Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2013 01:17 - КАК СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТЮРКИТЕ СА ВЗЕЛИ ТИТЛАТА "ХАН" ОТ СЛАВЯНИТЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 21674 Коментари: 33 Гласове:
52

Последна промяна: 13.09.2013 03:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТУРСКАТА ТИТЛА "ХАН" ИМА СЛАВЯНСКИ ПРЕДШЕСТВЕНИК

  Прословутата титла "Хан",натрапена на древните Български князе след 1951 г. се счита за тюркомонголска,но е употребена за първи път не от тюркските владетели през VI-VII век,а едва през XII-XIII век от монголския вожд Темучин,станал известен на света с владетелското име Чингиз хан. Носена е от много негови потомци и наследници,включително от прочутия Тамерлан (Тимурленк,Тимур) през XIV-XV в. По същото време почват да я носят и турските владетели,титуловащи се до началото на XV в. "емири",а след това- "султани",като титлата "Хан" е съпровождала султанската чак до края на Османската империя в 1922 г. Ранните тюркски владетели от VI-VII в. явно не са я познавали в този й вид,понеже са се наричали Хакани (Хагани,Кагани),но дори и тази титла не е тюркска,понеже е ползвана от владетелите на Руския каганат преди повикването на Рюрик (Ралик,Люлек),както и от печенежките владетели (X-XI век),един от които се наричал Михаил. Печенежките имена не са тюркски,понеже печенегите са частично тюркизиран източноирански народ и в частност- масагети (роднини на "славяните" или по-точно казано: отломка от тях). Заблудата,че "Хан" и "Канас" са една и съща титла датира от XIX в.,но у нас тя бе вкарана насила и превърната в догма едва след 1951 г.,когато червения марионетен просталински режим я насади в нашите учебници по политическа поръчка на съветските си господари- онези,които го сложиха на власт и от 1944 до 1947 г. държаха страната ни в окупация. Това стана с помощта на съветския "Учебник-макет",призван не да защитава истината,а да улесни фалшификаторите в налагането на лъжата и да сложи научната мисъл в теснопартийни окови,като диктува на историците с кои части от нашето минало е позволено и с кои не е позволено да се занимават при своите проучвания. Сиреч: "Учебникът-макет" е форма на диктат и фалшива биография на Българите,съчинена от врагове а не от свои,както личи по огромните разминавания с истината,забелязващи се в него!

   Този "учебник" или по-точно фейлетон бе наложен в нашата страна от злостни измамници и чуждестранни врагове,целящи да сковат научната мисъл,да я забатачат в партийното блато и да не позволят никакво излизане от него без тяхното позволение. Той трябваше да принуди Българите да приемат за своя история не обективната истина,а пиянските сънища и мужишките ругатни на комунистическите функционери. Вредните последици от този наукоподобен макет,писан сякаш от невменяеми холивудски сценаристи ясно се усещат и днес,понеже децата ни са задължени да се обучават само по неговата фалшива версия и им е забранено да изучават първокласни исторически извори като мненията на очевидците,а откритията на незасегнатите от социалистическа левкемия учени са "персона нон грата" в нашето образование! Затова и днес,четвърт век след промяната,на народа му е забранено да знае истината за себе си,а вместо нея му се налага само оная окастрена и цензурирана лъжлива компилация,която презрения от световното човечество комунизъм му разреши за употреба.

  Науката в крайна сметка установи макар с голямо закъснение,че "пра"-Българите и Хуните са били чисти европеиди,но това не смути номадската офанзива на мошениците,които продължават да пробутват на народа турски Тангри,монголски шатри и традиционни турски титли като "Хан" и "Кан",чиито "дръпнати очи" са дефиниция за западняците и срамен позор за соц-историците. Сега те се стараят да наложат за употреба новата версия "Кан" вместо старата "Хан" за да ни заблудят,че нещо се променя в мъглата от лъжи,в които е оплетена официалната ни история. Новата версия обаче е само маскиран вариант на старата,понеже,докато в Източна Европа основателят на монголската държава Темучин е наричан "Чингиз хан",в Западна Европа невъзмутимо си го наричат "Чингиз кан" (понякога кАан) и не правят никаква разлика между двата варианта. А в дисертацията на Веселин Илиев,
публикувана в "Дуло-Годишник на Института по старобългаристика Алфред Халиков"- год.I, бр.1. от мес. март 2001 г.,на стр. 8-9 са обнародвани примери за употреба на титлата "Кан" от тюрките (по-специално от телесците-уйгури) в молитви за дъжд и за хубаво време,в които са цитирани имената на Кайра Кан и на Кан Ерлик. Сиреч: "новата" титла "Кан" е добре познатата стара титла "Хан",но произнесена не по руско-азиатски,а по западно-европейски или по типично уйгурски маниер,при което не бива да забравяме,че Уйгурите все пак не са тюрки,за каквито ни ги представят тюрколозите,а вторично тюркизирани Скити от Средна Азия. И дори видни историци като Петър Добрев и Божидар Димитров не си направиха труд да погледнат внимателно старите Български надписи и хроники,в които навсякъде пише "Канас" (Къняз) или "Канес" (Кънез,Кнез),но никъде,на нито едно място не е написано онова "Ханос","Канос" или "Ханес",което би следвало да очакваме при евентуалната гръцка транскрипция на титлата. Твърде смущаващо да не казвам скандално е това,че те (да не говорим пък за тюрколозите,които е по-право да бъдат наричани "Историци-Сатирици") сякаш не са достатъчно компетентни да поднесат адекватни отговори на множеството неприятни въпроси,възникващи покрай тяхното упорито "закрепостяване" към тази набедена туркоазиатска титла:

