Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2014 11:00 - А след Северна Корея – накъде?
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1068 Коментари: 4 Гласове:
0





 imageСлед като един български депутат благоволи да направи посещение на добра воля при сирийския президент Башар Асад, изтребващ с всички средства поверения му народ, се случи точно това, което мнозина шеговито прогнозираха: идва ред на Северна Корея. Днес това не е вече шега: България наистина се кани да си сътрудничи с въпросния политически ихтиозавър, чиито нещастни поданици следват принципите на идеологиите чучхе и сонгун.

Медиите публикуваха това съобщение под рубриката: “Невероятно, но факт”. Наистина е невероятно – или не – думата е мека. Малоумен абсурд е, който уличава България в морална сенилност и систематична управленска идиотия.

Оттук по-нататък вече наистина няма накъде. Дори сомалийските пирати са значително по-цивилизовани от управляващата шайка на Ким Чен Ун.

Но да се върнем на абсурда: на днешното си заседание Министерският съвет бил одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и... Корейската народнодемократична република. Действието на тази програма се простирало от 2014 до 2017 г.

Наистина е изумително. Самият факт, че разглеждаме като възможно сътрудничеството с най-свирепата и мракобесна комунистическа сатрапия в света, вече ни отделя радикално и категорично от нормалните държава в цивилизования свят.

Нека припомним: това е страната, която периодически заплашва света с ядрена война. Която поддържа огромна армия и строи ракети с ядрени бойни глави, за да “унищожи” съседите си от Южна Кория, а по възможност и цели капиталистически свят, начело със САЩ – и докато ги прави, корейските деца умират от глад. Страната, чиито обитатели живеят всъщност в един огромен концлагер, от който излизане няма. Страната, чийто сатрап Ким Чен Ун наскоро екзекутира чичо си Чан Сон Тхек заедно с цялото му семейство.

Безкрайно интересно е – как ли ще си сътрудничим в областта на науката,  образованието и културата? По една случайност знам как се прави последната: как работят например художниците в Пхенян. Работят в нещо като художнически фабрики, в цехове, по предварително спуснат план, с фиксирано работно време. Рисуват примерно от 7.00 до 18.00. И рисуват... какво? Ким Ир Сен, разбира се. Ким Ир Сен като малък, Ким Ир Сен сред народа, Ким Ир Сен партизанин, Ким Ир Сен пред родната си колиба и прочее такива. Понякога – за разнообразие – им поръчват Ким Чен Ир, а кнес може би вече и Ким Чен Ун. Но никога нищо друго.

Подобни принципи ли ще почерпим от тази най-тоталитарна и най-милитаризирана страна в света – в която ако случайно вождът предаде Богу дух, всички са длъжна да плачат най-безутешно в течение на седмици? Може би пък наистина няма да е зле българските художници да рисуват от сутрин до здрач Делян Пеевски, а от време на време за разтуха – Сергей Станишев?

imageА може би това партньорство ще бъде разширено – например в социалната сфера? Там корейците имат добри традиции – например при рождения ден на вожда властите подаряват на целия народ по едно одеало и по един чифт сандали. Какъв социален размах, а? Представете си само как някой ден ще заварите пред вратата си чифт цървули като подарък от сламения Орешарски – по случай неговия рожден ден...

Едвин Сугарев www.svobodata.com/page.php

 



Гласувай:
0



1. blackpredator - Ами у Банкя...
14.02.2014 15:00
josarian написа:
А след Северна Корея – накъде?

Програмата за обмен на опит със Северна Корея е била одобрена и през 2010 г....


цитирай
2. josarian - Е няма начин ББ да не е виновен, естествено
14.02.2014 22:23
И сега Орешарски за да продължи делото - отиде да целуне чепиците на другаря Слънце. А, пропо, защо и ти не отидеш да мляснеш един език върху десницата му, а? Или да зцункаш подсечения задник на Пеевски - нали е шеф на правителството на червените свине:)
цитирай
3. kostadin - Ами след аферата на БСП с депутата и в ...
16.02.2014 12:14
Ами след аферата на БСП с депутата и в Сириs и изказването му ,че там е евтино и никой даже зъб не е обелил за президента им .Следва опит на десницата да ни сплоти около проблемите със северна Корея.Добре ама защо глобалистите не си изхвърлят атомното оръжие-нали са против него.
Е и това с Корея отмина, като периферно явление в борбата за глобалната демокрация .
Сега самият предс. на НС- Михов постъпва противоконстутитуционно допускайки да се агитира на турски с превод на български .И" няма нито един демократ ,който да скочи в защита на РБ.
цитирай
4. josarian - Толкова са объркани мислите ти, че трудно ги следи човек честно казано...
16.02.2014 16:51
Или си прекалил с огнената вода или просто неможеш да редиш мисли и думи в изречения.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625987
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031