Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2014 21:59 - Русия заблуждава, че строи европейския газопровод „Южен поток”, а всъщност изгражда местния „Южен коридор”
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1776 Коментари: 4 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 София. Екип на телевизия СКАТ се е завърнал от Русия, където е провел журналистическо разследване, свързано с изграждането на газопроводът „Южен поток”, съобщиха от пресцентъра на НФСБ. На руска територия журналистите са били щателно проверени и разпитвани от властите за целта на тяхната визита. Фактите, които са констатирали журналистите Димитър Байрактаров и Светослав Стойнов са следните: на територията на Краснодарския край се извършва строителството на планирания преди повече от 40 години газопровод „Южен коридор”. Недостигът на газ, който изпитва този край, е за повече от шест милиарда и половина кубически метра, това е една от причините за започналото строителството на така наречения газопровод „Южен коридор”. Строителството му се извършва от фирмите „Стройгазмонтаж” и „Ленгазспецстрой” - собственост на Аркадий Ротенберг, който е близък приятел на руския президент. „Южен коридор” е разделен на два отделни маршрута - източен и западен. По този начин руската страна създава илюзията за усилено строителство на газопроводи, които да доставят газ за „Южен поток”, който трябва да започне от руското крайбрежие. „Южен коридор” и „Южен поток” са различни неща. Журналистите от СКАТ са установили на място, че агрегатите, с които се оборудват компресорните станции са руско производство модел „Ладога-32”. Това оборудване превръща технически невъзможно транспортирането на газ през Черно море, тъй като агрегатите „Ладога-32” не могат да постигнат необходимото налягане от 300 атмосфери. Освен това журналистите установяват, че на една от шумно рекламираните компресорни станции е трябвало да бъдат монтирани четиринадесет такива агрегата, но в паспорта на обекта са отбелязани седем, а в действителност са монтирани само четири. Всичките тези факти говорят за това, че Русия създава илюзията, че усилено строи европейския газопровод „Южен поток”, а всъщност изгражда местния „Южен коридор” като по този начин ще газифицира Краснодарския край и ще засили доставките за газопровода „Син поток”, който в момента носи загуби. 
Всичките тези заблуждаващи действия вкарват България в капан поради подписаните договори между БЕХ и Газпром - българската държава ще трябва да плаща големи неустойки за газопровода „Южен поток”, който технически е неизпълним.

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително
www.focus-news.net/news/2014/06/16/1932505/nfsb-rusiya-zabluzhdava-che-stroi-evropeyskiya-gazoprovod-yuzhen-potok-a-vsashtnost-izgrazhda-mestniya-yuzhen-koridor.html
image




Гласувай:
28



1. yotovava - Ха такааааа
18.06.2014 07:03
и сега какво ще рекнат защитниците на Южния Паток?
цитирай
2. vencivaleri1951 - Ще рекат, че "журналята" може би са пили, яли, правили любов...там,
18.06.2014 20:00
yotovava написа:
и сега какво ще рекнат защитниците на Южния Паток?

но нищо не са разбрали от това което са им обяснявали.
Краснодарския край е с територия и население почти колкото България и е област "газоразпределител" в Русия, а и за Украйна/Южна/, Турция.../" Син поток" тръгва от там/
Не градовете...селцата са газифицирани там. Където няма тръби/малко потребители/ цистерни зареждат домовете./ в дворовете резервоари с метан под високо налягане. "жижаны газ/ Там например видях за пръв път жилищни блокове със собствени газоколонки. Във нас БРГК /Българоруска газова компания/ е дъщерна фирма на КубанГазпром. Директора на Топенержи и "Южен Поток" Игорь Иолкин е имено кадър на Кубангазпром. Така че Краснодарци транзитират десетки милиарди газ годишно. Самия факт че Краснодар потребява 6 млрд м3 газ говори достатъчно за нейната газопреносна система ниско налягане. За сведение България потребява около 2млрдм3
и спада към страните със средо потребление на газ. Краснодарския край както казах е съизмерим като площ и население с Б-я и потребява три пъти повече газ от нас. И как го прави като тепърва ще го газифицират??? Поетесо , да те питам дали Антелина не е почнала да работи и за СКАТ, защото подобни "изпълнения" си мисля, че са неин патент:))) Бъди здрава!
цитирай
3. ykpaina - ...
18.06.2014 22:43
vencivaleri1951, докога ще се изказваш неподготвен бе значи... не ти ли омръзна... май ти прави кеф да се излагаш, а?

