Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 18:00 - Доган на лов за мъжка секретарка
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1032 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image Ахмед Доган

Мустафа Карадайъ , който преди дни стана съпредседател на ДПС , се счита за новата мъжка секретарка на почетния председател на партията Ахмед Доган. Това коментираха пред Фрог нюз техни съпартийци. Дали обаче той ще защити тази „титла“ или някой друг ще я грабне, тепърва ще се разбере.


Определението „мъжка секретарка“ беше въведено от Доган . Той  нарече по този начин един от най-верните си хора веднага след като се самоуби в Сараите-Ахмед  Емин . Изборът Карадайъ да замести Лютви  Местан  с още двама партийни функционери , не учуди никого. Още като студент момчето от с. Борино , смолянско , се включва в студентската организация , а малко по-късно оглавява младежкото движение. За скок в кариерата му се счита момента , в който през 2001 година става член на т. нар. Фонд „Избори“. За председател на фонда е избран  Ахмед  Емин.

 

Организацията има и още един член- Хасан  Адемов, спомнят си депесари . Твърди се, че през фонда минавали всички финансови потоци от обръчите от фирми на ДПС . Доган  го създал, за да легализира  всички средства, които влизали в партията му. Ахмед  Емин  бил в час с всичко това. Твърди се, че именно той бил посредникът между парите на мафията у нас и ДПС . Това костваше живота му, категорични са източниците ни. По думите им по същата причина Хасан  Адемов  бил „награден“ с два министерски поста, а Карадайъ  с депутатски мандат.

 

Карадайъ  станал още по-близък  на Доган  след  опита му за покушение от Октай  Енимехмедов . На трибуната той първи се хвърлил върху младежа с газовия пистолет, като го съборил на земята.  Заради публикация как си е купил апартамент в София възползвайки се от служебното си положение,  Мустафа  Карадайъ  бъде даден на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.  "През 2003 г като зам .-директор на Агенцията за следприватизационен  контрол Карадайъ  си е купил апартамент на много по-ниска от реалната му стойност. Данъчната оценка на жилището е била 54 881 лв , а продажната му стойност е 24 654 лв ", обяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев. Той разказа, че областният управител на София-област по това време Росен Владимиров, който беше съпартиец  на Карадайъ, дори е предложил за държавното жилище да се платят 25% с реални пари, а останалите 75% - в компенсаторни  записи. По това време тяхната стойност е била между 0,18 и 0,30 лв , което означава, че Карадайъ  си е купил апартамента за около 11 000 лв , изчисли Андреев. Твърди се, че тази услуга също е била за благодарност от времето, когато е бил член на Фонд „Избори“ на ДПС .

 

Историята на другият съпредседател  на ДПС -Рушен Риза е достойна за филм. Младежът Риза  започва кариерата си в ДПС  като шофьор на Касим  Дал, спомнят си членове на партията. Като зам .-председател на ДПС  и член на Централното оперативно бюро , Дал е имал право на шофьор и секретарка. Именно тогава Риза сяда зад волана. Близък е на Касим  и Дал и Ахмед  Доган , защото и той като тях е от с. Дръндар . Според запознати  малко по-късно партията го изпраща  да учи в Турция, като парите за обучението  му  били отпуснати от правителството в Анкара. След това се утвърждава  в младежките структури на ДПС . При  напускането на Касим  Дал, Доган  слага Рушен Риза  на неговото място като организационен секретар. Малко по-късно прави и управленска кариера като главен секретар в министерство на земеделието в правителството  на НДСВ  и ДПС .

 

Животът поднася огромен шанс на Четин  Казак и неговия брат-близнак-Метин . Когато френското правителство отпуска стипендия за обучение на един  младеж от малцинството в страната на Балзак , братята Казак учат медицина. Шансът ги „огрява“, защото малко мюсюлмани в тези времена  завършват френска гимназия . За да не делят близнаците, отпускат две стипендии.  Кариерата и на двамата   след това тръгва като по вода.  Метин  Казак сега е посланик в Катар, като преди това е бил евродепутат . Твърди се, че зад гърба му стоят много западни дипломати. Според депесари , от тримата съпредседатели , Четин  Казак се отличавал с образованост и възпитание. Близки до Ахмед  Доган  са категорични, че нито един от тримата „големи“ в ДПС  няма да поеме партията, защото ще бъдат употребени. Доган  няма да наруши правилото си на възлови места да слага хора на мафията, категорични са източниците ни.

Фрогнюз



Тагове:   ДПС,   Доган,   местан,   ДС,


Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3642194
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930