Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 00:13 - БОЙКО БОРИСОВ СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ВЛАСТТА
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2334 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Николай Флоров

Цялото удоволствие от играта на бридж е в анонсирането. Разиграването се оставя на слугите.

Един добър политик би трябвало да знае кога е момента да се оттегли. Този момент за Бойко Борисов е сега.

Неговият триумф на «comeback kid» е пълен. Две злобни комунистически издънки,  като Станишев и Манолова, се кълнеха че Бойко никога повече няма да вземе властта. Днес властта е отново пред него, а двамата злобари се мъчат с последни сили да спасяват репутацията си и още не разбират, че вече е загубена.

Бойко има няколко месеца за размисъл. Неговите натрупани от преди негативи обаче би трябвало да  го накарат да мисли бързо: популизъм в тази ситуация е въздух под налягане, а голямото му его изобщо не помага. «Аз и моята партия...», или «аз ще наредя на партията...» в този век повече не  върви.

Партията не е тесте карти. Нито партията е той. Това, което заслужава обаче и не може да му се отрече е, че ГЕРБ излезе здрава и читава от поредното комунистическо премеждие, членската й маса не пострада и атаките срещу нея се оказаха ялови - комунистите нито анонсираха добре, нито си разиграха картите както трябва. А за тях властта е като тесте карти.

Тук обаче трябва да кажем, че изобщо не става дума за карти, а за нещо много повече, а именно оживяването на нацията и отприщване на възможностите й за просперитет и твърд курс на запад, към Европа. Противници на този курс от 25 години са българските комунисти във всичките им разцветки. Противник - и то най-опасния, е техния покровител Русия.

Дошло е време Бойко да преодолее надутото си его и да сдаде ГЕРБ на по-млади и по-квалифицирани хора с определени десни убеждения, по възможност технократи и с повече чувство за национална принадлежност. Нерешителността, която той показа в определени моменти при предишното си управление, не се преодолява само с повече стаж във властта. А и годините го натискат, да не говорим за кръвното.

Никой не отрича неговата роля в изграждането на ГЕРБ и никой не мисли да го изолира и да го забрави. Напротив, за него винаги може да има почетно място между лидерите на партията, с които може да споделя опита си.

Това, което се иска от целия десен политически спектър, е да проведе дълбоки реформи, които да заздравят работата на демократическите институции и по този начин да гарантират на страната възможности за израстване на здраво гражданско общество – единствената сигурност срещу комунистическите опити за реваншизъм. Такива реформи вървят ръка за ръка с нужните икономически стимули, основани на свободната инициатива.

Да повторим – Бойко направи нужното, за да излезе ГЕРБ честно от изключително трудна ситуация, но това не е достатъчно. Да го успокоим – ако му се иска славица,  да го уверим, че му е гарантирана като основател на партията, далновидно предоставил открилите се пред нея възможности за широката членска маса.

  

Не очакваме от него да развихри шанса си за отмъщение срещу зловонната комунистическа сбирщина – в края на краищата той трябва да е разбрал, че е нормално политиците да се препикават един друг и че няма нужда да гони карез. Такова отношение е венецът на победителя и обикновено е характерно за големите личности. А ако трябва да прибавим още благинки към неговото оттегляне, да не забравяме, че така хиляди негови почитателки няма да имат причина да го намразят, ще му пишат поеми и ще му плетат топли пуловери во веки веков.

www.svobodata.com/page.php

 




Гласувай:
8



1. staler - боику е тъп милиционер взел се на ...
30.07.2014 05:45
боику е тъп милиционер взел се на сериозно за генерал а партията му се състои от провинциални комун.функционери от низшия ешалон т.е. нито по лош нито по хубав от другите партии мутанти.не само че няма да се откаже но този път ще докара нещата до истински народни вълнения в които слабия ,мижаво заплатен гласец на соросоуроиди като теб въобще няма да се чува.
цитирай
2. apostapostoloff - Точно така!
01.08.2014 15:14
Много правилно. Да не забравяме също така, че българската политика ужасно похабява човека. Пък и самият Бойко вече не е напълно здрав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3620572
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031