Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 22:30 - Сбогом на белия рейс
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2710 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 24.07.2013 22:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Поведението на управляващите е нелепо хладнокръвно

Знаменит е този автобус. Той е това: манифестация на нелепото. Да натъпчеш автобус с депутати и да го пуснеш на бесен площад е точно толкова нелепо, колкото да пратиш ято пайнерки да подгряват феновете на Рамщайн, а после да си изненадан, че се стигнало до бой. Белият автобус от 40-ия ден е короната на втръсващо продуктивната машина за абсурд, която бълва непонятни решения, назначения, действия вече месец и нещо. Властта и полицията започнаха да действат с маниера на Сидеров - аз ще се изложа на масовата ви омраза, за да може да ме прасне нещо по главата, а после да размахвам пръст, че нарушавате прогизналата от лъжи дума демокрация. Карнавалът загрубя - той беше груб в радикалните си основания от самото начало, но до момента показваше красивата си страна, понеже нямаше автобус с депутати пред очите. Време е ехидните специалисти по ирония да преразгледат тезата за купонясващи младежи на по бира. Този протест няма да свърши нито скоро, нито с оставка, нито с евентуално завръщане на ГЕРБ, което ще бъде посрещнато от същия брой хора и същото настроение. "Дълбоко вярвам, че не е допустимо български граждани да бъдат оставени като заложници", казал е шефът на МВР Цветлин Йовчев, говорейки за депутатите в автобуса. Прав е, метафорично. Недопустимо е български граждани да бъдат заложници на едни 240 души, около които две десетилетия паразитират едни 1000 свръхбогати, вкопчени в тъмна каскада от интереси, обръчи и мръсно минало, заради които вече и седмокласниците ще ви кажат, че ще отидат да учат в чужбина. Това е някаква крайна точка на нелепото - да говориш неща, които с метафоричен знак са самата истина. Поздравления за министъра и да бие по-малко.

Това, което изглежда нелепо на протестиращите обаче, е друго във властта. И то е някакво нечовешко, немислимо хладнокръвие. То е емблема. Има един кадър, който е незабравим. И той е на Станишев часове след Онова назначение. Спомнете си - гостуваше при Ризова и обясняваше, че Назначението е правилно решение, а зад него на голям екран вървяха кадри от хиляди трупащи се на площада. Не трепна. Не се изчерви. Като в онова соц. стихотворение - не човек, а желязо. Приемете това каменно изражение за емблема. Защото вече 40 дни, дали ще е с карнавал или с павета, протестът е срещу това изражение. Срещу онова "България не ме обича, а аз съм ебати пичът" на "Ъпсурт", които фиксираха нещата седем години преди ставащото на улицата. Достатъчно ми е и само това хладнокръвие, с което и Местан веднага след изборите излъга, че кабинетът ще е експертен, а седмици по-късно вкара същите партийно врязани и вечни типове. На основата на подобно хладнокръвие бих поискал съдебно разследване. Понеже е невъзможно да го придобиеш, освен ако не си обигран в действия, за които не искам и да си помислям. Жалко, че хладнокръвието на властта никога не би било прието като основание за прокуратурата, но пък и май не е чак такъв проблем - Цацаров и компания и без това изчерпаха ангажираността си с опита да припишат на протестиращите вината за закъснялата линейка. 300 000 бюлетини в печатница на ГЕРБ и подозрителното мълчание спрямо дивотиите на крепящия правителството крещящ Волен, значат нещо и това не е окей. Нищо не е окей, нищо. Това го знаят дори тези, които не харесват протестите - просто не виждат кой ще дойде след тях и са притеснени основателно. Протестът чака две неща: хора с чисто минало и механизъм, който да следи да не прецакат настоящето. Двете най-търсени неща в държавата, по-ценни от нефт и стомана. Тезата е ясна - търсим тези двете. А дотогава - оставка до побъркване и сбогом на белия рейс.




Гласувай:
8



1. batogo - Много точно казано!
26.07.2013 07:11
" Недопустимо е българските граждани да бъдат заложници на 240 души..."
" Протестът чака две неща: хора с чисто минало и механизъм, който да следи да не прецакат настоящето..." Поздравления за постинга и доблестната позиция!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3627163
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031