1. Защо това "гръцко" окончание на титлата -АС (-ЕС) или евентуалните гръцки падежни окончания -А и -Е са били така стриктно спазвани само при тази титла въпреки нейната изключителна важност и защо изобщо не се наблюдават при много други титли?
2. Защо в надписите не срещаме формите "Ювигис" (Убигис) вместо "Ювиги" (Убиги),"Ичургус" вместо "Ичургу","Багатурас" вместо "Багатур" ("Багатура"),"Жопанес" или "Копанас" вместо "Жоапан" и "Копанос" ?
3. Ако върховната титла все пак е била "Кана" (за вино ли,за бира ли?),а нейният обяснителен епитет- "Сюбиги" (Сувиги),както твърди уважаемият П.Добрев,защо в надпис от времето на Крум е написано "Архон ювиги",а Кушаните под Памир са ползвали аналогичния епитет "Явуга" вместо "Сявуга" или "Сювиги"?
4. Защо при останалите титли "гърцизираният" начин на изписване съвсем не е бил на мода за разлика от владетелската титла,която винаги и неизменно е била изписвана като "Канас" или "Канес" вместо като "Кан" ("Хан") или "Кане" ("Хана")? Нещо повече: твърде често титли и имена като Жупан (Жопан),Чигот,Боила,Омортаг,Маламир,Чепа и пр. изобщо не се изписват с никакви окончания нито в гръцки падеж,което сериозно уронва доверието в твърденията за задължителна "гръцка" особеност в изписването на най-важната Българска титла а именно владетелската!
5. Като са тръгнали по този път,защо не изхвърлят "гръцкото" окончание -ИС и от името "Борис"? Защо не назовават владетеля-покръстител "Бор",след като в гръцки текстове то никъде не е записано под формата "Борисос" за да гарантира,че няма да го разтълкуваме по този начин??!!
6. Защо в ранните преписи на "Именника" не пише "Кан" или поне "Кън",а вместо това отново си пише "Къняз"?
7. Защо древните писари от "Именника" са намерили за нужно да заменят само владетелската титла със "славянска",а имената на месеците и числителните в него са оставили в техния първоначален "пра"-Български вид? Ако текстът на "Именника" бе "превод" от Български на "славянски",защо имената на числата и месеците в него не са преведени на "славянски" и защо там фигурират календарни термини като Текучитем,Верениалем,Дваншехтем и пр.,а не онези които днес познаваме като "славянски"- Червен,Сичен,Липен,Груден и пр.?
8. Тези волни и неволни фалшификатори не могат да обяснят защо на Преславския събор от 893 г. е било нужно да се заменя само владетелската титла "Хан" (респективно "Кан") със "славянски" аналог и защо дори до 1018 г. никой не се е сетил да замени с подобни аналози останалите Български държавнически длъжности и титли като Капкан,Ичургубоил,Жопан,Алобоготур,Барен,Багаин,Багатур и пр.?
И защо въобще е трябвало тя да се сменя от църковен събор а не от Съвета на великите боили,наричан от Българите Кувент (Конвент) и Сувент (Съвет),какъвто е бил обичаят?
9. С какво старата титла е пречела на Българите и ако е било така,защо не са я сменили по-рано,още по времето на Тервел? А след като е "пречела",защо във въпросите на Борис "Първи" към папата не се говори изобщо за нея,нито се търси съвет с коя титла да бъде заменена?
10. На кой друг църковен събор през средновековието е била заменяна една езическа титла с друга,също така езическа и канонично ли е църковен събор да решава ранносредновековните управленчески дела,изземвайки функциите и мнението на специално назначени за целта държавни органи като Съвета на великите боили?
11. Защо Съветът на великите боили не е бил разформирован а е останал да функционира чак до 1018 г.,след като църковният събор веднъж вече е решил и постановил,че неговото мнение е крайно незначително и несъществено по въпросите за държавното управление?
12. Защо точно върховната титла е пречела на "славянизацията" на България,а десетките останали "пра"-Български титли изобщо не са й "пречели"?
13. Защо титла,наложена от църковен събор е била сменена и премахната само 20 години по-късно без никакъв събор? Все пак тогавашните Българи са били достатъчно богобоязливи за разлика от деградиралите комунисти и несъмнено са вярвали,че решенията на църковния събор са свещени,а наредбите му са имали силата на Божий закон!
14. Ако титлата "Канас" (Каняз) не е Българска,какво прави в Памир тогава титлата "Канеаш" (Каняш,с езикови подформи Канеш и Канаш),спомената в проучванията на Петър Добрев,и кога "славяните" я отнесоха там? Ако опитаме да замажем и този въпрос с мъгливите обяснения,че "Каняш" (Каняз,Куненз) е общопопулярна индоевропейска титла,ползвана от много индоевропейци неясно от кога,ще трябва да отговорим на неприятното питане: "Като е такава и древните Българи са били също индоевропейци,защо само те не са я познавали,след като по теорията на проф. Добрев са дошли именно от Памир?". И защо,вместо направо да си вземат наличната памирска титла "Канеаш" (Каняш),е трябвало да бият 5000 км път и да се лутат с векове,
докато добият честта да окичат владетеля си с напълно идентичната на нея "славянска" титла "Къняз" (Княз)?
15. Защо от титлата "Княз",ползвана в България само 20 години според фалшификаторите,са останали толкова много следи в езика ни до днес,а от титлата "Хан" ("Кан"),която според едни е ползвана 250,а според други- 700 години,не са останали съвършено или почти никакви следи? За сравнение: от другите "пра"-Български титли почти до днешно време са останали множество следи в земите на някогашна България: Капкан и Кавхан (XIV-XV в. в България),Богатир и Багатъйр (XIX-XX век в Русия),Бояр и Боляр (XIX-XX век в Русия) и т.н.,а от най-важната Българска титла "Хан" (Хана) или "Кан" (Кана) нито сянка от следа не е останала!
16. Защо въпреки умишлената "славянизация" на България много "пра"-Български титли изобщо са се запазили,и не къде да е а в земите на днешна Русия,където според тюрколозите се намира самият център на "славянството"?
17. Как така известните с традиционализма и твърдоглавието си Българи отхвърлиха свои вековни титли и ги замениха със "славянски",а по същото време най-ортодоксалните "славяни" руснаците,без да забележат това,отхвърлиха много свои "славянски" титли и ги замениха с "пра"-Български?
18. Накрая под сурдинка бих задал на уважаемите професори П.Добрев и Б.Димитров следния смущаващ въпрос: а какво пречи думата "Канас" от гръкоезичните надписи да бъде разчетена именно като "Къняз"? Кое налага тя да бъде разчитана непременно като "Кан" или "Хан"- кое?

    Липсата на отговори на тези въпроси и на още много други говори,че "Памирската" и "Тюркската" теории сериозно се пропукват и не вършат никаква или почти никаква работа,бидейки сметки без кръчмар на сватба без младоженци. Съответно на това и техните твърдения,че владетелската титла на Българите била "Хан" или "Кан" се изпаряват в небитието като лятна омара насред юлска Сахара,за да отстъпят място на реалистичните доводи за произхода на Българите и на всички техни титли! Понеже в крайна сметка се оказа,особено като добавим доводите от проучванията на проф. Ганчо Ценов и Йордан Табов,че древните Българи определено не са познавали титлите "Хан" и "Кан" в техния тюркски вариант,макар мастити учени и журналисти всеки ден да ни го повтарят в хиляди книги,учебници и медийни предавания!

   И понеже на проблематиката около върховната титла "Канас" (Къняз,Княз) трябва да бъде посветена отделна статия,тук ще се занимаем само с произхода и значението на онези владетелски титли (Каган,Хан,Бат и Кан),които бяха приписвани на Българите векове след изтичането на езическия период и приемането на новата императорска титла "Цар":

1. Каган (Хакан,Хаган)= Кавган (Кавкан,Капкан,Кавхан), Съв-Кан (Съвместен "Кан" т.е. Канас,Съкняз), Копан (Жопан,Жупан), Щопан (Стопан- Стопанин на земята,която Българския княз му е дал да владее и управлява). Така се оказва,че тази титла е древно-Българска а не тюркска и по-скоро съпровождаща отколкото основна,понеже основна Българска титла до 913 г. е била КАНАС (КЪНЯЗ),заменяна понякога от алтернативната титла БАТ,която е напълно равнозначна с нея. Князе са наречени владетелите Авитохол,Ирник,Кубрат и Аспарух в "Именника",което значи,че те са били точно такива и е напълно несъстоятелна тезата,че владетелската титла до времето на Боян-Безмер е била "Бат",а чак след времето на Аспарух става "Каназ" (Княз). И понеже объркването на изследователите сред тези разнообразни владетелски титли е твърде голямо,трябва да изясним произхода и значението на всяка една от тях,за да бъдат поставени нещата на мястото им и да се преустанови най-после порочната практика на спекулации,предположения и хипотези,от които се състоеше Българската история досега! Затова с помощта на "Анализа" ще разкрием част от "Владетелското семантично гнездо",която ще позволи да видим отблизо и да разберем по-добре света на древните Българи.

2. Хан= Ван (средноазиатска източноиранска владетелска титла), Ван (стара нидерландска титла,представляваща знак за благородство- виж имена като Ван Нистелрой,Ван Гог,Ван дер Любе,Ван Дайк и пр.), Бан (славянска титла,използвана в Хърватска,Сърбия,България,Влашко и пр.), Бан (източнокавказка титла със значение "Войскови военачалник"), Пан (низша полска благородническа титла и вежливо обръщение към господин), Хун (Царски Скит), Сан (заемана държавна длъжност при Българите: оттам- Сановник), Сан (италианска и испанска дума,означаваща "Свят" и "Светец",която италианците и испанците са наследили от Готите и от Алцековите Българи: виж "Сан Антонио","Сан Микеле","Санторин" ["Сан Тирен"] и пр.), Сент (Сейнт: френско-английска дума,означаваща Свент,Свет,Свят,Светец и Свети: виж "Сент Джеймс","Сент Етиен" и пр.), Чин (военен или държавен: оттам- Чиновник,а според израза "Колко чини" т.е. "Колко струва" означава и "Човек който чини",т.е. "Човек,който струва много"), Сан (в езика санскрит- "Благороден,Високопоставен"), Санкт (Sanctus,в лат. ез.= Свят,Свети,Светец), Свян (Бълг.дума- "Достойнство"), Шан (според някои версии- вариант на тази титла в земите на Волжка България след тяхното ислямизиране и тюркизиране), Шеф (в Зап. Европа- "началник"), Кан (диалектна форма на титлата Сан [Чин]- виж титлите Канартикин,Кана-Колобър,Кана-Багатур,Таркан и пр.,както и древните имена Кардокан,Люцкан,Петкан,Вълкан и пр.), Кум (водач и основен свидетел [гарант] на Българска сватба), Цен (Ценен човек: оттам- Цена,Оценяване и пр.), Чит (Почитан,Зачитан човек: виж думите Почитам,Считам,Зачитам и пр.,в чийто корен се крие думата "Чит"), Чет (Четящ,Образован,Грамотен човек,Владеещ древните руни/йероглифи), Фон (благородническа добавка към имената в Германия,произлизаща от думата Хон [Хун- Царски скит]- виж Фон Папен,Фон Беринг,Фон Манщайн и пр.), Дон (също такава благородническа добавка в Испания и в бившите испански колонии- виж Дон Диего,Дон Кихот,Дон Вито и пр.), Дьо (Де- благороднически добавки към името във Франция,а понякога и в Испания- виж Дьо Ришельо,Дьо Фюнес,Дьо Гол [Де Гол],Де ла Вега и пр.).

