Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2014 10:23 - 60 депутати на Коледа в Дубай, Пеевски в къща за $10 млн
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1608 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Емирейтс хилс отстрани...

Близо 60 български депутати изкарали Коледните празници в приказен Дубай. Повечето от тях ще останат там и за Нова година. Това разкриха за Фрог нюз техни колеги от парламентарните групи на ДПС, ГЕРБ и БСП. Българското присъствие се допълвало от неколцина влиятелни магистрати, банкерки и издатели на медии с дългове за десетки милиони.


Народните избраници пътували частно, но повечето минавали през ВИП-а на летище София и демонстративно показвали дипломатически паспорти. 

Най-масово били използвани чартърни полети с пет до осем нощувки в Дубай - предпочитан пакет от депутатите. Някои туристически фирми дори направили сериозни отстъпки за народните избраници, въпреки че пътуват индивидуално, а не с група.

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски пък прекарал празничните дни в луксозната си вила в квартал „Емирейтс Хилс". Тя е закупена през 2012 година за малко под 10 млн. долара. Имотът от близо 3 хил. квадратни метра е съоръжен с басейн, фитнес, помощни постройки за прислугата, бар, три гаража и изглед към езерото „Бурж Халифа", в което се къпят само шейхове и чужди милиардери. През април 2012 г. "Булгартабак холдинг" открива свое задгранично дружество, базирано в Дубай. Тогава съветът на директорите на "Булгартабак холдинг"  одобрява учредяването на дружество Bulgartabac Trade с регистрация в Jafza, Дубай. Jafza е една от най-големите и бързоразвиващи се свободни зони.

 

Дружеството е учредено като съвместно между “Булгартабак холдинг” със 60% и дъщерното му  “Булгартабак трейдинг”, през което преминава дистрибуцията и което стана по-популярно под бранда Lafka. Масовото рекламиране на Lafka в българските медии през последния месец осигури  масово мълчание по темата, както и за самия Пеевски.

 

Тогава така и не стана ясно какви са целите пред дубайското дружество и дали през него ще преминават операциите на “Булгартабак холдинг” за пазарите в Близкия изток.

 

Но беше дадена заявка за това колко важна за “Булгартабак” е дубайската връзка.

Запознати твърдят, че с Пеевски в луксозния имот отмарял и небезизвестния представител на "Котараците" Сашо Сталийски. Той, заедно със своята партньорка в живота Вили Сечкова, имали влогове за над 30 млн в КТБ, които кой знае защо НАП избягвала да провери за произход.

 

Жената, с която пък живее Пеевски и дъщеричката му заминали в посока Дубай още преди месец, припомнят запознати. Те отпътували първо към Гърция с микробус, а оттам взели самолет. Придружавали ги бодигардове.

 

През последните години Дубай е любима дестинация за родните депутати, сочи статистиката. Десетки от тях ползват почивните дни и ваканциите, за да летят натам. Нерядко причината е пазаруване в суперлуксозните и скъпи магазини. Някои пък водят там любовниците си. Трети, като Пеевски, съчетават бизнеса, келепира и купона.
frognews.bg/news_83246/60-deputati-na-Koleda-v-Dubai-Peevski-v-kashta-za-$10-mln




Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3636930
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930