Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2016 19:50 - Тайната война на Путин - диверсанти в Европа чакат команда от Кремъл
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1837 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image Още по темата image Само 7 дни консумация на мед и чесън 2016-04-20 18:58:26 image Мирослав Найденов: Ресурсът на фонд "Земеделие" е по-голям от този на средна банка 2016-04-20 18:15:13 image Държавна сигурност: Да компрометираме американския президент Рейгън 2016-04-20 17:12:15 Старият континент трябва да се страхува не само от тероризма и „Ислямска държава“

В Германия съществуват нелегални клетки на обучени в Русия бойци, подготвени за терористична дейност, те боравят с оръжие и взрив и очакват своя час...

 

Страшните твърдения са на германският журналист Борис Райтшустер. Той цитира документи на специалните служби в своята нова книга „Тайната война на Путин“, която излезе преди дни. Според изследователя в европейските градове се подготвя тайната армия на руския президент Путин.

Райтшустер доказва, че заплахата е реална и вече се е вкоренила в задния ни двор, след като „силният човек“ в Кремъл се е заел да създаде тайна войска в Европа-основно в Германия, където живеят близо 4 милиона руснаци, но и в други страни от Стария континент.

„Тези бойни части на територията на врага са крайъгълният камък във войната на Путин против Запада“, пише в книгата си журналистът, който над десет години е работил в Москва.

Райтшустер се позовава на документи на спецслужби, до които е получил достъп. Според тези документи, през последната година са идентифицирани близо 300 германски граждани, които се преминали специално обучение заедно с елитните руски спецчасти.

В спящите клетки в Европа Русия вербува мъже, които са били в полицията, армията или в антитерористичните части GS9 и KSK.Рекрутираните преминават редовно военни тренировки, но тяхната основна задача е в друга област: те трябва да саботират стабилността на европейските страни.

Райтшустер е разговарял с редица руски експерти, които твърдят, че не знаят нищо за тайната армия на Путин, но никой от тях не отрича вероятността тази версия да се окаже правдива.

Журналистът обяснява, че става дума за армия, не в преносния, а в прекия смисъл на думата и уточнява, че все пак става дума не за истинска армия, а за отряди, подразделения.

Тези отряди се формират на базата на школите по бойни изкуства, където се преподава така наречената „Система“ – бойно изкуство, използвано от руския спецназ.

По думите на Райтшустер, тези школи никнат като гъби след дъжд на Запад.

Основно, рекрутираните са германски граждани или притежаващи два паспорта-руски и германски. Предимно са рускоговорящи, които в Германия наброяват почти 4 милиона. Огромната част от гражданите на СССР, емигрирали в Германия са лоялни и те не са пета колона на Путин, подчертава Райтшустер.

„Веднага искам да кажа - 99% от хората в тези школи нямат никакво отношение към нелегалните групировки, не бива да ги подозираме, че са руски спецназовци. Но някаква част от тях са били вербовани. Те биват изпращани в Москва под прикритието, че уж ще повишават квалификацията си и там преминават доста сериозно обучение по програмата на спецназа. Например, обучават ги не само за близък бой, но и как да боравят с взрив, с огнестрелно оръжие, учат ги на прийомите на диверсионна дейност.

След това те се връщат в Германия, живеят си спокойно, очаквайки команда от Москва. Някои от тях дори работят в правоохранителните органи на Германия, в силовите ведомства – полицията, Бундесфера.

„Когато двама такива другари бяха заловени от едно от германските подразделения за борба с организираната престъпност те заявили: „Ние сме руски офицери и настояваме за съответното отношение“, разкрива авторът на книгата.

Той признава, че когато за пръв път е видял документите на спецслужбите, доказващи, че в Германия съществува група от 250-300 души нелегални „бойци“ на Путин не повярвал на очите си.

„Когато се заех по-сериозно с темата си дадох сметка, че тук няма нищо ново. Същото се е правило по времето на ГДР. ЩАЗИ е подготвяла точно такива отряди в Западна Германия и десетилетия наред западногерманските служби не са могли да ги открият. Едва след падането на Берлинската стена, когато документите на ЩАЗИ стават достъпни, се изяснява, че такива нелегални диверсионни групи и програми за подготовката им, са съществували.

Това не е нещо ново, изобретено от Путин, не е някаква иновация, а просто продължение на старите методи на КГБ. Що се отнася до съвременните бойни групи в Германия, макар че нямаме информация да са замесени в нещо конкретно, съгласете се, че не е приятно да си мислиш, че някъде е заровен или вече е поставен взрив и чака да дойде времето“, коментира Райтшустер пред „Билд“.

Той признава, че разработката на руските нелегални диверсионни групи не е дело на германските спуцслужби и документите са му показани не от германците.

„Трябва да кажа, че създаването и внедряването на тези путинови отряди от обучени бойци, внедрени от руските агенти в Германия не ме иненада толкова силно, колкото наивността и лековерието на Запада. Ние имаме твърде слаба историческа памет. Бързо забравихме какво беше по време на Студената война, как действаше СССР, с какви методи. Но времената на студената война се завръщат и трябва да се отнасяме иключително сериозно към тази опасност“, смята авторът.

„Този вариант не може да бъде изключен, защото руснаците имат истинска паранойа по повод „заплахата от Запада“, коментира експертът по въпросите на сигурността Карстен Мьолер от Датския институт за международни отношения.

Както и преподавателят от Военната академия Клаус Матисен, той припомня, че „спящите клетки“ са концепция от Студената война.

„Известно е много за връзките на Русия с ляво и дясно радикални групировки. „Спящите клетки“ могат да бъдат елемент от тяхната структура“, смята Матисен.

„Сега много се говори за хибридните войни, при които от една страна с военни, дипломатически, икономически, политически и иниформационно-технически средства се оказва влияние върху цели общества и държави. „Спящите клетки“ могат да бъдат пример за такава война.

Berlingske, Дания

ПреводFaktor.bg




Гласувай:
5



1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
21.04.2016 11:38
Такива ги има и у нас колкото щеш, все от бившите слуги на режима и протежетата им, верни на Москва...
цитирай
2. audan - PRопаганда
21.04.2016 19:54
От няколко години преименуваното КГБ пуска дезинформационни клипове. Е, в някои има и истински факти, но примамката в един капан, обикновено, е истинска, нали? :)

От статийката, обаче, личи, че и ЦРУ не си поплюва в лъжите. А ние сме по средата и ни залива какво ли не.

Така че, братя българи, спрете да сте -фили и -фоби, а нека бъдем български родолюбци!
цитирай
3. ok3223 - Начи новината му
22.04.2016 15:40
пошушнало ЦРУ, а сигурно е платило и издаването на книжлето ...
Спящи клетки, а. Страшно и конспиративно звучи.
Спят юнашки и чакат ...
Ама тези, спящите, те ли подслушваха Меркел и немското правителство.
А колко от ЦРУ, спящи и не спящи дремят таам.
Даже неотдавна фанаха за врато един и в самото правителство, съветник бил ...
А УЖ ЯНКИТЕ И НЕЛЦИТЕ СА ДУПЕ И ГАЩИ ...
И САЩ НЕ ВРЪЩА НАМСКОТО ЗЛАТО," СЪХРАНЯВАНО", ПАЗЕНО ОТ ТЯХ,
ВЪПРЕКИ НАСТОЯВАНЕТО НА НЕМЦИТЕ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3625123
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031