Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 08:16 - Кратка история на БСП (for Dummies), Част 1
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1854 Коментари: 3 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Written by Frujin

Защо у нас няма нормална лява партия? Какво се случва с БСП? Кои са те, всъщност? Как стана така, че малка шайка про-руски шмекери, икономически и културно подчинени на Москва, да се ебават с цял един народ в продължение на толкова десетилетия?

Не че ми пука особено, но реших да се замисля дупчейки тавана с поглед. В крайна сметка смятам, че повечето отговори се крият в историята. За да разберем днешната ситуация, май ще се наложи да се върнем назад във времето и да проследим случките около така наречената левица у нас. Всъщност, по-правилно казано, на нейният отровен двойник …

Началото …

imageСредата на 19-ти век. На бедните отдавна им е писнало да са бедни и искат вече да са богати. Появява се Маркс. Той им обяснява простичко, че проблемът не е в тях, ами в богатите, които могат да плащат и повече ама не искат защото са лоши! Появяват се комунягите (тогава им викат социалисти!). Идеята им е да барнат капитализма малко, за да стане по-добре за всички. За жалост, но напълно логично, по-голямата маса бедняци не успяват да схванат 99.99% от “Капиталът“, и запомнят само най-важното: богатите са лоши!

Краят на 19-ти век. Социалистите из Европа се карат за това как точно да се действа. Една част искат да променят капитализма само с приказки, т.е. постепенно и с реформи, а другите искат да има бой. Първите ги наричаме “социалдемократи“. Вторите са известни като “комуняги” и искат да вземат властта с пушки и бомби, да изтрепят който не е съгласен, да откраднат всичко от богатите и да го направят общо, … т.е. ничие!

Дядо Благоев. Първо, дядо Благоев не е дядо, а объркан младеж, краен нихилист (много модерно из Русия!!), обущар и има брат близнак. След известно шматкане да учи из разни градове в България и Турция, накрая се оказва в Петербург, където окончателно се смахва по идеите на Маркс. Започва да прави проблеми на тамошната власт и тя логично го изхвърля го като мръсно коте от Русия. Тогава той се връща в България за да прави щуротии на местна почва. Кофти номер!

1891, Аферата “Бузлуджа”. Благоев, тогава на 30-тинаimage години, и група от 20-тина бедняци-наивници си спретват на Бузлуджа тайна среща и основават социалдемократическа партия. Идеята им е да направят преврат за да станат бедните богати. Срещата е тайна защото по това време Стамболов не се кефи на никнещите като гъби анархистки, русофилски и всякакви други крайни организацийки. А точно по това време на Бузлуджа има народни чествания по случай годишнина от гибелта на четата на Хаджи Димитър. Така 20-30 пишман социалисти успяват да останат незабелязани в тарапаната от нормални българи. В последствие на това комунягите започват да му викат “Конгрес”. Хаха!

1894 БРСДП. По време, и малко след аферата “Бузлуджа”, не-Благоевите социалисти също се събират в някакъв съюз. А през 1894 и двете групи решават, че богатите няма да си дадат парите ей така просто, и затова се обединяват в една по-голяма БРСДП – Българска работническа социалдемократическа партия, последният да затвори вратата. Да, обаче бедните, ужким обединени, си остават разделени по въпроса трябва ли да се избиват богатите или може само да се изнудват. А като се има предвид, че гяволите на чело на партията не се понасят и постоянно се дърлят помежду си, естествено се стига до разцепление почти веднага, още през 1903/4.

Широки социалисти. Това са тия отцепници, дето мислят, че само с приказки и реформи ще стане номера. Правят коалиции с други партии, опитват се да бъдат демократи и като цяло са по-малко кофти… и по-образовани.