Долгосрочная краевая целевая программа "Газификация Краснодарского края (2012 - 2016 годы)

Утверждена постановлением главы администрации (губернатора) Краснодарского края от 10 мая 2011 N 437

Само един цитат /за останалото давам линк, че е много текст/:

"Однако в настоящее время из 1762 населенных пунктов Краснодарского края остаются негазифицированными 892, или более 50 процентов. Особо важна реализация социально значимых, крупных проектов Программы Туапсинского, Новопокровского, Мостовского, Отрадненского, Крыловского, Лабинского, Апшеронского районов, городов Сочи, Горячий Ключ, уровень газификации в которых от 5,9 процента (Туапсинский) до 65,6 процента (Тбилисский район), при среднем краевом уровне 72,9 процента.

Отсутствие финансирования на завершение строительства смонтированных газопроводов приведет их к технической непригодности. Не будет обеспечена подача газа в населенные пункты Краснодарского края. Отсутствие сетевого газа почти в 900 населенных пунктах края сдерживает развитие социальной инфраструктуры, значительно уменьшает инвестиционную привлекательность территорий, способствует ежегодному увеличению эксплуатационных затрат социальной и коммунальной сфер."

А, и още нещо:
"Общий объем поставок природного газа потребителям Краснодарского края составляет 8 миллиардов куб.метров в год.
На долю населения приходится 3,4 миллиарда куб.метров газа."

Твойта версия "Краснодар потребява 6 млрд м3 газ" я няма никъде. Обади им се на тия краснодарци да си оправят цифрите да не се излагат!


http://www.gazportal.ru/info/gazifikacija/krasnodar/


цитирай
4. vencivaleri1951 - И къде е противоречието?
19.06.2014 03:30
[quote=ykpaina]vencivaleri1951, докога ще се изказваш неподготвен бе значи... не ти ли омръзна... май ти прави кеф да се излагаш, а?

Долгосрочная краевая целевая программа "Газификация Краснодарского края (2012 - 2016 годы)

Утверждена постановлением главы администрации (губернатора) Краснодарского края от 10 м

"Однако в настоящее время из 1762 населенных пунктов Краснодарского края о


Вие смятате, че 8млрдм3 газ потребление за Краснодарския край е нисък резултат?
Ами той е сравним с потреблението на Европа-700млрд куб метра-500млн население и по добро от това на Украйна около 50млрд м3 . Аз съм бил "на Кубань" преди няколко години и ми е останала цифрата 6млрд. Написахтова което съм видял и чул. Нали разбирате , че твърдението , че Южен поток като проект и действие е блъф само за да се газифицирал Краснодар е някакво безумие. Или журналистите са били пияни или авторът на постинга. Имало недостиг от 6млрд куб м за областта. Това е пълна простотия като от там се транзитира газ за Ростовчани, Новоросийск, Южна Украйна, Турция-просто безмислици. Аз наистина не съм подготвен по въпроса, но няма никаква логика в постинга. Всеки пише за Ю поток според пристрастията си. Бил на загуба, бил на печалба, ще станел, нямало да станел...
Без да съм специалист разсъждавам по следния начин. Няма как един проект в който да са съучередители Италия, Франция, Русия , и за който Германия не е силно против да не стане. Същата "драма" беше и със Северен поток където янките притиснаха Прибалтика и Полша да саботират проекта. И какво се получи...Финландия даде екваторията си, а Германия даде част от газопреносната си мрежа и голяма част от парите. Дори екс канцлерът Шрьодер оглави проекта.
Същото ще стане с "Южен поток". Европа излиза от рецесия, газ е нужен и газопровода ще се построи.Дали през България или Турция ще се построи. Най много да се хапеме и да продължим да плащаме скъп газ по подобие на Полша, Прибалтика, а вече и Украйна
И още нещо. Във вашия цитат се говори за над 70% среден уровен на газификация за района. Това е много мисок резултат. Посочват се слабо газифицирани райони около Черно и Азовско море . Ами там и нуждите са по малки-топло е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625794
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031