Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2014 20:57 - ПАРАД НА ДРУЖБАТА МЕЖДУ ХИТЛЕР И СТАЛИН - Георги Димитров изпраща нареждания на българските комунисти – да се посреща немската армия като най-добрия съюзник
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 3061 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 12.05.2014 21:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Българският читател вече беше запознат в някои предишни публикации за този необичаен парад. В парадът няма нищо необичайно, ако не беше тайната, с която Сталин го отписва от историята, надявайки се никой да не го види повече.

Днес той е достъпен за всички  в интернета, макар и на английски.

Събитието става на 22 септември 1939 в град Брест-Литовск ( преди войната в Полша, днес в Белорусия) след подялбата на Полша между СССР и Германия. Съветските части се водят от командващия Семьон Кривошеин, а немските от генерал Гудериан – същият, който почти две години по-късно ще размаже с танкови удари, подкрепяни от авиация, червената армия и ще плени 3.5 милиона червеноармейци. Гудериан, един от теоретиците на «блиц криг», е развил танковите си умения в тайните бази, предоставени му от Сталин в Русия преди войната.

Кривошеин се среща първо с група немски разузнавачи, които той кани в палатката си за тост, пожелавайки на германската армия «бърза победа над капиталистическа Англия», както и горещи пожелания за приближаващия се към града Гудериан.

След пристигането си Гудериан изпраща своите поздравления на «славната Червена армия» и нейния генерал. Кривошеин от своя страна предлага двамата да се срещнат и той лично да поднесе уважението си на Гудериан. Предложението е прието и Кривошеин посещава Гудериан за закуска в неговия щаб.

ПАРАДЪТ

В присъствието на командващите офицери от двете страни германските части дефилират отделно от съветските – Кривошеин се задоволява само с поздравления на германците от двете страни на парада, тъй като той се страхува, че изморените от дълъг поход червеноармейци няма да изглеждат добре до германците. Според коментаторите обаче той е знаел много добре, че охлузения съветски червеноармеец изглежда доста зле сравнен с германския войник, отделно съветските офицери, на които Сталин неотдавна е премахнал пагоните като царски. Освен това само малка група червеноармейци са обути в ботуши.

За парадът са издигнати «Арки на победата», които съветските войници окичват със свастики и червени звезди.

Така Полша престава да същевствува и става Западна Белорусия и Западна Украйна.

Руският историк Михаил Семиряга пише в книгата си «Тайните на сталинската дипломация», че паради между немски и съветски военни части са се провеждали и в Гродно (в присъстваието на известния по-късно генерал Чуйков), в Пинск и дргуи градове, които немците наричали «паради на победата».

След по-малко от година немската армия ще влезе триумфално в Париж. Немците пленяват близо два милиона френски войници и офицери, забити след това на принудителен труд в Германия. За тяхната деморализация и нисък боен дух е допринесъл най-много Сталин, който заповядва на френските комунисти да водят активна кампания за отказ от военни действия, тъй като Съветския съюз, страната на победилите работници и селяни, не може да греши и че съюзничеството й с Германия може само да е правилно.

От Москва Георги Димитров и Васил Коларов изпращат същите нареждания на българските комунисти – да се посреща немската армия като най-добрия съюзник на СССР. И те я посрещат!

 Тези двамата обаче имат своите днешни паралели. Макар че днес, казват,  червена армия и сталинизъм няма, един родоотцепник като Ивайло Калфин заявява, че «Който не обича Русия, не обича България». Ние бихме искали този кандидат за европейския парламент да заяви още веднъж публично това знаменито умотворение, завоювало незабравимо място в историята, отстъпващо по значимост само на българската «персона нон грата» в САЩ – Румен Петков: «Ние винаги ще сме верни на Русия, а пък другите да си е..т майката!»

Забележително е как всички те – Станишев, Калфин, Вигенин, Петков, Р.Овч., Гоце – в гръмогласен хор твърдят, че срещу Русия не трябва да се налагат санкции в никакъв случай! Покъртително е колко те се загрижени, че това ще навреди на българската икономика!

И това докато Европа вече гледа на Путин като на враг!

Николай Флоров
www.svobodata.com/page.php





Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Симо,
12.05.2014 21:12
нещо много си "активен" последния месец. Пускаш по 4-5 постинга на ден. Не че е много трудно да копираш материалчета от нета, ама затрудняваш и разконцетрираш читателите си.

Значи, за разгрома на френската армия през ВСВ е виновен Сталин и ФКП с нейната агитация? Бе то голяма сила са тези френски комунисти, ей!
цитирай
2. josarian - Така е Рустаме - едни са активни, други пасивни, какво да се прави.
12.05.2014 21:21
За разгрома на Франция са си виновни французите, но за разгрома на България - комунистите и барутушките. А аз поствам, защото ако започна да пиша, ще съм прекалено краен и безродните контрабългари - руски националисти няма да могат да спят спокойно - ще се стряскат насън...
цитирай
3. chardash - Хубави
12.05.2014 23:14
материали пускаш. На мен ми харесват.
цитирай
4. kostadin - Колко е хубаво да има виновни, а п...
21.05.2014 08:00
Колко е хубаво да има виновни, а причината и причинителите да остават скрити .И колко плодородна почва за изява имат хора които се движат над повърхността на вонящото блато на елита.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635502
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930