Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2015 16:39 - Мафиотският преврат в ДПС бетонира модела #Кой
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image "Революционната четворка"... 
Снимка: Булфото

Докато ибрикчии с дипломи на политолози, коментатори, журналисти и социолози заливаха местното население с твърдения, че Доброто в ДПС побеждава Злото, моделът #Кой демонстративно се настани в боянските сараи.


"Дълбокомислените" изводи, че сме свидетели на сблъсък между туркофили и русофили в движението, се оказаха чисто и просто балдахин, зад който мафията се отдаде на инцест. Защото какво друго е публичното съешаване на Доган с Пеевски? Шведската тройка очевидно им е омръзнала и единият от участниците - Местан бе разкаран. Чрез някаква попмпозна реч, която била върха на политическото говорене и послания. Дрън, дрън... Всичко, което Ахмед Доган изговори е известно на всеки средно интелигентен човек. Никаква новост не са и "разкритията" за топлите връзки на Местан с Анкара. Самият той никога не е крил това, обратно - афиширал го е.

Русофилството на Доган също не е сензация, нито някакъв интернационален порив и носталгични препратки към Дядо Иван. Това той си го носи от времето, когато е бил вербуван за комунистическите служби. Но дори и наполовина да са верни връзките му с руските тайни служби, той не би демонстрирал това. Не би и помислил. Човек трябва да е с твърде ограничени познания, за да се хване на евтиния трик, че Москва по толкова елементарен начин ще осъществява влиянието си и ще търси подкрепа. Руските служби и анализаторски центрове са в топ 5 заедно с израелските, британските, американските и китайските.

Турските МИТ също са сред елита в бранша "тих фронт" и ако са си позволили демонстрация на покровотилство към Местан, то е, защото така са искали. Показаха насред София, че могат да се бъркат в живота на дадена партия, в случая на ДПС, да обикалят страната и да участват в митинги колкото и където си искат. Друг е въпросът какво свърши ДАНС в тази ситуация и защо, ако има данни за съмнителни действия на доскорошния лидер Лютви Местан, не са предприети съответни действия. Но над ДАНС виси и друг въпрос като Дамоклев меч - какво прави агенцията по изобличаване на мафиотския кръг #Кой. Защото където е Пеевски, там са и мафиотските далавери, корупционни практики, измами за милиарди. И не е работа на неколцина журналисти, под лайняния обстрел на пеевските медии, да осигуряват доказателствен материал на прокуратурата. Дори съмненията за такива тежки форми на корупция и мафиотщина в белите държави са достатъчни за мащабни разследвания. Тек в публичното пространство се видяха предостатъчо такива. "Доган - патриотът", е приказка за наивници. Цинична приказка. Повечето български политици обаче са страхливци. Провинциалните им комплекси им пречат да заявят открито, че Доган е нищо повече от политически късметлия, оставен от институциите да вършее из държавата, сякаш му е бащин харман. Заявката, че се борел за "българско ДПС" и че нямало професионални политици у нас на ниво е прах в очите. Изказването на Местан за сваления руски самолет е само повод  да бъде той отстранен и да бъде възстановен старият модел, уж според новата геополиотическа ситуация. Става дума за запазване на мафиотския модел  #Кой, олицетворяван от Пеевски и създаден от самия Доган още по времето на Илия Павлов и Мултигруп. Етикетът "NEW" ще бъде лепнат на още по-коварни и тарикатски начини за "печелене" на европрограми, обществени поръчки и източване на бюджетни средства. Възможно е да бъдат сменени и някои от подставените лица. По-досетливите от досегашните не е лошо да се спасяват в чужбина. Знаят защо. Знаят и какво ще стане, ако не го направят. (Дни преди Илия Павлов да бъде убит на 7 март 2003 г. Доган е бил в американското посолство в София. След това е спрял да се чува и среща с Павлов, твърдят някои от посветените в тайните на задкулисието.)

Доган се прави на русофил и туркофоб. На патриот също. Много смешно. Та нали той ни черта, как пътят ни към Европа минава през Босфора. Пак той само преди 2-3 години твърдеше, че Турция има право да претендира за български територии. Сега се загрижил за отношението ни към Русия... Ами да се кандидатира за президент, например, вместо да се крие в сараите, и да покаже как трябва да се балансира между великите сили. Аман от кибици, които веднъж на година или две се пъчат с умнотии, написани кой знае от кого.

И най-важното. Стига са ни заплашвали, по явен и неявен начин, с етническо напрежение и конфликт. Ако можеха да предизвикат такъв, отдавна да са го направили, защото не ги е еня за България. Но знаят, че няма да стане, защото и техните гласоподаватели ще ги наритат като помияри. Стига и другите политици са се стряскали от подобни хипотетични заплахи.

Всички тези събития, препозиционирания, преструктурирания и пр. целят едно единствено нещо: запазване на статуквото. Чрез нови лозунги. Целта на целите обаче е да се осигури терен мафиотският модел на Пеевски да се разгърне. Корпорацията ДПС да работи, но вече под знамето на по-приемливи за публиката формулировки. 

Доган не е просто представител на задкулисието, което съсипа страната. Той е от неговите "бащи". Вероятно криенето зад стените на сараите му осигурява безопасност. Но от кого е застрашен той? От избирателите му, които той твърди, че уважава? От политическите опононти, които дори не брои за съперници. От кого? От турските служби? Ако е така да го каже. Но не е. Страхът му идва от две посоки: от прецакани кръгове в самата мафия и от хора, прегазени от Пеевски и компания. А те в тази държава не са малко.

Има и един друг вариант. Доган да се е събудил една сутрин, осъзнал колко е грешен пред тази страна и този народ. Решава да се преобрази и да поправи каквото може, докато има възможност. Първата стъпка е Местан, който се продал на Анкара. Втората е да опраска Пеевски, който олицетворява мафиотски кръг и модел. Следващата стъпка: призовава прокуратурата да се заеме с всички съмнения за корупция не само в ДПС, но и по високите етажи на политиката и властта. Призовава за разследване на самите служби и кадрова чистка на корумпираните и зависими ченгета, магистрати, медии, институции и пр.

Как ви се струва такова развитие? Не вярвате... По-вероятно е Сотир Цацаров да подаде оставка и МВР да се реформира, отколкото да се случат горните неща. Прави сте. В Москва не вярват на сълзи, в Анкара не вярват на Москва, а в България не вярваме на преструктуриране. Тръпки ни побиват от преструктурирането, особено ако го обещават революционери като Доган с младия Пеевски до него... Защото от техните лъжи и действия сме все по-бедни и по-бедни, а те все по-богати и все по-  в Дубай.

 

Огнян Стефанов




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3635525
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930