Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2016 00:47 - България се къпе в медийните вълни на спинозната руска пропаганда
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1255 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Васил Филипов

Още по темата image БСП честват окупатора на България, забравят, че комунизмът е обявен за престъпен 2016-02-23 13:57:20 image Граждани: Брутално ограбват България с цените на горивата 2016-02-20 14:07:10 image Русия щедро се отплаща на убийците на Левски 2016-02-19 10:24:17 Съветските агенти не са спирали да владеят всички държавни структури

Турското правителство даде шах на някои наши политици и им показа, че дейността им няма да бъде толерирана на тяхна територия

 

Кремъл продължава да съществува заради татаро-монголски орди, които се занимават само с грабежи, кражби, измами и окупации, казва пред Faktor.bg бившият директор на "Булгаргаз" и енергиен експерт

 

Интервю на Васил Василев

 

- Г-н Филипов, какъв знак дава страната ни на Турция с обявяването на тяхното аташе Угур Емироглу за персона нон грата?

- В България руското и турското присъствие на разузнавателни и шпионски структури не е преставало. Липсата на спазване на законите у нас прави привлекателна станата ни за подобни имперски държави. В случая се получи разнобой между управляващите и „спящите” дейци, които обслужват чужди интереси. Напоследък лъснаха лицата на хора, които се занимават с антибългарска дейност и контрабанда на територията на Турция. Турското правителство даде шах на някои наши политици и им показа, че дейността им няма да бъде толерирана на тяхна територия. В отговор нашето правителство направи някакъв еднократен акт, подчертавайки, че Угур Емироглу не е желан. За съжаление, в страната има много такива хора, които работят включително и в правителството, за чужди интереси на двете страни. Те никога не са си ходили от тук, тъй като умеят да се самовъзпроизвеждат. Опасното в случая е, че в България с лекота се провеждат хибридни войни и клеветене, докато обществото се срутва необратимо. Въпросният Угур Емироглу е един елементарен прошляк, който е обикалял селца в Бургаско, за да говори на турски език. Аз обаче познавам добре района. Нашите българи там, които приказват лош турски език, не са толкова ориентирани да се турчеят. Това, че той е направен персона нон грата, не е чак толкова голямо постижение, че да се вдига шум около него. Огромният проблем е, че Русия и Турция имат шпионски и агентурни апарати в държавни звена, които работят необезпокоявано и няма кой да им потърси отговорност.

- Кои са държавните звена, в които има руски и турски шпиони?

- Това са прокуратурата, парламентът и правителството. Държавата ни е разграден двор, в който не се милее за родината ни. Благодарение на чуждите шпиони в администрацията, сме обречени на забвение. Налице е освен шпионска дейност, и криминална, тъй като тези агенти припечелват, като обслужват чужди фирми на Русия и Турция. Може да се проследи през годините как с лека ръка „български” управници са сключвали енергийни договори с Кремъл, от които народът ни само е страдал и е бил ограбван, плащайки максимални цени спрямо тези на световната борса.

- Защо прокуратурата не се намесва и не разкодира подобни случаи, в които се работи срещу държавата?

- Нашата прокуратура си стои някъде в дъното и потрива самодоволно ръце, без да си заработва статута, че е оторизирана да преследва, да обвинява и да наблюдава спазването на закона. Прокуратурата е една организация, пренаселена от престъпници и от хора без морал. Крайно време е да отидем към избори за Велико народно събрание за приемане на нова Конституция, и с големи букви в първия й член да се напише „Отговорността и справедливостта трябва да възтържествуват”. Никой не носи отговорност в България. Всеки гледа да се възползва и да се прикрие от името на държавата. От там идва и липсата на мотивация сред младите хора, които напускат страната ни. България тепърва ще осиромашава, тъй като се управлява в годините на Прехода от безродници, за които всички знаят, но няма кой да им потърси отговорност. Главният прокурор трябва да контролира тези процеси, а вместо това той само седи и си чеше корема и гушата. Аз мисля обаче, че това няма да се търпи още дълго. Прокуратурата преследва всеки друг, но не и престъпната група от последователи на БКП, които още управляват държавата. Партията се разпадна, за да се преименуват членовете й на социалисти, седесари и царедворци.

- Прекъсва ли се връзка между София и Москва с очертаващото се, според някои анализатори извеждане на Делян Пеевски от политиката?

