Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 15:50 - Изборът е в ръцете ни - европейски път или евразийска диктатура
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2878 Коментари: 8 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Не се учудвайте колко враждебно реагира управляващата гарнитура и нейната медийна прислуга на предложението за референдум, отправено от президента Плевнелиев. Допитването до гражданите по няколко ключови проблема на демократичния изборен процес е в пряк разрез със стремежите на узурпаторите от 11 май да превърнат изборите във формален цирк, зад който безразделно да упражняват властта си под покровителството и в интерес на олигархичното задкулисие.

Предложението за референдум идва в момент, когато управляващата тройна коалиция иска да пробута със сила един Изборен кодекс, правен на основата на опита, знанията и практиките на избирателния процес в циганската махала на Кюстендил - и други подобни места.

Референдумът предполага увеличаване на гражданската активност в период, в който властимащите узурпират пряко контрола върху ЦИК, приемайки механизъм за назначаване в нея единствено на свои протежета.

Играта е "ва банк" - Станишев и Местан трябва да спечелят европейските избори по същия начин, по който изнудиха изборния резултат от 12 май.

При истински свободни избори нито Станишев ще замине за Брюксел като еврокомисар, нито ДПС ще може да рекетира българското гражданство с практическия си монопол в държавната администрация.

За пореден път през последния четвърт век сме на кръстопът - по европейския демократичен път ли да вървим (макар и бавно, куцайки и влачейки воденичния камък на пост-комунистическата олигархия на врата си), или окончателно по евразийския път на примитивна диктатура, мизерия и обществен разпад. Изборът е в ръцете ни.
Огнян Минчев
www.svobodata.com/page.php





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. borko83 - Да се събудим и да погледнем реалностите
02.02.2014 18:56
За тези които веднага ще започнат да ме обвиняват в комунистически пристрасти и рубладжийство, бих им казал спокойно да си направят труд и да сметнат какви са ползите и какви за минусите на членството ни в ЕС. Но да са обективни и да калкулират и не толкова видимите на пръв поглед косвени разходи. Не подлежи на съмнение, че минусите са многократно повече. И тези, които поддържат тезата, че мястото на България е в този уродлив политически съюз, превърнат от глобалисткото лоби в ЕООД защитаващо и провеждащо чрез поставени на ключови места в ЕП, и правителствана на някой европейските държави политици, бих им напомнил, това могат да го твърдят само мазохисти или национални предатели. Не знам какво демократично има в него, освен празни от съдържания декларации за правата на човека, на чието нарушаване почти ежедневно ставаме свидетели. Събитията в Киев и реакцията на ЕС беше доста показателна. Но примерите са много. Освен че "демократична" Европа на вкара насила по втория начин, чрез протежета на глобалистите в марионетните правителствата на прехода, без да се допитат до мнението на данъкоплатците. След което унищожиха инкономиката и селското стопанство в държавата, за да се наместят необезпокоявано западните монополи, търговски вериги, банки, енергийни дружества и др., исмукващи почти целия паричен поток на държавата. Което ще ни прави в бъдеще все по-бедни. На практика членството ни в ЕС ни прави една треторязрядана колония. Без право на собствена икономика и политика. И ще предизвика в бъдеще социални катаклизми, поради факта, че с протекцията на някой еврочиновници ни внасят нелегални религиозни емигранти от третия свят, които ще имат задача при нужда да взривят социалния мир в близко бъдеще. Това положение ще става все по-нетърпимо, ако се осъществи отново със скрит натиск на глобалисткото лоби идеята, за превръщането на този вреден за европейските държави съюз в федеративна държава по подобие на САЩ. Което значи концентриране на повече законотворческа и ...
цитирай
2. borko83 - ...
02.02.2014 19:00
и изпълнителна власт в европарламента и еврокомисарите в Брюксел. И изземване на тези функции от отделните правителства на страните членки, като те трябва да имат само представителни и консултативни функции в този проект и ще се грижат за по-дребните местни проблеми. За това наскоро говори Вивиан Рединг, като подчерта че е назрял момента за създаване на Европейски съединени щати. Това ако се приеме, на практика представлява отнемане на суверинитета на отделните европейски държави и възлагането на правото висшите брюкселски чиновници да се разпореждат с тях и да определят насоките им на развитие във всички аспекти на стопанския и социален живот. Което ще е пагубно за повечето европейски държави. И когато някой бойко каже, че ние сме европейци и пътят ние в таз посока, бих ги попитал пътя на кой? На продажните ни политици, повечето от които не са дори чисти българи. Защото пътят ни следва да е в посоката, която ще ни даде възможност да излезем от това трагично положение, в което се намира държавата и да възстановим държавноста и икономиката си, като залагаме на традиционно силните ни производства. А тази възможност ще имаме ако излезем от този така или иначе обречен на разпад съюз. Колкото по-рано, по-добре.
цитирай
3. josarian - Живял съм три години в Москва и имам отлични впечатления от руснаците, но не и от имперската им политика
02.02.2014 23:01
gelert написа:
За пореден път през последния четвърт век сме на кръстопът - по европейския демократичен път ли да вървим (макар и бавно, куцайки и влачейки воденичния камък на пост-комунистическата олигархия на врата си), или окончателно по евразийския път на примитивна диктатура, мизерия и обществен разпад. Изборът е в ръцете ни.

