Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2014 08:01 - Гласувайте, но като мен! Ако не, идете за гъби…
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1448 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вчера се оказах в нещо като спор с някакви хора, които заявяват, че нямало да гласуват. Аз по навик се ядосах, и леко заядливо взех да им задавам въпроси, на които знам, че няма как да отговорят. Додеяло ми е от, де-факто, умни хора, които развиват какви ли не нечувани (собствени!?) теории за света, демокрацията и за Българската тъжна действителност. И то, само и само за да оправдаят баналната си леност и пълната си липса на позитивизъм.

Само че, след като си изпросих няколко по-резки отговора от типа на “Кой си пък ти, че да ме караш да гласувам?!”, се замислих дали пък не бъркам някъде. И защо всъщност се ядосвам!?

Истината е, че не просто ми се ще хората да гласуват, а всъщност – да гласуват именно за партията (коалицията), за която ще гласувам и аз! Всъщност, истината е, че нямам нищо против феновете на комунягите от БСП, на Бареков, ДПС, АТАКА и т.н., на 5-ти Октомври да идат за гъби! Като се замисля, никога не бих навивал някой разколебан комуняга да иде да гласува. Да не съм луд?!

Тук идва момента с интелигентните, мислещите, начетените, принципните и свободомислещите негласуващи. Ядосвам се, защото именно те би трябвало най-лесно да осъзнават действителната ситуация в България. Не е нужно да си носител на Нобелова награда за социология, икономика, философия, или там каквото и да е, за да забележиш, че у нас няма 20 партии, а има само две страни(и половина). Трябва съвсем, ама съвсем малко мозък, за да ти е ясно, че на света никога, нищо не може да бъде идеално, еле пък у нас.

Не, наистина, не ви разбирам, когато твърдите, че няма да гласувате!

Едната страна иска реформи, иска върховенство на закона, иска нормална, модерна, бързо развиваща се България, независима от Руската имперска политика и нейните слуги у нас, нормално здравеопазване, модерно образование, и т.н. На тази страна се намирам и аз!

Другата страна, в цялото си перверзно “разнообразие” от партии, кланове и картели, мрази Европа, обича Русия и нейните рубли, не желае прозрачност, а предпочита мътилката на сивата икономика, на шуробаджанащината, на корупцията, на циганските купени гласове, манипулациите, клеветите, опорните точки, чалгата, кебапчетата и подстриганите глави, провокациите и контра-протестите, псевдо-партиите ментета, и т.н.

Е, какво има тук за чудене, умуване и избиране, бе хора?
www.frujin.com/




Гласувай:
5



1. ssvetozar - Доста опростено виждане
02.10.2014 13:16
Именно такива разбирания отблъскват да се гласува.
цитирай
2. krumbelosvet - .
01.04.2017 17:48
.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626558
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031