- Делян Пеевски е един младеж, който не е стигнал средно ниво на развитие. Той е избутан от определени кръгове, създаден му е някакъв образ и кръгът от старейшини около него върлува и мърсува. Една част от него са свързани с руските тайни служби и конците им се дърпат от Москва. Турското правителство може да развива неоосманиски идеолгии, но те засега не са дали кой знае какви съществени резултати за икономическо ограбване на страната ни. Към Турция от наша страна не отива нищо. Парите ни се харчат за Русия, от където се спускат указанията към агентите, които навсякъде са овладели държавните структури. Моделът „Кой” е пресилен. От 1991 г. се води хибридна война от руска страна. Нашето общество постоянно е заблуждавано, репресирано и дезинформирано. Който не е удобен на Кремъл, е нападан от руските агенти тук. Такъв е примерът с президента Росен Плевнелиев, срещу когото се изсипаха какви ли не помии от агентите на съветската школа.

- Как си обяснявате, че именно от ДПС поискаха парламентът да създаде комисия, която да разследва влиянието на Русия и Турция в България?

- ДПС са шменти-капели. Основната агентурна част на тази партия е от Държавна сигурност. През 1996 г., когато още Бриго Аспарухов беше началник на Националната разузнавателна служба, делата на тези агенти бяха занесени в Москва, докато бъдат разследвани. Българските шпиони тогава бяха разместени и им се намериха различни постове, за да ги издържа държавата. За това, че създават комисия в Народното събрание именно от ДПС, един нормален човек може да го напуши смях. В България досега не съм чул да е създадена комисия, която да е свършила нещо с логика и с успешен край и положителен доклад. Става въпрос за едно празнодумие и нищоправене.

- Ангела Меркел обяви, че Германия ще се противопостави на хибридната война, която води Русия. Адекватно ли е поведението от българска страна спрямо атаките на Кремъл?

- Бойко Борисов се чуди накъде да хване и на кого да угоди. Той управлява на принципа „каквото му докладва закостенялата администрация, го разрешава на крак”. Премиерът не трябва да разпределя обществените поръчки, а да намери около себе си умни и грамотни хора. Управляващите трябва да могат да предизвикват политици, които да развиват територията ни. За разлика от това, което прави Меркел, ние стоим и се къпем в радио вълни. Над 95% от медийната собственост е руска и няма как да не слушаме и да не четем тяхната пропаганда. Русия е голяма територия с ограничено качество на населението. Там алкохолизмът и наркоманията са много широко разпространени, а вече имат и около 2 млн. души болни от СПИН. Т.е., облъчвани сме от една болна държава. Тя има изградена традиция и останали татаро-монголски орди, които се занимават с грабежи, кражби, измами и окупации. Русия живее по този начин. Тя го прави и с нас през 1944 г. Кремъл продължава да създава партии в чужди държави, за да ги подкопава и да живее на техен гръб чрез агентите си. В Германия, например, има оставен огромен шпионски апарат след падането на Берлинската стена, особено в източната й част. Това е голяма държава, която руснаците искат да разклатят чрез мигранти. Кремъл бомбардира мирни граждани в Сирия, които бягат в Турция. От там вместо да ги отведат в Иран, защото са шиитски народи, ги водят в Гърция и в България. Руснакът трябва да бъде пъден отвсякъде, защото мисли подмолно с нож в ръката и с пистолет в другата. Тепърва Европа ще има проблеми с Москва заради действията й, които е премисляла десетилетия какво и как да се случи на континента. Тук народът също е изнервен от тези изкуствено създадени проблеми и трябва да внимаваме да не запалваме искрата.

 

- Ще се стигне ли до кръвопролития и у нас заради мигрантите, както се случи в Кьолн?

- Гражданският мир е на върха на копието. Гладът настъпва и като нищо може да се предизвикат граждански конфликти. И това ще бъде вероятно пътят, чрез който ще стане прочистването. Гладът винаги е бил по-силен от страха. Лошото е, че не се знае кой ще овладее подобна ситуация. Новото поколение, което отглеждаме, не виждам как ще се справи, тъй като то в голямата си част е без ценностна система. В университетите ходят младежи, които гледат да се напият, преподавателите гледат да вземат някой лев от продаден изпит, а учителите да си свършат работата заради ниската заплата и да тичат да дадат някой частен урок. 




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626362
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031