Виж приятел над 20год .бях в най -уредената европейска държава Германия
И през всичките тези години по стечения на обстоятелствата посещавах по работа Русия или империята Евразия .../според теб /
Честно казано там в Евразия -за по много по -малко работа на месец взимах по добри пари ...около /1000 долара /
Но с главно Н подчертавам и предпочитам да работя и живея България ...пък ти ме разбирай както си щеш ....

с поздрави :
http://www.youtube.com/watch?v=oF47uN2oilU


Щом ти връзва повече в ЕВразия - прав ти път. Мен нещо ме тегли към Европата. Имал съм щастието да обиколя многократно страните от загниващият капитализъм, бих предпочел да живея там.
цитирай
4. josarian - Борко,
02.02.2014 23:08
borko83 написа:
и изпълнителна власт в европарламента и еврокомисарите в Брюксел. И изземване на тези функции от отделните правителства на страните членки, като те трябва да имат само представителни и консултативни функции в този проект и ще се грижат за по-дребните местни проблеми. За това наскоро говори Вивиан Рединг, като подчерта че е назрял момента за създаване на Европейски съединени щати. Това ако се приеме, на практика представлява отнемане на суверинитета на отделните европейски държави...съюз. Колкото по-рано, по-добре.


Тези фермани, които ми пишеш може да минат някъде в пенсионерските кафенета около Позитано 20. Идеята на ЕС е създаване на единна държава с единни закони и без вътрешни граници. Това, че комунистите превърнаха България в посткомунистически турски кенеф е факт, който няма нищо общо с ЕС. Болежкиту на съюза са очевадни и нямам нужда от твоите писателски напъни. Както споменах нейде тук, аз съм живял в Русия, обиколил съм побти всички бивши соцстрани и почти всички западноевропейски страни и съвсем отговорно заявявам, че там, където е газил червен ботуш си личи отдалеч - животът е гаден и труден, поне повече отколкото в страните на загниващият капитализъм.

