Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2013 08:02 - Олигарси готвят преразглеждане на борда, куки от ДС редят служебния кабинет
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1518 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Президентът Росен Плевнелиев ще свърши съвсем безславно. Вече нямам никакво съмнение в това. Този човек живее в някакъв постоянен когнитивен дисонанс-тягостно преживяване на едновременното наличие на множество напълно противоречиви идеи. И никакво усещане за необходимост от минимална политическа хигиена.

Олигархичните кръгове, производно на които се оказа този човек, сега са в трескава надпревара да направят взятки от ситуацията, която сигурно не са и сънували, а ето, че сега им се поднесе на тепсия по такъв удобен начин. Имаме си и пословица за това – готвят се да ловят риба в мътна вода. Казано на жаргонен език – някои от българските олигарси спечелиха джакпота с промоцията преди време на Плевнелиев и сега ще намажат дебело филията от хорското нещастие. Куклата на конци Росен Плевнелиев е точният човек, на точното място, в точното време за това.

Но само толкова. Вие български граждани ще трябва да платите сметката. За какво става дума? Нека го кажа много директно и много ясно – олигархията в България иска да катурне валутния борд! Това е стратегическата цел. Вече имам информация от три напълно независими един от друг източника, че олигархични кръгове в страната готвят схема, план, които да доведе до това. Подготвя се нещо, което се нарича „проход“ във валутния борд. Зад този термин се крие преразглеждане на съотношението лев - евро. Девалвация на лева, това е най-малкото, което целят българските олигарси. Програмата максимум е пълно премахване на борда. Какво следва, ако се реализира програмата максимум е ясно мисля за всеки. Тук дори и въображението на Йеронимус Бош няма да е достатъчно, за да си представим последиците.

Но нека бъдем умерени „оптимисти“ и видим какво се случва при девалвация на лева в рамките на запазен борд, тоест при проход, преразглеждане на фиксирания валутен курс на националната валута към еврото, към което е свързана. Преди това обаче искам да обърна внимание на нещо много важно – тази промяна не може да се направи от служебното правителство, трябва решение на парламента. От това следват няколко извода. Първо, че Плевнелиев и олигархията зад него вече изгражда паралелен център на власт и влияние, който да се стовари на масата, когато се реди следващия, редовния кабинет. Лъжат тези, които казват, че служебното правителство е с ограничени пълномощия и трябвало само да подготви изборите. Напротив. Служебното правителство може и има право на всичко, на което има право и редовно правителство.

Пример – служебното правителство на Ренета Инджова през 1994 г. подписа приватизационни сделки и разпоредителни решения за близо 6 млрд. лева! Второ, олигархията готви бетонирането на Плевнелиев, защото той сега е най-важния неин човек на върха на публичната власт в България. Българските олигарси са алчни и безжалостни хора, но не са глупави. Те знаят, че един президент не стига и затова сега ще инвестират здраво в новите партии, движения и формиращи се групи. Нека поясня – не приемам обвинения, че хвърлям петно върху всички, които са в тези нововъзникващи политически играчи, вкл. сред протестиращите. Но е изключително глупаво да си затваряме очите пред това, което се случва и подготвя.

Спомнете си, че един известен Череп успяваше да си прокара собствена квота във всяка парламентарна група и управление през последните петнадесетина години. Успяваше да си прокара кандидати за кметове, вкл. в София, а те няколко години след като биваха отстранени, пак с лобиране от същия човек взеха, че станаха финансови министри. Някои пита ли се как една от зелените партии на местните избори през 2007 г. успя да вкара съветници точно в родния град на същия човек – Велинград.

Вероятно по същия начин, по който на последните местни избори една друга бутикова, но много близка до сърцето на Гоце и кръга от олигарси около него партия, Единна народна партия на Мария Капон, спечели пет съветнически места в Панагюрище! Партията ЕНП на някогашната депутатка от ОДС Мария Капон масово играеше в полза и с логистичната подкрепа на тогавашния президент от БСП. Казвате, че е преувеличено? Не, не е и това се разбира още щом се види кой беше водачът на листата на общинските съветници на ЕНП в община Панагюрище. Лука Ангелов се казва и е съсобственик заедно с брат си Иван на най-голямата фирма за производство на пилешки продукти и месо на Балканите - „Градус”.

Отворете и вижте кой от 2005 до 2010 г. е най-големият дарител в инициативата на Първанов „Българската Коледа”. „Градус” ООД, разбира се, в отделни години са дарявали до 150 000 лева. Няма как бизнесмен от такъв калибър да се е хванал на хорото на Филева-Капон за изборите 2011 г., ако това не е договорено и санкционирано на ниво Гоце. И сега олигарсите зад Плевнелиев готвят същото – ще „обновят“ парламента с „нови“ лица както чрез традиционните партии, където могат да си купят избираеми места, така и чрез нови формирования.

