Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2015 06:49 - Путин победи, дори спомена за Победата
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 4932 Коментари: 4 Гласове:
15

Последна промяна: 22.03.2015 06:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 image

Юбилей без гости

Скоро е годишнината от Победата, а чуждестранни гости не искат да идват. Дори гръцкият премиер, единственият ни полуприятел в Европа се кани да посети Москва на 8 април. Може би е сбъркал месеца? Може да го задържим тук за 30 дни за установяване на обстоятелствата и да го освободим след фойерверките? Ким Чен Ун, обаче, ще дойде със сигурност. Това е малкa радост! Надявам се, че за да бъде пълен фарсът – ще дойде с бронирания си влак. Това e малко тъжно.

image

 

70-годишнина на Победата e последната голяма дата, на която ще можем да съберем достатъчно живи ветерани и те ще могат да участват в празненствата. Пет години по-късно ще останат единици, а те ще бъдат много, много стари. Но именно този, последен юбилей ще празнуваме сами. Помните ли как на 50-та годишнина при нас дойдоха всички. Как на 60-та годишнина, макар и без много желание, дойдоха почти всички световни лидери и нашите съюзници във войната, въпреки че нямаше балтийци и грузинци, нямаше го Тони Блеър и тържеството изглеждаше повече протоколно, отколкото искрено. Сега, дори и такова няма да бъде. Обяснение за това, разбира се, ще намерят. Ще разказват за преразглеждане на историята, за изкривяване на истината за войната, за опитите да се омаловажи или дори премълчи ролята на Съветския съюз в победата над фашизма. И всичко това няма да е вярно. Няма да дойдат тук по една причина, а тази причина няма нищо с войната и годишнината. Те няма да дойдат конкретно заради Путин.

 

Да стоят до нашия президент на лидерите на нормалните страни им стана неприятно, неловко, неприлично. И не е правилно с присъствието си да му правят реклама. Тук какво общо има споменът за войната? Защо трябва да се поставя знак за равенство между подвига на съветския народ и милионите жертви, платени за Победата и този, който сега царува в Кремъл? Да не би те да спечелиха войната? У нас в последно време бушува такава патриотарска истерия, такъв стремеж да се защитят подвизите от Втората световна война, сякаш не друг, а депутатите-трепачи и ТВ-проповедниците се вдигаха в атака, загиваха от раните си и работеха в продължение на 12 часа на струговете.

 

У нас истинските ветерани са масовка, а главни герои станаха тези, които през 1941 г., при звука на фойерверките се разбягаха като пилци. Победата сега е присъдена на всякакви мерзавци и мошеници, възнамеряващи от чуждия подвиг и кръвта на другите да се прославят и саморекламират. Разбира се, обидно им е, че Русия вече е отхвърлена, че не я канят в приличното общество и никой не я посещава. Но ако никой, освен Ким Чен Ун не ни се натиска, можем да потърсим причината в себе си, а не да ни се привижда световна конспирация, разказвайки колко са лоши всички наоколо, освен нас? Тези, които наистина спечелиха тази наистина Велика Победа преди 70 години, направиха милион пъти повече от вас, за да уважават страната ни и да ни благодарят по света. Това уважение стигна за почти 60 години. Това уважение успяхте да го прахосате на вятъра.

 

Антон Орех

www.echo.msk.ru




Гласувай:
15



1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
22.03.2015 08:34

Както има една приказка – думите са излишни.

Лъжите вършат работа само ако е пусната “завеса”, която да крие истината. Щом такава липсва и всеки може да види реалните факти, никакви комунистически измислици за “любов към Путин” няма да минат. Просто стават още по-смешни с постоянното повтаряне.

цитирай
2. slavimirgenchev1953 - В края на краищата историческата перспектива
22.03.2015 08:35
показва, че Русия е страната, която загуби войната. Защото след ВСВ започна дълъг период на студена война, в която западът показа превъзходството на капиталистическия начин на живот над социалистическия, който се провали с гръм и трясък. Този "втори" начин на основата на антиселекция се харесва само от посредствените и бездарни хора, които в условията на истинска конкуренция (не соцсъревнования!) не могат да виреят, ама хич. Затова е тоя хленч по цоциализъмо.
Русия загуби тотално тази война и бе прогонена безславно от цяла Централна и Източна Европа, с изключение все още на България. Но и това ще стане! Другариатът губи почва под краката си и нито Русия, нито русофилската Пета колона, нито циганите са в състояние да го спасят.
цитирай
3. apostapostoloff - И Бойко им го начука:
22.03.2015 09:37
http://apostapostoloff.blog.bg/politika/2015/03/20/nov-triumf-za-bylgariia.1347537
цитирай
4. planinitenabulgaria - Припомням едно изречение на Путин от парада миналата година:
22.03.2015 14:31
Съветският съюз строши гръбнака на фашистка Германия и спечели Втората световна война!

И нещо ще напомня:
Всички лъжи в историята са свързани с двете Световни войни. Нито за това,
че несправедливите договори от Първата доведоха до Втоората, нито за това, че ВСВ бе яхната от мафията и Европа не разреши проблемите си, нещо повече, стана зависима от САЩ. И в момента ако Западна Европа няма зад гърба си САЩ Путин отдавна да ги е нападнал, както Ким Бен Ун Южна Корея и Япония.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625403
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031