Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 21:20 - Трупове и обезглавен в Киев - червените убийци не се спират
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 889 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 18.02.2014 21:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image При сблъсъците в Киев са загинали десет души, съобщава УНИАН. В моргата на улица „Оранжерийная” са доставени телата на седем души. Телата на двама пенсионери - мъж и жена са открити в района на метростанция „Крещатик”, на улица „Институтская”. Още един загинал, обезглавен, е открит в района на украинския парламент. 

В центъра на Киев нахлуха бронирана техника и маскирани автоматчици. Труповете са се събирали под дулата на автоматите.Те са се намирали в сградата на Офицерския дом, където е устроен медицински пункт.

Починал е служител в офиса на Партията на регионите, по време на сблъсъците. Загинали са и двама полицаи- единият е получил огнестрелна рана в шията, друг е починал от раните си по време на операция.

Два бронетранспортьора, движещи с висока скорост са тръгнали по улица „Киквидзе” в Киев, но демонстрантите са блокирали едната машина и са я принудили да обърне, съобщава УНИАН.

Бронетранспортьорите са идвали от Московския площад. На Европейския площад от три черни микробуса са излезли няколко десетки души във военни униформи без опознавателни знаци, но носещи маски и въоръжени с автомати „Калашников”. Те са се отправили към сградата на Украинския дом.

Националистическата радикална организация „Правый сектор” (”Десен сектор”) призова всички хора, притежаващи огнестрелно оръжие, да отидат на площад Независимост в Киев.

„Появи се потвърдена информация за голямата вероятност за разпръсване на Майдана с помощта на бронирана техника и огнестрелно оръжие. Във връзка с това призоваваме всички хора, притежаващи огнестрелно оръжие, да се съберат на площад Независимост в Киев и да сформират отряди за зашита на хората”, се посочва в съобщение "Правый сектор ".

Към призивете за отпор се присъедини и лидерът на украинската партия „Удар” Виталий Кличко. „Ние не изключваме възможността за щурм, превземане. Бъдете внимателни. Рамо до рамо ние се намираме на площада и няма да допуснем възможността за силово разчистване на Майдан”, заяви Кличко.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън осъди насилието в Киев и призова всички страни в конфликта да търсят законен път за разрешаване на кризата.

„Аз съм дълбоко обезпокоена от новата убийствена ескалация на насилието в Киев и съобщенията за жертви. Осъждам всяка употреба на насилие, в това число по отношение на държавни, или партийни сгради. Призовавам властите в Украйна да отстранят истинските причини за кризата. Украйна спешно трябва да се върне към парламентарния процес. Сега политическите лидери трябва да поемат общата отговорност, за да възстановят доверието и да създадат условия за ефективно разрешаване на кризата”, заяви Аштън.
frognews.bg/news_65798/Trupove_i_obezglaven_v_Kiev/

 



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. borko83 - Самото заглавие на темата показва ...
19.02.2014 09:12
Самото заглавие на темата показва липса на обективизъм и откровен опит за внушения. Постарайте се малко по-професионална да представяте тезите си. Разбирам , че държите непременно да ви прочетат, но си има по елегантни начини. С гол ентусиазъм не става. Трябва и талант.
цитирай
2. josarian - Ей, тъпанар червен, гледай си опорните точки и не ме учи на обективизъм!!
19.02.2014 20:37
Ккаво да напиша - едни соросоиди в Киев малко поумряха докато комунистите им правеха масажи и спа процедури ли!? Аре, изчезвай оттук, нагъл трол Позитански!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3637899
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930