичко трябва да оцеляваме. А ...
22.06.2012 13:51
На пръв поглед англичанина е прав Но само на пръв поглед...
Преди всичко трябва да оцеляваме .А българите го правят повече от 1300 години.
Интересно кога тези благородници изпратени някога от Атила да бранят крайбрежието на сев. океан ще се сетят да върнат награбеното от народите в колониалната им система -но както се полага с лихвите за пропуснатите ползи и нанесените вреди
цитирай
59. bongo6405 - bongo6405
22.06.2012 14:18
Българите прости ли бяха,когато дадоха 70 000 жертви за освобождението от фашизма на нам съседни народи?
цитирай
60. анонимен - Колко чаши ракия си изпил?
22.06.2012 14:56
bongo6405 написа:
Българите прости ли бяха,когато дадоха 70 000 жертви за освобождението от фашизма на нам съседни народи?

цитирай
61. thewanderer - Това наистина ли е писано от въпр...
22.06.2012 18:15
Това наистина ли е писано от въпросния англичанин, или е като тотално "истинската" антибългарска реч на Саркози и после на Камерън, които се въртяха миналата година точно преди изборите???
Стилът си прилича доста, а и целевата аудитория май е същата.
Да ти кажа josarian, ако това тук се окаже че е поредния жалък опит на някой комунонанист, да събуди заспалия от старост електорат предизборно, и да инсинуира колко лоши са западняците (и евреите), за разлика от добрия поробителски союз, ще съм доста разочарован от теб.
цитирай
62. solinvictus - БСП -ето ги пишат тия простотии те са ...
23.06.2012 02:01
БСП -ето ги пишат тия простотии те са безродници и интербригадисти!
цитирай
63. shtaparov - Няма??!!
23.06.2012 09:28
Няма по-прост човек от този,който е в състояние да изговори подобни глупости! Но ако тоя първосигнален циник Едуард е гледал само БКП/БСП,защо да се учудваме,че е помислил Българите
за "прости"??!!
цитирай
64. aanonimous - ha ha ha
23.06.2012 11:50
e.ati yalovata ku4ka)))))))))))
цитирай
65. liliyanaandreeva - ДО КОГА?. . . До кога ще чакам? Н...
24.06.2012 17:50
ДО КОГА?...

До кога ще чакам?
Неволята не дойде!
До кога ще мякам?
Повече няма накъде!
Нямаше второ пришествие
на Спасителя Христос,
ни катастрофално произшествие
и остана си открит восточния въпрос.
Ето не дойде и комунизма
в уреченото време,
виждам,че и глобализма
на буксир не ще ни вземе…
Никаква следа от Мохамед,
майче скаран е с Аллах!
Кой ще се събуди по-напред?
Това така и не разбрах!
Буда сладко е заспал
в небесните селения,
в райско кътче се скатал
след последните увеселения.
Няма вече и братушки
дядо Иван майче се спомина,
а след пустинните бури и вихрушки
западът от грип настина.
Властта се въргаля по паветата,
държавността е в канавката,
разпасана команда са момчетата,
задигнаха и на попа килимявката!
Никой не удържа
държавното родео,
коня да оседлае не успя
даже професора Ромео…
Всички лумпени се изредиха
бика да хванат за рогата,
но само хазната издоиха,
а младите си гласуваха с краката…
Кой ще успее да издуха
тази пасмина притворна?
Държавата е в разруха
и няма рецепта чудотворна!
Искам аз да събера дружина
от сърцати и човечни хора –
по магистрален път ще мина
докъдето вижда взорът…
Без специални церемонии
битието ще стане справедливо,
ще разрушим робските колонии
за да живеем честито и щастливо!...
цитирай
66. анонимен - Кратък цитат от "тайните протоколи":
26.06.2012 09:07
"Ние винаги трябва да се стремим да унижаваме гоите, макар и без конкретен повод, та накрая така да ги унизим, както само нашето гениално племе умее"!
Та и тази публикация е от същия "квас".
цитирай
67. sistemite - от системите : Сигурно има и други прости народи, освен българския .....?
26.06.2012 15:38
Авторът "англичанин" ? (български), защо не попита, какво мисли един ирландец за англичаните, като народ и тогава да направим сравнение ? За да имаме база - за сравнение, тъй като когато степенуваш - прост, по-прост, най-прост това е задължително. Ако ирландецът каже, че - да, действително българите са прост народ, ама англичаните са още по-прост ? Или пък, каже : за българите не знам, но виж за англичаните, считам определено, че са прост народ ? А-а-а ! Какво излиза ? Всеки англичанин (подобно на нашия герой) преживял това, може и да си го мисли, може и да го сподели с близки (роднини) - под "сурдинка", НО е почти сигурно, че НЯМА да го публикува в Англия и по този начин да смачка ПУБЛИЧНО егото си, а всички англичани (и не само те) имат такова "болезнено" его. Та, нали другите ще го сметнат за неудачник, казано по нашенски за "баламурник", който е допуснал да го "набутат" в глух коловоз ? Англичаните не обичат да оставят такива впечатления сред сънародниците си.
Авторът на това изстрадано "есе" все пак не трябва да допуска елементарни правописни грешки от сорта - ...."по-прост", тъй като Ние българите си го знаем, че е правилно - като върхова градация, след по-по-най - само проЗД !
цитирай
68. анонимен - Григор Симов, за целенасоченото ни унижаване и за истината, цитирам У. Монро:
26.06.2012 17:17
У. Монро – автор на първата история на България на английски език. Вж. Bulgaria and Her People. Washington, 1914.:
"По никакъв начин не бих искал да подценявам българския селянин... Той е силен, трудолюбив, здрав, миролюбив и почтен, издръжливостта и упоритостта му нямат равни на себе си. Българският селянин освен това е грамотен, патриотично настроен и готов да учи… .В страната няма нито богаташи, нито просяци, а селяните почти нямат нужди, които да не могат да задоволят сами…Хората консумират храна и алкохол умерено. Няма хазартни игри… В никоя балканска страна няма такава религиозна свобода както в България… Трудолюбието им е пословично. Издръжливостта им е забележителна. Бедността, в смисъла, в който думата се използва в Европа и Америка, в България е просто непозната…”