цитирай
5. borko83 - Между другото в шапката на ЕС и не само там е пълно с червенотиквеничета
03.02.2014 07:10
Ясно е че вие искате да отидете там, от където бягате. Както споменах вече, ако глобалистите успеят насила да превърнат ЕС в федеративна държава, нищо добро не чака европейците. Тогава съвсем ще станат очевидни геноцидните практики срещу тях и по-конкретно срещу християните и белия човек. Като в същото време ще се толерират и подкрепят малцинствените групи. Такъв проект се провали в Русия. Ще се провали и там, ако хората са достатъчно съзнателни и умни. Поради тази причина политиците и медийната машина денонощно облъчва избирателите и им внушава новите идеи и ценности на данъкоплатците. А те не са тези ценности, които са съхранили тези държави през вековете и са им дали основата за тяхното икономическо и културно развитие. Тези атлантически ценности, които корпоративните медии се опитват да ни втълпяват, не са за всеки. Лицемерието, двойните стандарти, хомосексуализма превърнат в култ, агресивната еманципация, грубия материализъм и индивидуализъм, толерастията на всяка цена и за сметка на всичко, а от скоро педофилията и инцеста. По нататък свободната продажба на наркотици в аптеките, за да не нарушават правата на наркоманите. Толерирането на всякакви ненормалности. Смятам че трябва да сте мазохист, за да ги харесвате. Под кухата лъскава обвивка на евросъюза, стои желанието на една група хора за пари и тотален тотален контрол. Това са ценностите на рогатия.
цитирай
6. borko83 - Парите не са всичко и не купуват щ...
03.02.2014 11:52
Парите не са всичко и не купуват щастие. Да нужни са ни, за да съществуваме, но само толкова. Други неща осмислят битието на човека. И тези неща много често липсват именно в така наречените "развити" общества. Ще ви припомня, че развитието на цивилизацията става по синусоидален закон. Има периоди на възход и периоди на падение. Западната цивилизация е преминала вече връхната точка и се е устремила надолу по склона на синусоидата. И това е причинено най-вече от наложените и насила нови евроатлантически ценности от неолибералните течения в политиката. Които са фалшиви и обслужват интересите на определена група хора. И на това естествено развитие му пречи пропагандната машина на западния свят, която не жали дори децата. Технологическият прогрес силно изпреварва социалното развитие и узряване. И той поражда повече проблеми, отколкото ползи. Защото се използва основно от хора с користни цели. Хубаво е човек да се избави от илюзиите и да гледа трезво на нещата. Никога не съм твърдял, че Евразийския съюз е мана небесна. Русия също има много сериозни проблеми и Путин често използва не особено демократични практики. Но ако успеят да запазят и да се възползват от това стратегическо предимство, с което разполагат в момента и отстранят опасните фактори, те ще имат бъдеще.
цитирай
7. josarian - borko83, вземи прочети малко книжки.
03.02.2014 14:58
Но не онези от опорните точки на Позитано 20, нито пък теориите на конпирациите от разни подмолни сайтове. Вземи почети Солженицин - Архипелаг ГУЛАГ и тогава ела отново да си поговорим. Прочети и научи колко милиона души са избили комунистите - по най-мръсния и античовешки начин, също като фашистите. След това заповядай да коментираме положението в ЕС и предложението на комунистите за Евразийски Съюз.
цитирай
8. borko83 - Чел съм достатъчно литература и продължавам да се образовам
04.02.2014 06:05
Във всички теории има доза истина. В теориите на конспирациите също. Особено, ако някоя от тях буквални се претворяват пред погледа на света. Не е здравословно да отричаме фактите, само защото не ни харесват или истината изглежда прекалено грозна. Разбира се крайностите не са хубаво нещо и трезвата оценка е предпочитане.
Не мога да съм сигурен какво е бъдещето на Евразийския съюз, но съм сигурен какво ще e бъдещето на България, ако остане в него. То няма да зарадва истинските българи. Показателна е политиката на Брюксел по отношение на нелегалните емигранти, продължаващи да преминават незаконно границата. Което реално е неофициална агресия срещу България. И това е само една от пагубните политики спрямо България. Защото тук и изобщо в Европа и Света прозира крайната цел на глобалисткото лоби, а именно унищожаването на нациите и в последствие на отделните държави. За да могат световните интернационални корпорации да нямат никакви политически и законови спънки пред себе си. Затова имаме прекалено сериозни причини да търсим алтернативи. Когато една алтернатива не е по-лоша от членството ни в ЕС, си струва да се замислим. Именно затова на фона на мрачните тенденции пред България, свързани с членството ни в ЕС и огромните преки и косвени загуби, които търпим от него, Евразийския съюз изглежда като спасение. И отново ви напомням, защото виждам че сте подхванали темата за комунистите доста усърдно. Тя е доста неактуална поради факта, че комунисти много отдавна няма. Има вълци в овчи кожи, пребоядисани като социалисти и всякакви други техни клонинги в целия политически спектър. Слуги на чуждата и местната олигархия. Да се прехвърлят греховете на мафията на комунистите е твърде удобно, но нелепо, защото такива реално няма. Има ги само в учебниците по история.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625517
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031