Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2014 20:43 - Скандална тайна! Отказват на ДПС делегация за САЩ
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2567 Коментари: 3 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Няколко месеца вече лидерът на ДПС Лютви Местан прави неуспешни опити да организира пътуване на водена от него делегация в САЩ. Нито прошенията до американския посланик в София Н.Пр. г-жа Марси Рийс, нито писмата до Държавния департамент, са успели да смекчат позицията на американската страна.


Отказът е поднесен дипломатично, но е  категоричен, като в него не се дават обяснения за мотивите. Това научи Фрог нюз от източници в централата на движението. Местан бил много ядосан, защото разчитал една визита във Вашингтон, да официализира ДПС като партия, приемана на високо ниво в чужбина. Засега формацията се легитимира чрез Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП. И разбира се, чрез така жадуваното от години потупване по рамото от Реджеп Ердоган в Турция, с което ДПС показа, че е изместило Касим Дал от сърцето на турския президент, считан от някои за "баща на нацията"и сравняван с Кемал Ататюрк.

Източници на Фрог нюз разкриха, че през 2014 г. е бил изготвен специален доклад в офиса на ФБР в София за икономическите връзки на хора от ДПС. Поводът е бил войната срещу Корпоратимна търговска банка, която бе инспирирана от мафиотизирани политически кръгове. Описани били скандалите около депутатът от движението Делян Пеевски, както и структурата на тайната бизнес империя на партията, ръководена от него, колегите му Йордан Цонев и Камен Костадинов, някои съмнителни действия на новоизлюпения депутат от движението и бивш финансов министър Петър Чобанов и ролята на почетния председател на движението Ахмед Доган. Документът съдържал много точен анализ на контрабандата на цигари, пране на пари, "печелене" на обществени поръчки, усвояване на пари по европрограми от подставени фирми, зависимости на магистрати, министри и бизнесмени от политици на ДПС и пр. Цялата тази документация давала неопровержими аргументи в полза на решението, под различен предлог да се осуети официално пътуване на делегация на ДПС в САЩ с пропагандна цел. Опитите на движението да се изкара дискриминирано по етничеки и религиозен принцип, също не минали. Обама нерядко повтаря в своите речи, че в САЩ има "огромни свободи за всички етноси, но няма и не може да има етнизация на политиката". Аргументите за това са много прости и не са се променяли нито по времето на Рузвелт, който е с холандски произход, нито при Айзенхауер, който е наполовина германец, нито сега при Обама, който се гордее с афроамериканската си идентичност. Провеждането на политика, съобразена с етническа идентичост разединява обществото и разпалва конфликти, категорични са американците, които стриктно спазват своята Конституция.

 frognews.bg/news_78582/Skandalna-taina!-Otkazvat-na-DPS-delegatsiia-za-SASHT/




Гласувай:
18



1. jediknight - Местан да заминава на полето...
21.10.2014 00:24
Oвцете го чакат...
цитирай
2. apostapostoloff - Тази противна организация
21.10.2014 17:46
трябва да бъде зачеркната от плитическия ландшафт на България. Трябва да изчезне и БСП! Едва тогава България ще се отърси от отровната си плесен.
цитирай
3. batogo - !!!:)))
24.10.2014 12:54
Ето това е зачитане на конституцията и върховенството на закона - не минават никакви номера и постановки! Да се учат нашите тъпаци на политическа култура!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625917
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031