Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2014 09:25 - Деветте престъпни гряха на Орешарски срещу Отечеството
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1137 Коментари: 1 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Заклеха се в парламента да служат на България, но управляваха в интерес на задкулисието

Орешарски е ударник, изкара мандата по комунистически – в съкратени срокове, само за 421 дни. Този злощастен премиер обаче ще бъде запомнен с това, че надмина по наглост, безочие и продажност дори първия кабинет на мафията, създаден пак с мандат на ДПС. 

Правителството на покойния вече проф. Любен Беров, което се окичи с името на убитата „Мултигруп”, все повече прилича на девствена гимназистка в сравнение с това на развратния Олигархски. И ако Беров, менторите му и министрите му се размиха в тромавото правосъдие като експеримент на прехода, то отиващото си правителство на ДПС, БСП и Атака не трябва да се спаси само с хули, а да понесе отговорност за пропиляната една година, 

когато вместо да работи за гражданите, беше заложник на  мафията

и задкулисието в България.

Пламен Орешарски ще остане най-дървеният и недиалогичен стопанин на държавата. Отказа да говори с народа си. Пусна полиция и жандармерия срещу протестиращите граждани. Държа се не като държавник, а като мишок, който се криеше от народната любов, влизаше и излизаше на срещи и обществени прояви през задни и странични входове. Подминаваше с пренебрежение въпроси на медиите и обществото. Отказа диалог с протестиращите, заради личните си зависимости от олигарси и мафия. Очаква го съдбата на народното презрение. Гражданите ще го забравят завинаги, но никога няма да му простят.

Престъпленията към Отечеството:

1. Провал с кабинета – за първи път български министър- председател остави корпоративни кръгове да му редят правителството, а той не знаеше даже кои са министрите и заместниците им.

2. Провал с предложения за шеф на ДАНС Делян Пеевски - със защитата на тази кандидатура Орешарски демонстрира, че чрез него управлява задкулисието и мафията, а премиерът е просто сламен човек.

3. Провал в енергетиката – докара сектора до фалит с популистки теории и практики, в стил „късен комунизъм”. След провалите „Белене” и „Цанков камък”, които сътвори като финансов министър на Станишев, сега изкуствено стимулира поддържането на фалшиви цени на тока, за да се тушира социалното напрежение и да се покаже, че когато БСП са на власт - цените падат. Сега това безумие трябва да се плати шоково от народа. Забърка кашата „Южен поток” и вместо диверсификация на газовите доставки ни чакат неустойки и санкции.

4. Провал в службите за сигурност, тотална непригодност да работят за обществото, а не за икономико-политически кръгове и негодници. Пробив на националната сигурност с безконтролното пропускане на хиляди бежанци през националната граница, провал с битовата престъпност, провал с мафията и групировките, провал с корупцията. 

5. Рекламираният като голям финансист и експерт Орешарски допусна банкова криза, която ни върна във времето на Жан Виденов. Проспа скандала между Пеевски и Цветан Василев и реално кризата в КТБ застраши спестяванията на хиляди българи.

6. Правителството оставя след себе си един провален бюджет, нереалистичен, с неадекватна приходна и разходна част – истинска бомба за следващите правителства. Икономисти сочат, че дупката в него е над 10 млрд. лв.

7. Калинки с фалшиви дипломи и съмнително образование, но с ярки партийни сърца минираха цялата държавна администрация.

8. Провал с усвояването на пари от ЕС, спряха ни ключови програми, както когато Орешарски беше финансов министър, а сегашният му кукловод Станишев премиер.

9. Провал във външната политика – вместо към ЕС, опитаха да преориентират българите към Евразия. Орешарски наложи тежка конфронтация с Брюксел, посети само Китай и от триумфалната му визита не последва нищо съществено.

Предстои икономисти и анализатори 

да изчисляват и преизчисляват поразиите

на това управление. Бързо ще стигнем до конкретни финансови числа, но моралният погром върху нацията няма измерения и тепърва ще го калкулираме чрез поколенията.
www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/24962-devette-prestapni-gryaha-na-oresharski-srestu-otechestvoto.html




Гласувай:
12



1. volnapoesia - хм
25.07.2014 13:00
сигурно Орешарски е бил дете на греха
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625403
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031