Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 20:32 - украинските авиация и артилерия потопиха в кръв донбас
Автор: kolevm38 Категория: Политика   
Прочетен: 1332 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Украинските авиация и артилерия потопиха в кръв Донбас Разкъсани трупове на жени и деца в Кондрашовка, разстрелян автобус и жертви в Славянск Публикувано: 2 юли 2014, 20:50 | Обновено: 2 юли 2014, 20:50   прочитания: 8492 | коментари: 72     Донбас, Украйна image Разкъсани човешки тела по дворовете на Кондрашовка след бомбардировката от два украински Су-25 Подчинените на Киев войски с нарастваща интензивност и жестокост продължават да подлагат на артилерийски и авиационни удари граждански обекти в Донецка и Луганска области. "Артилерията на противника работи непрекъснато. Води се огън по Славянск. В района на моста през Казьонний Торец е разстрелян гражданский автобус. 2 са загинали, трима са ранени", съобщи народният губернатор на Донбас Павел Губарев, цитиран от Интерфакс. Според местните власти, цитирани от РИА Новости, силоваците сега се опитват да затворят обръча около Славянск. Води се сражение за с. Николаевка, което съединява града с "Голямата земя". Украинските войски използват танкове и артилерия. Сред цивилното население има много жертви.

Днес два украински бомбардировача са нанесли удар по жилищен квартал в с. Стара Кондрашовка на около 20 километра от Луганск. Според кореспондент на LifeNews това е, това са били Су-25. Загинали са седем души, в това число 5-годишно момиченце, което предния ден имало рожден ден. Има и 8 ранени, които са откарани в болница.

image
Улиците в Кондрашовка приличат на лунен пейзаж

След бомбардировката на една от улиците в селото са останали четири огромни ями. По дворовете на околните къщи са разхвърляни останки от човешки тела. Взривоте са били толкова силни, че буквално са разкъсали хората. Много къщи са разрушени до основи, предава кореспондентът на LifeNews.

"Летяха два самолета. Започнаха да бомбардират. Убиха сина ми. Убиха двама съседи. Зверове! Сринаха къщата ми", разказва местния жител Стас Иванов.

В четири часа тази сутрин артилерийски снаряд се е взривил пред входа на училище в кв. "Шенченко" в Донбас. Жертви няма поради ранния час. Късмет е извадили и персоналът на детската градина "Топольок" в жилищния район "Артьом" в Славянск. Мина е пробила покрива на детското заведение и го е разрушила почти изцяло. Децата са били евакуирани още на 25 май, а персоналът още не бил дошъл на работа.

image
Руините от детската градина "Топольок"

След новината за кървавата бомбардировка на с. Стара Кондрашовка от Днепропетровск дойде информация, че един щурмови бомбардировач Су-25 е паднал на летището и се е взривил. Според УНИАН пилотът е успял да се катапултира, разрушения и жертви нямало. Не се съобщава дали това е един от бомбардировачите, които са атакували Кондрашовка.

Опълченците повсеместно оказват яростна съпротива на киевските войски. Информационният център на Югоизточния фронт съобщи за два пленени танка и един БТР в сраженията около Краснодон. Според техни командири, украинските войски все по-често използват тактиката на "изпепелената земя", като бомбардировките и артилерийския огън, включително с реактивни установки "Град", се води по площи от голяма дистанция, а не по конкретни цели. Тази тактика, прилагана от американците във Виетнамската война, води до големи жертви сред цивилното население, но пък атакуващите дават по-малки загуби в жива сила и така се тушира недоволството в страната от непопулярните военни действия.

Властите в Киев сами изтъкват с използвата от тях терминология, че само през първия ден след прекратяването на примирието "са унищожени 1000 терористи". "Първото денонощие след едностраннато прекратяване на огъня в Донецка и Луганска области стана последното в живота на повече от 1000 руски терористи и местни въоръжени криминални типове." Това написа на страницата си във Фейсбук съветника на министъра на вътрешните работи на Украйна Зорян Шкиряк.



Гласувай:
1



1. 1997 - А Киев обяснява, че иска мир и примирието е спазвано
03.07.2014 23:34
При това разминаване и при "слепотата" на Държавния департамент за извършени военни престъпления започва да се убеждава човек в класовия характер при оценката на събитията. В Блог.бг нещата също се интерпретират противоречиво, само че тези, които искат смърт на Путиноидите сами не знаят експлоататори ли са или са експлоатирани, те просто са надълбоко зомбирани и не оценяват с общочовешки хуманизъм.
цитирай
2. aboychev - ПОСЯТОТО ОТ ПУТИН В ГРОЗНИ
04.07.2014 07:57
ЖЪНЕТЕ В ДОНБАС
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevm38
Категория: Изкуство
Прочетен: 10360701
Постинги: 7858
Коментари: 2111
Гласове: 1996
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930