3. Бат= Бан (Ван,Хан,Кан- областен управител), Бай (наше учтиво обръщение към възрастен мъж: виж примери като бай Георги,бай Тоше,бай Коце,бай Методи и пр.), оттам- Байко (умалителна форма на обръщението "Бай"), Вад (Вод- регистрирана от изворите древно-"славянска" титла,означаваща Вожд), Водж (Вожд,Водител,Водач), Дожд (стара венецианска титла,изписвана като Дукс- на латиница DVX), Докс (наше древно лично име), Дост (в народните ни говори- другар,близък,уважаван приятел), Бате (по-голям брат,Батко,Батьо), Батюшка (умилително обръщение към царя в стара Русия,произлизащо несъмнено от нашата титла "Бат"), Пат (Пати= Господар в езика на индоариите: виж Гос-Пати= Господар на духовете).

4. Кан= Сан (с преход от "Кентум" в "Сатем" форма),Хан (с прех.К-Х),Цен (Ценен човек),Кум,Чин,Бан (разпространена "славянска" титла),Пан,Ван,Вод (Водж,Вожд),Кон (Изконен,Законен) и пр. Има общ произход с думите Хун (Царски скит,Благородник),Ман (Маж,Мъж) и Кон (свещено животно на древните Траки/Българи,считано дори за бог). Затова малките "пра"-Български конни амулети,намирани често на Балканите най-вече там,където са стъпвали Царските скити (Хуните,Хоногурите) са наричани Кумири (Коняри): понеже на тях е изобразен двойният езически конен и небесен бог,наричан в някои диалекти Камул (Кимер,Кумир),а в други- Зиези (Зйевус,Зевс).

  Така в крайна сметка се оказа,че "тюркомонголската" титла "Хан" си има индоевропейски предшественици,като най-близки в хронологично отношение до нея са "славянските" титли Бан и Пан. Първата от тях е била широко използвана в средновековна България,Хърватска,Сърбия и Влашко,а втората,която е неин местен вариант- в Полша,където дори и днес се използва като учтиво обръщение към уважаван господин. Наистина,откритите в Българския език аналози са изключително древни и ценни,но именно тези "славянски" (което значи пак Български) титли са най-близки като семантика до значението на разискваната "монголоидна" титла. Част от основните й значения неслучайно са "Хун" (обикновен съплеменник на Царските Скити,случаен Царски Скит) и Ман (Маж,Мъж),което изглежда е употребявано нашироко в говоримия език и най-често като нарицателно,докато в големи райони на Северна и Западна Европа включително у нас титлата е позната най-вече под формите Бан,Пан,Фон и Ван. Което значи,че ако поклонниците на русофилското славянство бяха честни и добросъвестни,те отдавна трябваше да признаят това и дори да се гордеят със "славянския" принос в тюркомонголската история. Те обаче определено не са такива,понеже предпочитат да охулят най-важния и най-стария славянски* народ на земята- Българския,вместо да опознаят истината и да му се поклонят. А сред тюрките и монголите тази титла съвсем не е било трудно да попадне по времето,когато Седемте "славянски" (скловенски) племена от Памир,носещи името "Сакала" и "Сакалови" са били преки съседи на Тохарите (Татарите) и на останалите средноазиатски Скити,живеещи в източноиранската област Тарим (наречена по-късно Туран). Явно памирските "славяни" (Българи) са обичали често да използват низшите военночиновнически титли Бан,Ван и Пан,затова след обединението на Древна България,извършено към края на IV в. са назначили множество свои управители (Банове,Ванове и Панове) в новозавладените източни земи Алтай,Монголия,Манджурия и Сибир. След време някои от тамошните ни управници се смесили и съюзили с местните монголоиди,започнали сепаративни процеси и към 550 г. от Стара Велика България се отделили два каганата: Тюркския и Уйгурския,което било улеснено от засилените вмешателства на Китай. Техните кагани постигнали ефимерна независимост,а подчинените им банове и ванове поради особеностите и спецификата на местните диалекти започнали да се наричат ханове ("кханове") и канове. Затова е важно да знаем,че ранната тюркска държава е наричана "каганат" не заради тюркоезичието на титлата или по случайно съвпадение,а защото е била административна единица (провинция) на Стара Велика България,преди да се отдели от нея в средата на VI век. Затова ранните тюркски владетели ползват Будистки календар и писменост,заета от азбуката на известното източноиранско племе Согди (Сагуди,Сагудати) и съставена от опростени "пра"-Български руни,обграждат се с багатури и багаини и много от тях носят Български вместо тюркски имена като Ашина (Ашеня,Асеня), Асян (Асьен,Асен= Ясенъ: епитет на Слънчевия бог),което може да се тълкува и като О`Син (Син= Синьо небе,с "протеза"), Истеми (И`Стамо,О`Стамо или просто Стамо,но също и "Истина",познато във "Византия като "Юстинъ"), Тобо (Табо- виж фам. Табови), Тумин (Диман,Дамян) и пр.



*Определението "славянски" тук е употребено според съвременната историческа терминология,но под такова трябва да се разбира отново "Български". Истинско вникване в същността на проблематиката постигаме едва тогава,когато разберем смисъла на следната сентенция: "Всички древни Българи не са били славяни,но всички древни славяни са били Българи!"





Гласувай:
53


Вълнообразно


1. merlin68 - Поздравления!
06.07.2013 17:45
Много интересни въпроси си задал, бих добавил още един - как въобще и на какво основание им хрумна на историците, че българите преди ІХ век са говорели някакъв различен език:)
Относно Тамерлан (Тимур Куция), гробницата му е известна, тялото му е открито и изследвано. Ръст 176 или 178 см. (не помня точно), руса коса с рижи отенъци, изобразяван е със сини очи.
цитирай
2. shtaparov - Много интересни въпроси си задал, ...
06.07.2013 20:24
merlin68 написа:
Много интересни въпроси си задал, бих добавил още един - как въобще и на какво основание им хрумна на историците, че българите преди ІХ век са говорели някакъв различен език:) Относно Тамерлан (Тимур Куция), гробницата му е известна, тялото му е открито и изследвано. Ръст 176 или 178 см. (не помня точно), руса коса с рижи отенъци, изобразяван е със сини очи.

Основанието е ясно: Царското ни племе е ползвало не общоговоримия Български език,а свой особен свещен професионален език по време на жречески богослужения и при обсъждане на военни кампании. Резултатът от това е бил невъзможност да бъдат шпионирани от враговете и плановете им- разкривани. Този език най-вероятно е сходен с езика на протошумерите и ще да е бил или доиндоевропейски вариант на древния Български праезик,или условен диалектен вариант на същия език,разрешен за ползване само от тях. Повече по въпроса ще научим тогава,когато бъдат разчетени Българските руни,понеже тогава ще имаме на разположение много повече свещени думи и ще установим със сигурност произхода му. Разчитането на руните обаче умишлено е забатачено от същата тази престъпна туркоманска група,която е узурпирала науката ни и не позволява научните изследвания да напреднат нито с един милиметър! А за произхода на монголските водачи аз се догаждам отдавна,без да съм запознат с конкретните резултати от проучванията. Моето мнение е,че Чингиз хан и Първия китайски император също са били европеиди,а гробниците им са скрити някъде в Китай и умишлено не се позволява да бъдат отворени,понеже резултатът ще е същия като онзи с Тамерлан.
цитирай
3. leonleonovpom - Поздравления! Водещите исто...
07.07.2013 00:36
Поздравления!
Водещите историци както обясняват сливането на славяни и прабългари 1 би трябвало паралелно с него да обяснят защо аджеба не се е състояло по-късно сливане между българи и турци?!
Или ако това сливане се разглежда като химически процес, според изходните данни на конвенционалната история не е химия, а алхимия.
Казано по-ясно българи и славяни са родственици и с близък, ако не еднакъв език, само тогава е възможно сливането им!
цитирай
4. shtaparov - Поздравления! Водещите исто...
07.07.2013 03:53
leonleonovpom написа:
Поздравления!
Водещите историци както обясняват сливането на славяни и прабългари 1 би трябвало паралелно с него да обяснят защо аджеба не се е състояло по-късно сливане между българи и турци?! Или ако това сливане се разглежда като химически процес,според изходните данни на конвенционалната история не е химия,а алхимия. Казано по-ясно българи и славяни са родственици и с близък,ако не еднакъв език,само тогава е възможно сливането им!