И още:
„Българинът е истински син на земята… Пестелив и сдържан, българинът не притежава лекомислената веселост на румънеца, бурната приветливост на сърбина, или мечтателния непрактичен идеализъм на руснака. Той по-скоро прилича на шотландец от равнината и носи многото си възхитителни качества зад външност, зад която малцина имат щастието да проникнат… Оставете българина и черногореца на парче пустееща земя, и българинът ще я превърне в градина, докато черногорецът ще продължава да гледа.” У. Милър, 1907 г.

"Колкото повече човек опознава българите от Македония, толкова повече се възхищава…Просвещението сред българите не намалява племенния инстинкт за саможертва, дори сякаш го подсилва. Албанецът се отказа от религията си, за да добие правото да носи оръжие. Българинът от Македония пази религията, завещана му от вековете, превива врат под ежедневния труд, придобил е търпението на роба, за да запази добродетелите на мъченика.” Х. Брейлсфорд – английски публицист, 1906 г.
"Това бяха забележителни хора. Селяни с чиста кръв, незасегнати от никакви морални болести, с храброст и издръжливост, заради които се прочуха в цяла Европа, с качества на духа и тялото, които са уникални по света.” Н. Бъкстон
цитирай
69. strrelez - Вързахте ли се, ха,ха, майтап бе.
27.06.2012 06:39
С тази дебелашка шега явно авторът иска да види колко народ ще му се вържат. Трябва наистина да си много прост, за да повярваш, че това е писано от англичанин. Преди време имаше пуснат подобен бъзик за "интервю с Умберто Еко" отново на тема "България" и доста народ се беше навързал. Имам обаче сериозни подозрения, че голяма част от "вързалите се" са фабрикувани от самите автори, с цел да увлекат колкото се може повече балами.
цитирай
70. truth - Стига се карахте
04.08.2012 20:07
http://truth.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/08/04/kakyv-ni-e-problema-na-nas-bylgarite-i-stradame-li-ot-takyv.985512
цитирай
71. taveret - Жалко
21.09.2012 11:45
За съжаление е истина всичко казано.Докато Българите се интересуваме само от чалга,водка,дискотеки,кафенета,модерни телефони,клюкарски и банални тв предавания,няма да се оправим.Никой не ни е виновен.Този англичанин има право на мнение,и представете си колко сме найвни и найстина прости,щом не можем да видим и разберем колко много ни презират останалите народи.Щом живеем толкова мизерен и отвратителен живот без да роптаем,значи явно ни харесва.А ако някой реши да се опълчи (или по скоро да се оплаче),го прави само по разни блогове.Но какво ни пука на нас-нали днеска ще излезем на по кафе и ще покажем колко сме готини,нали днеска ще слушаме най-новия "хит" на някоя чалга "звезда",нали довечера ще отидем на дискотека и ще се напием като прасета,и ще покажем колко много сме пропаднали.И така до безкрай....Или..?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3624999
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031