Безпрецедентният натиск за мажоритарни избори е пак поради тази причина – при мажоритарен вот ще си подредят такова народно събрание, че свят ще ни се завие. Гледайте Велинград 2007 и Панагюрище 2011 и си правете сметката. Затова трябва особена концентрация върху човечетата, които като пехотни мини изскачат от нищото и искат да „оглавяват“. Все едно какво, важното е, че искат да се имплантират в онези публични нива, които вземат решенията. Ако българската олигархия успее в плана си за проход в борда и девалвация на валутния курс, тогава ще настъпят няколко абсолютно неприемливи за гражданите и няколко изключително благоприятни за олигархията неща: ще се случи рязко стопяване на това, което големите длъжници имат да връщат. Тук Иво Прокопиев и неговия кръг ще хвърлят шапки до небето заради манната небесна, която ще ги споходи.

Второ, това ще стовари страшен удар върху банките, защото в опит да опазят своя интерес, те ще увеличат лихвите. Това автоматично ще направи крайно бедни нови стотици хиляди българи. Те ще загубят имотите си, които банките ще вземат, но поради почти напълно изчезналото търсене тези имоти ще се обезценяват и рушат. А и сред основните функции на банките все пак не е менажирането на имоти, въпреки че част от тях регистрираха собствени търговски дружества, чрез които да продават иззети ипотекирани имоти още преди две-три години.

Трето, най-болезнен обаче ще бъде ударът върху бюджета. Парите за всичко ще станат в пъти по-малко, но бюджетите за здравеопазване и социални разходи ще доведат до нарастване в геометрична прогресия на всички лоши тенденции, с които тези две сфери имат съприкосновение. А българските публични финанси са натоварени с такива раздути и широки като покритие социални разходи, че спирането им директно ще доведе до национален катаклизъм – имаме няколкостотин хиляди напълно декласирани цигани, които живеят от производството на деца, на които гарантират същата перспектива. Пенсиите, понеже не са социални придобивка, колкото и мнозинството хора да не разбират това, направо ще изпаднат в амок. Нека обясня по-подробно.

Пенсионната ни система е пред крах, защото така е построена, че да зависи от вноските на днешните работещи, дето уж се осигуряваме за своя пенсия. Няма такова нещо. Ние, малцинството, които работим, плащаме данъци и вноски и просто издържаме днешните пенсионери плюс развъждането на дехуманизирани индивиди в гетата. Утре, живот и здраве, кой ще издържа нас при тази схема - нямам идея. А сега идва истински страшното - за десет години в България станаха такива демографски и други промени, които поставят под съмнение основния принцип на нашата пенсионна система, какъвто е осигурителния. Според този принцип парите, които работещите внасят в първия солидарен стълб през текущия месец, трябва да стигнат за пенсиите на възрастните през следващия месец. И хората да могат да получават по този принцип такива пенсии, които да са в съответствие с техния осигурителен принос преди години. Това отдавна е минало. Няма го. Днес осигурителният принос успява да набере едва 40% от сумата, нужна за изплащане на пенсиите на днешните пенсионери. Откъде идват другите 60 % ли? Идват от бюджета, пак от нас, само че през данъчната система. Айде сега да видим кой ще има наглостта да каже, че това не е апокалипсис, който събира сили пред портата ни!

Мога да напиша цяла студия по въпроса, но мисля, че и това дава представа за гордиевия възел пред който е поставена държавата и нацията ни. А точно в този момент олигарси и доказани куки от Държавна сигурност кадруват бъдещото служебно правителство през своя човек, президента. Вече писах за част от персоните, които се канят да ни тропосат в този служебен кабинет. Днес продължавам.

Според Плевнелиев в служебния кабинет ще има трима вицепремиери като един от тях има вероятност да бъде бившата вицепремиерка по еврофондовете в кабинета на тройната коалиция Меглена Плугчиева. Прощавайте, но ако това направят, тези трябва да си ходят незабавно. Всяка мерзост си има граници.

Плугчиева е изпечен политически бояджия. Началото на прехода я заварва като заместник-директор на варненското Регионалното управление по горите. Започва да гравитира около СДС-Варна си спомнят запознати с кадрите на сините от онова време. От 1990 до 1995 г. е началник на отдела за връзки с чужбина на Националното управление по горите към Министерството на земеделието и горите като междувременно се преориентира към БСП. От декември 1996 година е член на Управителния съвет на Българо-германския форум, откъдето са контактите и с министъра в две правителства на СДС – Валентин Василев, който сега е при Кунева. След като Жан Виденов идва на власт, тя вече е депутат от БСП и търси контакти за по-близък достъп до него, но не и се получава. Плугчиева е човекът, който направи връзката на Първанов с Герхард Шрьодер, с което си осигури присъствие във висшата българска политика. Днес е посланик в Швейцария, изпратена от ГЕРБ, след като се врътна за пореден път, вкл. като действащ депутат от БСП не гласува вот на недоверие срещу правителството. Ако и след всичко това Плевнелиев реши да я назначи, нека направи последно усилие и се поинтересува от ревизията на посолството ни във ФРГ, където тя беше посланик от ноември 2004.

