Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2015 07:06 - Враговете на Путин - тровени, бесени, стреляни
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2971 Коментари: 3 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всеки, който се противопостави на "системата Путин", живее опасно. Това показват всички убийства и неизяснени смъртни случаи на противници на режима в Русия. Кремъл отрича всякакво участие, разбира се. image

Немцов беше застрелян преди протестен митинг срещу руските действия в Украйна

Политическото убийство често е перфектното престъпление: има жертва и неизвестни извършители. А ако все пък бъде задържан убиец, той никога не може да бъде свързан с хората, които стоят начело на държавата. В други случаи смъртта настъпва при мистериозни обстоятелства и никога не става ясно, дали са замесени трети лица. Затова пък управляващите винаги правят едно и също - отричат всяко съмнение, че биха могли да имат нещо общо със случая.

По този модел бяха извършени редица убийства на противници на Кремъл, в Русия или в изгнание, при които критиците на "системата Путин" намериха смъртта си при неизяснени обстоятелства.

27 февруари 2015 г.

Борис Немцов - руски опозиционен политик и бивш вицепремиер - е застрелян в Москва на мост близо до Кремъл. Извършителите са неизвестни. Жертвата е простреляна в гръб с няколко куршума. Убийството е извършено броени два дни преди голяма протестна проява срещу руските действия в Укайна, на която е трябвало да говори и Немцов.

23 март 2013 г.

image

Борис Березовски

Борис Березовски - руски олигарх и критик на Путин - е намерен обесен в банята на дома си във Великобритания, където бе поискал политическо убежище. Поради липса на доказателства, официалното разследване не даде отговор на въпроса, дали става дума за убийство или за самоубийство.

15 юли 2009 г.

Наталия Естемирова - чеченска активистка от правозащитната организация Memorial и приятелка на убитата през 2006 г. руска журналистка Анна Политковская - е отвлечена от неизвестни лица пред жилището ѝ в Грозни. По-късно безжизненото ѝ тяло е открито в съседната Република Ингушетия. Убийците и до днес не са разкрити.

19 януари 2009 г.

Станислав Маркелов - руски правозащитник и адвокат - е застрелян насред Москва след поредица от заплахи за убийство. При атентата загива и журналистката Анастасия Бабурова. Убиецът, който по-късно признава деянието си, твърди, че е действал сам и по лични причини. Остава обаче съмнението за поръчково убийство.

31 август 2008 г.

 

image

Александър Литвиненко

Магомед Евлоев - руски журналист, поддържащ най-четения сайт с новини от Ингушетия, е прострелян в главата, докато се намира в предварителния полицейски арест. Официалната версия за смъртта му е нещастен случай.

 

23 ноември 2006 г.

Александър Литвиненко - бивш агент от КГБ, офицер от тайните служби ФСБ, а по-късно -критик на Путин - умира в Лондон след отравяне с радиоактивен полоний. Британските следователи стигат до извода, че отровната субстанция е била добавена към чая му. Всички искания на Скотланд ярд към Русия да екстрадира лицата, имащи отношение към случая, остават без последствие.

7 октомври 2006 г.

image

Анна Политковская

Анна Политковская - руска журналистка и правозащитничка, разследваща корупцията във властта - е застреляна на стълбището пред московското ѝ жилище. Няколко души са задържани, скоро след това обаче са освободени. По-късно са им повдигнати обвинения, но съдът ги оправдава. След като Върховният съд отменя оправдателните присъди, процесът започва отначало - няколко души са обвинени, включително един офицер от полицията. Делото завършва с осъдителни присъди за съучастниците, но поръчителите на престъплението остават неразкрити.

9 юли 2004 г.

Пол Хлебников - американски журналист и главен редактор на руското издание на списание "Форбс" - е застрелян пред редакцията на изданието в Москва. Повдигнато е обвинение срещу няколко предполагаеми извършители, които обаче по-късно са освободени. След като Върховният съд касира решението за тяхното освобождаване, двама от обвиняемите изчезват безследно.

  РЕДАКЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА   Путин и убийството на Немцов

След убийството на Немцов Кремъл заговори за тъмни сили, които искали да дестабилизират Русия. Колко ли слаб трябва да е този режим, щом се опасява, че може да бъде разклатен от смъртта на един политик без реална власт? (02.03.2015)  

Защо Немцов?

Бившият вицепремиер на Русия и непримирим критик на Путин, Борис Немцов, беше застрелян в Москва. Покушението бе извършено дни преди голям митинг на руската опозиция. ДВ потърси за коментар руския анализатор Юри Бармин. (28.02.2015)  

Доживотни присъди за убийците на Политковская

Осем години след убийството на критичната на Кремъл руска журналистка Анна Политковская съдът постанови нови пет присъди, включително две доживотни. С това обаче случаят далеч не е приключен. (09.06.2014)  

Ще разкрият ли истината за случая Литвиненко?

Великобритания започва публично разследване на случая с Александър Литвиненко. През 2006 г. бившият офицер от КГБ почина в Лондон след отравяне с радиоактивен полоний. Подозренията са, че Кремъл има пръст в смъртта му. (04.08.2014)  




Гласувай:
13



1. sullltan - ?
04.03.2015 11:13
Още колко хора трябва да убие вампирът Путин, за да бъде затворен зад решетки?
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Мартирологът е
04.03.2015 17:45
набъбнал доста. Нашите комунета затова го подкрепят - и те са върколаци като него.
цитирай
3. sullltan - червена оргия
04.03.2015 18:22
Днес разбрах, че мечтата на Bенцивалери е да духа на Путин. Hадявал се така да му се хареса.

Ей, нямат край тия червени педали! :-)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635079
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930