Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 21:34 - Господин Борисов, спри нацизма!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 10063 Коментари: 19 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image Хитлер и Гьобелс разглеждат "веществени доказателства", иззети от "виновни" държави...

Българската прокуратурата вече задмина Вишински, ред е на нацизма. Близо 300 картини от обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка са иззети при акция, разпоредена от държавното обвинение. Сред тях са творби на Иван Мърквичка, Златьо Бояджиев и други майстори на четката.


Тук трябва да направя малко отклонение. За сведение на главния прокурор Сотир Цацаров, Мърквичка е български художник от чешки произход. Бил е учител в Пловдив. Там създава някои от най-добрите си картини. През 1883 г. посещава Мулдавския манастир (на 4 км от Асеновград). По време на визитата внезапно умира синът му, който е бил на 1 година. Детето е погребано в двора на манастира. Преди време надгробният паметник изчезва мистериозно. Окраднат е. Очевидци ми разказаха, че са го видели в хола на пловдивски новобогаташ. Същият по-късно осъзнал, каква дивотия е направил и го върнал

Златьо Бояджиев е един от най-ярките представители на Пловдивската живописна школа. Роден е в с. Брезово. Картините му, оригинални и фалшификати, са едни от най-търсените от колекционерите.

 

Казвам тези известни неща, защото голяма част от конфискуваните картини на КТБ, ще изчезнат. Няма да бъдат намерени, а под сурдинка ще се говори, че висят в баровските домове на този или онзи политик или магистрат. Готов съм да се обзаложа. Имаме традиции в краденето на произведения на изкуството.

Навремето поетът Орлин Орлинов разказваше една доста показателна история. Придружавал веднъж баща си - писателят Орлин Василев, в резиденция "Врана", където в царския дворец, се били настанили след 1946 г. комунистическите вождове Георги Димитров и Васил Коларов. Орлинов видял с очите си как милиционери изнасят картини, дърворезби и статуетки от сградите. С едно от платната шофьор запушил счупеното стъкло на камион... След години поетът открил с изненада част от тези произведения на изкуството в домовете на висши партийни функионери, писатели и магистрати. Висели като трофеи, които се полагат на победителите...

Картините от КТБ могат да споделят същата участ. Засега са кръстени "веществени доказателства" и ще се пазят в помещенията на НИМ, но какво ги очаква в следващите години - е трудно да се предвиди. Ако Цветан Василев бъде признат за виновен може да бъдат конфискувани. Ако бъде оправдан обаче, трябва да му ги върнат. 

 

Юристи вече се произнесоха, че това е пладнешки обир. Така са действали нацистите през Втората световна война. Който е чел "Монте Хасино" на Свен Хасел знае как се къртят скулптури, стенописи и картини от италиански манастири и дворци в името на "единствено справедливата идея". На Химлер пък му доставяли специално картини с окултни сюжети, които той разглеждал в избата си...


Преди две години Джордж Клуни създаде филма "Пазителите на наследството". Сюжетът разказва за екип от колекционери и професори, които формират военен отряд за спасяване на произведения на изкуството от унищожаване по време на Втората световна война.

През 2012 г. германските власти откриха 1400 неизвестни творби, включително на Реноар, Пикасо, Шагал и Тулуз-Лотрек, заграбени от нацистите по време на войната. Те били откраднати от музеи, частни колекции и от банки в това число. Варварски отмъкнати като "веществено доказателство" за величието на Третия райх...

Шефът на следствието в Аугсбург съобщи тогава, че ще бъде повдигнато обвинение срещу Корнелиус Гурлит от Мюнхен, който съхранявал крадените шедьоври в дома си.

Българската прокуратура обаче няма да има подобни усложнения, тъй като след време няма да е ясно нито кой е разпоредил акцията, кой ги е пренасял, къде са местени след това и пр.