Това е абсолютно поразяващ и разбиващ тюрколожките попълзновения въпрос: как така Българи и "славяни" са се слели 100% без никакви нарочни усилия за няма и 2 века,а Българи и турци не могли да се слеят цели 5-6 века,въпреки специалните усилия на всичките им султани?
цитирай
5. leonleonovpom - Малко отклонение. Изследван...
07.07.2013 07:46

Малко отклонение. Изследванията, свързани с Тимур за известно време " приземяват" Сталин.
Когато се взема решението за отваряне на гробницата му с цел изследвания , старейшините на Самарканд искат среща със Сталин
Той ги приема. Обясняват, че има поверие, отвори ли се гробницата, излита духа на войната и тя започва на третия ден. Да не позволява това
В типичния си стил, мълчаливо ги изслушва и накрая отсича, че това са бабини деветини и не трябва да са пречка за работата на учените.
На 20 06 1941 г кранове повдигат огромната плоча на мавзолея. На третия ден почва войната
Сталин е стъписан.Следва завой към религията, която той отрича и преследва




цитирай
6. nikikm - Поздрави Щапаров
07.07.2013 09:56
и поздравления за сполучливия материал!Много е хубав,бръкнал си им в душичките на ония!
цитирай
7. shtaparov - и поздравления за сполучливия м...
07.07.2013 12:04
nikikm написа:
и поздравления за сполучливия материал!Много е хубав,бръкнал си им в душичките на ония!

Така трябва да правим всички: нашата истина е праведна и никой чуждопоклонен фалшификатор няма право да обижда Българския народ с изсмукани от пръстите наукоподобни сурогати! Затова ако трябва ще налагаме Истината агресивно- така,както съветските окупатори ни наложиха лъжата! Те са си го заслужили!
цитирай
8. shtaparov - Малко отклонение. Изследван...
07.07.2013 12:26
leonleonovpom написа:

Малко отклонение. Изследванията, свързани с Тимур за известно време " приземяват" Сталин. Когато се взема решението за отваряне на гробницата му с цел изследвания , старейшините на Самарканд искат среща със Сталин. Той ги приема. Обясняват, че има поверие, отвори ли се гробницата, излита духа на войната и тя започва на третия ден. Да не позволява това. В типичния си стил, мълчаливо ги изслушва и накрая отсича, че това са бабини деветини и не трябва да са пречка за работата на учените.
На 20 06 1941 г кранове повдигат огромната плоча на мавзолея. На третия ден почва войната. Сталин е стъписан.Следва завой към религията, която той отрича и преследва


Това поверие вероятно е предсказание на древни колобри,оцелели до XIV-ХV век на границата между исляма и езическия свят. Но ми е чудно как са се запазили русите коси на Тимур на неговите години: той е починал доста стар,мисля да е бил над 70 годишен. Явно работа на природата или Божие чудо,призвано да покаже Скитския му произход и липсата на каквато и да е туркомонголоидна кръв у него. Което веднага поставя под въпрос произхода и на самия Чингиз хан. Понеже досега нямаме регистриран нито един случай с харизматичен водач на монголоиди,за който да е сигурно доказано,че е бил монголоид! Китайците вероятно са наясно и затова не искат да отворят гробницата на Първия император- основателя на Китай,който идва от границата с тогавашното княжество "Пугур" (=Бугур?!) и през цялото си многогодишно царуване е криел своето лице от китайците. Дали защото е бил много хубав,та го е било страх да не му завидят? :))
цитирай
9. nikikm - Лека поправка!
07.07.2013 18:21
Преди доста време,от руски сайт,мисля, изчетох много хубав материал за победите на българите над татарите-два пъти,едната е прочутата овнешка битка!Та освен,че научих,че това не са били татари,тъй като Чингиз хан ги е изтребил още преди това до крак,до последното пеленаче,защото те убили баща му!Изобщо не са били голямо племе.Но монголците,които участвали,най-вероятно,били наричани до късно татари от китайците и така си останало!Защо казвам може би?Защото освен многото неудобни въпроси за изхранването на огромната му армия в степите,храна за конете,вода и пр.откъде е взел ризници,саби,мечове,брони,шлемове и пр.технически шмекерии?Промишленост?То град няма запазен.Та!Имаше рисувани картини от битките и хората от двете страни бяха нарисувани европеиди,руси,еднакво въоръжение и знамена!Друго ще да е било,макар за нас-разни съчинения.А,и църквата не са я бутнали с пръст!И още има,ама по памет това!
цитирай
10. merlin68 - За Чингис хан също съм чел, че бил ...
07.07.2013 18:25
За Чингис хан също съм чел, че бил европеец, но това не може да се докаже по несъмнен начин както в случая с Тимур. Все пак нрябва да се каже, че и днес Монголия е най-слабо заселената държава в света и до пристигането на европейците, там никой не е и чувал за Чингис хан:)
цитирай
11. shtaparov - За Чингис хан също съм чел, че бил ...
08.07.2013 02:12
merlin68 написа:
За Чингис хан също съм чел, че бил европеец, но това не може да се докаже по несъмнен начин както в случая с Тимур. Все пак нрябва да се каже, че и днес Монголия е най-слабо заселената държава в света и до пристигането на европейците, там никой не е и чувал за Чингис хан:)

Надявам се,че някой ден това ще може да се докаже неоспоримо,и тогава историята на света ще се преобърне!
цитирай
12. demograph - Поздрави докторе на вярата ни!
08.07.2013 10:53
Давай смело!
цитирай
13. shtaparov - Давай смело! Благодаря прият...
08.07.2013 17:31
demograph написа:
Давай смело!

Благодаря приятелю: здраве и късмет!
цитирай
14. stamenmihalevski - Поздравления! Водещите исто...
11.07.2013 20:15
shtaparov написа:
leonleonovpom написа:
Поздравления!
Водещите историци както обясняват сливането на славяни и прабългари 1 би трябвало паралелно с него да обяснят защо аджеба не се е състояло по-късно сливане между българи и турци?! Или ако това сливане се разглежда като химически процес,според изходните данни на конвенционалната история не е химия,а алхимия. Казано по-ясно българи и славяни са родственици и с близък,ако не еднакъв език,само тогава е възможно сливането им!

Това е абсолютно поразяващ и разбиващ тюрколожките попълзновения въпрос: как така Българи и "славяни" са се слели 100% без никакви нарочни усилия за няма и 2 века,а Българи и турци не могли да се слеят цели 5-6 века,въпреки специалните усилия на всичките им султани?

