Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2015 08:26 - Шесто управление на ДС: Да пазим младежта от идеологическата диверсия на Запада с опита на КГБ
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 2148 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 23.05.2015 08:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Опирайки се на опита на КГБ Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия следи младежта и българските и чуждестранни студенти за недопускане на „вражески и нелоялни” прояви срещу режима на БКП. Една от линиите за западно влияние, която ДС наблюдава, е рок музиката и различните й жанрове като хеви метъл, пънк-рок и др. На снимката български младежи на един от първите рок-фестивали през 1988 г. в София | Снимка: lostbulgaria.com.

Сайтът desebg.com публикува строго секретен план за основните агентурно-оперативни мероприятия от отдел 02 на Шесто управление на ДС за 1983 г.

Отдел 02 на Шесто управление на ДС отговаря за борбата с идеологическата диверсия и друга подривна дейност сред младежта и спорта, българските и чуждестранни студенти, аспиранти, специализанти и преподаватели.

В строго секретния план, утвърден от началника на Шесто управление за борба с идеологическата диверсия ген. Петър Стоянов, е посочено, че оперативният състав на отдела се ръководи от решенията на 12-ия конгрес на БКП, указанията на Тодор Живков на Националното съвещание на МВР-ДС от 1981 г. и от разпорежданията на ръководството на МВР и идеологическото управление на ДС.

Целта е по линия на младежта, българските и чуждестранни учащи да провежда „целенасочени, настъпателни действия срещу идеологическите посегателства на противника за разкриване, предотвратяване и пресичане на каналите на проникване [на идеологическа диверсия] сред младежта.

Отдел 02 на Шесто управление на ДС планира да пресича опитите на „реакционни, екстремистки, религиозни и други идейно-подривни центрове и организации да внесат разкол в прогресивното международно младежко движение”.

Същото така стремежът на идеологическото управление на ДС е да не допуска „негативни процеси и явления сред младежта”.

То си поставя за задача да провежда и „широка, своевременна и ефикасна профилактична работа сред младежта, българските и чуждестранни учащи се, за пресичане на вражески и нелоялни прояви и довеждането на  ангажиралите се в нелоялна дейност до наши позиции”.

Отдел 02 на Шесто управление, работещ по линия на младежта си взаимодейства с „братските органи за сигурност и най-вече с КГБ, изучаване и прилагане на опита им в работата по проблемите на младежта”.

Конкретните задачи, поставени пред отдела, са изброени подробно, като срещу всяко от тях е поставен срок и отговорник. Цитирани са и конкретни разработки срещу български и чуждестранни граждани.

Планирано е през 1983 г. да бъдат вербувани нови 35 агенти и изграждани на две нови резидентурни групи в Софийския университет "Климент Охридски”.

Документът е включен в разширеното електронно издание на сборника „Държавна сигурност и образованието 1944-1989” на Комисията по досиетата, 2011 г.

image

desebg.com/index.php
image


 



Гласувай:
6



1. josarian - Прочетете, драги съблогъри, как "Любимата партия" с помощта на ДС и КГБ, се грижеше за народа и по специално за младежта.
23.05.2015 08:35
Някои от Вас ще си припомнят, други ще научат какви гнусни безродници ни управляваха навремето и как същите тези гнусни безродници откраднаха бъдещето на България. Неслучайно 2 000 000 българи напуснаха Родината. Но те са там, в загниващия Запаад, от който така неистово искаха да ги "спасят" червените свине. Четете ипомнете - също така търсете аналогиите в политиката на същата тази престъпна партия и нароените и клонинги, в материалите, които постоянно постват червените троловое - опорни точки, спуснати им от някой строго секретен червен център, намиращ се в Кремъл. И как същите тези червени свине продължават да се опитват да промиват мозъци. И има такива, които им се връзват. Това е от незнание, от липса на памет, от неосведоменост или чисто и просто - от елементарна простотия...
цитирай
2. apostapostoloff - Те пазеха младежта като
23.05.2015 08:53
стрижеха и брсънеха на сухо младежи посред бял ден на улицата, а на девойките с къси поли биеха печати по бедрата.

Хубавото е, че окончателно озаптихме тези изроди, а социализъм в България никога вече няма да има!
цитирай
3. yotovava - Насила хубост не става - стара, с...
23.05.2015 09:06
Насила хубост не става - стара, стара поговорка с продължение - ... а и да става - не бива.
Дали някой може да ни отговори на въпроса как десетте божи заповеди не успяха да променят мисленето на хората за две хилядолетия? А какво остава за някакви измислени нравствено-морални категории.
цитирай
4. josarian - Както винаги съм казвал - всичко идва от възпитанието.
23.05.2015 09:52
yotovava написа:
Насила хубост не става - стара, стара поговорка с продължение - ... а и да става - не бива.
Дали някой може да ни отговори на въпроса как десетте божи заповеди не успяха да променят мисленето на хората за две хилядолетия? А какво остава за някакви измислени нравствено-морални категории.


А от друга страна - всичко изкуствено и насила създадено рано или късно отмира от само себе си. Напразни са опитите на кухите червени тикви да ексхумират мъртвия комунизъм...
цитирай
5. josarian - Най-страшното е, че стрижеха умовете на хората и биеха печати в сърцата - посред бял ден. Мръсниците долни!
23.05.2015 10:04
apostapostoloff написа:
стрижеха и брсънеха на сухо младежи посред бял ден на улицата, а на девойките с къси поли биеха печати по бедрата.

Хубавото е, че окончателно озаптихме тези изроди, а социализъм в България никога вече няма да има!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3640203
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930