В случая въпросът не опира само до Цветан Василев. Него медиите на съответния политико-мафиотски кръг отдавна го сатанизират, включително с дебилни заглавия от сорта: "Василев отнесъл в куфар 4,4 милиарда в Белград". Мунчо от "Под игото" щеше да измисли нещо по-читаво. Но толкова могат. Проблемът е, че това може да се случи на всеки от нас. Нахлуват в дома ни, изземват "веществени доказателства", после отивай при арменския поп, ако си нямаш работа.

 

На 15 декември 2014 г. премиерът Бойко Борисов заяви в Берлин: "КТБ беше умишлено съборена от предишното правителство. Орешарски, Чобанов и Искров са хората, които предизвикаха и допуснаха фалита на банката".

Това му изказване по време на среща с българската общност в столицата на Федерална република Германия бе надлежно цитирано в сайта на Министерски съвет.

Държавното обвинение обаче си запуши очите и ушите и вместо да започне разследване, се отдаде на празнични тостове за реформата в съдебната система. В ролята на печеното прасенце висшия клир на Темида турна френския посланик. Така му се пада, защото каза, че в магистратурата има гнили ябълки. 

Неотдавна бях привикан в Столичното следствие. Оказа се, че ще ме разпитват по дело №92 - делото за КТБ. Не че имам нещо общо, но името ми "протекло" в показанията на един от основните свидетели. Тогава попитах следователите, симпатични и възпитани хора, щом викат мен, дето нямам нищо общо с банката, дали вече са разпитвали Делян Пеевски, доскорошен приятел на Цветан Василев, за който се говори, че дължал чрез подставени фирми и лица около 250 млн в КТБ, Венелина Гочева, собственик на "Про нюз България" АД (издател на вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа"), дължащи 6,5 млн евро, Тодор Батков и "ГМ Прес" – съиздател на "Стандарт", "Шоу" и сайта "Блиц" и издател на регионалните “Марица” и “Струма” с дълг от 6,4 млн евро и неколцина други известни хора, получили милиони. Следователите отговориха, че не знаят, защото екипът бил голям, не си говорели с колегите кои са викани и пр. Което, ще се съгласите, е леко подозрително. Викат някаква мишка като мен, а мастити особи с претенции за лъвове и отмъкнали десетки милиони - не.

Напоследък все по-често се замислям за това, какво ми се случва след критики срещу силни на деня.  През 2008 и 2009 година ме привикаха в ДАНС да обяснявам публикации, някои от които взети от нашумелия тогава сайт "Опасните новини". Въпросните материали разкриваха нелицеприятни неща за политици и управници. Имаше критики и към новосъздадената ДАНС, също и към един от персонажите там, считан за "дясната ръка" на шефа Петко Сертов (мен ако питате беше тъкмо обратното - Сертов му беше някаква ръка...). Това послужило като повод в ДАНС да се задейства разработката "Галерия" и да бъдат подслушвани журналисти, политици и бинесмени. Аргументът е същият като този на Хитлер за нахлуването в Полша: "Застрашена е националната сигурност". Дни след привикването ми в ДАНС бях пребит до смърт. Оцелях благодарение на медиците от ВМА и защото Бог бе решил така.

Днес във Фрог нюз публикваме материали, които критикуват модела "Пеевски". Две-три медии си позволяват такова "нахалство". Критикуваме и някои действия на прокуратурата, като например щурма срещу офиси на фирми на Цветан Василев и самата банка, ареста на "убийците" на депутата от ДПС Пеевски, действия на БНБ и нейният управител Иван Искров. Мисля, че точно заради това бях привикан в Столичното следствие - да знам, че съм под микроскоп.

Пак след подобни публикации медии на политико-мафиотския кръг винаги публикуват някакви смразяващи кръвта материали за моята скромна личност. Дори веднъж в един глас известиха на народа, че срещу мен има прокурорско раследване. Тоест, ето за какъв лош човек става дума. Една разпалена женица пък патетично обяви, клетата, че от КТБ към моя фирма са привеждани редовно шестцифрени суми. Де да бяха превеждани, ама не са. Като гледам сега колко мошеници се гласят да не връщат стотици милиони, направо ме е яд, че не съм намазал и аз нещичко. За сведение на "сериозните издания" със западащ тираж, няма прокурорско разследване срещу мен. Поне засега. Нито са ми превеждани пари от банката. Нито лев.