...И въпреки общия тюркски произход на прабългари и турци...?
цитирай
15. shtaparov - Да Стамене. Въпреки общия произход ...
12.07.2013 02:28
Да Стамене. Въпреки общия произход на европейците и негрите,те няма да могат да се слеят дори в Америка,да не говорим за Англия и Франция. А хората и маймуните също имат общ произход! От това твоята логика ли следва или моята? Сам реши.
цитирай
16. stamenmihalevski - Явно не си ме разбрал правилно, но ...
12.07.2013 23:34
Явно не си ме разбрал правилно, но понеже не искам да се заяждам със съмишленици, затова ще отбележа, че не съм се изразил достатъчно добре! :)) За мен най-достоверната версия на историята е именно тракийския произход на българите, а прабългарите са нещо като древните български емигранти(възможно най-елементарно казано, но и леко тъпичко :)), но емигранти за доста време. Колкото и да му се присмиват на господина, който вече не пише тук в блога, аз пък взех че му повярвах(не във всичко, но в основната му идея да!). Та така, а сега прочети пак коментара на леонлеоновпом, след това твоя и моя накрая.... Ако приемем официалната история за нещата т.е., че прабългарите са тюрки, значи ще е много по-трудно да се "смесят" за 2 века славяни и прабългари, имащи съвсем различни корени, отколкото българи(със славянски и тюркски произход - т.е. смесицата между славяни и прабългари) с турци(с тюркски произход) и то за 5 века!!! Това единствено потвърждава идеята и на двама ви т.е. въпреки всички опити на султаните и въпреки общия тюркски произход на прабългари и турци, то пак българите(в които със сигурност би трябвало да присъства нещо тюркско в култура, поведение, светоглед и т.н., ако прабългарите са тюрки) плащайки понякога дори с живота си, не са позволили да бъдат претопени или по-скоро асимилирани от турците, а славяни и прабългари, които били с абсолютно разллични корени се смесили без бой, без кръв и то само за 2 века(и то векове по-рано, когато предполагам, че обществата са живели много по-разделено едно от друго и е било много по-неприемливо да има смесени бракове, отколкото по-късно. Дори ако се замисли човек колко малко като процент са смесените бракове днес, то му става смешно, когато някой започне да го убеждава, че за има няма 10 поколения, преди хилядолетие и 3 века, по време на разцвета на робския труд и то в най-цивилизованите държавни образования, два съвсем различни народа ще се слеят в едно цяло, след което ще изчезнат сякаш с магическа пръчка различията им в начин на живот, имена, религия, цвят на кожата, форма на очите :))) и каквото още се сети човек. Нямаше ли поне един расист във Византия през всичките тези години, който по някакъв начин да обиди някой български владетел, заради тюркския или монголския или може би най-добре за всички - марсиянския му произход? Изключвам определения като варвари, защото те предполагам са по-скоро общовалидни за всички извън империите(римска/византийска)... Така че следва твоята логика, която е и моя :)))
цитирай
17. stamenmihalevski - А за маймуните темата е доста обш...
12.07.2013 23:52
А за маймуните темата е доста обширна. :))) Може би ние сме произлезли от тях, може би те са произлезли от нас(има и такива хипотези), може би извънземни са били по една инжекция на 100-200 маймуни и са предизвикали мутацията на гените им, от които пък маймуни сме се пръкнали един ден аз и ти :)), Може би хората сме дошли от друга планета, а маймуните просто приличат на нас като физика и т.н.(Само аз мога да измисля поне още няколко сценария, които биха били възможни, но друг е въпросът, дали биха били доказуеми...) Теорията на Дарвин ми звучи много по-фантастично и нелогично от евентуално пристигане на хората от червената планета например. Естествено веднага някой ще напише "била доказана". Аз ще му отговоря, че е доказано, че днес хората си играят с гените на разни животни т.е. генните модификации са вече факт, а теорията на Дарвин е доказана горе-долу толкова, колкото е доказано, че прабългарите са тюрки :))) и... Стига за извънземни и маймуни, ти ме отклони от темата...
цитирай
18. shtaparov - Явно...
13.07.2013 10:39
[quote] stamenmihalevski Явно не си ме разбрал правилно, но понеже не искам да се заяждам със съмишленици, затова ще отбележа, че не съм се изразил достатъчно добре! :)) За мен най-достоверната версия на историята е именно тракийския произход на българите, а прабългарите са нещо като древните български емигранти.................Нямаше ли поне един расист във Византия през всичките тези години, който по някакъв начин да обиди някой български владетел, заради тюркския или монголския или може би най-добре за всички - марсиянския му произход? Изключвам определения като варвари, защото те предполагам са по-скоро общовалидни за всички извън империите(римска/византийска)... Така че следва твоята логика, която е и моя :))) [quote]


Мисля че добре съм те разбрал: нали и аз казвам практически същото.
цитирай
19. shtaparov - А за...
13.07.2013 10:48
stamenmihalevski написа:
А за маймуните темата е доста обширна. :))) Може би ние сме произлезли от тях, може би те са произлезли от нас(има и такива хипотези), може би извънземни са били по една инжекция на 100-200 маймуни и са предизвикали мутацията на гените им, от които пък маймуни сме се пръкнали един ден аз и ти :)), Може би хората сме дошли от друга планета, а маймуните просто приличат на нас като физика и т.н.(Само аз мога да измисля поне още няколко сценария, които биха били възможни, но друг е въпросът, дали биха били доказуеми...) Теорията на Дарвин ми звучи много по-фантастично и нелогично от евентуално пристигане на хората от червената планета например. Естествено веднага някой ще напише "била доказана". Аз ще му отговоря, че е доказано, че днес хората си играят с гените на разни животни т.е. генните модификации са вече факт, а теорията на Дарвин е доказана горе-долу толкова, колкото е доказано, че прабългарите са тюрки :))) и... Стига за извънземни и маймуни, ти ме отклони от темата...

Аз съм на мнение,че теорията на Дарвин е хиляди пъти по-добре доказана от тюркската "теория",която съвършено никак не е доказана,няма и да се докаже! Защото тя се базира на постулата: "Ти ми приличаш на човек и тюрките също приличат на човеци,значи ти си тюрк! Ти имаш нос и уши,те също имат носове и уши- значи си тюрк!". Виждаме колко примитивно обоснована бе тюркската "теория" и колко мизерни бяха методите,по които събираше своите "доказателства"!
цитирай
20. stamenmihalevski - Е ОК, значи всичко е наред. Просто в ...
13.07.2013 11:05
Е ОК, значи всичко е наред. Просто в предпоследния си коментар ме питаш дали следва твоята или моята логика, което ме накара да си помисля, че намираш някаква разлика между тях, каквато аз лично не виждам. Значи просто не съм зацепил нещо, но... :))) Сега се сещам за още по-фрапиращ случай. Защо македонците не бяха асимилирани от сърбите през 20-и век по време на горе-долу 70 годишното им съжителстване в една обща държава, при положение, че религията е еднаква, езикът почти еднакъв, близки по произход(славянски народи), по манталитет и по какво ли не...? Защо шотландците не са асимилирани от англичаните? Защо баските не са асимилирани от испанците? Как така кюрдите не са асимилирани още от турците и т.н... Защо смеската между коренно различните прабългари и славяни е успяла толкова бързо, а при почти еднаквите във всичко македонци и сърби(и то в 20-и век) не се е получил номера? Между другото трябва да обявят прабългари и славяни за "бащите" на глобализма, братството и обединението на народите, ако е вярно, че прабългарите нямат нищо общо като произход със славяните, защото явно дори в наши дни, това обединение, което те са направили преди 60-70 поколения, изглежда като невъзможно и то дори между братски народи...
цитирай
21. get - - За тюркутите не ми се коментира, относно ... К/Ханос или Ганос(както го изписват рОснаците) ... ?
13.07.2013 12:03
- Следва да отбележа един писмен документ от ПЕТИ ВЕК ПРЕДИ н.е. ? - така известният "Перипъл на Х(к)ано" - Има писано много относно Х(к)ано как следва да го интерпретираме, като лично име или служебна титулатура (водач-предводител) ?
- Има и трето "библеистко" "?" - които приемат, че думата означавала нещо, както при картагенският пълководец Хани-Бал, тоест с български аналог "Бого-Мил" ? (Интересно е, Ханибалиу има и при един трак ?) !
- Авторите историци все още, не са стигнали до единно мнение ?
- Междувпрочем тук е интересно да се отбележи, че Х/Кано(а) участва, като коренообразуваща в топиними и етноним ... примерно, като:
а) Кана Галилейска
б) Кана"ан - страната на "к/ханаанците"
в) арабите, заели тази по-стара дума я използват да означат старото географско понятие "Левант" в бл.Изток ?

- Някои прекалил със "Стар завет" и тълкуванията на учените-библеисти, вероятно ще побърза да каже - Е да, но думата е с произход от "семитски" езикова среда ? - но дали това е вярно !?

- Първата част от позоваването с което почнах, тоест "перипъл" учЕните, го припознават за гръцко ... като приемат дословно гръцко-византийското тълкуване на думата, а именно "плуване-около".
- Но една друга част от изследователите се озадачават ... тъй като съставляващите думи на "пери-пъл"( изписва се "пери-плоус" !) е съставено от думи, които са със друго не само звучение но и значение на гръцки ? ... Странното е че, на български имаме точните аналози на тези думи от ПЕТИ ВЕК преди Христа ! - А те са "плавам" и "през" ... тоест имаме и производната съвременна българска дума в езика ни ПРЕПЛАВАМ ?!!

