Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2014 15:00 - Какво е обещала БСП на "Газпром"?
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1321 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Икономистът Красен Станчев не се съмнява в източника на руската непоколебимост, че проектът за газопровод между Русия и Европа по дъното на Черно море ще се реализира въпреки съпротивата на Европейския съюз. "Явно в Москва са получили уверения за това от София. В "Газпром" не се интересуват от обстоятелството, че българските данъкоплатци ще плащат всеки ден по 8000 евро глоба до отстраняване на нарушенията на европейските правила по проекта "Южен поток", каквато е стандартната парична санкция. Но тя може и да е по-голяма в зависимост от повода за налагането ѝ. Има хипотеза и за по-тежък вариант, а именно България да излезе от Европейския съюз", резюмира последствията Красен Станчев. image

Икономистът Красен Станчев

Илиян Василев не смята, че възможеният изход от създалото се напрежение между София и Брюксел е подобно крайно решение. "По-скоро можем да очакваме нов "ледников" период между България и Европейската комисия, който ще доведе до замразяване на редица европейски програми и фондове за страната. Очакваните от българите жизненоважни решения и процедури, като влизането в Шенгенската зона или в еврозоната, ще бъдат отложени в необозримо бъдеще. Страхувам се, че залозите на немногочислената кохорта от български политици и бизнесмени, която разчита "Южен поток" да продължи, са толкова големи, че тя няма да се поколебае да влезе дори в открити стълкновения с Европейския съюз и с българското общество, само и само да запази статуквото", убеден е бившият български посланик в Москва.

Според Василев, в руските енергийни проекти няма ясна бизнес логика и доказателства, че са търсени на пазара и че могат да бъдат печеливши. "Подозирам, че една от следващите реакции на Еврокомисията ще бъдат разследванията за неправомерна помощ от страна държавите-членки при осъществяването на тези проекти и така може да се стигне до истината за непрозрачните и изкуствено завишени цени на руските енергийни начинания, както и да бъдат разкрити кръговете и конкретните лица, които се облагодетелстват от тях. Експертите откриват в изчисленията за себестойността на "Южен поток" завишение от поне два милиарда евро, което не намира оправдание и не може да се обясни при сравнения със сметките за подобни проекти в Европа. Този факт поражда съмнения за циркулирането на нерегламентирани бизнес практики и създава огромно напрежение в обществото. Подобни разминавания няма как да убягнат от погледа на Еврокомисията", убеден е Илиян Василев.
http://www.svobodata.com/page.php?pid=13761&rid=11104




Гласувай:
8



1. olivie - А ако е вярно, че 20% от Газпром е
07.06.2014 15:18
собственост на Ротшийлд, тогава какво правим с тоя анализ?
цитирай
2. josarian - Оливие, единия вариант е да прегърнем руснаците и Газпром и да им разцелуваме задниците, като продължим да бъдем зависими от енергийната им политика,
07.06.2014 15:46
другия е да си гледаме националния интерес и да не позволяваме да ставаме васал на руските имперски интереси.
цитирай
3. andrei - Ако слушаме соросоида Станчев,
07.06.2014 16:00
ще ни накара да повярваме,че по-изгодно е да носим газ с кофи от САЩ!!!То бива продажничество,бива,ама тоя Идиот надмина всички!Ако не са парите на Сорос, идиота Станчев ще умре от глад!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3636728
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930