Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2015 12:49 - Скандал! #КОЙ назначил 80 кадровици в ДАТО
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2014 Коментари: 2 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

80 кадровици, близки до ДПС, са били назначени в най-секретната служба в държавата-ДАТО. Това разкрива пред Фрог нюз източници от ведомството. Те са възмутени от факта, че там работят 2700 души, от които 1500 чантаджии и 1200 оперативни работници.


Оказва се, че администрацията е набъбнала като отровна гъба по време на тройната коалиция. На висок пост е била сложена дама, известна с контактите си в ДПС. 90 на сто от хората в администрацията са назначени именно от нея. В случая става дума за близки и препоръчани от лица. Всичко това е станало за сметка на служителите, които реално вършат работа. Става дума за тези, които подслушват, проследяват и осигуряват изпълнението на всички СРС-та, разкриха от агенцията. Разбивка на секретните щатове показва още по-страшни неща. От нея става ясно, че 650 души отговарят за материалното осигуряване и сградния фонд на ДАТО.

 

Любопитното е, че на територията на столицата ведомството ползва единствено три сгради, като само една от тях е изцяло негова. Всички се чудят при това положение какво правят толкова много служители по цял ден. 80-те кадровици пък се бутат по стаите и минават седмици, без да оформят и един документ, категорични са подслушвачите. Те останали шашнати след като разбрали, че в ДАТО са назначени 15 пиари. Какво правят те, след като службата е секретна и никой не говори нищо. Не познаваме ведомство в държавата, което да се грижи толкова за имиджа си като нашето, възмутиха се те.


Служителите са ядосани и от факта, че средствата от бюджета отиват, за да се осигури комфорт на администрацията. В същото време през последните две години за оперативния състав не е купена и една  нова кола. 

Не е тайна, че ДАТО, от стратегическа гледна точка, е най-важната служба в държавата. Причината за това е, че тя разполага с информацията, от която зависи дейността на МВР, ДАНС и прокуратурата. По тази причина съвсем съзнателно  моделът КОЙ е сложил ръка върху агенцията, назначавайки свои хора и то на възлови позиции, убедени са редовите служители. И допълват: Така лесно разбират кой се следи и подслушва и какви са резултатите от това. Могат да научат всичко за всеки.  На този етап, обаче всичко в ДАТО се крие зад думата „строго секретно“ и поради тази причина лесно  са я превърнали в бастион на ДПС.
http://frognews.bg/news_87630/Skandal!-#KOI-naznachil-80-kadrovitsi-v-DATO/
image



Гласувай:
9



1. vencivaleri1951 - Да те попитам нещо авиаторе
13.03.2015 17:07
Ще започна с това , че ДПС е антикунституционна партия-на етническа основа е. На времето БСП влезна с подобен аргумент в КС, но здравите сини сили провалиха апелацията и. След становището на КС ДПС си е вече нормална фракция в парламента като всички други. Тоест във власт или опозиция тя има право да кадрува както всички останали фракции.
Защо тогава те притеснява, че тя е назнаила, препоръчала, ходотайствала...за определени позиции във властта.
Хайде да помислим рационално. Например кадрови открития на ДПС можем да наречем г-жа Кунева и г-ин Борисов. Нали не смяташ, че те са лансирани в законодателната и изпълнителната и изпълнителната без съгласието и подкрепата на Ахмед Доган и Илия павлов, които на практика презентираха царя като политически играч в страната . Те бяха и основните консултанти на царя при съставяне на депутатските и министерски списъци.
Тогава е било правилно според теб кадруването , а днес не. Защо ако е така?
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Всички са маскари,
13.03.2015 23:16
нали? Това е толкова успокоително.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625375
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031