- Вероятно уморени от многословният ми обзор, ще кажете: Добре де, в края на краищата - Какво означава КАНО(АС) ? - ами това е същото, като немската титла(военна) "Herzog" ... което на ст.немски е звучало: HARJANAZ (тоест КАРАщият-приКАНващият-предВОЖДащият НАС ) - Това според скромното ми мнение и на база справките, които съм направил относно словообразуване за КАН/я/а в протоЕВРО езика ни ?!
цитирай
22. shtaparov - Е ОК, значи всичко е наред. Просто в ...
13.07.2013 20:21
stamenmihalevski написа:
Е ОК,значи всичко е наред.Просто в предпоследния си коментар ме питаш дали следва твоята или моята логика,което ме накара да си помисля,че намираш някаква разлика между тях,каквато аз лично не виждам.... :))) Сега се сещам за още по-фрапиращ случай. Защо македонците не бяха асимилирани от сърбите през 20-и век по време на горе-долу 70 годишното им съжителстване в една обща държава,при положение,че религията е еднаква,езикът почти еднакъв,близки по произход(славянски народи),по манталитет и по какво ли не...? Защо шотландците не са асимилирани от англичаните? Защо баските не са асимилирани от испанците? Как така кюрдите не са асимилирани още от турците и т.н... Защо смеската между коренно различните прабългари и славяни е успяла толкова бързо,а при почти еднаквите във всичко македонци и сърби(и то в 20-и век) не се е получил номера? Между другото трябва да обявят прабългари и славяни за "бащите" на глобализма,братството и обединението на народите,ако е вярно,че прабългарите нямат нищо общо като произход със славяните,защото явно дори в наши дни,това обединение,което те са направили преди 60-70 поколения,изглежда като невъзможно и то дори между братски народи...

Примери има много разбира се,а при нас "смесването" се е получило,понеже "славяните" и "пра"-Българите разбрали тъкмо навреме,че така им е приятно на комунистите и особено на параноичния лумпен Сталин! Но в техния дух има още по-фрапантен случай: КАК ТАКА БЪЛГАРИТЕ И "МАКЕДОНЦИТЕ" НЕ СЕ СМЕСИХА И НЕ СТАНАХА ЕДИН НАРОД,СЛЕД КАТО ПО ТЕХНИТЕ ДУМИ НИЕ ГОВОРИМ ТЕХНИЯ ЕЗИК,А НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СМЕ ГИ ВЛАДЕЛИ И ПОНЕ 1000 ГОДИНИ??? КАК САМО ЗА ТЯХ НЕ СТАНА ТОВА,ВЪПРЕКИ ДОБРОВОЛНОТО СЛИВАНЕ НА "ПРА"-БЪЛГАРИ И "СЛАВЯНИ" ИЛИ АКО ИМ ВЯРВАМЕ- ВЪПРЕКИ МНОГОВЕКОВНОТО НИ "ПОТИСНИЧЕСТВО" И МНОГОТО "ГЕНОЦИДИ" СРЕЩУ ТЯХ??? ВЕРОЯТНО ТЕ ПЪК СЪВСЕМ НАВРЕМЕ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ НА "БАТЮШКА" СТАЛИН И НА ДРУГИЯ НЕНОРМАЛЕН ПАРАНОИК ТИТО ТОВА НЯМА ДА ИМ Е НИКАК ПРИЯТНО- АМА НИКАК!!!
цитирай
23. shtaparov - . . . . . . . . . . . Но една друга част от ...
13.07.2013 20:37
stamenmihalevski написа:
...........Но една друга част от изследователите се озадачават ... тъй като съставляващите думи на "пери-пъл"( изписва се "пери-плоус" !) е съставено от думи, които са със друго не само звучение но и значение на гръцки ? ... Странното е че, на български имаме точните аналози на тези думи от ПЕТИ ВЕК преди Христа ! - А те са "плавам" и "през" ... тоест имаме и производната съвременна българска дума в езика ни ПРЕПЛАВАМ ?!!

- Вероятно уморени от многословният ми обзор, ще кажете: Добре де, в края на краищата - Какво означава КАНО(АС) ? - ами това е същото, като немската титла(военна) "Herzog" ... което на ст.немски е звучало: HARJANAZ (тоест КАРАщият-приКАНващият-предВОЖДащият НАС ) - Това според скромното ми мнение и на база справките, които съм направил относно словообразуване за КАН/я/а в протоЕВРО езика ни ?

Това "Каня" (Приканвам) съм го също взел предвид в проучванията си,и то още преди 1-2 години,понеже според мен е едно от многото значения на думата "Кум",т.е. "Кан" (Канещ младоженците пред олтара),а за владетеля- "Канещ бойците да влизат в бой" и дори "Поканен да властва". Но понеже считам,че първото споменато значение вероятно е вторично нарицателно и по-късно получено от останалите значения на думата,не съм го цитирал тук,а останалите две пък не се връзват достатъчно с общоприетите от нас прерогативи на върховния владетел. Не съм го и забравил разбира се- да не говорим за многото европейски аналози на титлата "Княз" (Канас),които е редно да бъдат цитирани в специалната статия,която бих опитал да подготвя по този въпрос. Тогава това "Каня" може да бъде цитирано между значенията,които имат производните на нашата титла,но Вие прозряхте отговора преди още да съм го поднесъл,за което Ви поздравявам!
цитирай
24. get - . . . - Вероятно уморени от многос...
14.07.2013 16:37
shtaparov написа:
stamenmihalevski написа:
...

- Вероятно уморени от многословният ми обзор, ще кажете: Добре де, в края на краищата - Какво означава КАНО(АС) ? - ами това е същото, като немската титла(военна) "Herzog" ... което на ст.немски е звучало: HARJANAZ (тоест КАРАщият-приКАНващият-предВОЖДащият НАС ) - Това според скромното ми мнение и на база справките, които съм направил относно словообразуване за КАН/я/а в протоЕВРО езика ни ?

Това "Каня" (Приканвам) съм го също взел предвид в проучванията си,и то още преди 1-2 години,...

- Вожд-Водач "ВойВода" (водещият на бой(бран) - не се става само с мерак, а човека избран на тази позиция следва да има и ХАРизма/Чар/Кар(ащ)-Очароващ (поради някакви присъщи нему качества ?) ?!
- Щапаров приятелю, погледни тук(!): http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7LC-xjv4Ya0J:poveche.com/%D0%BE%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%B9-%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81/+%D0%BE%D1%80%D1%84%D0%B5%D0%B9+%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
ОРФЕЙ РОДОПЕЕЦА – КАНОС (?): "През 1890 г. немският професор Фуртванглер, при разкопки,открива в гр. Гела – Сицилия(едноимено на с.Гела в "Родо-Пея" ?!), ваза с изображение на Орфей. (...) Орфей е изобразен с лира в ръце, седнал на скала, по време, когато свири,а четирима траки са заслушани в него.
Вазата се нарича „Траки,заслушани в Орфей“: http://www1.znam.bg/resources/793/797122252.jpg
- На същата(над главата на Orpheos( което за мен дословно означава "Пеещ славещ на хората")" се чете „КАНОС„ ?
- Тацит първи век, пише за изпълнявани песни имащи цел да направят безстрашни войните ... като използва думата "баРДит" - тоест близко, до старобългаското "б(о/а)дрит" - междувпрочем, същият дава описание точно в този смисъл за предназначението на "бардит"(а от там е произлязла и по-късната(западно европейска) дума БАРД - за тези, които възпяват подвизите !) ?

- Санскритското „Кантха“ означава:"пеещо гърло".
„Канда“ означава сборник с ведически песнопения.
На старогръцки „канон, каноник, канонарх“ означава (основно) правило музикално , учител по храмова музика (каноник), диригент в
съвременен смисъл (канонарх).
На латински „Канос“ има следните съответствия: „канто“ – пея,„кантата, кантинела, канцонета“ – музикални жанрове, „кантостоия“ – улични музиканти, „кантомания“ – лудост към пеене.
На "изчезналия език" на траките „Кан“ го превеждат ако „бог, цар, жрец“.
Така е и на "пра"български – кан, каназ, цар.
- Тук отново ще ПОДЧЕРТАЯ ! - Орфей е бил номинално цар при траките ... но освен това, малко е да се каже "Върховен жрец" ПО-ВАЖНОТО Е(!), че е и ДУХОВЕН ВОДАЧ ! - който с песните си е приКАНвал хората, към Духовното израстване !!
- Поради това, траките(и не само те ?) са го обоготворили !