Питам се обаче: след като бях пребиван, заплашван, викан на разпити в ДАНС и следствието, какво ли следва да ми се случи заради критиките срещу Пеевски, Цацаров, Борислав Сарафов, Петър Чобанов, Иван Искров, Светлозар Лазаров, Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев и още неколцина от кръжеца по интереси? Дали има вече издадена присъда срещу мен? Намерен ли е подходящ изпълнител, който да не пропусне както предния път? По тези земи е така: не слушкаш ли - пляс-пляс и после Шопеновия марш...

Така се срива държава. Така се убива народ. Нацизмът има различни имена и много маски. Защо една от тях да не е невинното лице на "независимата правораздавателна система"?

Премиерът Борисов каза нещо важно в Берлин. След това млъкна. Скара ли му се някой или пък се усети, че е нагазил в лайната? Дори не попита, защо обвинението си прави оглушки за думите му. А колчем чуе името на Делян Пеевски - бяга на другия тротоар. Управник, който твърди, че интересите на обществото и страната са свещени за него не се държи по този начин.  

Мълчанието пред издевателствата над обществото и човешките права е предателство от най-висша степен. Моделът Пеевски е сковал политици и управленци както снегът прохода Троян - Кърнаре. Мълчат и гледат както зайчето питона. Няма ли някой да се сети за честта си, дявол да го вземе, ако не го е еня за тази на стадото?

Май страхът ще се окаже най-голямото ни проклятие.  

 

Огнян Стефанов 
frognews.bg/news_83694/Gospodin-Borisov-spri-natsizma!




Гласувай:
36



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
06.01.2015 21:45

Поредната прилика между нацистите и комунистите.

Крадат, крадат, крадат – все заради идеята, народа и прочие. И винаги отива в техния джоб.

А ако някой не е съгласен, заминава по лагерите – имало ги е в двата варианта, без особени разлики. Hищо че комунистите се правят на ощипани, възмущавайки се какви неща са се случвали на евреите, пък те са правили същото на свои сънародници.

цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
06.01.2015 23:03

За Борисов искам да кажа:

Не може по едно млъкване или немлъкване, “защото някой му се скарал”, да се съди за това колко и дали държи на държава и народ. Точно Борисов може да бъде оправдан, понеже точно него обвиняват, че “говори много”. Всяка негова дума се изкривява на обратния полюс или направо му се приписват неизречени твърдения. По същия начин Цветанов нагъна престъпния контингент, но до ден-днешен някои го наричат “репресии”.

Какво искаме тогава в държава, където все още са прекалено много хората, незнаeщи собствения си интерес и упорито работят срещу себе си? Даже не споменавам онези, които имат пряка изгода от това България да бъде “блато”.

цитирай
3. germantiger - Добре е да зовете нещата с техните имена, не манипулативно
07.01.2015 03:37
Другарю Джосарян ;)

Живот и здраве на 9 май 2015 ще В изненадам с постинг в който с лекота доказано ще видите КАК "ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ САЩ, АНГЛИЯ И СССР СА КРАЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ И ВСИЧКО - ум ще Ви зайде какви дечица са "нацистите" в сравнение с крадците от запад и изток - акънъ демократи и баш комунисти!
цитирай
4. vencivaleri1951 - Въпросът не е кой колко, а защо се стига до там(
07.01.2015 09:30
germantiger написа:
Другарю Джосарян ;)

Живот и здраве на 9 май 2015 ще В изненадам с постинг в който с лекота доказано ще видите КАК "ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ САЩ, АНГЛИЯ И СССР СА КРАЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ И ВСИЧКО - ум ще Ви зайде какви дечица са "нацистите" в сравнение с крадците от запад и изток - акънъ демократи и баш комунисти!


