Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2014 10:00 - Пеевски ще ни убие с „лаФка“!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2607 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Автор : Гергана Костова   Пълна забрана за продажбата на цигари в бензиностанции, хипермаркети и ресторанти готви Народното събрание. Ако предложението бъде прието, тютюневи изделия ще се продават само в специализираните обекти... на Пеевски Властта съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративните интереси на обръча от фирми около ДПС и по-специално, около Пеевски, негодуват собственици на павилиони в Кърджали   Местната власт е на път да унищожи малкия бизнес и да остави без препитание дребните търговци на  цигари, вестници, хранителни изделия и др., които ползват общински павилиони под наем, алармираха в сряда съветниците от ГЕРБ в Кърджали и по-конкретно местният им лидер Илия Илиев, който е собственик на дюнерджийница и на павилион за цигари зад общината.

На предстоящата сесия на общинарите се очакваше кметът Хасан Азис да внесе предложение за премахване на старите преместваеми конструкции, а на тяхно място да се изградят нови, след като терените бъдат отдадени чрез търг на стратегически инвеститор.
Според потенциалния потърпевш Илия Илиев, схемата ще погуби малкия бизнес и ще остави стотици семейства без доходи, което е недопустимо в условията на икономическа криза.

Дребните търговци ще станат напълно неконкурентноспособни, а поминъкът им ще бъде погълнат от едрите риби в бранша, написа прогнозата си бизнесменът-политик.
„Прави се безцеремонен опит за монополизиране на пазара под претекст, че градската среда се нуждае от модернизиране, а хазната – от постъпления. Местната власт съзнателно ликвидира малкия бизнес за сметка на корпоративни интереси. Подозираме, че ДПС ще вкара фирми от обръча си със сериозни позиции на вестникарския пазар и в търговията с  тютюневи изделия, каквито схеми вече действат в други райони на страната”, намекна Илиев.

Формалното обяснение, че старите павилиони са крайно амортизирани, неугледни и не хармонизират с новата градска среда, не звучи сериозно, твърдят от опозицията.
Бъдещият инвеститор ще трябва да монтира на ключови места в града 21 павилиона с унифициран дизайн срещу правото да ги ползва през следващите 10 години при фиксиран месечен наем от 30 до 70 лева в зависимост от местоположението.

Условието е да вложи минимум 300 000 лева в изграждането на обектите и да плати авансово 50 на сто от наемната цена, дължима за целия срок на договора. Изискването е дискриминационно спрямо дребните търговци, наематели на павилионите, и не им дава никакъв шанс да запазят поминъка си, коментира главният засегнат от намерението.
Под сурдинка сред съветниците в Кърджали се лансира версията, че не кой да е, а именно монополистът в разпространението на печатните издания Делян Пеевски ще убие дребните търговци на тютюневи изделия.

Групата на ГЕРБ ще настоява общината да поеме разходите по демонтажа на старите павилиони и изграждането на нови, като заложи необходимите средства в бюджета за следващата година, и даде възможност на всеки наемател да участва в отдаването на обектите, без да бъде ограничаван от дискриминационни тръжни условия.

„Пеевски с парите на майка си и на Доган прави нова търговска марка, т.н. „лаФка“ от 1600 павилиона, които ще постави в цялата страна, използвайки власт и пари с
тудени. В студените месеци могат да се намерят дори и разтворими супи. Храни - може да се купят сладки и солени. Има голямо разнообразие от бисквити, шоколади, сухари, крекери и много други. Нехранителни стоки - аксесоари за тютюневи изделия, сухи и мокри кърпички, презервативи, та дори и детски играчки. Хазарт - всеки ще може да опита късмета си и да спечели награди. Сезонни стоки - през лятото се предлага сладолед, а за зимата от компанията обещават изненади”.

Този списък на асортименти е представила Милена Монова, маркетинг мениджър в „Табак маркет” – фирмата, ангажирана с настъпателния проект, пред часови всекидневник.
Според нея националната верига Lafka ще развива собствен бизнес, без да е зависима само от един доставчик и ще носи приходи, а няма да служи само за рекламни цели на дадена марка.
Звучи умилително и много европейски, ако зад всичко не стои фигурата на човека, чието назначение за шеф на ДАНС взриви България преди 4 месеца.

www.desant.net/show-news/28796/

 


Тагове:   ДПС,   БСП,   монопол,   лавка,   Делян Пеевски,   ДС,   КТБ,   Лафка,   лаfка,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vencivaleri1951 - И къде драбния търговец не е притискан?
19.02.2014 20:07
Освен, че капитализъма е кофти система което проличава от написаното постингът ти е изпълнен със слухове и недомислия.