Тесни социалисти. Тези са абсолютни ненормалници. Кръщават се “тесни социалисти” защото наистина са тесни в идеите си. Те смятат, че колкото по-прост и беден е работникът, толкова по-истински фен може да им бъде. Съответно набират членове само по фабриките. Освен това са убедени, че бедните ще станат богати  (или обратно, за тях е все едно!!) само с бой. Това е бъдещото БКП.

Балканските и Първата Световна. Тук почва да си личи какъв проблем са комунягите. Докато другите партии (включително и “широките”!) въртят и сучат, че някак си ако може България да си реши националния въпрос с Македония, тесните социалисти (т.е. бъдещото БКП) през цялото време ходят да агитират против войните, деморализират армията и говорят за някаква си Балканска Федерация. С две думи, национални предатели!

1917, Октомврийска Революция. Първата Световнаimage още тече, когато комунягите в Русия, водени лично от Саурон (по-известен като Ленин) взимат властта. Това става след много бой, избиване, кланета и разруха. Русия излиза от войната, само за да влезе в гражданска война за десет години. Понеже има много митове за т. нар. ВОСР, ето малко факти:

  • 9 месеца преди Ленин (февруари 1917), в Русия има буржоазна революция, царизма е свален и е установена република!
  • Ленин никога не е бил работник. Бил дребен дворянин и е имал имение!
  • По едно време е бил помощник адвокат, но се е оказал некадърен!
  • Живял е маса време из Европа с не е ясно какви пари (#КОЙ??)
  • През април 1917, той и още 30-тина комуняги са телепортирани в Русия с помощта на германските власти (#ЗАЩО??)

Войнишко въстание. След простотиите в Русия, местните комуняги са в телешки възторг. Навсякъде по фабриките работници гледат мръсно изпод вежди фабрикантите, и вместо да се учат да четат и пишат в свободното си време, седят и точат ножове. Армията ни е разбита при Добро Поле и част от дезертиралите войници, бягайки, решават да спретнат бунт. Комунягите, виждайки какво става, се опитват да “яхнат” въстанието в типично техен стил, ама не им се получава. По-голямо влияние над войниците има партията на селяните (БЗНС) и тя ги повежда, но само за да бъдат напляскани няколко дни по-късно край Горна Баня.

Ела изгрей, БКП. През 1919, след провала на войнишкото въстание, комунягите осъзнават, че без всеобща революция няма как да стане. А истината е, че дотогава (бидейки крайно тесни) те не признават селяните за истински бедни. Все пак, селяните си гледат марулите сами и това ги прави буржоа, нали така? Тесните социалисти се прекръщават на Комунисти (БКП) през 1919 и официално стават фенове на Ленин и болшевизма. т.е. на боя и кървищата. В този момент обаче, повечето селяни са електорат на БЗНС и фенове на Ал. Стамболийски. БЗНС е по-силна от БКП защото тогава (както и сега) България е най-вече селска държава. Между двете партии се заформя сериозна борба за всеки неграмотен селянин, за всеки пропаднал, и за всеки мизерстващ потенциален избирател.

Деветоюнски преврат. През 1923 селяните (т.е. БЗНС) управляват само  няколко години (след демократични избори!!), но успяват да направят маса простотии! Стига се дотам, че си правят групи въоръжени със сопи (още през 1919!), които да им помагат да се крепят на власт – оранжевата гвардия. През 1922 БЗНС организира масов побой над опозицията (естествено със сопи!). След това започват да съдят опозиционните лидери за ужким минали грехове (след измислен референдум!).

В началото на 1923, БЗНС правят грандиозен селски номер и фалшифицират изборите така, че се оказват с 80% от местата в парламента. Тогава на нормалните българи им писва и се сформира т. нар. Народен Сговор. С помощта на армията Сговора прави преврат за да спаси държавата. Тъпото обаче е, че в процеса бива избит бая народ. Тъпото е също, че в резултата на преврата сериозна част от по-простите и бедни селяни стават фенове на комунягите, което по-нататък ще има голямо, тъпо значение.

imageСептември ще бъде Май. Комунягите вече съвсем не са българска партия, а “съвеЦка“. Те са тотално финансирани от Коминтерна и провеждат изцяло чужда политика. Идеята на СССР е да дестабилизира цяла Европа и бедните навсякъде да набият и ограбят богатите за да има справедливост. През септевмври 1923 комунягите организират бунтове, които по-късно ще нарекат (силно преувеличено) Септемврийско Въстание.

