Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2014 11:52 - Вижте имената на генерали и полковници, обявени от Живков за отличници на Възродителния процес
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 9741 Коментари: 17 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image Още по темата image ​Вучков: Егати Европейският съюз, щом Бареков е шеф на някаква комисия 2014-12-29 09:15:00 image Коритаров и Найденова в сблъсък за ДПС, Възродителния процес и медийните манипулации 2014-12-29 09:08:35 image ​Летящата чиния на БСП от Бузлуджа кацна в класация на „Икономист“ 2014-12-29 08:24:50 25 години елитът на БСП и ДПС ги пази от възмездие, а вината за престъпленията на комунизма трябва да носи целият народ

Христо Тенев

Исмаил Муса

Темата за провеждането на Възродителния процес в България от комунистическия режим на Тодор Живков се оказа една от най-мръсните и строго пазени тайни в държавата. Вместо да бъде максимално осветена вината на актива на БКП и Държавна сигурност за насилствената смяна на имената на турците и прогонването им по времето на така наречената Голяма екскурзия, в годините на демокрацията всичко потъна в още по-голяма мистерия и тайнственост. Новите „демократични“ партии БСП и ДПС се оказаха задкулисните пазители на извращенията на комунизма. 30 години след масовото и насилствено преименуване на турците все още няма нито един висш държавен фактор осъден или наказан за безумието, проведено в края на 20 век.

25 години лидерите на ДПС - Ахмед Доган и Лютви Местан, умело използват темата за преименуването единствено за сплашване на турците и мюсюлманите и за сплотяване редиците на етническата партия, която трябва да гарантира изборната власт на шепа феодали, говорещи и управляващи от името на един етнос и религия, но и богатеещи единствено в лична полза. Затова всяка година възпоменателните чествания в Родопите в края на декември се превръщат от корумпирания елит на ДПС в театър, разиграван върху спомена за убитите, малтретираните, изпращаните без съд и присъда по лагери и затвори, хилядите разделени семейства, несъгласни да сменят имената и 

противници на утопичната национална политика на БКП

През почивните дни от съборите в Могиляне и Момчилград агент Павел – Лютви Местан, манипулативно призова да няма давност за престъпленията на комунизма, към които безспорно спада и Възродителният процес. Но едва ли за някой има съмнение, че ДПС е последната политическа сила, която има интерес от разкриването на тази истина. Факт е, че през всичките години на прехода целият актив на партията бе конструиран от турци и българи агенти на ДС и активисти на БКП. И до днес ДПС продължава да бъде политическата формация с най-много членове, зависими и съпричастни към комунистическите тайни служби. Истината е, че елитът на тази партия бе сред активистите за провеждането на насилствената смяна на имена и дейно участва под знамето на БКП в партийното дело. След идването на демокрацията истинските турци дисиденти и политзатворници бяха екстрадирани по план в Турция и други европейски страни, а у нас останаха агентите на ДС, които овладяха политическите позиции в ДПС. Именно заради тези зависимости, от демократична и правозащитна организация ДПС се превърна заедно с БСП в турското и българското крило на майката БКП.

Неоспорим факт е, че ДПС участва с водеща роля в 4 правителства, най-дълго е присъствала във властта за последните 25 години. Но и до ден днешен делото за Възродителния процес се прехвърля по шкафове и чекмеджета и

събира праха на времето

Всъщност, истинско дело срещу виновниците, допуснали убийства и извращения при смяната на имената, не е водено никога. След 10 ноември срещу Живков и обкръжението му бе заведено дело №1, от което по-късно бе отделено делото за Възродителния процес. Днес то продължава да се води под № II – 048/1999 от Военно окръжна прокуратура в София, но от първоначалните петима обвиняеми - членове на ЦК и Политбюро на БКП,  е останал жив само бившият министър-председател Георги Атанасов. Докато беше главен прокурор Борис Велчев съвсем не криеше, че това дело не трябва да стигне до съда докато Атанасов е жив. Реално днес нито Местан, нито Доган, нито другите лидери, опитващи се да представляват турския етнос знаят каква е съдбата на това брадясало дело. От години то боксува умишлено, защото по искане на съда трябва да бъдат разпитани всичките жертви на преименуването и Голямата екскурзия. Задачата сама по себе си е абсурдна и неизпълнима. Много от тези хора вече са мъртви, други живеят на хиляди километри от България, а трети - просто са отвратени от правосъдната ни система. Самият правосъден министър Христо Иванов призна пред изселническа организация наскоро, че няма представа дали вече не е изтекъл давностният срок за престъплението и разследването.