-За стратегически инвеститор не се обявява търг. Няма как павилиони да се явяван стратегически инвеститор, пък и общините по правило не правят подобни договори/със стратегически инвеститор/
-ЛаВка е собственост на Булгартабак който пък от своя страна е собственост на Внештърговбанк. Това е втората или третата банка като обем в Русия. Тоест Пеевски може да има точно толкова влияние в тази мрежа, колкото средностатистическия сенегалец в Белия дом:) Мамата на Пеевски подобно на другите издатели дава вестниците на лаВка да и ги разпространява. Иначе и аз съм против веригите йосариане, но против всичките:)
цитирай
2. josarian - То това в България не е просто капитализъм Венци, не се прави, не се прави, както е модерно да казва един актуален герой на днешното славно време.
19.02.2014 20:50
Това у нас си е див, пещерен червен капитализъм, Венци, не ли!? Аз познавам изоснови разпростарнението на печатнииздание в Комунистан и мога да ти кажа, че торбата с лайна отдавна сложи гъз върху него. А лаФка е черешката върху тортичките, соито оставя след себе си - той и най-вече тези, дето седят зад него:)
цитирай
3. vencivaleri1951 - Хайде сега "червен капитализъм"
20.02.2014 08:22
josarian написа:
Това у нас си е див, пещерен червен капитализъм, Венци, не ли!? Аз познавам изоснови разпростарнението на печатнииздание в Комунистан и мога да ти кажа, че торбата с лайна отдавна сложи гъз върху него. А лаФка е черешката върху тортичките, соито оставя след себе си - той и най-вече тези, дето седят зад него:)


Той си е такъв какъвто го описват класиците-Зола, Дикенс, Драйзер...
Той си е такъв както го описва Маркс. Всички тези не са и померисали соц практика.
Това обаче не е толкова важно. Основното е , че пишеш неистини.

-Лафка не е проект на стратегически инвеститор, а на приватизираният "Булгартабак". Приватизиран бе по времето на Барисов и от Внешторг банк. Тоест, на тютюневия холдинг му се е видяло изгодно да си бъде и сам дистрибутор. Както Шел си разпространява горивата, както макрософт програмите...
Другата неистина е че това е под егидата на Пеевски и мама. И то вероятно защото го свързват с Корпоративна банка. Възможно е да е акционер там-не знам.
Само че, не Корпоративна банка има сериозен дял в Внештъргов банк, а обратно. Тоест няма как Пеевски и мама да са основни играчи в проекта. След това Лафка тръгна в общини където ГЕРБ са управляващи. Той тръгна наистина при Орешарски, но търговете си вървяха при Борисов. Павилионите се поръчваха и правеха от доста време преди Орешарски. След това представител на Внештъргов банк в България е филиала и начело с Милен Велчев. Той преговаря за холдинга, Борисов и компания с него подписва договорите. Вероятно по стара /царска /дружба.
Ная фактическата страна ти обръщам внимание. Каквото и да стане в тази държава казва се, че Пеевски стои зад него. Нито е толкова силен, нито е толкова умен. Разсъждавай преди да пишеш. Как и кой може да нареди на Фандъкова например да сключи договори . Един е човекът и тя му е заместник в партията му. Това , че Борисов е бил комунист е известно. Не е коректно обаче зарад него да наричаш капитализъма у нас "червен":)))))
цитирай
4. josarian - Венци, дори не си добър манипулатор - само си загубил време да пишеш.
20.02.2014 18:21
Доказано е, че капитализмът не е доър строй, но засега по-добър няма. Видяхме какво стана със социализма - срути се абсобютно безславно. Но пък, че у нас има див червен капитализъм знаят дори и децата, само вкаченените червени кратуни редят някакви теории на конспирациите как лошите капиталисти ни сринаха държавата. Сринахме си я сами - с неотменната помощ на любимата ти БКП и ДС, в това спор няма. А относно Пеевски - той еестествено е една жалка маша. Няма мозък дори да се избръсне - тъп е като галош, но е адски алчен и амбициозен. Затова спецовете от ДС са намерили в негово лице безпрекословен изпълнител на всички зловещи и пъклени планове, които последните години се случват. Хич не ме убеждавай в обратното, няма да успееш.
И немога да разбера защо ми анвираш в носа Борисов!? Нито ми е вожд, нито ми е учител - вие се борите с него и се опитвате да представите битката с ГЕРБ за основна. Не, не е проблема Борисов, Венци - той ще мине и ще си замине. Проблема Ви е, че хората немогат да ви понасят. Не ви искат, Не ви обичат, ненавиждат ви. Това ви е проблема на вас, комунистите. И днешните действия в Украйна е ярък пример и доказателство. А вие, комунистите, единственото нещо за което мислите са пушки автомати и безплатни комати.
И престани да ми плещиш глупости за загниващия капитализъм - щом е изгнил, ще окапе и ще се разложи. Естествен природен закон. Но по-важно е другото - социализма няма да замести капитализма - той удавна умря.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625047
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031