Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2015 12:46 - ДПС ни въвлича в конфликта между Анкара и Москва, действа под диктовката на Ердоган
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1211 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2015 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Осман Октай

 

Голям политически гаф е от трибуната на парламента политическа партия да заема позиция преди официалната, във връзка със сваления руски самолет. ДПС заеха едностранчива страна, което е недопустимо. Това каза пред Фрог нюз бившият функционер на ДПС Осман Октай.


 

Принуден съм да се съглася с думите на Румен Овчаров, че ДПС се е превърнала в турска партия, а не българска партия на българските турци. Позицията, изказана от Лютви Местан изцяло обслужва интересите на Ердоган и неговата политика в този ключов момент, когато световните сили търсят решение на проблема в Близкия Изток. Това става в момент, когато френският президент Франсоа Оланд през Америка и Москва търси възможност да обедини всички сили в разрешаването на кризата . Всички видяха как Ердоган еднолично провокира НАТО да се включи в този скандал с Москва. Гаф е, че натовска страна като България зае една от страните в конфликта. Направи го не кой и да е, а етнорелигиозната партия, която изцяло е под диктовката на Ердоган. Това е опит на ДПС да ни въвлече в този конфликт между Анкара и Москва. 

Винаги съм казвал, че както Москва, така и Анкара се възползват от събитията в името на личните си геостратегически интереси. През последните години Ердоган прави всичко възможно да представлява ислямския свят пред Съвета за сигурност. Това не се случва и той се изнервя. От друга страна Путин иска да има ключова роля при създаването на Кюрдската държава до границата на Турция. Двете държави имат имперски и диктаторски маниер на налагане. Ердоган през цялото време провокира България чрез ДПС. По време на изборите, Местан беше поканен в Анкара и провокативно се показваше с Ердоган. Никой президент на друга държава не би си позволил подобно поведение. Все едно Путин по време на кампания в България, да се среща с Волен Сидеров или Михаил Миков. Това е недопустимо в международната политика.
Във всеки случай винаги съм казвал, че Ердоган, за да постигне своите цели, прави всичко възможно да наложи имперските си намерения. Убеден съм, че турските власти са провокирали бежанския поток през Гърция и Македония, с цел да се окаже натиск върху Брюксел и Европа. Политиката на ДПС и провокацията с циганите за фанатизирането и ислямизирането им в Пазарджик, Столипиниво, Харманли и на други места от различни "религиозни водачи" в подкрепа на „Ислямската държава”, не са случайни.

 

 

Бездействието на Главно мюфтийство също не е случайно в цялата тази ситуация. С поведението си Ердоган провокира НАТО да играе по неговите правила. Той не иска да има широка антитерористична коалиция и да не се създава кюрдска държава в региона. Иска да изключи на всяка цена вероятно партньорство между НАТО и Москва в решаването на проблемите. Ердоган, обаче остана сам в тази провокация и му трябваше Декларация като тази на ДПС и Лютви Местан. Декларацията на партията показа до каква степен тя е под влияние на Анкара, заключи той.




Гласувай:
5



1. raders - Имаме си троянски кон. И си го знаем.
26.11.2015 13:06
Имаме си троянски кон. И си го знаем.
цитирай
2. slavimirgenchev1953 - Пръдне Ердоган,
26.11.2015 17:15
надрисква се Доган.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625353
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031