Почти неизвестен факт обаче е, че организацията „Федерация – справедливост България“ периодично внася във Военна прокуратура искания да бъде удължено разследването по делото. Последната молба е пусната на 16 декември т.г. (виж прикачен файл 1), а разследването е удължено с още четири месеца. Твърде вероятно е, обаче, за някои от престъпленията на Възродителния процес да е изтекъл и най-дългият давностен срок – 30-годишният. 

Именно този декември се навъртяха 

30 години от началото на преименуването и първите невинни жертви,

а реално това е звездният миг за някои от виновниците, които десетилетия се прикриват от закона и справедливостта.

От „Федерация – справедливост България“, с подкрепата на десетки политически затворници, живеещи сега в Бурса, Истанбул, Одрин и други градове, инициирани от лидера на нелегалната организация "Дългата зима" Мохамед Узункъш, са изпратили преди дни и писмо (виж прикрепен файл 2) до президента Плевнелиев, правосъдния министър, главния прокурор и европейския комисар по правата на човека, с което настояват да се разкрият физическите убийци на 17-месечната Тюркян, застреляна по време на мирна демонстрация в село Могиляне. Тогава с нея загиват и Муса Якуб и Айше Хасан. Убити има и в село Груево, Момчилград, Крумовградско, Ивайловградско и др. За причините, довели до смъртта на тези хора са водени фиктивни и формални разследвания, които не стигат до никакъв резултат, а в смъртните актове на много от жертвите са давани фалшиви заключения.

Според правозащитници големият проблем през изминалите 25 години демокрация е, че държавата и прокуратурата никога не заведоха дела и не пристъпиха към разследване и изясняване на преките извършители, които със сила и власт реализираха Възродителния процес. В много случаи те са привишавали правата си и са действали дори и извън комунистическите закони. В смесените райони на страната и до днес неофициално се знаят имената на убийците и най-активните възродители, утвърждавали политиката на Живков, но те не бяха осветени. Много от тях са и турци, и мюсюлмани, и затова ДПС също проспа търсенето на истината. Нещо повече - активистите на процеса бяха наградени със специален Указ - №1313 на държавния съвет на НРБ (виж прикрепен файл 3). Той е секретен и дълги години беше пазен в тайна. Документът бе осветен през 1994 г. от канцеларията на президента Желев, по настояване на депутата Сашо Стоянов - председател на временната анкетна комисия, разследваща престъпленията на комунистите и ДС по време на Възродителния процес. Но ползването му отново е било поверително, като от него са вадени само отделни имена. За първи път Faktor.bg публикува целия списък с отличниците на преименуването.

Много от виновниците за този процес вероятно ще избегнат справедливостта. Само преди няколко месеца в 42-я парламент ГЕРБ и Движение „22 септември“ инициираха законодателни промени в Наказателния кодекс. Текстът предвиждаше 

да отпадне давностният срок за престъпленията на комунизма,

но тогава БСП гласува твърдо „против“, а хората на Местан изненадващо отсъстваха от парламентарната зала. Против този текст тогава гласува и Рамадан Аталай, осветен като агент на ДС. Сега ГЕРБ и Реформаторите отново ща внесат важната поправка, а Лютви Местан по митинги щедро обещава да подкрепи промените. Той обаче не дава отговор, защо в началото на лятото провалиха приемането на важния текст.

На 5 и 6 януари политзатворници и изселници ще протестират пред българското дипломатическо представителство в Истанбул, с настояване държавата най-после да накаже виновните за комунистическата асимилация, сред които на подсъдимата скамейка трябва да бъде и елитът на ДПС, който 25 години е активен съучастник в прикриването на това престъпление.
www.faktor.bg/petak-13/35326-vizhte-imenata-na-generali-i-polkovnitzi-obyaveni-ot-zhivkov-za-otlichnitzi-na-vazroditelniya-protzes.html

ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ: Delo_VP.pdf (Изтегли) Pismo_VP.pdf (Изтегли) Ykaz13-13.pdf (Изтегли)



Гласувай:
44



1. svejenlist - А като знам
29.12.2014 14:09
че и в блогбг има червени изроди, които мечтаят да убиват невинни хора!

Гадост, наистина.
цитирай
2. анонимен - че и в блогбг има червени изроди, ...
29.12.2014 16:38
svejenlist написа:
че и в блогбг има червени изроди, които мечтаят да убиват невинни хора!

