Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2016 22:54 - Русия – както винаги!
Автор: josarian Категория: Политика   
Прочетен: 1414 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 29.04.2016 22:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Анатолий Безсланов, Москва

Нашата страна Русия е ненадмината в едно: умее да разрушава всичко до основи. Затова и разрушението у нас е винаги успешно, докато строителството и реформите никога не се получават такива, каквито ги обещават от Кремъл. Имаше дори период, в който пробвахме всичко да е планирано предварително. И пак не се получи. Дори държавата ни–СССР, се разпадна. За какво е пример и доказателство това. Ако живеехме в средата на 20 век със сигурност някой би отговорил: доказателство за расова некадърност. Друг би допълнил: комунисти, какво да очакваш от тях. Но ние живеем в 21 век, и обяснението за руската стихия на разрушението и липсата на съзидание, може да бъде само в духа на европейските ценности. Истината е, че европейците страдат и съжаляват дълбоко нещастния руски народ, управляван от крадлива банда, която трупа ограбеното от народа в „панамски“ офшорни зони. Нашите управници крадат и не знам дали същото не правят и русофилите в България. Има, без съмнение,едно съвпадение на възгледите. И на кражбите.

Както пише Газета.ru:

„У нас всичко е прекрасно, само гдето няма електричество, лекарства и пари.“

И след това разказва:
1. Пенсионната реформа в Русия е нагледен пример затова как руската държава не е в състояние последователно да проведе каквато и да било реформа, но дори не може солидарно да формулира стратегия за реализация на каквато и да е реформа в тази сфера.
И се оказва, че вноските за пенсии в последните две години са отивали за извънредното финансиране на Крим, а така също и за изплащане на кредите за финансирането на олимпиадата в Сочи – 150 милиарда рубли ще отидат за тази цел от пенсионните фондове. Впрочем, това бе най-безсмислената и скъпо струваща олимпиада, която проведохме. Проведохме я, а хората у нас мизерстват. И власта се прави на „велика“.

2. Пълен провал у нас е и т.нар. „реформа“ в милицията, особено отделянето от Министерството на вътрешните работи на т.нар.“силови подразделения“ и създаването на новото супер ведомство „Руска гвардия“.
image

3. Реформите в здравеопазването пък доведоха до това, че медицинската помощ се оказва още по-недостъпна, а смъртността в държавата – порасна.
Реформите в Русия не се случват по разбираеми причини. Властта, както пише Газета.ru е свикнала да работи като пожарна команда. Всичко в руската политика е на принципа на реакцията: „гори – гасим“. А през последните години и по формулата: „проба – грешка“.
Властта в Русия не цени професионализма.

Не го приема за критерий. Малцината професионалисти в Русия са заети главно с ликвидирането на последствията от политиката на „началниците“. Те трябва да адаптират икономиката към „новите реалности“. Но никой от властта не знае, каква ще бъде следващата „нова реалност“ – след месец или година. Чем опасны широкие полномочия нацгвардииГлавната причина за хроническия неуспех на реформите в Русия е това, че те не вдигат рейтинга на властта. Затова и не се правят. Или ако се правят се прекъсват по средата. Наскоро премиерът Дмитрий Медведев директно заяви: „Няма да правим реформи за сметка на хората“. Но проблема е, че именно отсъствието на реформи е не по-малко болезнено за хората в Русия. Затова и 79% от руснаците днес смятат, че страната ни е в икономическа криза, а и доходите на населението падат вече две години подред.

Затова пък според близките до Кремъл медии
рейтингът на президента Путин е единствения критерий за оценка на качеството на властта.
Изобщо, ние сме майстори сами да си създаваме трудности и „героично“ да ги преодоляваме, вместо да се занимаваме със скучни, рутинни, дългосрочни реформи, за които народът едва ли ще похвали властта. И едва, когато всичко се срине окончателно, в страната започва поредната революция и естествено – новите „героични“ напъни държавата да започне да функционира нормално.

В Русия е особено популярна великата мисъл на бившия премиер на страната Виктор Черномирдин:

„ИСКАХМЕ ПО-ДОБРЕ – ПОЛУЧИ СЕ, КАКТО ВИНАГИ“.

И това е изводът от всички опити за промяна в Русия.

Бележка на редакцията: Възможните аналогии с днешната българска действителност и политика редакцията ще разглежда като принос към братската българско-руска дружба.
image  



Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Славяните са тъповати, а древните
30.04.2016 06:44
са го казали кратко и ясно: "Глупостта е майка на всички беди."
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: josarian
Категория: Политика
Прочетен: 3626676
Постинги: 1550
Коментари: 4966
Гласове: 4819
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031