Чий са го търсели германците под Москва, Ленинград, във Варшава, Прага, Париж... Това винаги ти е убягвало приятел. Иначе е ясно от векове-"Горко на победените"
Колкото до постинга на другаря "Джосарян" то той "скача" срещу едно от малкото правилни решения по отношение на КТБ. Когато пенсионер с десетилетия трудов стаж не си плати парното му запорират всичко движимо и не движимо. Цветан Василев е обвиняем за стотици милиони и в цял свят имуществото на подобен екземпляр би било под забрана. Къде по сигурно място от Историческия музей за подобни ценни предмети? Въпросът тук у малко по друг според мен. Защо се получи различно отношение към КТБ от това към "Първа изтОчена " ?
цитирай
5. josarian - Венци, една вметка:
07.01.2015 10:15
когато запорират имуществото,това е въз основа на съдебно решение - присъда. Не коментирам дали е морално - ясно е, че не. Но нека не забравяме,че тези ужасяващи закони, в угода на банките и ЧСИ-тата, бяха приети по времето на управлението на другаря Станишев през 2007 година. Та, да се върнем на проблема - Цветан Василев не е осъден, не е виновен до доказване на противното. Неможе да го разкостват, докато не се произнесе съда. А доколко съда е гнила, червива или червена ябълка, немога да коментирам...
цитирай
6. germantiger - ...
07.01.2015 15:06
vencivaleri1951, искрено се надявам, тогава на теб да НЕ ти убягва чий са дирели руснаците в средна азия, в кавказ и днес американците по света, а покрай диренето резнали руски главички в дагестан и къде ли не или америкаснки в средния изток... покрай диренето явно не трябва да се писка.

А про по - споменатите руска и американска империи продължават да го дирят ;) и са го дирели векове преди Германия (първите) а продължават да го дирят (вторите) и след Германия.

Та дирещите Русия и САЩ са по-дирещи от Германия - повече и на много повечко дестинации - факт.
цитирай
7. germantiger - P.S.
07.01.2015 15:10
Отделно отбелязвам

СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ и лично никога не са ме вълнували идеологии, Хитлер и пр.

...

Какво думам - дирещи много, българите също са го дирели рядко по хората и съседите и са го дирели жестоко, въпороса е "НЕЩАТА" ДА СЕ НАРИЧАТ С ИСТИНСКИТЕ ИМЕНА, а това кой-колко дирел и къде винаги може да спорим.

Аз съм против "диренето", но то е част от човешката история и явно винаги ще е!
цитирай
8. blackpredator - Венци, тоя път подкрепям космонаФта :))
07.01.2015 15:21
Напълно!
Оставям настрани, смехотворното, че било прието при другаря Станишев
Ми банкянския кадия да го беше отменил още първата седмица.

Още древните у правото са казали:
Homo praesumitur bonus donec probetur malus - Всеки е невинен до доказване на противното.

Няма съдебно решение, няма виновен, няма съдия-изпълнител.
Има го днешния кадия-приматиер. Пак!

Та червените ябълки са в кошницата на демократичните мичуринци...
цитирай
9. radosslav - Нарцисизма
07.01.2015 15:21
Нарцисизма е по опасен от нацизма :))))
цитирай
10. blackpredator - И за тайгъра
07.01.2015 15:38
Рашките са поили конете си у Сена, мили са Т-34 на Елба, нищо не им пречи да си праят хайбола с вода от Тахо.

Това е друже! Другото е дрийм-полюции...
цитирай
11. vencivaleri1951 - дълга историята
07.01.2015 16:53
vencivaleri1951 написа:
germantiger написа:
Другарю Джосарян ;)

Живот и здраве на 9 май 2015 ще В изненадам с постинг в който с лекота доказано ще видите КАК "ДЕМОКРАТИТЕ" ОТ САЩ, АНГЛИЯ И СССР СА КРАЛИ ОТ ГЕРМАНИЯ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ И ВСИЧКО - ум ще Ви зайде какви дечица са "нацистите" в сравнение с крадците от запад и изток - акънъ демократи и баш комунисти!