Гадост, наистина.

А аз съм почти сигурна, че част от тях са и тук - не знам дали те самите пишат или диктуват на някой да пише вместо тях, но са тук.
цитирай
3. svejenlist - angpiskova,
29.12.2014 17:48
за себе си мога да кажа, че винаги бих предпочел компанията на турчин вместо на комунист от блогбг.
цитирай
4. schumpov - Слушах и гледах сутринта по една ...
29.12.2014 18:49
Слушах и гледах сутринта по една телевизия как един агент защитава агента павел, и двамата се гордеят с агентулното си минало. Докато в България отношението към комунизма и комунистите не стане като кам нацистите в Германия, напредък не може да има. Последен пример за това е Румъния. Да сте видяли наследниците на чаушеску да печелят бигбрадър. Кой прокурор ще разследва възродителите, между тях има ли поне един антикомунист.
цитирай
5. svejenlist - Тъй като
29.12.2014 23:17
блоговият идиот Блепредатор пак е пуснал тъп постинг, имам една Чуденка. След като е известно, че комунягите са тъпи и прости, някой може ли да посочи нещо полезно, което да е измислено от тях? Защото аз се сещам само за неща, създадени в "прогнилия Запад" и руснаците моментално им се нахвърлят.

Моля да не ми посочвате автомат Калашников! Питам за нещо, което носи полза на света.

цитирай
6. blackpredator - Хех,
30.12.2014 01:30
Пропуснал си майора-генерал от Банки. Има го в списъците с наградите за "Обявяване на благодарност"
цитирай
7. svejenlist - Пропуснал си майора-генерал от ...
30.12.2014 01:53
blackpredator написа:
Пропуснал си майора-генерал от Банки. Има го в списъците с наградите за "Обявяване на благодарност"


Хех, знаех си, че не можеш да посочиш нещо полезно, което да е измислено от комунисти. Hищичко си нямате... нииииииищичко...:DD Затова само крадете от "прогнилия Запад".

А като си представя как седиш и си кликаш сам, такъв смях ме напушва!
Ей, никога не съм имал добро мнение за теб, но не вярвах, че можеш да паднеш толкова ниско - сам да си кликаш!!! :DD

И май още не си загрял колко много се изложихте с "влез ми в инструмента ... ха сега кликни ми два-триста пъти ....".... малеееееее ... :DDDDDD
цитирай
8. josarian - Поздрави, schumpov, абсолютно споделям написаното от теб, бъди жив и здрав!
30.12.2014 06:27
schumpov написа:
Слушах и гледах сутринта по една телевизия как един агент защитава агента павел, и двамата се гордеят с агентулното си минало. Докато в България отношението към комунизма и комунистите не стане като кам нацистите в Германия, напредък не може да има. Последен пример за това е Румъния. Да сте видяли наследниците на чаушеску да печелят бигбрадър. Кой прокурор ще разследва възродителите, между тях има ли поне един антикомунист.

цитирай
9. josarian - Ти смени ли доларите в рубли вече, или още се редиш на опашката пред Сбербанк!?
30.12.2014 06:29
blackpredator написа:
Пропуснал си майора-генерал от Банки. Има го в списъците с наградите за "Обявяване на благодарност"

цитирай
10. josarian - Сещам се за нещо измислено от комунистите - концлагерите, и то 10 години преди фашистите. Но се съмнявам в полезността им:)
30.12.2014 06:43
svejenlist написа:
блоговият идиот Блепредатор пак е пуснал тъп постинг, имам една Чуденка. След като е известно, че комунягите са тъпи и прости, някой може ли да посочи нещо полезно, което да е измислено от тях? Защото аз се сещам само за неща, създадени в "прогнилия Запад" и руснаците моментално им се нахвърлят.

Моля да не ми посочвате автомат Калашников! Питам за нещо, което носи полза на света.


цитирай
11. josarian - Всъщност аз не деля хората на турци, руснаци или американци, бели или черни - деля ги на добри и лоши, по лесно е :)
30.12.2014 06:45
svejenlist написа:
за себе си мога да кажа, че винаги бих предпочел компанията на турчин вместо на комунист от блогбг.

цитирай
12. josarian - Здравей, Авгелина, добре дошла :)
30.12.2014 06:47
angpiskova написа:
svejenlist написа:
че и в блогбг има червени изроди, които мечтаят да убиват невинни хора!

