Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2014 20:46 - Караянчева към Местан: Старите рани се лекуват с мехлем, не със сол
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1474 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Цвета Караянчева

На болезнения спомен за Възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. Това е написала Цвета Караянчева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ във Фейсбук.


 „С мехлем се лекуват старите рани, не със сол. Иначе никога не зарастват. Казвам го по повод поредната осъдителна реч на школувания демагог Лютви Местан, в която от трибуната на един възпоменателен митинг се говори за мъст, не за помирение и на целия български народ се вменява историческа вина за т.нар. Възродителен процес и последиците от него. Нито аз, нито моите връстници, г-н Местан сме архитектите и извършителите на насилственото преименуване на българските турци”, заявява Караянчева.

„Не ние сме смъквали забрадките на техните майки и сме ровили в хладилниците им, за да изхвърлим месото от курбана. Правили са го бащите на вашите доскорошни коалиционни партньори от БСП, правили са го ченгетата и доносниците на бившата ДС”, подчертава тя.

„Някои от тях направиха кариера заклеймявайки, макар и само на думи, Възродителния процес. Други, като ваша милост г-н Местан, продължават да се люшкат между прошката на Станишев, скрепена с целувка на Орлов мост, и прокламациите срещу ксенофобията, между златния пръст на „Атака” в 42-то Народно събрание, който услужливо преглътнахте, и националпопулизма, в който обвинявате Патриотичния фронт. Превърнахте темата за Възродителния процес в търговска марка, като оная керемида, която майсторът цял живот дооправял, за да изгледа сина си, в индулгенция за очистване от грехове”, подчертава Цвета Караянчева.

„На болезнения спомен за възродителния процес ДПС дължи своето политическо оцеляване. С него държите българските турци в зависимост и разколебавате свободната им воля. Не сипвайте сол в раните, г-н Местан. Инак няма да зараснат. А от отворените рани може да тръгне гангрената на ДПС като политически организъм. Не раздавайте присъди, г-н Местан. Защото пътят към храма минава през покаянието, не през незадоволеното чувство за мъст”, е написала още Караянчева в социалната мрежа.

www.facebook.com/profile.php
frognews.bg/news_83341/Karaiancheva-kam-Mestan-Starite-rani-se-lekuvat-s-mehlem-ne-sas-sol/

 




Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Всички съседи на БГ
15.03.2018 06:43
Всички съседи са провеждали етническо прочиствоне с ггън и кръв. А Турция и Гърция - с МНОГО огън и кръв.
"Възридителният процес" беше НАЙ-МЕКИЯТ отговор на намесата на турските тайни служби , целящи противопоставяне на турски-говорещите на Българската държава, с оглед бъдещо присъединяване към Турция. Кви забрадки, кви хладилници напомни Каратавчева? Турските демонспрации са тръгвали с лозунги "Да живее Горбачов", което е доказателство, че са орговизирани ОТВЪН. И демонстрантите ПОДЛО са водели ДЕЦА, и са ги тикали напред, заедно с жените, ТЕ да се сблъскат милицията.
Но нашите "синички" се присъединиха към турските клевети, и Петър Стоянов се извини, и даже говолеше за ГУНОЦИД (?!?!?!?). А Турция не се е изминявала и не признава АРМЕНСКИЯ геноцид, а за българския не става и дума, щото арменците имат лобита по света, а ние нямаме, освен в Русия...
Те така. Като клепете омразните ви комунисти, България клепете, абсолютно НЕЗАСЛУЖЕНО. нО НА ВЕС ТОВА СИ ВИ Е ИСТОРИЧЕСКАТА РОЛЯ, ДРАГИ "ДЕСНИ" бесни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3636467
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930