- Поздрави и пожелавам ти успех в търсенията, на МЕНос(а), тоест намирането на СЕБЕ (си) !
цитирай
25. shtaparov - Като цяло съм на мнение, че думата ...
15.07.2013 16:59
Като цяло съм на мнение,че думата "Канас" (Къняз) е видоизменено сумарно производно на няколко сродни помежду си по-къси думи,на което е добавен суфикс. Няма проблем Орфей да е бил "Канос" (Канас),след като е бил Тракийски цар,а Траките са Българи.
цитирай
26. demograph - маркнатан има интересно схващане за канас - куче, което свързва с тракийските култове към кучето
04.08.2013 15:43
Преклонението към кучето е може би по-древно от Канас-къняз като второто е последващо развитие към титла. То има и космологични основи от прадревността. Поздрав.
цитирай
27. bezistena - Приятелю наш, малко ни е вече вре...
06.08.2013 20:23
Приятелю наш,малко ни е вече времето затова в задъхано темпо ще дадем висшата сакрална семантика на най-загадъчните върховни етносни сакралии на Божият народ:
ЕМИР=Мария-висш Български цивилизационен династичен имплант сред АРАБСКИЯ СВЯТ(Исус Барк и Богиня Диана)
ТЕМУТШИН=Ешуа и Диана Мат
ЧИНКИС=Син на Ешуа Кая-свят Български Исусов Жрец,инкриминиран от руските инквизиционни исторически фалшификатори(ИНКРИМИНАЦИЯ=Мария и Иса)
ТАМЕРЛАН=Мария Дуло
ТИМУР=Тиана Мария
СУЛТАН=Иса Дуло
ПЕЧЕНЕГИ=Бог Ечуа-наш етносен цивилизационен продукт
КАН=Кая-Жрец,Скален Жрец,Жрец на скално Исусово светилище.Върховната Българска зашифровка произтича от кодовото Българско наименование на СВЕЩЕНА СКАЛА-КАЯ
КАНАС=КАНАЗ=КАНЕАШ=ХАНЕС=...хич и не спорете и търсете звукови различия,всички са от Кая Иса=Скалния жрец на Исус,Чиято династическа каста е пръсната между всички племена за техни висши Духовни водачи и Святи цивилизатори
СЮБИГИ=СУВИГИ=директен запис и прочит на Иса Бог на чист сътворнчески Български език,не обяснителен епитет за КАНАС,а фундаменталното име на Бог!
КРУМ=Кая Мария=Жрица Мария
БАГАТУР=Диана Бург=Бог Траг
ПАМИР=Богиня Мария-цивилизована територия от Българите,където искат да натикат Божият народ.НА-А-А-А-А!
НЯМА ДА СТАНЕ=Иса и Диана Мат! ДА СЕ ХВАНЕМ НА БАС=Бог Исус и Бохиня Мад
НА КУКУВО ЛЯТО=Дуло Бок Кая!
ШТЕ ИМА ДА ВЗЕМАТ=Богиня Мама Диана и Тати Езуш!
ЩЕ НИ ХВАНАТ ЗА...=Бохиня Диана и Изуш!
НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА=Диана Мама Мария!
УМРЯ ТАЯ!=Мария Диана!УМРЯЛА БОГИНЯТА?ВЕЧНО ЖИВАТА,БЕЗКРАЙНАТА?!
УМРЯ МАРКО=УМРЯ Мария Кая ли?!!!
ЖОАПАН=Ежуа Бог
КОПАНОС=Иса Бок
ОМУРТАК=Мария Диана Кая
МАЛАМИР=Ламя Мария
ТЕКУЧИТЕМ=Диана Мат Кая и Ешуа
ДВАНШЕХТЕМ=Бохиня Диана Мат и Ешуа
ИЧУРГУБОИЛ=Чар Бог Ел=Ечуа Булгария=Диана И Ешуа Булгария
АЛОБОГОТУР=Диана Булгория
БАГАИН=Бог,Богиня
КУНВЕНТ=Кая Богиня Диана=Скала на Богиня Диана-висш държавен ФОРУМ(Богиня Диана)провеждан ЗАДЪЛЖИТИТЕЛНО НА ПЪРВОСВЕЩЕНО СКАЛНО СВЕИЛИЩЕ,както ще практикуваме и ние!
СУВЕНТ=Иса и Богиня Диана

цитирай
28. bezistena - Смяната на титула КАН с ЦАР е ве...
06.08.2013 20:41

Смяната на титула КАН с ЦАР е вероломен превратаджийски акт,извършван от изродени Исусови династи,които вече не притежават и не практикуват Жреческите феномени на Святият Дух,а стават административни поробители и инквизитори на Божиите Святи потомци и народ с титула ЦАР
КАВХАН=Кая Бох
АВИТОХОЛ=Богиня Диана Хала=Диана Болх=Бох Дуло
БАН=ВАН=ПАН=Бог,Богиня-ФЕН на=на Бог
САН=Иса
САНОВНИК=Иса Бок
ЧИНОВНИК=Ешуа Бок
ЧИН=Ешуа,ЧИНИ=ТШИНИ=Диана и Ешуа
САНСКРИТ=Исус Трака=Трака Исус=Исус е Тракиец!-кодиран Жречески език на Исусовите Посветени потомци на висше херметично ниво и фундаментален легитимиращ документ Кой и Какъв е Исус!
БЛАГОРОДЕН=Българина Диана
БЛАГОРОДЕН ЧОВЕК=Българина Диана и Ешуа Бок
ШАН=Ешуа
ШЕФ=Ешуа Бог
БОС=Бог Иса
ВОЖД=Бог Ежуа и Диана
ВОДАЧ=Богиня Диана
КАНАРТИКИН=Кая Трак=Жрец Трак
КАНА КОЛОБЪР=Кая Бълкария
ТАРКАН=Трак
ОСНОВЕН СВИДЕТЕЛ=Бог Исус Дуло и Богиня Диана
ЦЕНА,ЦЕНЕН,ТСЕНА=Диана и Иса
ЦЕНЕН ЧОВЕК=Бок Исус и Диана
ПОЧИТ=Бог Ешуа и Диана
ЗАЧИТА=Изуш и Диана
ЙЕРОГЛИФИ=Филгария
ФОН=Бог,Богиня
ДОН,ДЬО,ДЕ=Диана-указание за благороден произход от Диана
БАТ,БАТИ,БАТКО=Богиня Диана
БАТЮШКА=Бокиня Диана и Ешуа
БАЙ=Бог,Богиня-БАЙ ТОШО=Богиня Диана и Ешуа-указание за династическия Божествен произход на ТОДОР ЖИВКОВ(Бог Ежуа и Бокиня Друид),посветил в тайната си бодигарда си,който е от същия сой и джинс
СОЙ=Иса,рода на Исус
ДЖИНС=Диана и Исуж-рода на Боговете
ДОЖД=Дете на Ежуа
КУМИР=Кая Мария
КИМЕРИ=Кая Мария-взимай на въоръжение свещения шифър,Братко,и тръгвай по дирите на Святите Жреци на Мария по цяла Европа и Азия(Иза),а и по целия свят,разсекретявай сакралните нотариални Божии документи на Българите за собственост върху целия свят-за това сме подготвяни ние векове ,и ти!
Съекипникът ни инж.Симеонов в момента ги обследва като ЦИММЕРИ=Иса И Мама Мария
Винаги обаче с Мария Магдалена върви и Любимият Й Исус,зашифрован леко като ЗИЕЗИ,ОТ КОГОТО БИЛИ БЪЛГАРИТЕ,както казват свещените книги че сме Народа на Бог Исус!
ЗИЕЗИ=Исус
ЗИЕВУС=Бог Исус
цитирай
29. bezistena - СКИТИ=Иса Кан и Диана ТАРИМ=Т...
06.08.2013 20:41
СКИТИ=Иса Кан и Диана
ТАРИМ=Тиана Мария
АЛТАЙ=Дуло
МАНДЖУРИЯ=Диана Мария и Ежуа
МАДЖАРИ=Диана Мария и Ежуа
АШИНА=Ешуа
АСЕНЯ=АСЯН=АСЕН=Иса-затова ЯСЕНЪ е епитет на Слънчевия Бог,Който разбира се е Бог Исус

В името на песента от клипа в постинга е зашифровано жреческото послание за Българските Богове:
ПОГРЕШИ МОМА ПАВЛИНА=Богиня Мама(Мария Магдалена)и Бог Ешуа Болгария=
БОГИНЯ МАРИЯ МАГДАЛЕНА И БОГ ИСУС СА БЪЛГАРИ!!!

ВЕЛИКА ТАЙНА СТЕ НИ СЪТВОРИЛИ,СКРИЛИ ТОЛКОВА ДЪЛБОКО И СЕГА НИ Я РАЗКРИВАТЕ ЗА ЧУДО И УДИВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ!И ЗА ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ВАС,МАЙКО И ТАТКО!
СЛАВА И ПОЧИТ,ТАТКО ИСУСЕ И МАЙКО БОГОРОДИЦЕ!
НА КОЛЕНЕ ВИ БЛАГОДАРИМ,ЧЕ НИ СЕ РАЗКРИХТЕ И ВЕЧЕ ИДВАТЕ СЪС СПАСЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ!ЗА ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ И НАРОДИ!