Гадост, наистина.

А аз съм почти сигурна, че част от тях са и тук - не знам дали те самите пишат или диктуват на някой да пише вместо тях, но са тук.

Ккато вече писах - те са на всеки километър - стърчат като пънове, с побити тикви в земята и мислят с това дето се подава нагоре:)
цитирай
13. blackpredator - Хаха,
30.12.2014 07:20
josarian написа:
Ти смени ли доларите в рубли вече, или още се редиш на опашката пред Сбербанк!?

а вие вашите у гривни?:)

Първият истински концентрационен лагер е английска направа в англо-бурската война
А Белене е царска направа
Сети се за нещо друго :)
цитирай
14. josarian - Хаха, концлагерите са измислени от другаря ти Коба, смешник, доказан изрод и убиец не милиони невинни руснаци, украинци, поляци, белоруси, таджики, малдовани, г
30.12.2014 08:52
blackpredator написа:
josarian написа:
Ти смени ли доларите в рубли вече, или още се редиш на опашката пред Сбербанк!?

а вие вашите у гривни?:)

Първият истински концентрационен лагер е английска направа в англо-бурската война
А Белене е царска направа
Сети се за нещо друго :)


А ние не меняваме долари и евро в гривни - обикновено по-слабата валута купува по-силната а не обратното. Само вие, червените свине, вършите обратно на нормалното, това е ваше изобретение :)
цитирай
15. svejenlist - И на други места видях тази ...
30.12.2014 10:54
blackpredator написа:
[А Белене е царска направа



И на други места видях тази мръсотия – изобщо не съм изненадан, че ти също я прилагаш.
Белене е направен от царя, но за престъпници – убийци и крадци. А не за невинни хора, които просто са имали пари и червените убийци са ги вкарали там, за да откраднат имуществото им, обявявайки ги за “престъпници”.
В случая да обвиниш царя за Белене е точно толкова “вярно”, колкото да обвиниш примерно хан Аспарух, че е дошъл по тези земи и по този начин се явява “съучастник” в бъдещото изграждане на концентрационните лагери.
Знам, че схвана разликата, ама не ти изнася и затова извърташ нещата.

цитирай
16. josarian - svejenlist, ЧЕРВЕНИТЕ СВИНЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ДОЛНИ И МЕРЗКИ МАНИПУЛАТОРИ И ДЕЗИНФОРМАТОРИ, НИЩО НОВО ПОД СЪНЦЕТО:)
30.12.2014 16:54
svejenlist написа:
blackpredator написа:
[А Белене е царска направа



И на други места видях тази мръсотия – изобщо не съм изненадан, че ти също я прилагаш.
Белене е направен от царя, но за престъпници – убийци и крадци. А не за невинни хора, които просто са имали пари и червените убийци са ги вкарали там, за да откраднат имуществото им, обявявайки ги за “престъпници”.
В случая да обвиниш царя за Белене е точно толкова “вярно”, колкото да обвиниш примерно хан Аспарух, че е дошъл по тези земи и по този начин се явява “съучастник” в бъдещото изграждане на концентрационните лагери.
Знам, че схвана разликата, ама не ти изнася и затова извърташ нещата.


цитирай
17. krumbelosvet - Йоско и приятели работят за КРЪВ
24.02.2018 11:44
Омразата им е СМЪРТНА, защото нищо освен смъртта на комунистите не може да я насити. Пази Боже. Това не е ново. Десният терор в България ВИНАГИ е предхождал левия, и всъщност го е предизвиквал. Като започнем от Стамболов, авторът на ПЪРВИТЕ в новата ни история политически ПОБОИЩА и УБИЙСТВА. Той , да Т О Й до ден днешен е икона за десните. Което си е самопризнание за кръвожадност. Да напомняме ли 9-ти юни и ОСЕМТЕ ЗВЕРСТВА на десните, които левите НИКОГА, НИТО ВЕДНЪЖ не са повторили? Моля уважаемите десни, ВСЕ ОЩЕ НЕОЦАПАНИ Л И Ч Н О с кръв, да си спомнат тия ОСЕМ ЗВЕРСТВА, и да не беснеят толкова за възмездието. Тоя път, при тая ПОБЕДА, десните не проляха кръв. Но ако смъртната омраза продължава да си лее в ефира, тя, пази Боже, МОЖЕ да доведе до нова кръв. Йоско и приятели си играят с огъня.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625390
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031