Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2014 12:52 - Посланик Л. Шопов: Местан-агент Павел, кове законите на България, а аз съм лустриран
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1955 Коментари: 0 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Законът за досиетата лустрира служителите на ДС. Задавам въпроса и към дипломатите и разузнавачите от страните-членки на ЕС и НАТО. На какво основание – аз, офицер от българското разузнаване и дипломат, уволнен от МВнР и хиляди като мен, не могат да заемат държавни длъжности, а председателят на ДПС Лютви Местан, агент на същата ДС – агент Павел, може да кове законите в българската държава и да я управлява. Това попита пред Фрог нюз посланик Любомир Шопов след изборите за 43-о Народно събрание.


Това говори за двоен стандарт. Той смазва вярата и възможностите на стари и млади в страната, допълва Любомир Шопов, който  коментира възхода и падението на етническата партия ДПС, както и политиката  на другите партии.

След избирането на Ердоган за президент и на теоретика и практика  на неоосманизма  Давутоглу за министър-председател, нещата коренно се промениха. Местан получи дългоочакваната индулгенциая - съгласие да бъде единствен посредник при решаването на възловите въпроси между България и Турция. Впрочем те и досега се решаваха еднозначно в полза на съседите - двойно гражданство, пенсии за изселниците, въпросите от траснспортен и друг характер. Преди години президентът Първанов подписа схема, според  която най-важният за България въпрос – Тракийския, практически не може да бъде решен, защото е забутан сред куп  други, с които е несъвместим, припомня дипломатът.

Колкото по-нагоре отива ДПС, толкова по надолу отиват техните ортаци. Пример за това е БСП. Така е, когато политиката се прави за свои, а не за национални интереси. Не знаеха ли шефовете в БСП какво ги чака?  Знаеха, но не си направиха и труда за задълбочен анализ на това, какво може да се получи в  България при създаването на етническа партия. Луканов, Младенов и Лилов помогнаха за нейната регистрация и прохождане, направиха я стратегически партньор на БСП. Така си и остана при Първанов и Станишев. Те само доразвиха безпринципното делене на власта и докараха нещата до най-тежкото изборно поражение на БСП за последните 25 години, категоричен е посланик Шопов.

Фактът, че  те нито веднъж не подписаха споразумение по най-важния въпрос- националния, е голямата безпринципност. В международното право и в българските закони няма общоприета дефиниция за нация. Ако говорим за етнически модел, в България се налага модела „Доган”, който се свежда до това, че нацията се състои от българи и две големи, те ги наричат „стратегически малцинства” – турско и циганско. Според тях единствено ДПС може да бъде гарант за етническия мир в България. Те игнорират най-важното за западния свят – индивидуалната свобода и признават колективната, за да могат да използват т.н. малцинства за политически цели – това ясно пролича при сегашните избори. Купените цигански гласове са десетки хиляди. Тази постановка тласка пряко към разлагане на българската нация и държава, защото води до административна, културна и териториална автономия. Разделя българите, вместо да ги обединява около интеграция към европейските ценности и начин на живот, смята опитният дипломат.

Истината е, че България се състои от българи и етнически групи от български турци, български цигани и т.н. Всеки гражданин е с равни права и задължения, които са гарантирани от Конституцията и законите и единствено държавните органи могат да бъдат гарант за за спазване на човешките права и да търсят отговорност от тези, които ги нарушават. Главното е, с общите усилия като народ с религиозни и етнически специфики, да градим една обща държава в интерес на нацията, без привилегии за едни и ограничения за други. Всеизвестно е, че за малцинство може да се говори само ако хората, споменати по-горе, живеят на чужда територия, но в нашия случай те се раждат и живеят на българска, обяснява той.

Страшното е, че нито един от лидерите на партиите, които влизат в Народното събрание /Може би с известни изключения на Патриотичния фронт/  след изборите от 5 октомври дори не споменават този въпрос като проблем, който трябва да се обсъди и реши в интерес на единна България. Говорят за приоритети – за КТБ, за Южен поток, за здравеопазване и др.,,  защото оттам може да падне пара, но по националния въпрос нито дума, защото иска само честност, смелост и работа – личен келепир няма. А без неговото трайно решаване държавата ще продължи да финансира с парите на данакоплатците политически партии, които работят за собственото й разрушаване, убеден е посланикът.

И още нещо, защо се  лае,  че 350 000 български турци са били изгонени от родината си през 1989 г. Изселническата психоза бе радухана от турските власти, но хората заминаваха с официални задгранични паспорти, със запазена собвеност и с право да се завърнат в България, когато пожелаят. В онези години с Турция бяхме противници в рамките на НАТО и Варшавския договор, но сега сме съюзници в НАТО - би трябвало да решаваме въпросите и в интерес на България. Стига да има, кой да ги постави. Повдигам ги на вниманието на новоизбраните депутати в 43-то Народно събрание, казва накрая лустрираният  дипломат Любомир Шопов.
frognews.bg/news_77737/Poslanik-L-SHopov-Mestan-agent-Pavel-kove-zakonite-na-Balgariia-a-az-sam-lustriran/



Гласувай:
13



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625963
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031