Днешната информация, че проектосъстав на служебен кабинет е дал на президента Росен Плевнелиев изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев вече минава всякакви граници на благоприличие. Божидар Данев направил това по молба на държавния глава. Не кой да е, а секретния сътрудник „Генчев“ на Първо главно управление на Държавна сигурност Божидар Данев реди служебния кабинет на президента. Къде отидоха клетвите на Плевнелиев срещу Държавна сигурност? Може ли поне веднъж българско правителство да се създаде без трескаво участие на божидарданевци и задкулисието? Този човек, на когато преди по-малко от година огласиха зависимостта му към Държавна сигурност каза буквално следното тогава: „Не съм правил изрично публично достояние този факт от моята биография, тъй като не смятам, че съм извършил нещо нередно. Напротив, считам, че всеки българин трябва да работи за развитието на икономиката на страната“. Ама, че нахалник. Нищо учудващо, че днес този предлага същите като него. Имаме поговорка – тръгни след бръмбара и ще те отведе до л..ното. Така и с божидарданевци. Вижте кои човечета предлага.

Иван Нейков, бивш член на БКП и настоящ член на Надзорния съвет на Петрол АД, заедно с чичото на Прошко Прошков, Неделчо Прошков. Отделно Иван Нейков е основател-съдружник на гурбетчийската фирма „Human power“, където си партнира със секретния сътрудник на ПГУ-ДС и последващ ОРОН Васил Василев, заклет комунист и с нереализирания кандидат за кадрови офицер в ПГУ-ДС през 1972 г. и дългогодишен депутат от ДСБ Асен Агов. Ето, имаме факсимилета за всичко това. Оценки няма да давам, направете си ги сами и си дайте отговор за каква чистоплътност става дума. И пак се сетете за поговорката по-горе – тръгни след бръмбара и виж къде ще те отведе.

Друга от кандидатурите на божидарданевци, тази за вътрешен министър е изключително скандална. Никола Динев се казва и е бил шеф на РДВР-Пловдив по времето на Жан Виденов, а през април 1999 г. става шеф на Инспектората на МВР с явното лобиране на Петър Стоянов. Това разказа пред мен бившия шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев и зададе въпроса „Кой е ген. Никола Динев?“ Според Методи Андреев това е ортодоксален комунист, който когато влиза в сила закона за премахването на стикерите на силовите застрахователи ВИС и СИК по колите, същия този ген. Динев като шеф на РДВР-Пловдив забави изпълнението на закона с повече от три месеца. Поставихме този проблем на пресконференция тогава в Пловдив и казахме, че ще искаме неговото уволнение, ако не приложи приетият от ОДС тогава закон. Методи Андреев прави и парламентарно питане 1997 г. и чак след този натиск ген. Никола Динев пристъпва към премахването на стикерите на силовите застрахователи в Пловдив. Този комунистически генерал беше пазен силно от тогавашния президент Петър Стоянов, продължи в разговора с мен преди час Методи Андреев, и едва след година и половина натиск след назначаването му за шеф на Инспектората на МВР, той беше отстранен – зимата на 2001 г. Ген. Никола Динев е завършил двегодишна школа на МВР в Москва, бил е десет години партиен секретар на отдел „Криминален“ в милицията в Пловдив по тоталитарно време. Баща му е АБПФК (активен борец против фашизма и капитализма), както доказва с документи в блога си бившият син депутат Христо Марков (http://toross.blog.bg/politika/2012/07/31/milicioneri-donosnichat-za-milicioneri-v-plovdiv-1992-g-pore.984399).

И този ортодоксален комунист ни предлагат кръговете, които контролират и са опаковали Росен Плевнелиев за вътрешен министър. Не е изненадващо, след всичко което тук съм публикувал за съветниците и секретарите на президента. За министър на регионалното развитие бил предложен проф. Красимир Петров. Той е ректор на Университета по архитектура, строителство и геодезия, но е със специалност „Хидромелиорации“? Той няма нищо общо с профила на министерството. Освен това е сред заклетите симпатизанти на БСП. Ако Росен Плевнелиев назначи правителство от тези хора, аз никак няма да се изненадам, ако протестите само до месец-два ескалират толкова, че той ще бъде принуден да си подаде оставка. И да се свърши с тази мръсна приказка, която ни отведе на края на света.

Антон Тодоров
frognews.bg/news_52327/Oligarsi_gotviat_prerazglejdane_na_borda_kuki_ot_DS_rediat_slujebniia_kabinet/ 



Гласувай:
4



1. demograph - Иван Костов! Или отново 23 години безконтролна мафия.
09.03.2013 10:49
Познатият враг е половин враг. По-добре половин враг отколкото 100%-ви врагове.
Плугчиева...отврат. Динев..мамо, мамо..Данев...ох! Д.Иванов..нашият човек в Лондон..
- Костов! Щом всички, които аз мразя мразят Костов-аз съм за него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3620446
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031