Разбира се,Приятелю,че ЧИНГИЗ КАН=Кая на Господ Изуш и Диана,е висок,с кестеняви къдрици,синеок като Исус,красив и бял Свят Жречески Исусов потомък,отстоявал свободите и вярата на тамошните покръстени от Българските Жреци местни племена от настъпващите псевдохристиянски поробители и инкриминиран от тях като висш символ за диващина и злодейство,както са постъпили със всички Български святи Исусови потомци,започвайки от окарикатурените и представени за идиоти,извратеняци и изверги римски святи Първожреци-Императори Флавиеви,Диоклециян,оставил в Свещената си столица Ямбол посланието,че тя е Божият град и Първосвещен Първопрестолен град на Империята,както фалшифицираха и пратиха ЗА ЗЕЛЕН ХАЙВЕР(Изуз Балхерина)из дивите азиатски ПОЛЯ И ЧУКАРИ(Булкарина Ешуа)Исусовия свят династ Дуло(АТИЛА),кодиран като БИЧ БОЖИ,за да се съхрани информацията ,че той е генетичния потомък на Богиня Диана и Бог Ежуш=БИТШ БОЖИ,управлявал Световната Свещена империя от Царския град ЯМБОЛ и от тук тръгвал да омиротворява израждащите се негови династични събратя,управители по имперските провиции по света.Да,и Атила е висок и строен,бял,нежен и красив Исусово-Мариин потомък,поет,певец и танцьор-Бард=Жрец,Свят човек!
ВИСОК И СТРОЕН=Бог Исус Трак=Исус Трак и Богиня Диана

цитирай
30. bezistena - НЕЖЕН И КРАСИВ=Бок Жар Иса=Исуж ...
06.08.2013 20:42
НЕЖЕН И КРАСИВ=Бок Жар Иса=Исуж Барк

Ако се разровим,приятелю АЧО(Диана и Ешуа)из китайските династии,топонимия и всякакви ИМИ,ще трябва да основем още няколко Български и Китайски(ТШАЙНА,ДЖИНА=Диана и Ешуа)академии на науките,но този път всички ръководени от Святи Българи,както ще стане съвсем скоро,за да не крият вече истината за Българите!Сега само БЕГЪЛ ПОГЛЕД(Болг Бог Дуло)върху прекрасния Български цивилизационен продукт КИТАЙ(Диана Кая),на който му липсва само още СВОБОДА=Иса Бог и Багиня Диана,за да е завършен!
Първият император на ПОДНЕБЕСНА ИМПЕРИЯ(ИМПЕРИЯ на Богиня Диана и Баг Иса)не може да бъде друг освен пак висок и строен...Българин от Божия род Дуло!
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГ ОСВЕН=Богиня Мад Диана и Бог Исуж Драг
Разшифровъчната програма е категорична и безпристрастна:
Първият император на Китай е ЦИН ШЪХВАН,чийто обратен прочит веднага рапортува бодро и ясно:Бох Ешус!,наследил царството ЦИН=Иса от владението ДЖОУ=Диана и Ежу,във война с народа ЖУН=Ежуа,завладял и СЪ ЧУВАН=Бог Исуш,
въвежда титлата ХВАНДИ=Диана Бохиня и се нарича ШЪ ХВАНДИ=Ешуа и Бохиня Диана.Личото му име е ДЖАО ДЖЪН=Дете на Ежуж,често се пишел като ЦИН ШЪХВАНДИ=Исуш и Бохиня Диана
Странната армия от теракот е остроумна форма на кодирано послание за нас:
ТЕРАКОТОВА АРМИЯ=Трак Диана Богиня Мария=Богиня Диана Мария Трака
ОСТРОУМНА ФОРМА=Иса и Богиня Матара Мария=Богиня Цар Мат Мария
В коментарите СТАВА ДУМА(Иса и Богиня Диана Мат)и за СТАЛИН=Иса Дуло и САМАРКАНД=Иса и Мария Кая Диана.
Приятелю,СКОРО ВРЕМЕ(Сар Кая Богиня Ма)армии от изследователи,въоръжени с Исусовото учение за Любовта и Свещения шифър ще започнат да откриват и реализират на практика Божествените познания и феноменални технологии и да възстановяват България и Обетованата Земя,тази АРМИЯ=Мария,ще бъде всъщност целия Български Свещен народ,както ни заръча Бог чрез пророците Дънов и Ванга да учим Българския език,защото той е единственият път към Него!
Е,на другите народи ще им е малко трудничко,но и те ще го научат бързо!
цитирай
31. shtaparov - НЕЖЕН И КРАСИВ=Бок Жар Иса=Исуж ...
17.08.2013 23:01
[quote=bezistena]НЕЖЕН И КРАСИВ=Бок Жар Иса=Исуж Барк
Ако се разровим,приятелю АЧО(Диана и Ешуа)из китайските династии,топонимия и всякакви ИМИ,ще трябва да основем още няколко Български и Китайски(ТШАЙНА,ДЖИНА=Диана и Ешуа)академии на науките,но този път всички ръководени от Святи Българи,както ще стане съвсем скоро,за да не крият вече истината за Българите!Сега само БЕГЪЛ ПОГЛЕД(Болг Бог Дуло)върху прекрасния Български цивилизационен продукт КИТАЙ(Диана Кая),на който му липсва само още СВОБОДА=Иса Бог и Багиня Диана,за да е завършен!Първият император на ПОДНЕБЕСНА ИМПЕРИЯ(ИМПЕРИЯ на Богиня Диана и Баг Иса)не може да бъде друг освен пак висок и строен...Българин от Божия род Дуло!НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГ ОСВЕН=Богиня Мад Диана и Бог Исуж Драг
Разшифровъчната програма е категорична и безпристрастна:Първият император на Китай е ЦИН ШЪХВАН,чийто обратен прочит веднага рапортува бодро и ясно:Бох Ешус!,наследил царството ЦИН=Иса от владението ДЖОУ=Диана и Ежу,във война с народа ЖУН=Ежуа,завладял и СЪ ЧУВАН=Бог Исуш,въвежда титлата ХВАНДИ=Диана Бохиня и се нарича ШЪ ХВАНДИ=Ешуа и Бохиня Диана.Личото му име е ДЖАО ДЖЪН=Дете на Ежуж,често се пишел като ЦИН ШЪХВАНДИ=Исуш и Бохиня Диана
Странната армия от теракот е остроумна форма на кодирано послание за нас:
ТЕРАКОТОВА АРМИЯ=Трак Диана Богиня Мария=Богиня Диана Мария Трака
ОСТРОУМНА ФОРМА=Иса и Богиня Матара Мария=Богиня Цар Мат Мария
В коментарите СТАВА ДУМА(Иса и Богиня Диана Мат)и за СТАЛИН=Иса Дуло и САМАРКАНД=Иса и Мария Кая Диана.Приятелю,СКОРО ВРЕМЕ(Сар Кая Богиня Ма)армии от изследователи,въоръжени с Исусовото учение за Любовта и Свещения шифър ще започнат да откриват и реализират на практика Божествените познания и феноменални технологии и да възстановяват България и Обетованата Земя,тази АРМИЯ=Мария,ще бъде всъщност целия Български Свещен народ,както ни заръча Бог чрез пророците Дънов и Ванга да учим Българския език,защото той е единственият път към Него!
Е,на другите народи ще им е малко трудничко,но и те ще го научат бързо! [quote]
Да- това са много интересни интерпретации!
цитирай
32. shtaparov - Преклонението към кучето е може би ...
17.08.2013 23:06
demograph написа:
Преклонението към кучето е може би по-древно от Канас-къняз като второто е последващо развитие към титла. То има и космологични основи от прадревността. Поздрав.

Да: по-древно е,но "Канас" в крайна сметка означава "Хунас" (Хунат,Хунът),което е най-вероятно производно от Хон (Кон),понеже конят е бил много по-свещено животно от кучето,а освен това е символизирал боговете на Слънцето и на Юпитер едновременно!
цитирай
33. shtaparov - Ето още едно доказателство от ст...
13.10.2013 04:26
Ето още едно доказателство от старите Български хроники,че нашата титла не е била "хан" а е била княз: http://zdravgr.blog.bg/history/2013/10/11/pri-tozi-car-vyzstana-niakoi-si-gryk-na-ime-toma-9-dobavko.1190644
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4818780
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136760
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи