Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2014 19:10 - Проруската власт в България шепне за Украйна, а роденият там Станишев направо мълчи
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2212 Коментари: 5 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 28 февруари е - седмица след клането на режима на Янукович в Киев и провала на Путин в опита му да си купи Украйна за 15 милиарда евро.

Гледам информационните емисии на телевизиите с най-голяма аудитория в България. Сменям каналите в момент, когато се състезават вечерно за вниманието на зрителите. Но очакваната от мен новина не се появява.
Официална България почти неофициално, много тихо споделя западната позиция за Украйна, но толкова внимава да не дразни Путин, че направо шепне!
Направо чувам шъткането: шшшъът…тихо.
Shit!
В адрес до новия министър на външните работи на Украйна, Вигенин изразява готовността на България да окаже съдействие за европейската интеграция на Украйна.
Запазването на единството и териториалната цялост на страната, както и приобщаването на цялата нация към амбициите за демокрация и европейско бъдеще, биха осигурили на Украйна сигурност, стабилност и европейска перспектива.

Това се посочва в адрес на министъра на външните работи Кристиян Вигенин до Андрей Дещица по повод назначаването му за министър на външните работи на Украйна, съобщиха от МВнР.

“Бих желал да отправя моето искрено пожелание новото украинско правителство да създаде необходимите условия за трайно стабилизиране на положението във Вашата страна и нейното извеждане на пътя към просперитета и благоденствието за целия украински народ”, пише Кристиян Вигенин.

Той изразява твърдата си увереност, че само по пътя на възстановяването на реда и законността, спазването на човешките и граждански права по отношение на всички граждани на страната, независимо от тяхната етническа или езикова принадлежност, Украйна ще бъде в състояние да излезе от тежката политическа и обществена криза.

“В Украйна живее многобройна българска диаспора, която е интегрирана в украинското общество и дава своя значим принос за развитието на Вашата страна.

Приехме с голяма загриженост отменянето от Върховната Рада на Закона за държавната езикова политика на Украйна”, се посочва в писмото на българския външен министър.

Кристиян Вигенин подчертава, че България очаква в най-скоро време парламентът на Украйна ще приеме алтернативен закон в тази област.

Този закон следва да отчита интересите на различните етнически групи и национални малцинства, включително и на българската общност в Украйна.

По думите на министър Вигенин, България е готова да окаже необходимото съдействие за реализиране на европейските аспирации на Украйна.

“В този смисъл от особено значение е осъществяването на възможностите, които ни дава подписаният през ноември 2013 г. в Киев Меморандум за сътрудничество между министерствата на външните работи на нашите страни в областта на европейската интеграция и в рамките на Комисията НАТО – Украйна”, пише в заключение външният министър. (Dir.bg)

Същевременно в шепнещите солидарно с властта медии гърмят какви ли не новинарски пиратки. Сред тях научаваме например от телевизионните новини какво бил казал в Рим председателят на ПЕС за етническия мир в България.
Председателят на ПЕС е наполовина етническия руснак, бил е гражданин на СССР, а след неговата кончина- на Русия (до 1996-та). Сергей Дмитриевич Станишев е роден в украинския град Херсон.
Да сте го чули да каже нещо човешко за нечовешките гадости, сътворени от Янукович, слугата на Путин в Украйна?
Повече от три месеца украинската криза, колкото и да не се иска на управляващите в България русофили, гърми съвсем истински, а не като пиратка, в центъра на световното внимание.
Български репортери, с риск на живота си, отидоха на фронта в Киев, за да отразяват как шовинистичната политика на Путин се проваля защото срещна отпор, какъвто руският шовинистичен режим не беше предвидил – с презумпцията, че братята славяни са длъжни да обичат Кремъл. Но индивидуалната им репортерска храброст не може да компенсира усещането за колективна медийна подчиненост на проруската власт .
Във всяка една свободна и демократична държава медите биха изстискали всяка капка информация, анализ или емоция от ключов политик с лична история, свързана с водещата тема на деня, седмицата и тримесечието.
Какви ли не събеседници се изредиха да говорят по темата в българските телевизии. Само един, роден в Украйна и половин руснак, бивш български премиер, настоящ шеф на ПЕС и на управляващата партия в България, отсъства от говорилнята.
Никой не безпокои с въпроси по водещата световна тема Сергей Дмитриевич Станишев.
Възможно ли е да е случайна тази идилия на съгласието между нежелаещия Станишев и медиите, уважаващи безпрекословно неговия отказ да се включи сред събеседниците с мнение по въпроса за кризата в и около Украйна?
Подчертавам отново: имаме си уникален важен политик с руски корени и украинско местораждане, когото никой не търси за мнение по украинско-руската драма с всичките й световни и български проекции. При това др. Станишев е предполагаем партиен спец по международните отношения- второ поколение!
Нима не е интересно на медиите да чуят нещичко от иначе словоохотливия по избрани от него теми Станишев – например да разкаже спомени или да опише контакти с днешна дата с познати и роднини в раздираната от противоречия негова украинска родина?

Примерно:
„Г-н Стнишев, имате ли роднини или познати сред разстреляните от наетите от режима главорези„титушки” и частите Беркут на киевския Евромейдан”?
„ Редно ли е Путин, чрез своето протеже Янукович, да мери мегдан с привлекателната сила на ЕС за украинците по този брутален начин на киевския Евромейдан”?
Станишев явно не желае да говори, за да не ядосва Путин, (както премиера Борисов, който си призна пред мен в телефонен разговор нежеланието да дразни Путин по повод съветския окупационен монумент в София).
Щом Сергей Дмитриевич няма желание да говори, това явно е оказва закон за също така солидарно шепнещите български медии.
Това не е просто медиен комфорт, а конформизъм на конци, който издава веригите на зависимостите по най-забранената тема в България: командната роля на съветофилската пета колона.

Иво Инджев
www.svobodata.com/page.php


 



Тагове:   БСП,   БКП,   Русия,   ЕС,   путин,   пес,   пета колона,   Майдан,   стнишев,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. josarian - Страхотно - на 300 прочели статията има цели 5 минуса!
03.03.2014 14:39
Сотношението е 300:5 - нормални българи към контрабългари:)
цитирай
2. vencivaleri1951 - и два плюса
03.03.2014 15:58
josarian написа:
Сотношението е 300:5 - нормални българи към контрабългари:)

:)
цитирай
3. vencivaleri1951 - Каякво значение има в случая гражданството на Станишев?
03.03.2014 16:25
Какво значение има къде е роден и какви сародителите му.
Щом си се хванал с биографични данни дай биографията и на автора който цитираш.
Да , на Станишев майка му е украинска еврейка./ при евреите майката опеделя етноса понеже само тя е сигурна:)/ Тя още е и професор. При това професор обичан много от студентите си. Когато кажеш Станишева може и да не те разберат. Тя за тях е Дина и до 75тата и годишнина преподаваше. Избираха я за научен ръководител и студенти и аспиранти. Това е иззбор, това е индивидуално решение. Смяташ ли , че някой би избрал Инджев и теб за нещо на тази възраст?
Баща му наистина бе член на Политбюро и това е резултат на можене. Защото чичо му проф Станишев бе осъден от НС като министър преди 9ти септември.
Станишев старши също почва кариерата си като учен и преподавател. Забелязват го в чужбина и му предлагат да оглави международно списание в Прага. От там се сещат и нашите и го назначават за посланик/пълномощен министър/ в СССР. От там вече тръгва партийната му кариера. Тоест Станишев произхожда от семейство на университетски преподаватели и има репресиран близък не на Майдана а у нас.

Сега за Инджев
Баща му е журналист към Вечерни новини-вестник на ГК на БКП. Зам гл редактор е , което значи и номенклатура на градския комитет на партията. Майка му у офицер от Държавна сигурност. Брат му бу партиен секретар на Съюза на журналистите. Самият той е всеизвестно че е бил също на щат към ДС. Също е мелез като Станишев и използва това да не ходи войник. Възпитаник е на Московския университет -специалност журналистика. За сведение ще кажа само , че Дипломация, Външна търговия и Журналистика в СССР можеше да средваш само след одобрение на външния отдел на ЦК на който шеф беше ген Мирчо Спасов

А сега сравни на двамата биографията и кажи кой е нагаждача в случая?
За Янукович:
Путин е никой когато Янукович е губернатор и премиер при Кучма. Тоест той няма как да е протеже на Путин. Иначе и на мен не ми харесва. Украинският Борисов е като биография
цитирай
4. kostadin - Минусите стават 7 и не, че трябва ...
05.03.2014 16:07
Минусите стават 7 и не ,че трябва това да те интересува ,но пишеш неверни работи .
Проруските комуняги са капиталисти
А мене някоя си преписвачка пискавица ме е завела за комунист.
Според татовите хора аз съм с фашистко минало.Но съм живял и ти казвам беше по добре Не че накрая не ни излъгаха,но това комунисти ли бяха-та тях ги избиха преди 9 септември
.Не са само комунистите защитници на правдата.
цитирай
5. nkf - По принцип престъпника станишев, ...
06.03.2014 23:13
По принцип престъпника станишев,каквото и да каже е лъжа или трудно разбираема пустословица. Пък и той е един пудел и наистина няма значение какво казва. Предвид събитията в Украина, наистинаняма значение какво казва и дали казва изобщо нещо. В близките дни Украина подписва споразумени за асоцииране с ЕС. Мисля, че това е същественото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625363
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031