Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2014 00:23 - „Държавното обвинение“ представи нова, подобрена версия на проверката си в КТБ - тя е също толкова безумна, колкото и първата.
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1682 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 15.08.2014 00:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Доказателствата преди да ги намерят „Държавното обвинение“ представи нова, подобрена версия на проверката си в КТБ. Тя е също толкова безумна, колкото и първата.
Уважаеми зрители, имаме новина. Цветан Василев е обвиняем. Така сигурно щеше да протече N-ският сутрешен блок в N-ската телевизия, ако Бреков не се беше превърнал от „най-добрия водещ“ в „най-отговорния политик“. Слава Богу, тази гротеска ни беше спестена по едно странно стечение на обстоятелствата, превърнало Бареков в политик. 

 

Но и без Барековата намеса прокурорската позивна „Цветан Василев обвиняем“ се превърна в поредния епизод на нискобюджетна комедия. Какво всъщност ни каза прокуратурата с „регулярното си съобщение“ от 12 август:

 

 1.      Цацаров и компания са запомнили кога е рожденият ден на Цветан Василев и го „поздравиха“ със съобщение, от чийто текст се разбира, че е могло да бъде обявено и преди 10 дни. Сигналът е повече от ясен – внимаваме за теб.

 

 2.      По казуса КТБ се работи. Може и да не се събират работещи доказателства, но се работи. Разбирай - едни прокурори нещо се суетят из една банка. Резултатът ще е близък до този с „убийците“ на Пеевски

 

3.      В КТБ има чували. Може да не са с 206 млн. лв., но има чували. По последни данни - с нарязани хартии. А може все пак служителите да са нарязали тия 206 млн. лв. с цел да ги изпратят във Виена с едни самолети. Версията Чували 2.0 обаче е още по-комична от първата.

 

4.      В КТБ обичат да си комуникират с бележки. Освен „не пускай вътре квесторите“, уж сложена върху монитора (!!!) на изпълнителен директор, се появиха и нови. Този път върху кашони, сврени по мазетата. Новите хитови надписи са „да се махнат при проверка“, „да не се дават на одиторите“ и др. подобни.

 

Като извод от всичко това може да се каже, че или в прокуратурата работят СЛАБОумни екземпляри, или те наистина си мислят, че имат насреща си единствено читатели на Пеевските медии. Защото как иначе да си обясни човек поведението на „държавното обвинение“, което от вчера между редовете каза: „Василев, стой си, където си. Нито те искаме, нито ти пожелаваме да се връщаш. Ние те обвиняваме в недоказуеми деяния – ти си траеш. Схващаш?“

 

Но пък на Василев очевидно не му се трае много и отговори на Цацаров и Пеевски с пост във Фейсбук. В него обясни на „държавното обвинение“ (поставям го в „“, защото това обвинение от доста време действа в частна полза, така държавното в него е само за благозвучие), че леко са се пообъркали с Европейска заповед за арест. 

 

Но пък целта на вчерашното съобщение е изпълнена - по вестникарските сергии на Пеевски лъщят заглавията на парцалите на Пеевски. А на тях „мустакатият аферист“ е арестуван, обвинен, издирван, укрил се и отлетял за ЮАР (не можал да вземе чувалите). Всичко това едновременно.

 

Всъщност най-съществената част от прокурорска басня е свита в едно изречение. А то гласи: „Разследването не е фактор, с който е необходимо да бъдат съобразявани решенията на компетентните органи за изплащане на депозитите.“

 

Ила казано по цацаратурски: „Искров, оправяй се“. След като привлече новият министър на финансите Порожанов да участва в оправдателния му режим, сега гуверньорът на БНБ е лекинко поизоставен от досегашните си партньори. 

 

Искров, моля те, не се препотвай пак. Подай си оставката!

 

А действията на „държавното обвинение“ вече са дотолкова принизени, и то не само по случая с КТБ, че едва ли вече има някой, който да не разпознава в прокуратурата Цацаратура.

И „новината“ от 12-и можеше да звучи просто така:

 

ЧРД! От Цацаратурата с любов.

 

Мирослав Иванов

Финансови смислици” (miroivanov.com)




Гласувай:
14



1. planinitenabulgaria - Посланието на прокуратурата, която подкрепя ДПС е ясно:
15.08.2014 05:09
Разследването не е фактор, с която трябва да бъдат съобразявани решенията на компетентните органи за изплащане на депозитите".
А накъде ще продържи пътят на Цветан Василев, аз имам предположение: В държаватаа, в която отнесе окраденото на времето снахата на Мирчо Срасов, банкерката Меджидиева. Законите там са такива, че ако влезнеш в страната с пари, те ако са крадени остават за ЮАР.
А за мощта на ДПС и за възможностите й предстоида научим. След раазцеплението в БСП на висши задкулисни и наизиграни задкулисниДПС ще събере такъв електорат сега, че на останалиите политически партии свят щеим се увърти. Напомням, че следващите избори са точно на байрама и длъжните да гласуват за ДПС няма как да шиканерят пред Догана, Анал, Местана и другите...
цитирай
2. josarian - Аз имам притеснението накъде ще продължи пътят на Делян Пеевски и кликата зад него!?
15.08.2014 08:14
Именно там трябва да се търси ключът от бараката в джобовете на дечелата кукла на верига и в ръцете на държащите веригата. Който не го е разбрал, ще продължи да Бъде роб в собствената си държава.
п.п.А синът на изверга Мирчо Спасов получи заслужеото си от съдбата. И Веска Меджидиева, както и останалата червена сволоч.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626887
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031