Чий са го търсели германците под Москва, Ленинград, във Варшава, Прага, Париж... Това винаги ти е убягвало приятел. Иначе е ясно от векове-"Горко на победените"
Колкото до постинга на другаря "Джосарян" то той "скача" срещу едно от малкото правилни решения по отношение на КТБ. Когато пенсионер с десетилетия трудов стаж не си плати парното му запорират всичко движимо и не движимо. Цветан Василев е обвиняем за стотици милиони и в цял свят имуществото на подобен екземпляр би било под забрана. Къде по сигурно място от Историческия музей за подобни ценни предмети? Въпросът тук у малко по друг според мен. Защо се получи различно отношение към КТБ от това към "Първа изтОчена " ?

цитирай
12. vencivaleri1951 - дълга е истори
07.01.2015 16:55
germantiger написа:
vencivaleri1951, искрено се надявам, тогава на теб да НЕ ти убягва чий са дирели руснаците в средна азия, в кавказ и днес американците по света, а покрай диренето резнали руски главички в дагестан и къде ли не или америкаснки в средния изток... покрай диренето явно не трябва да се писка.

А про по - споменатите руска и американска империи продължават да го дирят ;) и са го дирели векове преди Германия (първите) а продължават да го дирят (вторите) и след Германия.

Та дирещите Русия и САЩ са по-дирещи от Германия - повече и на много повечко дестинации - факт.

цитирай
13. germantiger - ...
07.01.2015 18:19
10. blackpredator - И за тайгъра
15:38
Рашките са поили конете си у Сена, мили са Т-34 на Елба, нищо не им пречи да си праят хайбола с вода от Тахо.

Това е друже! Другото е дрийм-полюции...

...

Сега им шибат момите по цял свят - славянската жена е курвата на планетата...

Режат им главичките на по 18 като деца в кавказ и средна Азия, а посел на майките руски за пари ги продават - пръст след пръста и глава в поцинкован...

Най-страшното обаче е минало - за 1 фриц са падали по 4-6 от изток, това със забрадките и могилите е трагедията на руския народ - винаги течащ като река кръв и винаги бит от свои и чужди.

Трагедията на поколения векове наред.
цитирай
14. germantiger - С "две думи" към кученцето блеки ;)
07.01.2015 18:24
Германеца винаги е бил руснака в умение и винаги за 1 германец са падали бол от другите - най-вече от изток - истината за кадърността и неможенето.

Германеца две световни войни се видга от нищото, а тези победителите - две световни войни изостават след него.

На ветеран пенсия в победената "германия" по 2 000 евра, на изток по 200 и нещо - трагикомедия.

...

Нямам нищо против да се "замеряме" с глупости, а всъщност пътя е този който се среща при Венци Валери - обича си Русия човека (и има право) има за какво да я обича или харесва - във война, изкуства, култура, дори наука и като по-мъдър и зрял знае кога да подаде ръка, но по-немъдрите като мен.

P.S.
за сена и елба... англосаксонеца е владял континенти и океани - там където руски крак никога не е стъпвал и пак англо-сакса е имал най-мащабната империя като територия и население Британската, пак той англо-сакса е диоктувал икономиката на света, отново той никога не е бил "пипан" тамо в хамериката - докмато москва всеки я палил - татари, два пъти поляци, веднъж литовци и французи тоже... и те така ;)

