Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2014 22:26 - Битката с орките
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 д-р Любомир Канов

 imageГорбачов вървеше все пак по някакъв Ялтенски сценарий, договорен със стария Буш, не с Рейгън, който вероятно включваше плавно трансформиране на номенклатурата в капиталисти и взаимна договорка да не се допусне истински антикомунизъм. Благовидни причини за тази договорка е възможно да са били "прагматични" доводи от типа на "все пак комунистите са най-подготвени да направят прехода към капитализъм, при тях са кадрите", както и неуморимите симпатии на "прогресивните" сили на Запад, които са неразривно свързани с комунистите по "антифашистка" линия още от Сталинови време.

Сценарият беше обаче нарушен от Крючков, Пуго и пр. твърдоглави староверци от школата, която не можеше да приеме тази игра със Запада и – страхувайки се за себе си, се опита да направи преврат на Горби. По тази причина на сцената излезе по-радикалния Елцин, който разклати сериозно статуквото, но до антикомунистическа революция не се стигна. Той беше надлежно впиянчен от обкръжението му, икономическата разруха и дезорганизация довършиха останалото и в крайна сметка КГБ умело подпъхна Путя в играта, заедно с всичките подмолни, информационни и организационни ресурси на службите, ГРУ и пр.

Днес имаме крайната фаза на тази договорка направена в началото, а именно, комунистът да не бъде пипнат никъде в Източна Европа, да му се подари държавната собственост, плюс безнаказаност с презумцията, че като собственик и богаташ, той ще започне да прилича на човек или на западен капиталист. Това е тежка заблуда, защото комунизмът не може да еволюира в нормалност, точно както и фанатичния ислямизъм никога няма да се превърне в "религия на мира".

Враговете на цивилизованото човечество трябва публично и ясно да бъдат разобличавани и изучавани в училище, както се постъпи с нацизма – и с тях не могат да се правят уговорки. Западът вече започва да усеща това, както и да осъзнава трайните мозъчни увреждания на населението, което е било заразено и облъчвано с комунизъм в продължение на десетилетия.

Но за съжаление става все по-ясно, че с такива лидери като Обама или Оланд, това осъзнаване няма как да се случи. Това са леви политици и хоризонта им е някъде в спектъра на Невил-Чембърлейн, или Петен, или пък Рузвелт по време на Втората Световна война. Остава ни, в типично българския стил на конспирацията, да се надяваме, че тази договорка между комунистите и Запада е имала срок от само 25 години и че той изтича днес.

А тъжната реалност днес е на реставрираният и все по-агресивен Путински империализъм, захранен с петродолари, със западна технология и с широко разгърната пета колона навсякъде в света, начело с вечната ентусиазирана подкрепа на полезните глупаци на Запада, със знаменосци от Холивуд като Оливър Стоун, шпиони като Сноудън, социалисти като Шулц-Станишев, и "общественици", и активисти от всякаква боя, готови незабавно да развеят червените знамена.

Походът на орките, заченат на Запад преди 100 години от Ленин и Троцки, организиран и формиран в блатата на руската кал като Червена Армия, или по скоро като Червена Орда с монголски аналогии в историята си, е отново пред портите на цивилизована Европа. И други орди, съставени от квазирелигиозни мюсюлмански главорези, също се катерят по стените, а ключовете на крепостта са вече предадени отвътре по демократичен път на "малцинствата".

На страната на доброто е не толкова обезсмислената вече дума "демокрация", а единствено Истината. Тя трябва да е безпощадна като ярка светлина на прожектор, без никакви подли тайни, без никакви задкулисни договорки, без никакви коварни юридически хватки, обезсмислящи още в началото всяко човешко усилие или надежда за справедливост. Понякога заради такава цел се налага да се вдигнат всички заедно, и всеки поотделно да заплати цена.

Дали ще видим доблест в борбата срещу орките, дали този парламент, избран в края на 25 годишния горчив опит на лутане в порив за истина ще успее, и дали хората в него ще поднесат надежда или ще посеят отчаяние? Всеки избран в него отговаря пред съвестта си и пред безпощадното съдилище на своята собствена и на децата си съдба. Знаем, че Легионите на орките нямат съвест, остава да се надяваме, че ще ослепеят от светлината.
www.svobodata.com/page.php




Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625242
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031