Бунтовете са потушени от армията, която остава вярна на държавата. И двете страни дават жертви, но стотици пъти по-малко от колкото комунягите ще твърдят по-късно. Интересното е, че повечето вдъхновители и лидери на въстанието всъщност дезертират и се укриват. Кой в СССР, кой в Югославия (и от там пак в СССР!). Оказва се, че основната жертва е най-бедният и прост човечец, излъган от тях да гърми по нормалните хора, които спокойно си бачкат из градовете. А, да – в нито един голям град няма бунтове! Предимно в северозападна България …

Закон за защита на държавата. След септемврийските бунтове, довели до стотици жертви и какви ли не изцепки, правителството прави избори през ноември 1923. Забележете! Комунягите наричат Цанковото правителство фашистко, пък то прави избори! И то такива, че новата коалиция от БКП, БЗНС и малко анархисти за цвят (т.нар. Единен Фронт), печели цели 25%… след септемврийската дандания! Какви ли ще да са били тия пишман фашисти?!

Едно от първите неща, които новият парламент гласува е ЗЗД (Закон за Защита на Държавата). Целта на закона е да се опази държавността и въпреки, че в него има пропуски, е един сериозен опит да се поставят патриотични рамки на политическия живот в България. По силата на този закон е забранено членуването в нелегални организации, в организации използващи методи на насилие, в групи съществуващи благодарение на международно финансиране, и такива подпомагани от чужди страни, употребяващи въоръжена сила срещу българския народ, и т.н. Комунягите, попадат във, кажи-речи, всички тези кофти категории, и съответно биват забранени от Върховният Касационен Съд.

Най-големият Атентат! В резултат на горния абзац, комунягите минават в нелегалност. Ще рече, че не си казват че са комуняги когато ги питаш, освен ако не те познават. Но това не им пречи да си мечтаят за отнемане на богатството от заможните българи посредством бой. Понеже им е гадно, че са нелегални, те решават да убият някой важен човек за да може да направят още повече убийства на погребението му. Върнете се и прочетете предишното изречение още веднъж – то е вярно и много тъжно!!!

image

Така и става. Убиват генерал Константин Георгиев, влиятелен общественик и патриот, знаейки, че ще бъде изпратен от цвета на нацията. Два дни по късно, по време на прощаването с покойника, комунягите взривяват покрива на църквата Света Неделя. Загиват 213 богати и още 500 са ранени. Това е най-тежкият терористичен акт в целия свят по това време. Безсмислено е да го казвам, но финансирането и операцията се ръководи от … ??

Далечно Конго?? … Неее, кървавата баня се ръководи, осигурена е, и е платена от братската комунистическа партия на СССР! Мамицата им!

След атентата, започва преследване на виновните. Те обаче, по стар комунистически обичай се изнасят, по съвсем не-геройски начин зад граница – с други думи в СССР. У нас остават, за да си го отнесат, предимно простите и необразовани хорица, забъркани в схемите на съветските шмекери. И естествено си го отнасят …

Към втора част: ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Гласувай:
14
01. minevv - hahahah
03.10.2014 09:14
разсмя ме
цитирай
2. enjoy6 - Поздрави!
03.10.2014 09:15
Еха, страхотно!!!
цитирай
3. анонимен - Що не си ебеш путката майна?!
03.10.2014 15:53
Що не си ебеш путката майна?!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 2575346
Постинги: 1547
Коментари: 4947
Гласове: 4772
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31