Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 20:32 - Кичът БСП
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2544 Коментари: 8 Гласове:
26

Последна промяна: 31.07.2014 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Току-що отминалия конгрес на БСП може да бъде изразен само с една дума – кич.

Два дребни детайла в потвърждение на това определение. Десетина дни преди да бъде избран за лидер на бившите комунисти, Михаил Миков, председател на НС, бе заснет в родната му Кула да се наслаждава на знойна певачка, хвърляща гюбеци върху масата. Бившият лидер Сергей Станишев, под чието мъдро тринадесетгодишно управление партията претърпя към десетина изборни поражения – и който публично излъга съпартийците си и се спаси от отговорност в Брюксел, произнесе емоционално прощално слово, в което спомена, че сред най-скъпите на сърцето му спомени ще останат терличките, плетени от членовете на БСП за свидните му дечица.

Направо сърцераздирателно, няма що. Кич от най-висока, платинена проба. Може ли след казаното някой да си представи, че неговото голямо комунистическо сърце не прелива от обич и благодарност към благородния лумпен-електорат, към социална България и нейното светло социалистическо бъдеще? Че този майчин син, припознал страната ни като своя родина през 1996 г., този труженик за добруването народно, дето няма и един ден трудов стаж, наистина моли да му бъдат простени грешките – от партията, която винаги е права, когато съгреши дори?

Няма какво да говорим повече за него. Биш трябвало да говори прокуратурата, длъжна да му потърси отговорност за милиардните щети, които България понесе и при предишната, и при тази тройна коалиция. За нарастналия външен дълг, за далаверите на аверите му от КТБ, за банкрутиралата енергетика, за дупката в държавния бюджет и тази в здравната каса. За АЕЦ „Белене” и за „Южен поток”, за опорочените избори и неимоверната наглост, с която крепеше сламения кабинет на Орешарски, за аферата Хохегер и за Пеевски като шеф на ДАНС. И за много още неща, за които споменатата прокуратура от години достолепно мълчи.

Бъдещето пред БСП? То е такова, каквото са си го избрали сами. Безликият нов лидер най-добре илюстрира това бъдеще. Мечтата на Сергей Станишев за самостоятелно управление ще си остане само мечта, предстоящите парламентарни избори ще бъдат пълен провал, опитите да се направи римейк на Костинбродската лъжа, които Бареков лансира в момента, ще пропаднат безславно. Въпреки всичко обаче българските неокомунисти няма да се разпаднат и няма да изчезнат.

Сигурно ще се запитате защо. Отговорът е елементарен: защото са еманацията на малоумието българско и българската простащина. Те за съжаление скоро няма да изчезнат. А докато са налице, ще ги има и разните Станишевци и Миковци – да ни тровят живота.
Едвин Сугарев




Гласувай:
26



1. sande - Перфектен анализ!
31.07.2014 20:55
Кратък, точен, ясен, безпощаден!

БСП си остава проблема на България.

цитирай
2. vistalon - sande,
01.08.2014 12:21
повече от перфектен ;)
цитирай
3. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
01.08.2014 13:20

Никога повече няма да получат еднолична власт.
Електоратът им с всяка изминала година намалява.
Ще дойде време, когато ще скачат до небето, ако изобщо влязат в Народното събрание.

цитирай
4. lado - Тва добре.
01.08.2014 14:48
Обаче подозирам Боковистки уклон у теб. Което означава, че Йосарян от Параграфа няма да одобри.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Виж естете,
01.08.2014 14:48
Човек не избира къде да се роди, към кой етнос да принадлежи, какъв бит ще "завари" в семейството което го е създало.
Да, Миков е роден в Кула, избиран е във Видинско и избиратели са му и от етноса където кючекът е традиционен танц. Впрочем този танц е поливалентен ако не знаеш. Танцува се и на световни сцени, на масови и лични празненства-на под, на каруца, на маса...И какво да направи миков-да бутне масата, да си тръгне.? Така разбират хората уважението , така го правят.

Големият индийски гуру Вивекананда изнася лекции в различни щати на САЩ в началото на миналия век. В Тексас га канят на гости в някаква ферма. Той приема поканата и отива заедно със свои последователи. Домакините направили маса, стекове цвърчат на скарата и последователите онемели и станали да си ходят , но видели как гуруто похапва мръвки и си пийва бира. Питат го:
-Защо учителю? Месото е грях, мръсна храна. Алкохолът също
-Да грях е-казал великият Йога. Грях е защото е убито същество. Тазижена не знае , че е грях. Наша задача е да и кажем, но не днес, не тук. Тя е дала всичко от себе си за да ни угоди, за да ни е приятно и вкусно. Животното така или иначе е убито и аз приемам този грях върху себе си, но не мога, нито желая да огорча тази добра жена с поведение което Вие сте готови да демонстрирате. Такъв грях аз не мога да приема и не е по силите ми.
Толкова за кючека!

Миков може да е безличен и вероятно за това няма да го намериш на фотографии с главатарите на организираната престъпност в нас. Нито ще го откриеш във фирмения регистър като съдружник с тях. Той е до толкова безличен, че не нарича избирателите си лош маТрЯл. Не знае, че България е обявявала война на Русия/ВСВ:)/, не е наясно че Аржентина е фалирала натовска страна. Бъди здрав
цитирай
6. apostapostoloff - СДС, като една от фракциите на БКП,
01.08.2014 15:19
безславно си отиде, сега е ред и на другата фракция...
цитирай
7. vencivaleri1951 - И
01.08.2014 16:12
apostapostoloff написа:
безславно си отиде, сега е ред и на другата фракция...


ще трябва да се връща БКП.:)
цитирай
8. blm - Извод от " Виж естете,"
01.08.2014 17:44
vencivaleri1951 написа:
И какво да направи миков-да бутне масата, да си тръгне.?
...

Тазижена не знае , че е грях. Наша задача е да и кажем, но не днес, не тук.
Толкова за кючека!


Извод: Миков да я заведе на друго място и да й "обясни" греха. Иначе на снимката е доста "разкефен".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635488
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930