Бит си, бил си бит и когато си побеждавал си умирал в пъти повече от ужпобедения, а света днес говори на английски, блеки... те такива ми ти работи :)
цитирай
15. germantiger - На 9 май 2015 ще отбележа...
07.01.2015 18:33
... освен грабежите на изкуства от победителите, които надминават германските, освен кражбите на наука, които правят всички победители и нямат аналог в света, ще спомена конкретно и друго - хубаво по-късно - връщането на хиляди от заграбените картини от ссср на гдр - няма да пропусна и достойното което правят победителите от изток макар и десетилетия след края на войната - тои също трябва да се отбележи.
цитирай
16. blackpredator - Хех, тайгъре, да ти обясня
07.01.2015 21:48
Германия по силата на сички договори е ОКУПИРАНА страна. Повтарям, ОКУПИРАНА. Има 21 американски бази с над 50000 щика в пълно бойно снаряжение и съответните таралясници по сички правила на окупатор. Генерал-губернатора е ясен. Точка!
Ако не беше "добрата воля", сега и Путин щеше да бъде генерал-губернатор на окупираща сила. Ясно?
Остави тия инфантилизми кой кого ебял. Това минава за пред тютюфците и блогърки фанали паяжина по сички дупки.

Победителите не ги съдят!
Горко на победените...
цитирай
17. germantiger - Американците не ползват "подстволен" щик на карабините, а подстволени гранотамоети...
07.01.2015 23:00
blackpredator написа:
Германия по силата на сички договори е ОКУПИРАНА страна. Повтарям, ОКУПИРАНА. Има 21 американски бази с над 50000 щика в пълно бойно снаряжение и съответните таралясници по сички правила на окупатор. Генерал-губернатора е ясен. Точка!
Ако не беше "добрата воля", сега и Путин щеше да бъде генерал-губернатор на окупираща сила. Ясно?
Остави тия инфантилизми кой кого ебял. Това минава за пред тютюфците и блогърки фанали паяжина по сички дупки.

Победителите не ги съдят!
Горко на победените...


Така де, Русия загуби!

Именно - битите в студената война бяха другарите - руснаци, българфски калпаци и пр.

За това без да пискаш - поемай Ран-Ът в НРБ и раздавай агнешки руски главички в Кавказ на 18 годишни русначета.

Впрочем германските танкове също подпряха Кавказ, германските (най вече френска артилерия ползвана) изцеди цял Ленинград в трагедията на човекоядството и те така.

А за "шибинга" нямай грижа - по черноморието другарките са добре приети, аз дори ги упътвам (не опутват) по русски ;)
цитирай
18. germantiger - По същността на постинга
07.01.2015 23:01
Мой приятел от Мюнхен, прочитайки коментара за Гурлит ми съобщи да ти предам комсомолски привет от него. Истината е следната...

Бедният Гурлит, който можеше да си поживее поне още 3-4 години, ако не бе подложен на изключителен тормоз в Германия и третиран едва ли не като криминален престъпник, се оказа, че съвсем законно е наследил тези картини ( почти 1500 на брой) от баща си. Същият е бил един от най-големите познавачи на съвременно изкуство, бивш директор и експерт в тази област. Купувал е картина след картина, някои на смешна цена, от притежателите им евреи, които са гледали да получат по някоя хилядарка, за да отпрашат към САЩ или Швейцария. Само 4 картини се оказаха придобити без разписки и съмнително, като ги върнаха на наследниците на бившите собственици, колкото да се спре невъобразимият шум, който се вдигна. Гурлит се разболя тежко от преживяните притеснения и почина преди година, като завеща всичките си картини на един музей в Берн. Германците загубиха картини на стойност 1 милиард евро, защото искаха да излязат големи гяволи. Митко, ако имаш време и желание, запуши му устата на този кретен. Следях случая отблизо и се интересувах за всички новости, които излизаха по този нашумял случай, повече от година време. Данните, които ти давам са 100% истина.
цитирай
19. germantiger - И пак за блеки
07.01.2015 23:04
НРБ умря... СССР също

Не рипай, не пискай и поемай - кеф ти Ран-Ът, кеф ти Россия сритана в границите си отпреди Пьтр Великий.

Горко на победените - в студената война победител беше чичо Сам - не съм му фен, но съм впечатлен как би два пъти в Ирак, веднъж в Афганистан, и с дългата ръка в Либия!

Аве "Цезаре" ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625052
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031